FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MeanMachine

#1076 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Bayern - Mainz 7:6 (nakon izvođenja penala)

Šta reći o samoj utakmici: Heynckes je napravio ukupno 9 izmjena u početnom sastavu u odnosu na jučerašnju utakmicu sa HSV-om, tako da je početni sastav Bayerna na današnjoj utakmici izgledao ovako:

----------------------------------------------------------------------Neuer------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------Rafinha-----Tymoshchuk---Badstuber-----Contento-------------------------------------
--------------------------------------------------------------Alaba---------Pranjić-------------------------------------------------------
-------------------------------------------------Usami--------------Kroos--------------Olić----------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------Petersen--------------------------------------------------------------
Sa klupe su u igru još ušli: Luiz Gustavo umjesto Badstuber-a i Müller umjesto Usami-ja.
Igra Bayerna u napadu nije bila onako jaka kao sa prvim sastavom što je bilo i za očekivati, međutim igra odbrane je bila na katastrofalnom nivou, naročito stoperski dvojac Tymoshchuk/Badstuber su igrali, blago rečeno, loše. Skoro svaka visoka lopta igrača Mainz-a u šesnaesterac Bayerna, a naročito brze akcije po bokovima, su bile izuzetno opasne po gol Neuer-a (koji je danas igrao dosta sigurnije nego jučer). Usami je u nekoliko navrata pokazao da je riječ o jako dobrom tehničaru i veoma agilnom igraču, ali naravno trebat će mu vremena da se navikne na njemački fudbal i na stil igre Bayern-a. Žao mi je što Boateng nije dobio priliku da zaigra makar 15-tak minuta, ali razumljivo je da ga Heynckes još malo čuva za ozbiljnije i važnije utakmice. Uglavnom, može se zaključiti da dva nastupa Bayerna na ovogodišnjem LIGA Total Cup-u nisu bili sjajni, ali svakako ne treba pridavati preveliki značaj ovom mini turniru, pa čak ni nadolazećem AUDI Cup-u, iako mislim da će tada Bayern odigrati mnogo bolje nego jučer i danas. Najvažnije utakmice u narednom periodu za Bayern su dvije utakmice kvalifikacija za Ligu Prvaka koje se možda već i u ovom trenutku mogu svrstati među najvažnije utakmice Bayerna u sezoni 2011./2012. Auf gehts ihr Roten :thumbup:
simonese

#1078 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

ledeni_caj wrote:E bas mu se ne da.
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110725068
peh,peh,peh
MeanMachine

#1079 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Stvarno Ribery nema nimalo sreće da makar malo duži period ostane bez povrede :sad: . Jeste da prvi pregledi ukazuju na to da bi već za sedam dana tebao skinuti gips sa noge i početi sa laganim treningom, ali svakako se ne smije preforsirati kada opet počne trenirati jer je jako osjetljiv na povrede, pa bi zbog toga mogao biti upitan i nastup na otvaranju sezone protiv Gladbacha. Mislim da je Ribery-jeva osjetljivost na povrede glavni razlog zbog kojeg nikako ne uspijeva da dođe do forme kakvu je imao u prvim nastupima za Bayern kada je svojom tehnikom i potezima na terenu zaista oduševljavao navijače, ali i neutralne posmatrače. Jednostavno, Ribery ostavlja dojam na terenu kao da se boji maksimalno koristiti svoju tehniku i trikove sa loptom jer ne želi da rizikuje oštre startove i pregrube duele sa protivničkim igračima. Nadam se da će nakon ove povrede konačno uspjeti povezati jedan veliki niz utakmica bez povreda i pauze u igranju, jer sa jakim Ribery-jem na terenu i Bayern je mnogo jača ekipa :thumbup:
ledeni_caj

#1081 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Al bas. Koliko god oni bili dobri jebo ovo, ne mogu da sastave 5 tekmi bez povrede.. :-) :-)
skafiskafsnjak

#1082 Re: FC Bayern Munchen

Post by skafiskafsnjak »

Haj za Robbena se ne cudim, i prije je ... Ali sha je sad s Riberijem...to neki sindrom ? :D
ledeni_caj

#1083 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Bice da je zarazno. :D
Hocel gdje biti tekma sa barcom na tv? Ili da se kakav stream trazi.
Charuga
Globalni moderator

#1084 Re: FC Bayern Munchen

Post by Charuga »

ledeni_caj wrote:Bice da je zarazno. :D
Hocel gdje biti tekma sa barcom na tv? Ili da se kakav stream trazi.
SportKlub je prenosio jucerasnje utakmice a i danasnje ce, ako ti to ista znaci.

18:15 Audi cup (za treće mesto) DIREKTNO
20:45 Audi Cup (finale) DIREKTNO

http://www.sportklub.info/pregled-programa.php
BASS

#1085 Re: FC Bayern Munchen

Post by BASS »

FCB - Barcelona na zdf :)
zasto bas b tim :?:
MeanMachine

#1086 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

BASS wrote:FCB - Barcelona na zdf :)
zasto bas b tim :?:
Vjerovatno zbog skore utakmice u kupu Njemačke protiv Braunschweiga (mislim da se igra 01.08.2011.) pa hoće valjda da odmori najvažnije igrače iz prve postave :)
BASS

#1087 Re: FC Bayern Munchen

Post by BASS »

ja htio malo fight-a jbg :)
simonese

#1088 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

BASS wrote:ja htio malo fight-a jbg :)
mane fighta do finala kuci
BASS

#1089 Re: FC Bayern Munchen

Post by BASS »

simonese wrote:
BASS wrote:ja htio malo fight-a jbg :)
mane fighta do finala kuci
aBd :)
MeanMachine

#1090 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Jedino mi nije jasno što i Neuer-a ostavi na klupi, ali valjda Heynckes zna šta radi. Drago mi je da danas, po prvi put, Boateng igra od početka utakmice jer je više dojadilo ponavljanje jednih te istih grešaka van Buytena iz utakmice u utakmicu (i te greške naravno obavezno za posljedicu imaju gol protivničke ekipe :sad: ). Bit će interesantno posmatrati i kako se Usami snalazi na terenu :thumbup: Auf gehts ihr Roten
BASS

#1091 Re: FC Bayern Munchen

Post by BASS »

Joj ovog Contenta,zabi lik od metar i pol glavom pored njeg :?:
Osjeti se prisustvo Boatenga,a Usami mi je već novi favorit,odlično uposlio alabu,al ovaj se nije snašao.Sviđa mi sa saradnja Olić-Petersen.
simonese

#1092 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

BASS wrote:Joj ovog Contenta,zabi lik od metar i pol glavom pored njeg :?:
Osjeti se prisustvo Boatenga,a Usami mi je već novi favorit,odlično uposlio alabu,al ovaj se nije snašao.Sviđa mi sa saradnja Olić-Petersen.
Contento nije za Bayern-a,vratite nam van Bommela i Lucia
MeanMachine

#1093 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Contento je inače užasno loš igrač, a u večerašnjoj utakmici se svojski potrudio da se ova činjenica i ne zaboravi. Upravo prvi gol je pokazao sav "raskoš talenta" Contenta :-) , mislim da bi čak i "visoki" Lahm makar malo više namučio Thiaga u skoku i borbi za loptu. Čak i drugi gol je dobrim dijelom krivica Contenta jer je Thiago preko desne strane prošao do šesnaesterca i odatle postigao gol, a upravo u tim trenucima Contento je trebao pokrivati desnu stranu terena nakon izlaska Rafinhe. Nadam se da će ubuduće biti što manje (najbolje bi bilo nikako) prilika da Contento igra u ekipi Bayerna.

Boateng jeste ostavio dosta dobar utisak, još malo da poradi na kondiciji (što je i razumljivo nakon jako dugog oporavka od povrede u City-ju) i moglo bi to biti pravo rješenje na stroperskoj poziciji. Usami je bio veoma dobar, pokretljiv, tehnički odličan i sa dobrim pregledom igre, samo je potrebno još malo vremena da se navikne na stil igre Bayerna i naravno da još malo bolje upozna svoje saigrače. Petersen, rekao bih, standardno dobar kao i u svim dosadašnjim pripremnim utakmicama kada bi dobio priliku da igra.
simonese

#1094 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

protiv Eintracht-a iz Braunschweig-a solidn-a predstav-a ali opet nije mjerodavn-a :D
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#1095 Re: FC Bayern Munchen

Post by 1pajdo »

simonese wrote:protiv Eintracht-a iz Braunschweig-a solidn-a predstav-a ali opet nije mjerodavn-a :D
jer dvojac Robbery nije nastupio.:D
simonese

#1096 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

1pajdo wrote:
simonese wrote:protiv Eintracht-a iz Braunschweig-a solidn-a predstav-a ali opet nije mjerodavn-a :D
jer dvojac Robbery nije nastupio.:D
jok
BASS

#1097 Re: FC Bayern Munchen

Post by BASS »

Ovom heinkesu alaba sad standardan? Ne znam ni ja koliko je mjerodavno,ali meni lično napad je bio bezopasan,odbrana je izgledala bolje (možda zbog braunsweiga),mada je bio jedan slobodnjak u kome je komplet odbrana zakazala samo se njihov igrač nije snašao i bukvalno primio loptu u lice :-) Sjajan 3 gol Mullera.
Izgleda da će bit Roben protiv MGladbacha.
Eto,nova sezona uskoro počinje,neka nam je sa srećom :-D
ledeni_caj

#1098 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Izgleda da ce i Riberi i Roben spremni za Gladbah. :thumbup: Hajde jedna sezona bez povreda da fakat vidimo koliko ova ekipa moze.
madtv

#1099 Re: FC Bayern Munchen

Post by madtv »

ledeni_caj wrote:Izgleda da ce i Riberi i Roben spremni za Gladbah. :thumbup: Hajde jedna sezona bez povreda da fakat vidimo koliko ova ekipa moze.
konacno :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Nogatrans

#1100 Re: FC Bayern Munchen

Post by Nogatrans »

Sutra moramo da eksplodiramo,tako da se bukvalno i ostali useru od nas!!! :D
Post Reply