http://www.imdb.com/title/tt1533749/
Ostao sam razocaran, toliko suptilne propagande nisam gledao od vremena nasih odbrambenih filmova
Moderator: _BataZiv_0809
Hollywood maksuz štanca i forsira neke glumce, bez obzira što će redovno osvajati zlatne maline, kupine, šta već...Sandler je istaknut primjer.Digla_da_kreci wrote:Brate mili, em ja ovog Sandlera ne gotivim, em mi je film bezveze.
Film je, u najmanju ruku, dobar... Moze iznervirat samo one koji su religiozni, sto je dobro...mrgreen wrote:Religulous
Smeće od filma i ljiga od čovjeka. Prvo, uopšte me ne vrijeđa negiranje bilo koje vjere/religije/boga, ne interesuje me jel neko vjeruje ili ne i kako vjeruje, ionako imam svoj neki pogled na stvari, s kojim se neće složiti ni vjernici ni nevjernici ni agnostici.
Lik je odvratan u svojoj pretencioznosti, egocentričnosti, ismijavanju sagovornika, uopšte ne pušta ljude da pričaju, prekida ih, ne pada mu na pamet na preispita stvari iz različitih uglova, podržava sve moguće (i opasne) predrasude i stereotipe, i primjetno edituje kako bi dodatno izvrnuo i izopačio stvari. sagovornici su mu većinom idioti i šarlatani, a one koji to nisu dobro ismijava.
ako je glavna svrha ismijavanje i zatupljena propaganda onda je ovo savršeno uspješan film. ali ne mogu shvatiti da ljudi, pa i na ovom forumu, ovo preporučuju, žalosno.
Ja bih voljela da je meni neko ovo rekao, uštedio bi mi i vrijeme i živce
mislim da sam u prvom dijelu dovoljno jasno rekla da nisam religiozna. iznervirana sam svime ostalim što sam nabrojala.. čuj dobar, odoh se ranitinosara wrote: Film je, u najmanju ruku, dobar... Moze iznervirat samo one koji su religiozni, sto je dobro...
+1Creasy wrote:
Iskreno, meni si samo dala preporuku da pogledam film.mrgreen wrote:mislim da sam u prvom dijelu dovoljno jasno rekla da nisam religiozna. iznervirana sam svime ostalim što sam nabrojala.. čuj dobar, odoh se ranitinosara wrote: Film je, u najmanju ruku, dobar... Moze iznervirat samo one koji su religiozni, sto je dobro...
Pa ok, da si tako odmah napisao bilo bi jasno. Ovako ispada da su filmovi odron pa ih ne preporucujes, a uopste nisu losi (naravno, stvar ukusa).kakavdanakneiskustvu wrote:vicious wrote:Hajd sto stavis samo imdb linkove, ok, tesko napisati naslovali moze li bar neko obrazlozenje, u par rijeci? Ova dva filma su daleko od loseg...
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
ne kažem da su loši,ali možda sam više očekivao od tih filmova,ništa osobito filmovi
Film je, po mom misljenju, solidan...kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.imdb.com/title/tt1615147/
nosara wrote:horion_bosona wrote:J. Edgar (2011)
Eastwood mi je jedan od dražih reditelja, međutim zadnja dva filma (uz ovaj i Hereafter) su ispod njegovog prosjeka... uvijek je problematična ekranizacija stvarnih događaja i ličnosti, tu se pored dostupnih i selektiranih informacija javlja i posrednik - autor filma i njegov najčesće vidljiv, dominantan stav o temi koju obrađuje... a na kraju i sama izvedba glumaca može da produbi diskrepanciju između filma i realnosti...
pomalo je konfuzan način na koji se priča "odmotava"... većina zna da je Hoover bio ekscentrik (opsjednutost majkom, čudna veza sa sekretaricom, nagađanja o homoseksualnosti), po meni je previše u filmu poklonjeno pažnje tom dijelu njegove ličnosti i života, a premalo stvarnom uticaju i moći koju je imao tokom gotovo 50 godina, koliko se nalazio na čelu FBI-a... DiCaprio totalno neuvjerljiv...![]()
Kako, uopste, smjestit 50 godina u dva sata...?
Mene ovakve teme interesuju, pa mi se film dopao... Intenciija je bila pokazati morbidnost americke politike kroz cinjenicu da je ovakav, u sustini kriminalac, zahvaljujuci kombinaciji insinuacija i poluistina, drmao jednom mocnom drzavom toliko dugo...
Dikaprio solidan...

mene film nije odusevio nimalo (stavila bih ga i sama na ovu temu) no mislim da je upravo to bila poenta - taj osobniji prikaz licnosti o kojoj se puno znalo/zna profesionalno a vrlo malo privatno. eastwood se namjerno nije htio uplitati u politizaciju i osude (koje su morale doci obzirom na junaka) te samim tim i kontraverzu.horion_bosona wrote:J. Edgar (2011)
Eastwood mi je jedan od dražih reditelja, međutim zadnja dva filma (uz ovaj i Hereafter) su ispod njegovog prosjeka... uvijek je problematična ekranizacija stvarnih događaja i ličnosti, tu se pored dostupnih i selektiranih informacija javlja i posrednik - autor filma i njegov najčesće vidljiv, dominantan stav o temi koju obrađuje... a na kraju i sama izvedba glumaca može da produbi diskrepanciju između filma i realnosti...
pomalo je konfuzan način na koji se priča "odmotava"... većina zna da je Hoover bio ekscentrik (opsjednutost majkom, čudna veza sa sekretaricom, nagađanja o homoseksualnosti), po meni je previše u filmu poklonjeno pažnje tom dijelu njegove ličnosti i života, a premalo stvarnom uticaju i moći koju je imao tokom gotovo 50 godina, koliko se nalazio na čelu FBI-a... DiCaprio totalno neuvjerljiv...
roki wrote:Thor: http://www.imdb.com/title/tt0800369/
Što pokvariše dobru temu filma.Uvod i zaplet inekako mogu proci,vrhunac traje 10 minuta,zbrda zdola uraden,i eto ga kraj.Taman se zagledao,sad ce reko jos nesto biti kad ono kapak.Ona ideja sa čekićem je djetinjasta.Tek sad vidim da je dobio ocjenu 7Ovo je vise za 4