Šta reći o samoj utakmici: Heynckes je napravio ukupno 9 izmjena u početnom sastavu u odnosu na jučerašnju utakmicu sa HSV-om, tako da je početni sastav Bayerna na današnjoj utakmici izgledao ovako:
----------------------------------------------------------------------Neuer------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------Rafinha-----Tymoshchuk---Badstuber-----Contento-------------------------------------
--------------------------------------------------------------Alaba---------Pranjić-------------------------------------------------------
-------------------------------------------------Usami--------------Kroos--------------Olić----------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------Petersen--------------------------------------------------------------
Sa klupe su u igru još ušli: Luiz Gustavo umjesto Badstuber-a i Müller umjesto Usami-ja.
Igra Bayerna u napadu nije bila onako jaka kao sa prvim sastavom što je bilo i za očekivati, međutim igra odbrane je bila na katastrofalnom nivou, naročito stoperski dvojac Tymoshchuk/Badstuber su igrali, blago rečeno, loše. Skoro svaka visoka lopta igrača Mainz-a u šesnaesterac Bayerna, a naročito brze akcije po bokovima, su bile izuzetno opasne po gol Neuer-a (koji je danas igrao dosta sigurnije nego jučer). Usami je u nekoliko navrata pokazao da je riječ o jako dobrom tehničaru i veoma agilnom igraču, ali naravno trebat će mu vremena da se navikne na njemački fudbal i na stil igre Bayern-a. Žao mi je što Boateng nije dobio priliku da zaigra makar 15-tak minuta, ali razumljivo je da ga Heynckes još malo čuva za ozbiljnije i važnije utakmice. Uglavnom, može se zaključiti da dva nastupa Bayerna na ovogodišnjem LIGA Total Cup-u nisu bili sjajni, ali svakako ne treba pridavati preveliki značaj ovom mini turniru, pa čak ni nadolazećem AUDI Cup-u, iako mislim da će tada Bayern odigrati mnogo bolje nego jučer i danas. Najvažnije utakmice u narednom periodu za Bayern su dvije utakmice kvalifikacija za Ligu Prvaka koje se možda već i u ovom trenutku mogu svrstati među najvažnije utakmice Bayerna u sezoni 2011./2012. Auf gehts ihr Roten