Vlaisavljevići - ALL ABOUT

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1076 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Sarajevo nije = SDP
Kad se pod Sarajevom podrazumjeva duh tolerancije prema ljudima dugih nacionalnosti i drugih i drugačijih vjeronazora. naravno, da Sarajevo nije ono što je bilo, ali i dalje postoji jedna osovina građanskog. Kad to smeta, onda to jeste vrijeđanje, jer ismijava najdirektnije nečija načela i principe pod kojima živi. I smeta svatko ko je doprinijeo tome, pa se tako Kljujić stalno ponavlja kroz tekstove, jer ne može biti argument na okruglim stolovima da je eto u Sarajevu grozno. Nikako nije bio ikebana kao član Predsjedništva, i nikako mu se ne može lijepiti ta etiketa. to što bi i ti ismijavala "Sarajevo" to je u redu, a kad se netko pobuni protiv tog ismijavanja, e, onda to ne valja i nije u skladu sa "slobodom govora" :-) :-)
Dakle, "Sarajevo" ima da klepi ušima dok se po hastalima, i ostalim "naučnim skupovima" po Banja Luci skupljaju Ljiljana smajlović, Sanja Vlaisavljević i ostali i ismijavaju nekoga kome je normalno živjeti sa drugim i drugačijim, a u isto vrijeme se ne drznu pogledati šta se dešavalo u toj istoj Banja Luci.
kameni spavac

#1077 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by kameni spavac »

Nije ni bilo riječi o tome da li je sarajevo SDP ili nije. opcenito je bila priča da socijaldemokratija nije donijela neki wow prosperitet a silno su tvrdili da hoce. Tu se vracamo na onu staru "daj čovjeku vlasti da vidis kakv je". Sarajevo bi i trealo da bude stud tolerancije i suživota medjutim on je to davno prestao biti. Nije on jedini - svuda je to prisutno. Ali ako želimo prigovaati da je negdje drugo tako onda moramo mi biti primjer dobrog. A sve slabije i slabije uspijevam primijetiti to građansko, jako tesko, tek pokoji svijetli primjer.

Ja nemam protiv kritike pisanju Sanje Vlaisavljevic ili bilo koga drug autora nista jer to je stvar svacijeg stava. Ali nazivati nekoga olosem, placenickom k...i sta li sve vec ne u ovim silnim odvratnim natpisima e to je vec strasno. Ili nije, to je valjda u duhu gradjanskog.

Sarajevo nikako ne treba da klepi usima...ono ponasanjem treba da pokaze da se izdiglo iz svega. Da u duhu tog uvazavanja drugog i drugacijeg ode na te stolove i suprotstavi se onima od kojih misli drugacije. Upravo bi se i trebali razlikovati po tome koliko glasno i argumentirano reci svoj stav i braniti ga. Za banja Luku se i zna da je etnicki cist grad, da su u vrijeme rata ubijene ili iseljene cak 1000 muslimanske porodice i tih prezimena vise tamo nema. Ali da li zaista trebamo da se usporedjujemo s banjalukom...kako smo to onda mi bolji i kako smo to mi gradjanski.

Nas osnovni problem nije sto sanja "ismijava sarajevo" i "gradjansko" nego sto se zatvaramo u svoj sistem i ne zelimo pogledati sta se u gradu desava. Kako mladi se medjusobno ubijaju, drugi dio mladi nema ili ne zeli zaposlenje, svi razmisljaju kako otici. Vjerujem da je i u drugim sredinama tako ali Sarajevo je glavni grad i trebao bi to i zaista biti. To bi trebalo biti vaznije, da zivot bude normalan a onda mozemo se diciti gradjanskim u sarajevu. do tada Sanja nam je najmanji problem
KatarinaKosaca

#1078 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

kameni spavac wrote:Nas osnovni problem nije sto sanja "ismijava sarajevo" i "gradjansko" nego sto se zatvaramo u svoj sistem i ne zelimo pogledati sta se u gradu desava. Kako mladi se medjusobno ubijaju, drugi dio mladi nema ili ne zeli zaposlenje, svi razmisljaju kako otici. Vjerujem da je i u drugim sredinama tako ali Sarajevo je glavni grad i trebao bi to i zaista biti. To bi trebalo biti vaznije, da zivot bude normalan a onda mozemo se diciti gradjanskim u sarajevu. do tada Sanja nam je najmanji problem
Ima na ovom forumu puno tema gdje se tretira šta se ug radu dešava i kakve su sve socijalne promjene nastale. Ipak i sad pored svega, jer nije Sarajevo izolirani otok pa da ostane imun na sva dešavanja smo super multi-kulti za Banja Luku ili Beograd. Tako da hastal gdje mi Ljiljana Smajlović drži pridiku (čitaj pljuje po Sarajevu), a Sanja Vlajisavljević ima uvodnu riječ... nein danke.
mackicamijau

#1079 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by mackicamijau »

Vidim da je neko prije napisao (mrsko mi provjeravati ko tačno) da sam Sanja. Hahaha. Ali bilo bi super biti uspješna žena koja već bogapitaj koliko godina vodi nevladinu organizaciju, ima uspješan brak, i stiže još i pisati. I biti dovoljno snažna i hladnokrvno odbijati sve napade od sebe, počev od raznih tekstova u kojima je pljuju, pa i do napada na njenu kancelariju.
Baudelaire wrote: Ti očigleno nisi ni pročitao šta ona piše. Doduše, i ja sam pročitao jedan, dva teksta i shvatio da bih bio idiot da nastavim čitati njene tekstove. Bolan, nije naučna rasprava, nije dokazivanje ima li Boga ili ne, ona izvrće u svom pisanju istinu, stvari za koje znam da su se dogodile, uz rječnik puno primitivniji od ovog na koji si naišao na ovoj temi. Obrati se gospođi Vlaisavljević pa joj reci da se prestane služiti uvredama, lažima, bezobrazlukom i nacionalističkom retorikom, pa tek onda dođi na ovaj forum i napiši takav post kakav si napisao. Ima ovdje još puno tema o puno drugih autora, ali otprilike da svi dobiju tretman u skladu sa onim što pišu. Ako neko napiše normalnim jezikom nešto s čime se ne slažeš, normalnim jezikom to i prokomentarišeš. Kad neko glumi budalu, posmatraš ga kao budalu u svom komentaru.
Pričaš o nekakvim dokazima i argumentima. Gdje su gospođi Vlaisavljević dokazi i argumenti? Ako ja iznesem neku tvrdnju, valjda treba da je potkrijepim dokazima, a ne da kažem nekom u onom mahalskom stilu: Haj ti dokaži da nije 'vako.
Kako znaš da Sanja ne iznosi argumente ako si pročitao samo jedan ili dva teksta? Kako uopće možeš analizirati nečije pisanje sa pročitane samo dvije kolumne od brdo napisanih? Možda da pročitaš knjige u kojima su kolumne objavljene pa da onda komentarišeš? Ili recimo da, pročitaš kolumnu, pa baš tu kolumnu analiziraš?
Better Man wrote:O Sanji Vlaisavljević vlastita rodbina nema lijepo mišljenje, a da ne govorim dalje!
A ti se sad kao hvališ poznanstvom sa Sanjinom rodbinom? Eee pa jadna je rodbina koja ogovara rodbinu drugim ljudima. Još je gora opcija ako si ti Sanji neka rodbina. Gluho i daleko bilo!
Što se tiče Sanje i njenih tekstova, za opovrgavanje onoga što ona napiše nije neophodno pisati naučni rad (kao što to nije potrebno ni za opovrgavanje tvrdnje da je zemlja ravna ploča), ali bi bilo pristojno reći „Eh ovo ti ne stoji, jer...“. Njoj prigovarate da prisvaja kulturu dijaloga, a vi se ni ne trudite da kulturu dijaloga „preotmete“ od nje. Ne, Sanja ne prisvaja kulturu dijaloga već nas samo podsjeća da su nas roditelji učili (barem mene jesu) da sa drugima treba pristojno razgovarati.
I šta bi falilo medijima iz Federacije, ili bilo kome drugome da je bio u Banja Luci i iznio svoju stranu priče? Nego, sve same kukavice, kukaju na RS iz FBiH a nemaju hrabrosti otići tamo i reći im kako stvari stoje. Ili možda nemaju šta reći? Osim toga, mediji iz RS-a se nikada nisu hvalili svojom multikulturom, tolerancijom, građanstvom i mnogim drugim stvarima kojima se mediji iz Federacije tako rado kite, a nerado dokazuju. Sanjina osnovna greška je što se usudila o tome javno govoriti.
KatarinaKosaca

#1080 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

mackicamijau wrote:Vidim da je neko prije napisao (mrsko mi provjeravati ko tačno) da sam Sanja. Hahaha. Ali bilo bi super biti uspješna žena koja već bogapitaj koliko godina vodi nevladinu organizaciju, ima uspješan brak, i stiže još i pisati. I biti dovoljno snažna i hladnokrvno odbijati sve napade od sebe, počev od raznih tekstova u kojima je pljuju, pa i do napada na njenu kancelariju.
Čekaj :roll: netko ko iznosi tezu o "uspješnom braku" dakle vadi nešto jako privatno u isto vrijeme se protivi tezi o rodbini????????
mackicamijau wrote:Što se tiče Sanje i njenih tekstova, za opovrgavanje onoga što ona napiše nije neophodno pisati naučni rad (kao što to nije potrebno ni za opovrgavanje tvrdnje da je zemlja ravna ploča), ali bi bilo pristojno reći „Eh ovo ti ne stoji, jer...“. Njoj prigovarate da prisvaja kulturu dijaloga, a vi se ni ne trudite da kulturu dijaloga „preotmete“ od nje. Ne, Sanja ne prisvaja kulturu dijaloga već nas samo podsjeća da su nas roditelji učili (barem mene jesu) da sa drugima treba pristojno razgovarati.
Nema nikakve kulture dijaloga... Jer reći za člana Predsjedništva u najtežem periodu ove zemlje da je bio ikebana, a pisala sam već konkretno šta je između ostalog uradio je u najmanju ruku drskost velika do neba.
Ali tržište je Banja Luka. Auditorijum predvodi Ljiljana Smajlović :-) i naravno da treba oplesti po neBošnjacima koji jesu za nedjeljivu BIH. Utoliko je angažman vomitantan.
A o medijima, SDP-u i svemu ostalom se može, ali ne tamo i ne na takav način... Pogotovo da bi netko držao te i takve pridike mora biti moralni autoritet glede iste stvari a ne samo "Pa nisu oni ni tvrdili da u multietnički" :-)
mackicamijau

#1081 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by mackicamijau »

Jedno je reći nešto pozitivno - da ima uspješan brak, a sasvim je drugo reći da je ni rodbina ne podnosi! Cilj moje tvrdnje je pokazati snagu njene ličnosti, i na koliko je polja uspješna, cilj tvrdnje o rodbini je pokazati odvratnu ljudsku ljubomoru! Zaboga, eto ne voli je rodbina, mora da ona ne valja... Jah...I da, o Sanjinom uspješnom braku već toliko ljudi priča da je nemoguće ne doznati takvu činjenicu, ako iole imaš društveni život. Priču o rodbini mogla je ili reći rodbina ili izmisliti zlurada osoba. Šta god da je u pitanju, nije dobro.

A što se tiče Kljujića i ljudi koji su njemu slični, moramo objektivno gledati na stvari. Oni zaista nisu u ratu mogli imati nikakav uticaj, i nisu ga imali, ali je lijepo bilo reći da eto i pripadnici druge nacionalnosti, religije ili čega već žive i rade u sred ratnog Sarajeva. Ustvari je vrlo žalosno što nisu imali više uticaja, jer bi Sarajevo danas daleko veća metropola bila.

A što onda mediji u Federaciji ne napraviše isto, pa da se mogu barem pretvarati da su građanski, tolerantni i otvoreni za sve opcije? Mogli lijepo istu stvar uraditi, i pozvati ove iz RS, i ako se oni ne pojave čitava senzacija "RS opet protiv tolerancije". Ljepota!
amrica

#1082 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by amrica »

:lol: :lol: :lol:
:mrgreen:
:run:
kameni spavac

#1083 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by kameni spavac »

Jadna majko ako nam je taj način poređenja da smo multikulturalniji od Banja Luke i Beograda sam po sebi dovoljan. Strašno je to. Žali bože povjerenja koje smo dali na izborima upravo ljudima koji će po ovakvim i sličnim stolovima hodati i govoriti za nas dok ta neka Ljiljana "pljuje" po Sarajevu.

Ili barem nešto slično organizovati ovdje kao kontru. Ali ne - lakše je kukavički sjediti, izbjegavati takve stvari, izbjegavati razgovor i izigravati žrtvu. I ubiti svakog ko je spreman da govori i da priča. Jer to se ne smije. Ne smije se govoriti o problemima, o govoru mržnje jer ako se ne govori onda se to ni ne dogadja. Isto kao mala djeca ako zatvorimo oči babaroga će nestati.

Ali problema ima i sve dok o njima govorimo bliži smo rješavanju i prihvatanju. Na ovakvim i sličnim stolovima. Bliži smo buđenju svijesti da političari, a ponajviše mediji ne mogu praviti budale od nas. Da oni imaju odgovornost i sve dok su novine i prilozi puni govora mržnje ovdje neće biti normalnog života. I koliko sam uspjela pohvatati to je jedino o čemu se iz kolumne u kolumnu priča a to je taj govor mržnje koji nas okružuje.

Odlučili smo živjeti u ovakvoj zemlji. Niko od nas ne traži da zaboravimo što se dogodilo, ali moramo prihvatiti i naci način da sistem funkcionira. Dok to nije tako i dok mediji svuda okolo siju mržnju razdvajajući nas, jedini koji koriste situaciju su političari. Ako ne želimo da to prevaziđemo, ako nam je normalno da nas mediji i političari stalno bonbarduju sa tim šta su oni drugi pogriješili onda mi ni ne zaslužujemo bolju budućnost. Onda se trebamo zatvoriti u svoje "torove" i slijepo čekati kraj. Šteta da su ljudi dali živote za to. Šteta jer nisu željeli to. Jer moglo se podijeliti onda bez i jedne žrtve ako smo već željeli da živimo podjeljeno. Oni tamo i mi ovamo. A svaki dan barem čujemo po neku izjavu u medijima koja podsjeti na to "mi" i "oni". Pa zar nije malo dosta više. 18 godina nakon rada moramo moći i željeti sjediti za istim stolovima pa makar pričali i različite stvari ali pričati prije svega. Jer argumenti jesu na pravoj strani, ali ako se ne iznose, ako se ignoriše razgovor onda u zraku ostaje samo ispričana strana priče.
kameni spavac

#1084 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by kameni spavac »

Suštinski se svodi sve na to da je skandal što piše za Glas Srpske, govori s „one“ strane. Koliko multikulturne ima u Sarajevu vidljivo je iz stranica ovog foruma koji je valjda građanski. Djeluje mi da jedna je od rijetkih koja pokušava saznati i prikazati cijelu istinu. Ma kako bili svjesni koliko istina boli. Sigurno i nju boli ali zna da samo tako može se naprijed. Boli kada se kaže da i u Federaciji ima problema i da nismo toliko multi koliko mi želimo, ne toliko narod koliko oni koji narod predstavljaju. Kada se pretvaramo da smo bolji od drugog entiteta a zaboravljamo da je i taj drugi entitet dio BiH. I nije problem, mi možda zaboravljamo, ali zašto zabranjujemo drugima da ne zaboravljaju. Vjerujem da je trebalo mnogo truda i napora da se tekst poput „Majke ne mrze“ objavi u jednom takvom časopisu koji je desetljećima negirao i spomen genocida. Malo gledam i nije mi jasno kako je to Sanja valjala dok je pisala i mislili kako hoće mahala, a sada odjednom nepoželjna i upitna. Ma, mi smo još u fazi mi i oni. Važno je samo da oni nemaju pojma! Ona piše za ONE. I sve sigurnije tvrdim da možda nikada nećemo doći do toga da budemo jedinstvena država. Patriote bi morale znati da se drzava rusi sve dok se dijelimo.

Nadam se da ce bar neko od ovih ljudi koji su sebi dali za pravo da blate i odvratno izriču ove komentare, umjesto kritike, barem jednom u životu uspjeti izdignuti se iznad svakodnevne kolotecine, imati hrabrosti reci i uraditi nesto kako bi pokusali promijeniti ovaj haos u kojemu zivimo. To sto su neki ljudi u svakom segmentu svoga zivota vodjeni nacionalizmom, pa sve sto se kritizira vezano za jednu stranu opovrgavaju tako sto zahtjevaju kritiziranje i druge strane, je zaista jadno. Ne može nama biti dovoljno to da smo više multi od Banja Luke sve dok imamo grad kakav imamo. Ne smije nam to biti dovoljno, a nama je nažalost jedino to domet. Ljudi se moraju rijesiti stereotipa, mrznje i nacionalizma, zar ne vidite sta nam se desava dok smo mi zaslijepljeni tim fenomenima?!

I može boljeti i više jer ona priča "tamo negdje" ali dok ne odluče naše snage ovdje i napraviti nešto gdje bi se o tome govorilo bolje da se govori bilo gdje negov da se šuti. Jer šutnja je najgore odobravanje onoga što suprotna strana izrekne.
amrica

#1085 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by amrica »

najvise postova je bilo dok je pisala za havaz... tako nidje ti veze to :zzzz:

generalno, branis ideju, koja nije losa, dapace, ali ne shvatas da "izvodjac" te ideje nije dorastao tom zadatku, tu je problem.
Banksy

#1086 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Banksy »

kameni spavac wrote:
Ne smije se govoriti o problemima, o govoru mržnje jer ako se ne govori onda se to ni ne dogadja. Isto kao mala djeca ako zatvorimo oči babaroga će nestati.
Ali problema ima i sve dok o njima govorimo bliži smo rješavanju i prihvatanju.
Naravno, treba razgovarati. Samo SV je u službi jedne politike, jednog lica i govori ono što jedna politika i jedno lice želi čuti. Ona je plaćenik, a kad si plaćenik onda nema iskrenog razgovora.
xDenisx

#1087 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by xDenisx »

Sanja (tj kameni spavac), ako ti je toliko stalo do razgovora, zasto na ovoj temi vodis monologe umjesto da odgovaras na postove koji su upuceni tebi? Pokazi malo postovanja prema sugovornicima (prije svega prema Katarini), jer ovo ti nije licna kolumna kao u GS ili Avaz nego forumski dijalog.
KatarinaKosaca

#1088 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

mackicamijau wrote:Jedno je reći nešto pozitivno - da ima uspješan brak, a sasvim je drugo reći da je ni rodbina ne podnosi! Cilj moje tvrdnje je pokazati snagu njene ličnosti, i na koliko je polja uspješna, cilj tvrdnje o rodbini je pokazati odvratnu ljudsku ljubomoru! Zaboga, eto ne voli je rodbina, mora da ona ne valja... Jah...I da, o Sanjinom uspješnom braku već toliko ljudi priča da je nemoguće ne doznati takvu činjenicu, ako iole imaš društveni život. Priču o rodbini mogla je ili reći rodbina ili izmisliti zlurada osoba. Šta god da je u pitanju, nije dobro.
Kako ne možete razumjeti da Sanjine karakterne osobine, brak, familija nekome nisu opće važni. Kao prvo primjenjuješ duple standarde. Jedno je ako je ti hvališ, a drugo je ako je drugi kudi , a oboje iznosite intimu njenog života. E, pa mene ne interesira ni ona ni njena intima, nego samo dok me ne dira, a dira me, jer po BL i kod Dode za male pare pljuje po mojim osnovim idejama i načelima. A nisam SDP niti ću ikada biti.

mackicamijau wrote:A što se tiče Kljujića i ljudi koji su njemu slični, moramo objektivno gledati na stvari. Oni zaista nisu u ratu mogli imati nikakav uticaj, i nisu ga imali, ali je lijepo bilo reći da eto i pripadnici druge nacionalnosti, religije ili čega već žive i rade u sred ratnog Sarajeva. Ustvari je vrlo žalosno što nisu imali više uticaja, jer bi Sarajevo danas daleko veća metropola bila.
Relano pojma nemaš, jer realno reći za nekog da je ikebana, ko je poslije svakog bombardiranja grada izlazio naglavu ulicu, razgovarao sa građanima, pomagao u čišćenju stakala itd. REći da je bio ikebana netko koga su trovali, a kasnije netko ko je uspio da spasi dodatno krvoproliće u Srednjoj Bosni intervencijom kod alije Izetbegovića je malo reći pojma se nema.Za tebe ne znam. Sanja je drska i njoj smeta, jer piše za Dodika, pa valja oplesti po Sarajevu i građanskom... Zato se ne provaljuj, živa bila ...
mackicamijau wrote:A što onda mediji u Federaciji ne napraviše isto, pa da se mogu barem pretvarati da su građanski, tolerantni i otvoreni za sve opcije? Mogli lijepo istu stvar uraditi, i pozvati ove iz RS, i ako se oni ne pojave čitava senzacija "RS opet protiv tolerancije". Ljepota!
Stvari i probleme Federacije treba rješavati u Federaciji ili eventualno nekoj prijateljskoj zemlji. Tretiranje problema Federacije kod nekoga "ko se bar ne pravi multietničan i ko je etničkim čišćenjem izbrisao prezimena iz grada", a pod patronatom Ljiljane Smajlović i Sanje Vaisavljević ima samo jednu riječ... Parčanje BIH. A to nećete doživjeti.
KatarinaKosaca

#1089 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

kameni spavac wrote:Jadna majko ako nam je taj način poređenja da smo multikulturalniji od Banja Luke i Beograda sam po sebi dovoljan..
Ma, nije dovoljan, nije dovoljno. Nego iz Beograda treba da nam dolaze, a u Banja Luci održavaju seminari o nešoj izgubljenoj multikulturalnosti. Ma, super ste to zamislili :D
Neka se onda ne čudi Sanja V., što je jedina uzvanica koja se pojavila :D
mackicamijau

#1090 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by mackicamijau »

KatarinaKosaca wrote:Kako ne možete razumjeti da Sanjine karakterne osobine, brak, familija nekome nisu opće važni. Kao prvo primjenjuješ duple standarde. Jedno je ako je ti hvališ, a drugo je ako je drugi kudi , a oboje iznosite intimu njenog života. E, pa mene ne interesira ni ona ni njena intima, nego samo dok me ne dira, a dira me, jer po BL i kod Dode za male pare pljuje po mojim osnovim idejama i načelima. A nisam SDP niti ću ikada biti.

Relano pojma nemaš, jer realno reći za nekog da je ikebana, ko je poslije svakog bombardiranja grada izlazio naglavu ulicu, razgovarao sa građanima, pomagao u čišćenju stakala itd. REći da je bio ikebana netko koga su trovali, a kasnije netko ko je uspio da spasi dodatno krvoproliće u Srednjoj Bosni intervencijom kod alije Izetbegovića je malo reći pojma se nema.Za tebe ne znam. Sanja je drska i njoj smeta, jer piše za Dodika, pa valja oplesti po Sarajevu i građanskom... Zato se ne provaljuj, živa bila ...

Stvari i probleme Federacije treba rješavati u Federaciji ili eventualno nekoj prijateljskoj zemlji. Tretiranje problema Federacije kod nekoga "ko se bar ne pravi multietničan i ko je etničkim čišćenjem izbrisao prezimena iz grada", a pod patronatom Ljiljane Smajlović i Sanje Vaisavljević ima samo jednu riječ... Parčanje BIH. A to nećete doživjeti.
Ne mislim da primjenjujem duple standarde, već jednostavno smatram da ako već iznosimo privatne stvari, pristojno je reći nešto lijepo, ili šutjeti. A po kojim načelima Sanja pljuje? Osim što uporno insistira na tome da ako smo već toliko multi ovo, multi ono, da to i dokažemo. Ili bolje rečeno, pokažemo.
Ja ne govorim o tom uticaju Kljujića: o čišćenju stakla, pozdravljanja građana i sl. (A o Srednjoj Bosni bi se dalo mnogo toga reći...). Ja govorim o njegovom uticaju političara. Smatram da je mogao mnogo pomoći BiH, ali nije jer mu nisu dali. Ne zato što nije on htio.
Ja ne znam što ste se svezali Ljiljane, kad je žena ovlaš spomenuta i nimalo pohvaljena. Naprotiv. Ismijala je njeno nepoznavanje situacije u BiH. I gdje se to Sanja zalagala za parčanje BiH? (Da ista ona Sanja koja je čistila staklo u ratu sa svojim sugrađanima i preživljavala na isti način kao i ostali. I ovo je vala više javno poznata činjenica...). I gdje se JA to zalažem za parčanje BiH??? Ako branjenje Sanje, i to ne po svaku cijenu, već odbrana njenog prava da ukaže na probleme (što i jeste dio rješenja), znači parčanje BiH, onda je BiH već, nažalost, isparčana. A to ne učinih ja, već oni koji tako misle...
Prema svemu što sam pročitala, znači da s onima iz RS ne treba razgovarati ni kada nas pozovu. Ma ja bih im u inat otišla i rekla sve što mislim, i o medijima kod njih i u Federaciji, ali bi i to bio korak naprijed da napokon počnemo funkcionisati kao država. I prestanemo se dijeliti na one tamo, i one ovamo. :bih:
Sapienti

#1091 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Sapienti »

OTVORENO PISMO SANJE VLAISAVLJEVIĆ: Umjesto da bude glavni grad svih građana ove zemlje, postade Sarajevo prijestolnica Bošnjaka po mjeri SDP-a
Četvrtak | 10.05.2012.

Direktorica Centra za kulturu dijaloga BiH (CKD BIH) Sanja Vlaisavljević uputila je otvoreno pismo Vladi kantona Sarajevo, Gradu Sarajevo, svim građanski orijentiranim političkim partijama, neovisnim intelektualcima, neovisnim medijima i ambasadama u BiH, reagujući na imenovanje direkorice Druge gimnazije u Sarajevu. Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti

Vlada Kantona je dana 10.5.2012. godine imenovala direktoricu Druge gimnazije zanemarujući sve principe pravde i pravičnosti, zanemarujući multietnički karakter Grada i Kantona, zanemarujući sposobnosti i kvalitete prijavljenih kandidata, zanemarujući principe socijaldemokracije na koje se poziva većina onih koji su stajali iza ove odluke.

Možda na prvi pogled sasvim nebitan izbor jednog direktora jedne srednje škole, ali za Sarajevo ipak izuzetno značajan. Zašto? Zato što se ovim izborom mjerila nacionalna ravnopravnost građana ovoga grada i istinska želja SDP BiH da umjesto vlastitih kadrovskih interesa i sujete lidera ove partije izabere direktora koji će ovoj školi napokon povratiti nekadašnji ugled i ponovno je učiniti prepoznatljivom u BiH i svijetu po obrazovnim i odgojnim uspjesima, a ne po incidentima i razmiricama.
Nažalost, činom imenovanja direktorice Aide Arnautović, omjerom glasova SDP: za i SDA: protiv, još jednom je potvrđeno da je cijela priča o nacionalnoj ravnopravnosti, o europskim standardima i univerzalnim vrijednostima u obrazovanju, samo farsa koju javnosti nude najviši dužnosnici „partije za Čovjeka“.

Nažalost, činom imenovanja direktorice Aide Arnautović, omjerom glasova SDP: za i SDA: protiv, još jednom je potvrđeno da je cijela priča o nacionalnoj ravnopravnosti, o europskim standardima i univerzalnim vrijednostima u obrazovanju, samo farsa koju javnosti nude najviši dužnosnici „partije za Čovjeka“.

Činjenica je da je Ministarstvo obrazovanja KS, nažalost, u rukama SDP-a i da je odluka o fotelji direktora sarajevske Druge gimnazije bila unaprijed prepuštena njima. Činjenica je i da o važnim pitanjima dodjele prestižnih državnih pozicija ni ministar obrazovanja ni premijer Kantona ne smiju ni zrak udahnuti bez dozvole Velikoga Šefa, podjednako koliko je činjenica i da Veliki Šef ne da nikome ko ne veliča njegov lik i djelo da ugrabi i djelić prostora za koji je on nadležan. Šef je unaprijed znao koga neće niti blizu direktorskog mjesta: Sanju Vlaisavljević, „neprijatelja države“ (a to u prijevodu znači „neprijatelja SDP-a“). Znao je i da neće „velikog muslimana“ Senada Alića, kandidata SDA. Nije mu se u koncept direktora uklapala ni kompromitirana Aida Arnautović, ali kako je znala nakon brodoloma Stranke za BiH doplivati do pravih spasilaca, onda je ona bila najmanje zlo.

Zanemario je Veliki Šef da je Sanja Vlaisavljević jedini ne-Bošnjački kandidat za direktorsko mjesto, valjda zato što je javno kritizirala neprimjeren jezik koji je odašiljao vožd. Zanemario je i da u Sarajevu nema ne-Bošnjaka direktora srednjih škola. Lažem. Ima jedna direktorica od 39 srednjih škola! Zaboravio je i da svi drugi kandidati ponaosob, a kamoli zajedno, imaju reference koje se ne mogu ni usporediti sa njegovom novom udvoricom. Previdio je Veliki Šef da je zahvaljujući toj za svaku partiju na vlasti najpodobnijoj direktorici Druga gimnazija izgubila kredibilitet, da su najbolji nastavnici često na bolovanju zbog mobbinga, da su čak morali dati otkaz ili pak čekaju da im se uruči. Zaboravio je Veliki Šef, zanesen svojom veličinom, da je u službi svih građana ove zemlje a ne samo esdepeovaca, pa da je obavezan primiti na razgovor sve građane koji mu se obrate ili u najmanju ruku da je obavezan odgovoriti na upućene mu dopise, a da to isto treba da rade njegovi poslušni ministri. No, sva politička uljudnost njega nimalo ne obavezuje. Važno je da on javno govori kako je Druga gimnazija njegova škola i kako mu je veoma stalo ko će voditi tu školu. Koji cinizam! Pa zar mu niko nije mogao reći da to ne čini građanima ovoga grada?

Premijer Fikret Musić je dobio direktivu da dobro pazi šta će uraditi prilikom predstavljanja ovog predmeta na sjednici Vlade. Ali zar su ovi čelnici previdjeli da i prevareni i odbačeni kandidati znaju čitati zakonske akte i da znaju prepoznati sve propuste i ujdurme koje su razne komisije napravile u konkursnoj proceduri?
Nacionalna ravnopravnost je mnogo širi pojam nego što veliki i nedodirljivi Šef zamišlja da jeste. Nije to tek borba sa Mostarom i Stocem oko dvije škole pod jednim krovom. Velika pobjeda nad diskriminacijom jeste i jedna škola pod jednim krovom sa bar jednim direktorom ne-Bošnjakom i sa barem jednim takvim članom školskog odbora. Previdio je Veliki Šef da u Sarajevu nema škola sa direktorom „tuđe nacije“ i da je to mnogo gore za BiH nego dvije škole pod jednim krovom protiv kojih se on i njegovi poslušni ministri zdušno bore. Umjesto da bude glavni grad svih građana ove zemlje postade Sarajevo prijestolnica Bošnjaka po mjeri SDP-a.
Sa ovim izborom direktora jedne sarajevske srednje škole SDP je opet potvrdio koliko je daleko od ideja za koje se inače tako slatkorječivo zalaže u javnosti. Eto još jednog jasnog dokaza o tome koliko je njihova borba da se stane ukraj diskriminaciji u obrazovanju samo puka farsa. Koliko je fraza o sposobnostima i kvalifikacijama prije i ponad stranačkih interesa postala smiješna i bezvrijedna. Koliko su se udaljili od mogućnosti da dokažu multietnički karakter svoje partije. Podmetanje svoga kandidata za člana Predsjedništva završilo je krahom, jer je on sam pokazao da ne može živjeti pod paskom Velikoga Šefa.

Pod pritiskom brojnih prigovora, odlučio Veliki Šef u nekom trenutku izborne procedure koja se otegla u nedogled da dobri i nečujni ministar obrazovanja Fahrudin Oručević formira komisiju koja će ispitati regularnost njenog toka. I zamislite, Komisija je zaključila da je sve urađeno bez propusta! Koja demonstracija sile i bahatosti! To je nama protukandidatima bilo kao da nas neko uvjerava da je dan kada je noć! Zar je trebalo sve nas još i budalama napraviti?!

Sa ovim izborom direktora jedne sarajevske srednje škole SDP je opet potvrdio koliko je daleko od ideja za koje se inače tako slatkorječivo zalaže u javnosti. Eto još jednog jasnog dokaza o tome koliko je njihova borba da se stane ukraj diskriminaciji u obrazovanju samo puka farsa. Koliko je fraza o sposobnostima i kvalifikacijama prije i ponad stranačkih interesa postala smiješna i bezvrijedna. Koliko su se udaljili od mogućnosti da dokažu multietnički karakter svoje partije. Podmetanje svoga kandidata za člana Predsjedništva završilo je krahom, jer je on sam pokazao da ne može živjeti pod paskom Velikoga Šefa. Niti je dokaz opredjeljenja za multietničnost postavljanje dvije samozatajne žene u predsjedništvo Partije da glume Hrvaticu i Srpkinju. Nije „građanska opcija“ birati već po ko zna koju godinu, da ne kažem deceniju, samo i isključivo podobne Bošnjake na rukovodeće pozicije i tjerati iz Sarajeva i BiH sve one koji to nisu i koji to ne žele biti. Nije proeuropski put niti uzor demokracije onemogućavati neistomišljenike da progovore. I da, na kraju, ponajmanje je demokracija tjerati sve oko sebe da vas zovu Šefom. Nije li to izraz najveće slabosti i zastrašujuće sujete? Sve ovo je, nažalost, samo još jedna potvrda da dok je SDP na vlasti nema niti demokracije niti nacionalne ravnopravnosti te da nacionalizam nije kvalifikacija nacionalnih partija nego upravo perfidnog građanskog nacionalizma koji se već odavno širi iz krugova SDP-a.

Sanja Vlaisavljević
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Koja paćenica :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne zna se ko je gori od 3 pomenuta, Alić zvani "Đuro", profesor odbrane i zaštite, Aida Arnautović propali inžinjer i uhljebuša ili ova tzv. intelektualka koja je umislila da je bolja od ostalih pa još piše nekakva otvorena pisma, kao da nekog zanima šta ona misli :mrgreen:
Sapienti

#1092 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Sapienti »

A evo i supruga u borbi za prava pojedinaca :-)
Ugo Vlaisavljević, profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, uputio je Nastavno-znanstvenom vijeću Filozofskog fakulteta javni prosvjed zbog odluke da Fatmir Alispahić, novinar i publicista, bude proglašen nepodobnim za stjecanje doktorata na tom fakultetu.

Profesor Vlaisavljević, i sam član Vijeća, u otvorenom pismu kolegama iznio je niz činjenica potkrijepljenih zakonskim odredbama iz kojih je vidljivo da je na sjednici 9. svibnja, na kojoj je donesena sporna odluka o Alispahiću, prekršen niz članova iz Pravila i propisa Univerziteta u Sarajevu.

Iz opširnog pisma profesora Vlaisavljevića jasno je da je Alispahićev slučaj presedan i da nije bilo nikakvih razloga da Vijeće odbije njegovu temu "Iseljeničko iskustvo u novijoj bošnjačkoj književnosti", o kojoj nije ni raspravljano, što se moralo učiniti.

Ni rasprava o moralno-političkoj podobnosti, kako su to, prema Vlaisavljevićevim navodima iz pisma, pojedini profesori htjeli predstaviti, nije zakonita.

- Toga u zakonima i propisima već odavno nema, pa nema - još od pada Berlinskog zida! Ali, na Univerzitetu u Sarajevu nije dozvoljena diskriminacija zasnovana na rasi, boji kože, spolu, jeziku, religiji ili vjerovanju, političkim ili drugim uvjerenjima, nacionalnom i socijalnom porijeklu i to jasno stoji u zakonu - napisao je Vlaisavljević.

On je naglasio da je očigledni paradoks Alispahićevog slučaja u tome da se u ime navodne borbe protiv diskriminacije ustvari provodi postupak diskriminacije.

Vlaisavljević je pojasnio i da se morao obratiti Vijeću otvorenim pismom, jer mu to na spornoj sjednici nije dozvoljeno, čime su, također, prekršena ustaljena pravila.

- Mogli smo čuti da je ovaj kandidat "sklon govoru mržnje", da je "rasista", "nacionalista" i slično. Čak je bila sugerirana i povezanost ove negativne ocjene ličnosti kandidata sa strukom kojom se bavi: jer, eto, riječ je o "humanističkim znanostima". Ako je od prodekana Dubravka Lovrenovića, inače cijenjenog učenjaka i velikog humaniste, mnogo je! - istakao je Vlaisavljević u pismu.

Podsjetimo, dekan Filozofskog fakulteta u Sarajevu Ivo Komšić nije htio komentirati spornu odluku Nastavno-znanstvenog vijeća, a prodekan za nastavu Dubravko Lovrenović, s obzirom na to da je izvan zemlje, rekao je u ranijoj izjavi za "Avaz" da će o ovoj temi govoriti po povratku u Sarajevo u nedjelju, odnosno danas.
Banksy

#1093 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Banksy »

Sapienti wrote:A evo i supruga u borbi za prava pojedinaca :-)

... prekršen niz članova iz Pravila i propisa Univerziteta u Sarajevu.

Iz opširnog pisma profesora Vlaisavljevića jasno je da je Alispahićev slučaj presedan i da nije bilo nikakvih razloga da Vijeće odbije njegovu temu "Iseljeničko iskustvo u novijoj bošnjačkoj književnosti", o kojoj nije ni raspravljano, što se moralo učiniti.

Ni rasprava o moralno-političkoj podobnosti, kako su to, prema Vlaisavljevićevim navodima iz pisma, pojedini profesori htjeli predstaviti, nije zakonita.

- Toga u zakonima i propisima već odavno nema, pa nema - još od pada Berlinskog zida! Ali, na Univerzitetu u Sarajevu nije dozvoljena diskriminacija zasnovana na rasi, boji kože, spolu, jeziku, religiji ili vjerovanju, političkim ili drugim uvjerenjima, nacionalnom i socijalnom porijeklu i to jasno stoji u zakonu - napisao je Vlaisavljević.

On je naglasio da je očigledni paradoks Alispahićevog slučaja u tome da se u ime navodne borbe protiv diskriminacije ustvari provodi postupak diskriminacije.

Vlaisavljević je pojasnio i da se morao obratiti Vijeću otvorenim pismom, jer mu to na spornoj sjednici nije dozvoljeno, čime su, također, prekršena ustaljena pravila.
Šta god mislili o Fatmiru, ovo je tačno ...
kameni spavac

#1094 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by kameni spavac »

Interesantno je to da kao nikoga ne interesuje šta ona misli i da narod ne zanima....a u protekle tri godine 48 stranica ovog i sličnih foruma posvećenoje isključivo vrijeđanju nje. Neću reći njenog rada jer toga nije bilo već lično nje. Sramota....kada se osvrnem sada ...iako je to pretužno mogu reći da je sve bila u pravu. Današnja koalicija sve govori. ...jedan za drugog su svašta govorili a onda su postali najboji drugovi....pitanje je koji će od njih iz ove koalicije izvući deblji kraj...dok se to ne desi narod definitivno izvlači najdeblji....kada se to desi Radončić će veselo da se smješka kako je ego tripa sredio...ali vrijeme će ponovo pokazati...samo treba strpljivo sačekati. Ako bude zemlje u kojoj će se čekati i ljudi koji će imati snage da sačekaju.
Plaćenici, ljevičari i principi pride
Srijeda, 06 Lipanj 2012 18:15

Čitam ovih dana novinske tekstove o, do jučer, nemogućim političkim kombinacijama kao i kadrovskim promjenama na, već odavno privatiziranom, RTV servisu Federacije.

Eh pa tako na naslovnoj strani Avaza vedra lica sjede jedan pored drugoga Zlatko, the Boss, Lagumdžija i Fahrudin
Radončić. Ali nije riječ o nekoj montaži iz magazina Dani, nego njih dvojica potpisali protokol o suradnji dviju partija. I ne samo da su potpisali puki protokol, nego će i ministarske fotelje dijeliti. Sjećam se Kotline prije godinu dvije kada su me nemilosrdno spaljivali esdepeovi sateliti u medijima, među intelektualcima i NVO sektoru jer sam kolaborirala sa tajkunom, mafijašem, nacionalistom i više ne znam ni sama s kim još. _________piše: Sanja Vlaisavljević l --- NO LINKS ---

A sve misleći na Radončića i njegov Dnevni avaz. Kao ni tada tako ni danas nisam imala problem sa izborom mjesta na
kojem ću da objavljujem autorske tekstove, ali hajde ti to objasni principijelnoj i još pri tome ljevičarskoj kotlini. A, evo sada vidim da nije ni trebalo objašnjavati, jer je the Boss zaboravio šta su sve njegovi podanici u njegovo ime govorili i pisali o Radončiću i njegovim suradnicima. Do jučer je ovaj ugledni ljevičar i čovjek od principa pozivao pravosuđe da Radončiću stanu u kraj, a danas ga poziva da zajedno grade vlast.

Ma bilo je to čak i u onoj neplaćeničkoj gerilskoj emisiji 1001 minuta. E, nešto tu nije uredu. Ili je Lagumdžija shvatio da Radončić nije ništa od onoga što su mu on i njegovi poslušnici prišivali? Ili da ipak jeste, ali danas ima puno
razumijevanje prema svim Radončićevim manguplucima? A možda je shvatio da je Radončić ljevičar kao i on pa je
odlučio da zajedno pronađu sreću u izgradnji države za čovjeka oslobođenu svakog oblika ekstremnog nacionalizma.
Možda je u biti jedina prava istina da su dvije probošnjačke partije pronašle zajednički nacionalni interes? A možda je
Radončić jednostavno odlučio da pomogne SDP-u da malo izađu iz nacionalnih okvira i počnu gledati BiH malo šire od užeg rukovodstva SDP-a. E ko će ga znati! Jedno je sigurno, ljevičar Lagumdžija je od svih principa kojima se
samohvalio zadržao samo princip očuvanja svoje fotelje. Zaboravio je na sve prethodne razmirice sa Radončićem i
okrenuo se boljoj budućnosti. U bolju budućnost ne sumnjam, ali u privrženost Boss-a toj ideji itekako.
Čovjek koji je vabio birače da se konačno okrenu socijalnoj pravdi, ali po svojoj mjeri, a zatim koalirao sa onima za koje danas tvrdi da nemaju nikakav odnos prema BiH i njenim narodima, zaklinjući se da nikada ne bi, a sve zbog volje svojih birača, koalirao sa onima što žele bolju budućnost, danas priziva dojučerašnjeg najvećeg „državnog neprijatelja“ da zajedno grade vlast. Ne vide to i ne čuju sarajevski i ini intelektualci. Mediji još manje, NVO su potpuno nijeme, a tek partijske socijaldemokratske kolege šute li šute. Doduše, kako će iko od hrabrih graditelja civilnog društva bilo šta reći kada je socijaldemokracija za koju su se brojnim javnim protestima borili,konačno zauzela sve pore života. A ne zaboravimo, ovi iz NVO sektora, medija i intelektualni čistunci su se do sada borili isključivo protiv nacionalističkih izgrednika. Pade mi na pamet da možda neće više moći ni aplicirati za projekte podizanja građanske svijesti jer eto više nema problema u državi, a i svijest je očito dovoljno podignuta jer se evo nikako ne oglašavaju.

Zanimljivo bi, recimo, bilo vidjeti predstavnike medija ili nevladinog sektora kako prosvjeduju zbog bahatosti
socijaldemokratske partije ili kako sučeljavaju lidere SDA sa ovim drugim. E to nećemo skoro gledati! Inače podjednako je jadno gledati, slušati ili čitate tek pokoji glas o novonastaloj političkoj situaciji usmjeren opet protiv Radončića. Pa ako već vide nešto loše u novoj koaliciji, onda je zadnja osoba o kojoj trebaju govoriti Radončić. Uostalom, za njega su glasali građani ove zemlje i to u ne malom broju. Pardon, mnogo većem broju nego za Lagumdžiju! Pa ima li iko petlju reći koliko se Lagumdžija ismijava sa zemljom i njenim građanima kada zbog svoje sujete gradi koaliciju sada sa ovim, sada sa onim. Prvo uključuje, pa onda isključuje one koji ga više ne slušaju i ne slijede! Kako neko može ostati nijem na činjenicu da jedan ozbiljan politički lider ruši vlast baš kao što ruši zidove svoje kuće kada mu se raspored soba više ne sviđa? I to vlast koju je sam ultimativno ignorirajući broj glasova koje je Radončić dobio, birao i kreirao. Sarajevo može ostati nijemo na sve, pa tako i na ovaj izljev sile i bahatosti the Boss-a.

Nego baš me zanima gdje su sada oni šezdesetosmaški profesori-pravnici koji uvijek znaju reći prave stvari o državnom ustrojstvu? Oni stručnjaci za sve teme društvenog života? Gdje su da progovore koju, ali ne o Radončiću nego o preokretu kod, sebi svagda samodovoljnih, socijaldemokrata? Oni što svaki oblik uljudnog komuniciranja o bilo čemu što ima veze sa Radončićem odmah zovu avazovštinom. Ha, je li to i Lagumdžija onda postao Radončićev plaćenik ili dio „prljave avazovštine“, tog “najvećeg zla“ ove zemlje?! Mnogi koji bi mogli i morali reći nešto više o ovome, šute! Ali ne zato što se ovim povodom nema šta reći nego znaju da ode fotelja ako se ovoga puta progovori. I to preko noći! Eto baš kao što je otišao onaj urednik što prezire plaćenike i intelektualce koji su bliski Radončiću i njemu sličnima, koji prezire sve one koji se ne klanjaju Šefu. Pljuvao je i vrijeđao koga je stigao, pa i bliske prijatelje nije štedio. Eto prođe i to vrijeme, kada osvanu Hadžiomerović kao zvijezda na stranicama Avaza. Nestade politički magazin poznat po progonu ljudi, životinjskim vrstama, spotovima i pjesmicama, nestade urednička fotelja. Pa kako i neće nestati! Neće sada valjda govoriti o aferama Reket ili kakvim drugim sitnim propustima svoga Šefa i njegovih najbližih suradnika. Neće, ne daj Bože, napraviti prilog: „Skandal, skandal! Lagumdžija beskrupulozno i nemilosrdno iskoristio Emira
Suljagića prognanika iz Srebrenice.

Otjerao ga iz ministarstva, političkog i društvenog života. Otjerao ga iz domovine. Plaćenik i hulja odjeven u kožu
demokrate despotski sklanja nepoželjne i neposlušne kadrove.“ Eh, pa tako odavno nema političkog isljeđivanja na
FTV, nema urednika, nema plaćenika odanih SDP-u, nema hobotnica… Ostade samo On! Borac za državu po mjeri
čovjeka čiji dopredsjednik partije hvali njihovog novog koalicijskog partnera kao jednog pragmatičnog i poduzetnog čovjeka. Eto, još će i Komšić biti sljedeći koji će letjeti iz stranke zbog ove nesmotrene izjave.
Banksy

#1095 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Banksy »

kameni spavac wrote: Interesantno je to da kao nikoga ne interesuje šta ona misli i da narod ne zanima....a u protekle tri godine 48 stranica ovog i sličnih foruma posvećenoje isključivo vrijeđanju nje. Neću reći njenog rada jer toga nije bilo već lično nje. Sramota....kada se osvrnem sada ...iako je to pretužno mogu reći da je sve bila u pravu. Današnja koalicija sve govori. ...jedan za drugog su svašta govorili a onda su postali najboji drugovi....pitanje je koji će od njih iz ove koalicije izvući deblji kraj...dok se to ne desi narod definitivno izvlači najdeblji....kada se to desi Radončić će veselo da se smješka kako je ego tripa sredio...ali vrijeme će ponovo pokazati...samo treba strpljivo sačekati. Ako bude zemlje u kojoj će se čekati i ljudi koji će imati snage da sačekaju.
Tačno, bila je vrlo često u pravu. Samo, vrlo često i nije.
U početku je njena priča imala smisla. Poslije više nije imala smisla.
A ''najposlije'' je bila toliko zaslijepljena hujom i mržnjom da je postala baš sasvim besmislena. Pa je i ono što ima ili je nekad imalo smisla, postalo besmisleno i sasvim irelevantno.
madner

#1096 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Samo ne znam kako ce u muckoj kotlini postati asistentica. Mislim, ako je mislila sto je napisala.
Banksy

#1097 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Banksy »

madner wrote:Samo ne znam kako ce u muckoj kotlini postati asistentica. Mislim, ako je mislila sto je napisala.
Nikako.
madner

#1098 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Nisi u toku, muz je gura, gradski i demokratski.
VjecitiStudent

#1099 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
kameni spavac wrote: Interesantno je to da kao nikoga ne interesuje šta ona misli i da narod ne zanima....a u protekle tri godine 48 stranica ovog i sličnih foruma posvećenoje isključivo vrijeđanju nje. Neću reći njenog rada jer toga nije bilo već lično nje. Sramota....kada se osvrnem sada ...iako je to pretužno mogu reći da je sve bila u pravu. Današnja koalicija sve govori. ...jedan za drugog su svašta govorili a onda su postali najboji drugovi....pitanje je koji će od njih iz ove koalicije izvući deblji kraj...dok se to ne desi narod definitivno izvlači najdeblji....kada se to desi Radončić će veselo da se smješka kako je ego tripa sredio...ali vrijeme će ponovo pokazati...samo treba strpljivo sačekati. Ako bude zemlje u kojoj će se čekati i ljudi koji će imati snage da sačekaju.
Tačno, bila je vrlo često u pravu. Samo, vrlo često i nije.
U početku je njena priča imala smisla. Poslije više nije imala smisla.
A ''najposlije'' je bila toliko zaslijepljena hujom i mržnjom da je postala baš sasvim besmislena. Pa je i ono što ima ili je nekad imalo smisla, postalo besmisleno i sasvim irelevantno.
A svo vrijeme su joj tekstovi bili ili necitljivi ili na rubu citljivosti, cak i Fatmir bolje pise.
ultima_palabra

#1100 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

Zadnja grupa ljudi koja je ovoliko mrzila Sarajevo se popela na brdo i zapucala po njemu. Sreća pa su plavušini dometi skromniji.
Post Reply