Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
jaca-maca

#1076 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by jaca-maca »

@buxxx

Po tebi, svi psi bi trebali imati brnjice, naravno osim lutalica.
Kada bi stvarno bilo tako, sta ako mog psa (s brnjicom) napadne lutalica (bez brnjice). Opet ista prica...

Zakljucak: Najbolje je ne stavljati brnjice pa da se pobiju kako treba :lol:
pakica_

#1077 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

jaca-maca wrote:@buxxx

Po tebi, svi psi bi trebali imati brnjice, naravno osim lutalica.
Kada bi stvarno bilo tako, sta ako mog psa (s brnjicom) napadne lutalica (bez brnjice). Opet ista prica...

Zakljucak: Najbolje je ne stavljati brnjice pa da se pobiju kako treba :lol:
moRe i ta varijanta :D znaci trebala sam pustit bastu da se kolje s jackom haha :D
buxxx

#1078 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by buxxx »

Jah, sve divno i krasno, vazda su nam svima lutalice izgovor. Mi se živi iskačemo sa lutalicama. Naravno ima i malo napetijih situacija ali valjda ja glasnije lajem i režim pa pobjegnu oni koji neće da se igraju :D
Poenta priče je da je našeg psa napao AGRESIVNI mužjak BEZ brnjice i KAIŠA. Eto kaže Pakica da je i njen agresivan ali pazi i gleda kada i gdje da ga pusti ali ovaj pas je VAZDA puščan i gazdarica je ponosna kako je čitavo naselje njegovo. Eki, njegovo? BTW, slažem se šta sa situacijom pas sa brnjom a lutalice bez iste. E, jbg. Šta da ti kažem. Laj ko i ja. Uštelio sam se pravo. Mislim da me neki čak i razumiju :D
Što se tiče Ozzy-jevog izlaska, sreća pa je lud ko struja (s kim si onakav si, samo ko je s kim i ko je na koga to je pitanje), pa smo izašli najnormalnije i opet tražili druge pse da se igramo. Što ovo sve pišem? Sreća pa imamo ovakvog psa, ali ovakva jedna situacije može psa da uhandri totalno, i da iz ničega postane agresivan i da se boji drugih pasa jer raznorazni primitivni oblici paramecijuma su dali sebi za pravo da vodaju pse. Ponavljam, pas ima SVAKO pravo da bude agresivan i namćor i svakakav ali na NAMA je ljudi da to kontrolišemo.
Hvala svima na komentarima i drago mi je da ste se zainteresovali za ovaj moj/naš problem
pakica_

#1079 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

buxxx wrote:Jah, sve divno i krasno, vazda su nam svima lutalice izgovor. Mi se živi iskačemo sa lutalicama. Naravno ima i malo napetijih situacija ali valjda ja glasnije lajem i režim pa pobjegnu oni koji neće da se igraju :D
Poenta priče je da je našeg psa napao AGRESIVNI mužjak BEZ brnjice i KAIŠA. Eto kaže Pakica da je i njen agresivan ali pazi i gleda kada i gdje da ga pusti ali ovaj pas je VAZDA puščan i gazdarica je ponosna kako je čitavo naselje njegovo. Eki, njegovo? BTW, slažem se šta sa situacijom pas sa brnjom a lutalice bez iste. E, jbg. Šta da ti kažem. Laj ko i ja. Uštelio sam se pravo. Mislim da me neki čak i razumiju :D
Što se tiče Ozzy-jevog izlaska, sreća pa je lud ko struja (s kim si onakav si, samo ko je s kim i ko je na koga to je pitanje), pa smo izašli najnormalnije i opet tražili druge pse da se igramo. Što ovo sve pišem? Sreća pa imamo ovakvog psa, ali ovakva jedna situacije može psa da uhandri totalno, i da iz ničega postane agresivan i da se boji drugih pasa jer raznorazni primitivni oblici paramecijuma su dali sebi za pravo da vodaju pse. Ponavljam, pas ima SVAKO pravo da bude agresivan i namćor i svakakav ali na NAMA je ljudi da to kontrolišemo.
Hvala svima na komentarima i drago mi je da ste se zainteresovali za ovaj moj/naš problem
ja sa svojim muku mucim iz dva razloga :D prvi je taj sto me slusa dosta dobro obzirom da je kod mene tek tri mjeseca, ali jos uvijek nekad ide na svoju ruku tu i tamo, sto uvelicava ovaj drugi problem, a to je agresiva prema muzijaciima :D
ljudi koji dolaze sa muzijacima u park kad je basta tu su naucili da sacekaju dok ga ne vezem, pa pridju sa svojim vezanim, pa onda ja odem :D nisam izgorila po glavi da ga pustim da jarga i da se svadja s drugima.. mada, i to je psece, ali zasto lijeciti kad mozes sprijeciti.. a i bastonja je bio prepreprefin, dok ga nije dokacio pit bull te mu napravio ovo
Image

nakon cega vise jednostavno nije bio zainteresovan za igru s muskima :sad:
Dr.Cuddy

#1080 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Dr.Cuddy »

A joj pa kako ga je ovako zakačio? Jel mu zaraslo, miš mali :(
jaca-maca

#1081 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by jaca-maca »

buxxx wrote: Poenta priče je da je našeg psa napao AGRESIVNI mužjak BEZ brnjice i KAIŠA
Da je taj agresivni pas bio na povodcu vjerovatno i ne bi napao tvog.
Poenta price je da svi psi trebaju biti na povodcu, a brnjicu ko god misli da treba :)
buxxx

#1082 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by buxxx »

Iskreno mi je žao zbog Baste, ali to je ono što ja pričam. Da je taj pitonja bio pod kontrolom to se ne bi desilo. Pa eto ni tvoj nije baš ljubičica, zar ne? Mogao bi pojesti četiri čivave i jednog medium dog-a :D ali ti paziš i gledaš. Mi Ozzy-ju brnjicu stavljamo zbog toga što brate ubalavi sve :D Šalim se, svako malo nas zaustave organi pa opominju. valjda vide njega kako blesavi pa po sistemu Slavko hajmo ovog oderati... Garant onom pitu što dohvati Bastu niko nikada i ne priđe... Nisam ni ja za brnje, kaiševe, davilice itd, ali ako ništa da malo bolje kontrolišemo naše pse
pakica_

#1083 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

Dr.Cuddy wrote:A joj pa kako ga je ovako zakačio? Jel mu zaraslo, miš mali :(
ovo je bilo davno, uoci prosle nove godine.. i ost'o mu je otprilike 1x1,5cm oziljak, ali je to dlaka prekrila, pa ako ne znas gdje je, ne vidi se :D samo sto sad tu ima par sijedih :D kazu da se to zna desiti :D najveci je crnjak sto mu je ostao oziljak na licnosti, al' eto :D i to se trudim da dovedem u red jer sam mu ja relativno friska gazdarica :D
a za tog pita (head s dobrinje, vlasnik adis) sam cula, dakle ne znam jel' tacno, da je ujeo i jedno dijete i jednu tetu.. e sad.. kako rekoh, ne znam da li je istina, ali ako je ujeo bastu, nije nemoguce, pa eto, ko je na dobrinji nek' se pripazi njega :D rekoh vec u postu gore, bolje sprijeciti nego lijeciti :D

ps. ovo sto buxxx rece da nije za davilice, samo da ti velim da je moja zivotinja jednom iscupala onaj zeljezni dio na koznoj ogrlici na koji se kaci povodac, tako da ja bez bodlji (koje mu stavljam kontra) ili davilice s njim ne mogu izaci na kraj.. tu mi se javlja problem, jer doberman nema poddlaku i mogu mi ti lanci zalediti na vratu, ali ziva ne znam na cemu drugom da ga vodim.. normala je on dok ne vidi macku, ali ako nju zaganja, nema tog platna i te koze koja bi ga zadrzala.. jedino da mu davilicu omotam kakvim salcetom, pa da mu nije direkt kontakt s vratom sam hladni metal, a?
globosa

#1084 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by globosa »

buxxx, daj sliku mace
buxxx

#1085 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by buxxx »

Image
evo nama je ovo riješilo sve probleme, imamo i brnjicu koja mu naravno ne brani da otvori usta i hladi se kad je vruće, ali ipak ne bi mogao ujesti nekoga, a s druge strane s ovom smo najlakše ispravili teglenje kad vidi psa, mačku, pticu, autobus, trolu i sl... Mi mu nismo imali duše stavljati davilicu, ovo nam je bilo prihvatljivije rješenje, ali samo privremeno ga vodimo na tome, već smo probali i ponovo preći na običnu ogrlicu i puuuuno bolje hoda nego prije.
@globosa
evo malog pita, opasnija je od Ozzy-ja
Image
globosa

#1086 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by globosa »

E baš su slatki oboje!
Na maci se vidi da je ženka: kažu samo su trobojne mace ženke!
amater1981

#1087 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by amater1981 »

pakica_ wrote:
Dr.Cuddy wrote:A joj pa kako ga je ovako zakačio? Jel mu zaraslo, miš mali :(
ovo je bilo davno, uoci prosle nove godine.. i ost'o mu je otprilike 1x1,5cm oziljak, ali je to dlaka prekrila, pa ako ne znas gdje je, ne vidi se :D samo sto sad tu ima par sijedih :D kazu da se to zna desiti :D najveci je crnjak sto mu je ostao oziljak na licnosti, al' eto :D i to se trudim da dovedem u red jer sam mu ja relativno friska gazdarica :D
a za tog pita (head s dobrinje, vlasnik adis) sam cula, dakle ne znam jel' tacno, da je ujeo i jedno dijete i jednu tetu.. e sad.. kako rekoh, ne znam da li je istina, ali ako je ujeo bastu, nije nemoguce, pa eto, ko je na dobrinji nek' se pripazi njega :D rekoh vec u postu gore, bolje sprijeciti nego lijeciti :D

ps. ovo sto buxxx rece da nije za davilice, samo da ti velim da je moja zivotinja jednom iscupala onaj zeljezni dio na koznoj ogrlici na koji se kaci povodac, tako da ja bez bodlji (koje mu stavljam kontra) ili davilice s njim ne mogu izaci na kraj.. tu mi se javlja problem, jer doberman nema poddlaku i mogu mi ti lanci zalediti na vratu, ali ziva ne znam na cemu drugom da ga vodim.. normala je on dok ne vidi macku, ali ako nju zaganja, nema tog platna i te koze koja bi ga zadrzala.. jedino da mu davilicu omotam kakvim salcetom, pa da mu nije direkt kontakt s vratom sam hladni metal, a?
Tebi u svakom slućaju treba dobar dreser da ti pomogne ispraviti to ponašanje kod tvoga psa. A da nije nemoguće daću ti primjer ja imam ženku belgiskog ovćara stara 11mj. koja je napada sve ali bukvalno sve i mužijake i ženke a sada ne komandu NE prolazi izmedu dva psa mužijaka tornjak i jedne stare ženke pit bula koja je malo ćak i uspjela gricnuti(sreća pa ima 10 god.) ona nije uopšte odreagovala. Pomogao mi je momak koji se profesionalno bavi psima ali to su takve bile korekcije sa davilicom kada se zaleti na psa da bukvalno je izvrne sa nogu dok nije skontala da to nije ispravno.A što se tiće davilice uzmi onu koja je od gurtne sa lancom bilo ih je u peniju nešto jeftino duplo su efikasnije od lanćani, i ja sam imao lanćanu pa mije on dao tu sa gurtnom.
Ništa nije nemoguće pa probaj sretno.... :thumbup: :thumbup:
Cholina_Lokica

#1088 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Sto se tice napada na druge pse, sasvim bi trebalo dovoljno da bude kad setate, nailaze drugi pas, samo malo u stranu se pomaknete, naredite mu da sjedne i kazete ne, ili mu necim drugim za pocetak odvracate paznju., i drzite ga da sjedi dok pas ne prodje...
Sto se tice vuce, u stranu trznuti povodac, nikad nazad i polako pokusavati... To izvrtanje sa nogu je pretjerano, cak sta vise moze biti i opasno, ako je podloga beton, u sekundi pas sjebati kuk... Kod ove moje sam regulisala sa flexi povodcem :D Posto ona u sustini ne moze polako da hoda, i mora da ide brze, flexi pa pici dok ima flexija, pa stane priceka da ja pridjem, pa nastavlja. Laganim trzanjem i govorenjem polako je skontala kad kazem polako uspori i ne tegli k'o da je upregnuta, sto je prije bilo normalno :D Sad i kad setamo bez povodca, kad kazem polako odmah uspori.
pakica_

#1089 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

Cholina_Lokica wrote:Sto se tice napada na druge pse, sasvim bi trebalo dovoljno da bude kad setate, nailaze drugi pas, samo malo u stranu se pomaknete, naredite mu da sjedne i kazete ne, ili mu necim drugim za pocetak odvracate paznju., i drzite ga da sjedi dok pas ne prodje...
Sto se tice vuce, u stranu trznuti povodac, nikad nazad i polako pokusavati... To izvrtanje sa nogu je pretjerano, cak sta vise moze biti i opasno, ako je podloga beton, u sekundi pas sjebati kuk... Kod ove moje sam regulisala sa flexi povodcem :D Posto ona u sustini ne moze polako da hoda, i mora da ide brze, flexi pa pici dok ima flexija, pa stane priceka da ja pridjem, pa nastavlja. Laganim trzanjem i govorenjem polako je skontala kad kazem polako uspori i ne tegli k'o da je upregnuta, sto je prije bilo normalno :D Sad i kad setamo bez povodca, kad kazem polako odmah uspori.
lokice, sve je to tako.. mi tako vec radimo.. on sam sjedne kad naidje drugi pas na povodcu ako je sa iste strane ulice, ali problem su ovi psi koji su pusteni.. on i sto ne bi bio zainteresovan za njih, oni se zalijecu na njega (pogotovo znas kakvi su, evo u ovom gore primjeru, jack russeli.. oni se zalijecu na sve zivo, malo i veliko)
evo juce, prosao je pored 15 pasa najmanje, nije se ni okrenuo za njima, stvarno sam dovela do toga u nekih makar 85-90% slucajeva on nece prvi napast, ali kad se nesto zaholca na njega, e jbg :D

@amater, pricala sam s jednim cikom u vezi toga, govori on mozda ti pas nije uopste agresivan, vecinom vlasnici misle da je to agresija (a sta cu drugo pomislit kad u momentu drzim mazulju moju dragu na lajni, a u drugom momentu obuzdavam djavola haha), ali zna se desiti da je pas isprepadan, ovakav, onakav, pa eto kao ako ste voljni mi mozemo pokusati raditi s njim i vidjeti moze li se tu sta napraviti.. e bujrum.. ostaje kod njih u pansionu za novu godinu akoBogda, pa nek pokusaju :D samo ne zelim bas da ga izvrcu s nogu :-) al' ne vidim drugi nacin :(
btw, rek'o mi je ciko da obicno prihvataju pse samo do godinu dana, a ovom mom je 3, al' eto kao s dobermanima se moze raditi jer su pametni, 'vak'i, 'nak'i, pa vidjet cemo hoce li ista bit od te ljubavi :D
zengi

#1090 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

buxxx wrote:Vozdra svima,

Možda je glupo da moj prvi post na ovom forumu bude u poprilično negativnom tonu ali sam imao potrebu da sa vama podijelim i zajedno prokomentarišemo ono što mi se desilo jučer. Našeg psa, Ozzy-ja, napao je drugi pas. Odmah da kažem da je sve u redu i da su oba psa živa i zdrava. Ali šta je bio uzrok? Uvijek šetamo istom rutom i svi nas već poznaju (Ozzy-ju je haman godina). Prilaze nam ljudi koji imaju pse i koji nemaju. To zna biti malo frustrirajuće sa obzirom da mi pokušavamo ga naučiti da ne skače na druge ljude da bi ih poljubio i izlizao jer ne vole ni svi pijatelji pasa da se skače na njih i da ih se balavi. Također ne treba da skače oko drugih pasa jer nisu svi psi uvijek raspoloženi za igru ( iako Ozzy uvijek jeste). Da se razumijemo, jako sam realan i mislim da poznajemo našeg psa vrlo dobro. U kući je predivan. Živi sa macom i nikada nikakvih problema nije bilo. Naravno prošao je mjesece upozoravanja i ispravljanja kako u kući da se ponaša i sada se vide pozitivni rezultati. Vani nije baš najbolji pas jer leti svakome. Milion puta smo pokušali da objasnimo da lutalice pogotovo, nisu raspoložene za igru i upoznavanje ali džaba. U biti sve to prođe odlično sa malo natezanja, opominjanja i skakanja.
Da pređem na stvar. Psa, koji nas je napao, viđamo već godinu dana i vlasnica uvijek jednu te istu priču priča. Veoma je agresivan, ne voli druge mužjake i sav ovaj prostor (čitaj Breka) je njegov. Prva stvar: oči moje lijepe, nijedan prostor nijednog kućnog psa nije ulica već njegov stan ili kuća sa baštom. Ulica PRIPADA lutalicama. U takvoj sredini živimo i takve stvari jesu. Sa lutalicama nemamo problema jer poštujemo njihovu teritoriju i jedina situacija koju smo imali sa lutalicama je bila ta da nam je veliki avlijaner prišao i donio kost??? Mislim da ovo govori o Ozzy-jevom karakteru.
Pas koji nas je napao se igrao sa ženkom (koja također nije za pohvaliti jer veoma često zna da se iskezi i skače na Ozzy-ja), te kada se ženka zaletila na nas on je radio što psi uvijek i rade. On je branio svoju ženku. Sve bi to nekako i prošlo da on nije bio pušten i bez brnjice. Eh, već sam rekao brnjice za sve. U trenutku napada naš pas je bio na kaišu sa brnjicom. Dakle nikako se nije mogao braniti. U redu, bio sam ja tu, ali sam tog psa morao žestoko početi udarati da bi se on skinuo sa mog psa. Pas se okrenuo i pošao na mene tako da više nisam siguran koga je sve on napadao. Pa i ja volim pse ljudi moji. Nisam svog psa udarao nikada i ne želim da udaram druge pse. Sve pokušavam mirno da riješim. Da stvar bude gora vlasnica, gazdarica kako god hoćete se nije ni izvinula nego samo konstatovala: on je kriv jer je jako agresivan! Nije on kriv krivi ste TI draga gospođo. Pa ženo božija, ako već znaš da ti je pas agresivan, pa stavi mu brnijicu bar kada se igra sa drugim psom jer će naići neko ko mu nije po volji. Nemam ništa protiv agresivnih pasa. Pa i nas ima muhanatih pa se kaže, ma pusti njega on ti je ters. Pa ima i tersli pasa. Pas ima pravo da bude ters i ljut i agresivan i teritorijalan i mahnit i razigran i dosadan ali je na NAMA da to pratimo i kontrolišemo te po mogućnosti ispravljamo.
Ovim putem bih želio uputiti javni poziv svima nama. Prijatelji, država nam je u polnom organu marke muške. Zakona nikakvih nema. Hajdemo složno da svi stavljamo brnjice našim psima ili da barem budu na kaišu dok su na ulici kuda svi prolaze. Drugi ljudi ( iako neki to ne zaslužuju) će se osjećati ugodnije i siguran sam da će biti ovakvih scena i situacija manje. Upoznajmo naše pse. Gledajmo kako se ponašaju. Oni su naša sreća i radost i zašto da ih dovodimo u neugodne situacije. Moglo je doći i do ekscesa i da je taj pas imao brnjicu ali manje bih se brinuo za Ozzy-jev život mada ni to nije pohvalno, ali Bože moj. Nadam se da će bar jedna osoba ovo pročitati i shvatiti. Evo ako treba i naša maca, bez obzira što ne izlazi će početi da nosi brnjicu :D
Unaprijed hvala,
Ozzy

Image
Veoma jedan inteligentan komentar i zdrav stav sa tvoje strane.

Ovo sto hanuma misli da je citava Breka teritorija njenog psa ne treba da te cudi.
Popricaj malo sa njom pa ces vidjeti da ona misli da je citava zemaljska kugla njeno privatno vlasnistvo (na koje ti i ja ili bilo ko drugi nemamo nikakvo pravo) i da je predvidjena iskljucivo za njenu upotrebu.
Jos ako ima kakvo neodgojeno deriste, onda pogotovu.
To je inace normalan stav za imati u ovoj zemlji i evo mi se ubismo na ovom forumu ubjedjujuci ljude upravo to, da ovaj svjet nije njihovo privatno vlasnistvo, niti se to vlasnistvo moze steci na bilo koji legalan nacin.... al djaba.

Inace, sa budalama nema poente pricati jer niti mogu niti hoce da razumiju, a posto ih boli neka stvar kako je nama u zivotu, stvarno ne znam sta da ti preporucim kao rjesenje ovog problema.
Ponesi kakav kolac, pa ako ti ga opet napadne ti ga zvekni po glavusi... a ako se komsinica bude bunila, onda i nju.

Jednostavno, nema ti druge.
PS
I cuko i maca su ti lutke.
buxxx

#1092 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by buxxx »

@zengi
Hvala puno na razumijevnju. Upravo zato što svakakvi idioti i idiotke su dali sebi za pravo da vodaju pse nas ostale građane i građanke to jako handri. Ja opet kažem, muško sam i nije mi se problem pomakljati sa psima, lajem i režim gore od samojeda pa ih vazda one agresivne i nepodobne za igru otjeram. To je što se tiče lutalica. Ali evo sitaucije gdje je pas navikao na ljude koji ga se boje jer ima njega mašala. U momentu se i okrenu pa zamalo na mene. Ali šta sa osobama ženskog spola koje vodaju one male cukice? Kako će se i cuko i ona odbraniti? Kaže meni gospđa (čuj, gospođa) ma on je samo agresivan prema mužjacima. Ok, nek' ti bude agresivan do sutra ujutro ali dedera to malo kontroliši. Pa jel' tako? Već sam sto puta ponovio. Pasa ima svakakvih. I umiljatih i nervoznih. Ali mi smo tu valjda inteligentniji pa bi trebali da kontrolišemo to? A, eto ispade da nismo...
Da ne bi bilo kakvih zabuna to što mi svašta kačimo na njega i da neko i ne pomisli da mi njega ne volimo samo ću jedno reći. Naš Ozzy se nama rodio ispred vrata i ja sam ga držao u ruci kad je imao 2 minute. Mislim da svi shvatate kolika je to ljubav i briga za njega. Sa svim što radimo sa njim radimo isključivo na utvrđivanju lijepog ponašanja. Naravno i da je došao sa godinu ili po mjeseca ili pet godina isto bi bio tretiran jer sam uvjeren da samo tako se može stvoriti jedan zdrav odnos između čovjeka i životinje. E, kada ga mi pazimo zašto da pustim da ga drugi isfrustrirani ker handri. Ozzy-ju je najbitnija igra i maženje (a ako smo vani z.jbi maženje daj loptu paša :D)
Veliki pozdrav svima od Ozzy-ja i Pjegice
zengi

#1093 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

Ma kontam ja tebe drug 100%.
Bas su žene koje imaju neke male pse nadrljale jer im izgleda nigdje nije sigurno.
Narocito ako nemaju puno iskustva sa psima.
Cuj gospodje, on je agresivan samo prema muzijacima. :-)
I to je kao ok.
Pa sta ako naidje neka djevojka sa maltezerom?
Drago mi je ovo sto si rekao da imaju psi pravo da budu i agresivni i vaki i naki, ali je zato do vlasnika da to ima u vidu i da pazi.
Naravno, incidenti se uvjek mogu dogoditi i ako do necega dodje nesretnim slucajem ne treba odmah praviti frku, ali ako je u pitanju nemar i ne obzirnost onda to nema smisla.
Imam jednog takvog i strogo pazim na njega kad je neko u blizini.

Imam i jednu mladu šarplaninku kojoj je samo igra na pameti al opet kad vidim nekog sa psom ja mu doviknem da nije agresivna i jeli u redu da je pustim da se druze.
Ako nije, nema problema ja je vezem.
Ako jeste, onda udri brigu na veselje.

Sad radim na socijalizaciji komsijinog extra agresivnog šarplaninca i vodam ga samo gdje nema nikoga na volovskom lancu jer hoce da raskine sve na sto naidje. Podivljao jadnik na lancu citav zivot i nije on kriv.

Sto se tice tvoje kone, kad tad ce ona naletiti na nekog psihopatu sa pekinezerom pa ce biti njen cuko pekinezera cap, a onda psihopata i nju i cuku cap cap....pa onda i njenog muza cap.
:thumbup:
zengi

#1094 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

naja22 wrote:Pozdrav, da li mi preporucujete da udomim psa belgijskog ovcara ?? Covjek nema uslova da ih drzi, ukotila mu se kuja pa poklanja posto nema papire, sta mislite o toj rasi ?? Trenutno imam pitbull terriera koji se odlicno slaze sa svima..
Naja jarane,
Ja bih dobro razmislio u vezi malinoe obzirom da imas pita.

To su po pravilu jako aktivni psi, sa puno energije i potrebom da nesto rade.
Nece ti biti lako izaci na kraj sa dva takva psa.
Ja bi isao na nesto malo mirnije i manje da sam na tvom mjestu.
pakica_

#1095 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

ljudiiiii, imam jedno (mozda i glupo) pitanjce :lol:
bastonji je prekosutra vakat za bocu protiv bjesnila i to, pa gdje se ide da se to primi :D posto ja pojma nemam :D rekose mi ljudi da je negdje na barama, a posto su bare meni sirok pojam, molit cu vas koji znate da mi date malo odredjenije koordinate, ako nije frka 8-) i jel' se treba deverat oko njega posebno kad primi te boce sto slijede :D
hvala :-D

ps. danas mu je rodjendaaaaaaaan :D hihihi :D
Karen

#1096 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Karen »

Prvo, sretan rodjendan Bastonji :)
Drugo, protiv bjesnoće možeš u svakoj veterinarskoj ambulanti ili na faksu.
Treće, ako sve prođe oki doki, ne bi trebala imati problema.
pakica_

#1097 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

hvala u bastino ime hehe :D
a ciko na veterini mi rece da ga ne dovodim dole na bocu, nego negdje na barama..
bice sutra: cika harise, mozete doc da ga bocnete hehehe :D
Karen

#1098 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Karen »

Zašto da ga ne dovodiš? Ne znam, ja svoju curu tamo cjepim, a malce sam cjepila u Hadžićima, tamo radi za mene najbolji veterinar. Nisam ih dugo slikala, moram napraviti mali fotosession, da ih vidite koliko su porasli.
pakica_

#1099 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

Karen wrote:Zašto da ga ne dovodiš? Ne znam, ja svoju curu tamo cjepim, a malce sam cjepila u Hadžićima, tamo radi za mene najbolji veterinar. Nisam ih dugo slikala, moram napraviti mali fotosession, da ih vidite koliko su porasli.
pojma nemam.. kad sam isla dole (doduse, pregledao ga je vet. koji mi je rekao eto ja ne volim dobermane zbog njihovog karaktera :-) ), rekla mu da mu uskoro slijedi boca protiv bjesnila i mogu li ga dole dovest da to obave, kaze on nema potrebe da dolazi ovdje, moze u toj nekoj ambulanti..
e sad ne znam.. i jel' mi u svakoj toj vet. stanici mogu izdati novu knjizicu, posto hocu sad da konacno promijenim to na svoje ime, pa sam cekala da mu bude vakat za bocu, da mu taman tu upisu nove boce i to :D

i jedva cekam slike, mogu mislit mrcina kako vršljaju po kuci sad hehehe :D
amater1981

#1100 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by amater1981 »

pakica_ wrote:
Karen wrote:Zašto da ga ne dovodiš? Ne znam, ja svoju curu tamo cjepim, a malce sam cjepila u Hadžićima, tamo radi za mene najbolji veterinar. Nisam ih dugo slikala, moram napraviti mali fotosession, da ih vidite koliko su porasli.
pojma nemam.. kad sam isla dole (doduse, pregledao ga je vet. koji mi je rekao eto ja ne volim dobermane zbog njihovog karaktera :-) ), rekla mu da mu uskoro slijedi boca protiv bjesnila i mogu li ga dole dovest da to obave, kaze on nema potrebe da dolazi ovdje, moze u toj nekoj ambulanti..
e sad ne znam.. i jel' mi u svakoj toj vet. stanici mogu izdati novu knjizicu, posto hocu sad da konacno promijenim to na svoje ime, pa sam cekala da mu bude vakat za bocu, da mu taman tu upisu nove boce i to :D

i jedva cekam slike, mogu mislit mrcina kako vršljaju po kuci sad hehehe :D
Hoćeš broj od vet. na pp da ti dode kući i da to završite ako ti je mrsko hodati???
Post Reply