Ocigledno nisi u toku sto sam ovo napisala .Da ti pojasnim.Neki clan je pitao gdje da ODVEDE mobitel na popravku,drugi ga ostavlja da se suncasemirsar wrote:Nocommentidealnolosa wrote:Ja nisam suncala svoj mobitel nikada niti bacala sa terase.Doduse na visini sam,nebi ostao ziv garant.I nikada ga na srecu nisam odvodila majstoru.....Bas imam srece sa mobitelima
Mobilni all about
Moderator: Benq
- idealnolosa
#1076 Re: Mobilni all about
-
kojeime
#1077 Re: Mobilni all about
Ja sam dugo koristio SE telefone. Prvi mi je bio Ericsson A1018: http://ngoisao.net/news/dan-choi/2007/0 ... c/de22.jpg
- semirsar
#1078 Re: Mobilni all about
Dobro mi pojasni da mi nis' jasnije nijeidealnolosa wrote:Ocigledno nisi u toku sto sam ovo napisala .Da ti pojasnim.Neki clan je pitao gdje da ODVEDE mobitel na popravku,drugi ga ostavlja da se suncasemirsar wrote:Nocommentidealnolosa wrote:Ja nisam suncala svoj mobitel nikada niti bacala sa terase.Doduse na visini sam,nebi ostao ziv garant.I nikada ga na srecu nisam odvodila majstoru.....Bas imam srece sa mobitelima,trecima pada sa terase
Ma ocito da ti nisi u toku ko je sta pis'o, inace bi ono svoje stavila pod "navodnike"
Neka ba, sala,sala...
- idealnolosa
#1079 Re: Mobilni all about
Recimo da namjerno nisam stavila pod znake navoda,ali sam u toku ko je sta pisao.....Toliko nepismena nisam da kazem da odvodim telefon majstoru niti da ga suncamsemirsar wrote: Ma ocito da ti nisi u toku ko je sta pis'o, inace bi ono svoje stavila pod "navodnike"![]()
- semirsar
#1080 Re: Mobilni all about
Dobro ba, rek'o sam da sam ga zaboravio, sta sam jos treb'o, kremu za suncanje kraj njega stavit'idealnolosa wrote:Recimo da namjerno nisam stavila pod znake navoda,ali sam u toku ko je sta pisao.....Toliko nepismena nisam da kazem da odvodim telefon majstoru niti da ga suncamsemirsar wrote: Ma ocito da ti nisi u toku ko je sta pis'o, inace bi ono svoje stavila pod "navodnike"![]()
- idealnolosa
#1081 Re: Mobilni all about
Kada ides na sunce nam,azes se kremom za suncanje,pa trebao si i njega jadnika namazati i to sa sto vecim zastitnim faktorom.Nije zdravo suncesemirsar wrote: Dobro ba, rek'o sam da sam ga zaboravio, sta sam jos treb'o, kremu za suncanje kraj njega stavit'![]()
-
ismiramir
#1082 Re: Mobilni all about
Postovanje. Zna li neko gdje i kako se moze otkljucati Nokia E6?
Telefon je nov, zakljucan na BH mobile.
Hvala
Hvala
-
EUROBIH
#1083 Re: Mobilni all about
mogu ga dekodiratiismiramir wrote:Postovanje. Zna li neko gdje i kako se moze otkljucati Nokia E6?
Hvala
...¨sa današnjim danom BF kalkulacija traje 118 sati ...dobiješ unlock/lock kodove koje ukucaš i gotovo
- ema_
#1084 Re: Mobilni all about
Imam problem sa svojim LG gt 405.
Prvo, neke aplikacije neće da pokreće, ali samo na bh kartici, kad sam bila van BiH, htio je.
Drugo, neke aplikacije neće nikako, a iste sam mogla i na nekim prastarim mobitelima
, ovdje napiše nešto o javi nemam pojma
Treće, nešto više ga ne čita pc kad ga prikopčam, napiše mi da trebam umetnuti memorijsku karticu
Četvrto, skoro sam formatirala, jer je bila kamera otkazala, i od tada ga više ne čita pc, a ova prva dva problema su otkako je kupljen.
Ima li rješenja, mogu li ja sama popraviti, i koliko je to ako se pravi negdje u radnji?
Hvala
Prvo, neke aplikacije neće da pokreće, ali samo na bh kartici, kad sam bila van BiH, htio je.
Drugo, neke aplikacije neće nikako, a iste sam mogla i na nekim prastarim mobitelima
Treće, nešto više ga ne čita pc kad ga prikopčam, napiše mi da trebam umetnuti memorijsku karticu
Četvrto, skoro sam formatirala, jer je bila kamera otkazala, i od tada ga više ne čita pc, a ova prva dva problema su otkako je kupljen.
Ima li rješenja, mogu li ja sama popraviti, i koliko je to ako se pravi negdje u radnji?
Hvala
-
EUROBIH
#1085 Re: Mobilni all about
za 1-promjeni sim karticu i probaj.....ema_ wrote:Imam problem sa svojim LG gt 405.
Drugo, neke aplikacije neće nikako, a iste sam mogla i na nekim prastarim mobitelima, ovdje napiše nešto o javi nemam pojma
![]()
Treće, nešto više ga ne čita pc kad ga prikopčam, napiše mi da trebam umetnuti memorijsku karticu![]()
Hvala
2,3 i 4- njemu je potrebna infuzija...nema jave jer si izbrisala,komunikacija,postavke i driveri su out .....
- ema_
#1086 Re: Mobilni all about
Ali te neke aplikacije gdje spominje falinku u javi nisu nikad radile, nevezano za format..
A gdje ima tih "infuzija" i tog ostalog što si naveo?
A gdje ima tih "infuzija" i tog ostalog što si naveo?
- tazmaniaBAN4
#1087 Re: Mobilni all about

Imam Sony Ericsson Satio mobitel, usb kabal za njega, kompijuter i internet
-
selmicaaa_
#1088 Re: Mobilni all about
koji bi ste uzeli od ova dva modela?
sony ericsson satio ili sony ericsson xperia arc?
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#1089 Re: Mobilni all about
ja bih ovu. noviji model. ljepši. a i samo je jača kamera kod satia.selmicaaa_ wrote:koji bi ste uzeli od ova dva modela?
- burekodsira
#1090 Re: Mobilni all about
ja bih prije SE Arc jer ima jaci procesor, vise radne memorije, bolji novi operativni sistem, razlika godinu dana od izlaska, HDMI izlaz... vjerujem da je kamera (iako slabija po broju pixela) bar iste kvalitete. po nekim testovima u inostranim casopisima dobijala super ocjene
- Zvek
#1091 Re: Mobilni all about
Kupio sam GM360 i jedan prodavac mi rece da treba da punim bateriju 3x12 sati a drugi da ne treba? Razumije li se ko u ovu problematiku?
-
sabanss
#1092 Re: Mobilni all about
Ne treba.Zvek wrote:Kupio sam GM360 i jedan prodavac mi rece da treba da punim bateriju 3x12 sati a drugi da ne treba? Razumije li se ko u ovu problematiku?
- Don Zivconi
#1093 Re: Mobilni all about
To ti je rekao neki kloc baterija dodje vec formirana ccccZvek wrote:Kupio sam GM360 i jedan prodavac mi rece da treba da punim bateriju 3x12 sati a drugi da ne treba? Razumije li se ko u ovu problematiku?
- Don Zivconi
#1094 Re: Mobilni all about
Kupio sam SE Xperiu play imaa li ko kakvih iskustava sa ovim fonom baterija i tako to
- Quaresma
#1095 Re: Mobilni all about
ja sam cuo da kad prvi put upalis phone, istrosis max bateriju, i onda ga napunis 12 h... to uvjek radimZvek wrote:Kupio sam GM360 i jedan prodavac mi rece da treba da punim bateriju 3x12 sati a drugi da ne treba? Razumije li se ko u ovu problematiku?
-
kojeime
#1096 Re: Mobilni all about
Za stare Ni-Cd i Ni-Mh baterije je trebalo postovati slijedecu proceduru: Iaprazniti bateriju potpuno (radom uredjaja, ne vjestacki) i puniti 12 sati. I tako 3 puta. Tako je i pisalo u uputstvima za upotrebu koja su stampali proizvodjaci uredjaja ili baterija za te uredjaje.
Za Litijum-jonske baterije koja dolaze danas uz sve mobitele ta procedura nije potrebna, uputstva za upotrebu je ne spominju, a koliko znam mobiteli imaju ugradjen softver koji iskljucuje punjenje baterije kada je baterija puna, i ako je i dalje mobitel prikljucen na punjac, baterija se vise ne puni, ali i ne napaja uredjaj, punjac umjesto baterije napaja uredjaj u toj situaciji.
Takodje kod litijum-jonskih baterija ne morate isprazniti bateriju skoro do kraja pa puniti (kao sto je trebalo kod Ni-Cd i Ni-Mh zbog memorijskog efekta baterije) mozete ih puniti kada hocete, samo nije preporucljivo cesto bateriju prazniti apsolutno do kraja.
Za Litijum-jonske baterije koja dolaze danas uz sve mobitele ta procedura nije potrebna, uputstva za upotrebu je ne spominju, a koliko znam mobiteli imaju ugradjen softver koji iskljucuje punjenje baterije kada je baterija puna, i ako je i dalje mobitel prikljucen na punjac, baterija se vise ne puni, ali i ne napaja uredjaj, punjac umjesto baterije napaja uredjaj u toj situaciji.
Takodje kod litijum-jonskih baterija ne morate isprazniti bateriju skoro do kraja pa puniti (kao sto je trebalo kod Ni-Cd i Ni-Mh zbog memorijskog efekta baterije) mozete ih puniti kada hocete, samo nije preporucljivo cesto bateriju prazniti apsolutno do kraja.
-
febo_acm
#1097 Re: Mobilni all about
Pravo mjesto jer servis, ali možda ti i mi možemo pomoćixMaryJanex wrote:imam problem sa mobitelom tj. sa fotografijama, jesam li na pravom mjestu?
-
febo_acm
#1098 Re: Mobilni all about
Davno, jednom, imao sam n73xMaryJanex wrote:necu u srevisAMD wrote:Pravo mjesto jer servis, ali možda ti i mi možemo pomoćixMaryJanex wrote:imam problem sa mobitelom tj. sa fotografijama, jesam li na pravom mjestu?![]()
mobitel-nokia N97
slike po danu idealne
po noci su blijede-ako ima neko svjetlo u kadru, nemoguce je napraviti fotografiju da valja
mislim da se to nebi trebalo desavati
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
febo_acm
#1099 Re: Mobilni all about
Uradi back up, i preko onog Nokia Softwer Updater vidi ima li novi softver?! Ako nema trebalo bi da ima opcija reinstall. Joj bio je neki fazon sa mijenjanjem nekog regionalnog koda, sve sam zaboravioxMaryJanex wrote:i sta da ubacim?
- Zvek
#1100 Re: Mobilni all about
Čim se baterija napunila na displeju je pisalo "Isključite punjenje baterija radi ustede energije".kojeime wrote:Za stare Ni-Cd i Ni-Mh baterije je trebalo postovati slijedecu proceduru: Iaprazniti bateriju potpuno (radom uredjaja, ne vjestacki) i puniti 12 sati. I tako 3 puta. Tako je i pisalo u uputstvima za upotrebu koja su stampali proizvodjaci uredjaja ili baterija za te uredjaje.