Vidim da je neko prije napisao (mrsko mi provjeravati ko tačno) da sam Sanja. Hahaha. Ali bilo bi super biti uspješna žena koja već bogapitaj koliko godina vodi nevladinu organizaciju, ima uspješan brak, i stiže još i pisati. I biti dovoljno snažna i hladnokrvno odbijati sve napade od sebe, počev od raznih tekstova u kojima je pljuju, pa i do napada na njenu kancelariju.
Baudelaire wrote:
Ti očigleno nisi ni pročitao šta ona piše. Doduše, i ja sam pročitao jedan, dva teksta i shvatio da bih bio idiot da nastavim čitati njene tekstove. Bolan, nije naučna rasprava, nije dokazivanje ima li Boga ili ne, ona izvrće u svom pisanju istinu, stvari za koje znam da su se dogodile, uz rječnik puno primitivniji od ovog na koji si naišao na ovoj temi. Obrati se gospođi Vlaisavljević pa joj reci da se prestane služiti uvredama, lažima, bezobrazlukom i nacionalističkom retorikom, pa tek onda dođi na ovaj forum i napiši takav post kakav si napisao. Ima ovdje još puno tema o puno drugih autora, ali otprilike da svi dobiju tretman u skladu sa onim što pišu. Ako neko napiše normalnim jezikom nešto s čime se ne slažeš, normalnim jezikom to i prokomentarišeš. Kad neko glumi budalu, posmatraš ga kao budalu u svom komentaru.
Pričaš o nekakvim dokazima i argumentima. Gdje su gospođi Vlaisavljević dokazi i argumenti? Ako ja iznesem neku tvrdnju, valjda treba da je potkrijepim dokazima, a ne da kažem nekom u onom mahalskom stilu: Haj ti dokaži da nije 'vako.
Kako znaš da Sanja ne iznosi argumente ako si pročitao samo jedan ili dva teksta? Kako uopće možeš analizirati nečije pisanje sa pročitane samo dvije kolumne od brdo napisanih? Možda da pročitaš knjige u kojima su kolumne objavljene pa da onda komentarišeš? Ili recimo da, pročitaš kolumnu, pa baš tu kolumnu analiziraš?
Better Man wrote:O Sanji Vlaisavljević vlastita rodbina nema lijepo mišljenje, a da ne govorim dalje!
A ti se sad kao hvališ poznanstvom sa Sanjinom rodbinom? Eee pa jadna je rodbina koja ogovara rodbinu drugim ljudima. Još je gora opcija ako si ti Sanji neka rodbina. Gluho i daleko bilo!
Što se tiče Sanje i njenih tekstova, za opovrgavanje onoga što ona napiše nije neophodno pisati naučni rad (kao što to nije potrebno ni za opovrgavanje tvrdnje da je zemlja ravna ploča), ali bi bilo pristojno reći „Eh ovo ti ne stoji, jer...“. Njoj prigovarate da prisvaja kulturu dijaloga, a vi se ni ne trudite da kulturu dijaloga „preotmete“ od nje. Ne, Sanja ne prisvaja kulturu dijaloga već nas samo podsjeća da su nas roditelji učili (barem mene jesu) da sa drugima treba pristojno razgovarati.
I šta bi falilo medijima iz Federacije, ili bilo kome drugome da je bio u Banja Luci i iznio svoju stranu priče? Nego, sve same kukavice, kukaju na RS iz FBiH a nemaju hrabrosti otići tamo i reći im kako stvari stoje. Ili možda nemaju šta reći? Osim toga, mediji iz RS-a se nikada nisu hvalili svojom multikulturom, tolerancijom, građanstvom i mnogim drugim stvarima kojima se mediji iz Federacije tako rado kite, a nerado dokazuju. Sanjina osnovna greška je što se usudila o tome javno govoriti.