Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
shibonja

#1076 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by shibonja »

poznanik wrote:
shibonja wrote:Zvala je zena DHL i rekli su joj da su proslijedili carini sto je trebalo ,obicno je to kopija licne i racun kao dokaz koliko smo platili robu! Mislim i prije sam sa istog sajta narucivao ,radi se o dva paketa sa nekom odjecom nista exluzivno ,farmerke jakne i slicno ,i cjena jedne posiljke je 175 a druge 200$ ,kakva bi mogla biti administrativna smetnja?
za takvu robu nema smetnji carinjenju...Možda je špediter (DHL) zaboravio, dešava se...U svakom slučaju kontaktiraj špeditera.

Ma i ja mislim da su oni krivci ,ovo mi se sa UPS-om-Intereuropom nikad nije desilo da ovoliko cekam,hvala na brzom odgovoru :thumbup:
paipan

#1077 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by paipan »

Je li neko narucivao kozmetiku (ne parfeme) s Amazon i kakva su iskustva? Hvala.
shibonja

#1078 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by shibonja »

UPS je car ,evo da i ja apdejtujem svoje dvije posiljke sto su zapale sa DHL-om ,konacno su izasle sa carine i sutra bi trebale biti kod mene :-)
kone

#1079 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kone »

A koliko je kostao izlazak :D
Chivas1

#1080 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Chivas1 »

evo ja naso na zavvi pamucnu trenerku sergio tachini 10 funti a bila 30 cini mi se ... znal neko dostavljajul oni ista osim cd.ova ?
poznanik

#1081 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by poznanik »

Obraća li iko pažnju na kvalitet, zemlju porijekla...možda se neki proizvodi, posebno odjevni, mogu nabaviti i u BiH po nižim cijenama
marketleader

#1082 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by marketleader »

Ne znam sta da vam kazem,mislim da su patike,tene,općenito obuća slabijeg kvaliteta kod nas ovdje u Sarajevu u ovim famoznim "Sport Life" trgovinama nego u inostranstvu. A cjenovno su skuplji nego kad se naruci sa interneta i eventualno plati i carina i pdv i svasta jos. Imam licno misljenje da nama ovamo ide obuća sumnjive kvalitete, treća klasa ili tako.... ne bitno sto je original. Da cujemo ostala misljenja i iskustva.
bullmastiff

#1083 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bullmastiff »

marketleader wrote:Ne znam sta da vam kazem,mislim da su patike,tene,općenito obuća slabijeg kvaliteta kod nas ovdje u Sarajevu u ovim famoznim "Sport Life" trgovinama nego u inostranstvu. A cjenovno su skuplji nego kad se naruci sa interneta i eventualno plati i carina i pdv i svasta jos. Imam licno misljenje da nama ovamo ide obuća sumnjive kvalitete, treća klasa ili tako.... ne bitno sto je original. Da cujemo ostala misljenja i iskustva.
kod nas je roba generalno treceklasna...ne samo u sport life-u nego svugdje..u svakoj oblasti trgovine, a da se narucuje iz inostranstva :D
mi smo trecerazredno trziste :D
Chivas1

#1084 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Chivas1 »

Ma jok ..Dobijes isto sto se i svugdje prodaje .. ako je orginal proizvod neki naravno..samo sto marza kod nas 100 % ili cak i vise .. ako on nesto nabavi za 100 KM stavlja cijenu 200 KM tako da kad ti to narucujes preko neta izadje ti puno jeftinije jer malte ne i taj prodavac ovdje na isti ili veoma slican nacin nabavlja robu
shibonja

#1085 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by shibonja »

kone wrote:A koliko je kostao izlazak :D
To cu danas saznat na vratima :lol:
Chivas1

#1086 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Chivas1 »

http://www.brands-supply.fr/

Ko ce se prvi odvazit :oops:
Bountiful

#1087 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Bountiful »

Chivas1 wrote:http://www.brands-supply.fr/

Ne vjerujem da je ovo orginal, sumnjive su mi ove Locaste tene :mrgreen:
nedims

#1088 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by nedims »

S obzirom da sam pocetnik u ovoj vrsti kupovine...molim znalce da mi pomognu rijesiti ovaj problem:
Prilikom popunjavanja formulara na nekim online shopovima desava mi se da rubrika za telefonski broj ne prihvata moj telefonski broj i ja radi tog problema ne mogu da posaljem upit.
Kako se upisuje fiksni ili mobilni telefon iz Sarajeva:
00 387 33 666-666 ... primjera radi
00 387 62 666-666
Chivas1

#1089 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Chivas1 »

Bountiful wrote:

Pa orginal nije sigurno :D Ali kod nas nigdje nemas orginal te sminkerske .. gucci versace dolce gabbana ... konkretno kod mene u Zenici ima radnja koja prodaje takve stvari kao orginal ali su laznjaci..i nasao sam par stvari na toj stranici iz te radnje .. patike su u radnji 300 KM tu su 30 € :D
alica.k

#1090 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by alica.k »

nedims wrote:S obzirom da sam pocetnik u ovoj vrsti kupovine...molim znalce da mi pomognu rijesiti ovaj problem:
Prilikom popunjavanja formulara na nekim online shopovima desava mi se da rubrika za telefonski broj ne prihvata moj telefonski broj i ja radi tog problema ne mogu da posaljem upit.
Kako se upisuje fiksni ili mobilni telefon iz Sarajeva:
00 387 33 666-666 ... primjera radi
00 387 62 666-666
ja upisem +38733666666, nista to ne odvajam. uvijek prihvati.
nedims

#1091 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by nedims »

@ alica.k
Oooooo...Koleginice puno ti hvala.Sve sam isprobao ali nikada sa jednim +...Upravo sam poslao jedan upit, meni veoma vazan ... sinoc, zbog telefona nisam uspio...sada je sve proslo.

Mozda nekome zatreba, a povrsnim iscitavanjem postova, cini mi se da bi ovaj link mogao biti vrlo koristan:
http://www.thechicfashionista.com/mail- ... rvice.html
Ovo je vrlo kvalitetan i vrlo ozbiljan servis...
shibonja

#1092 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by shibonja »

shibonja wrote:
kone wrote:A koliko je kostao izlazak :D
To cu danas saznat na vratima :lol:
Oderase me dusmani :lol: ,za dva paketa vrijednosti 357$ platio sam 251 km carine i pdv-a ,et izadje da su dadzbine 50% :-)
Sad sam tek pogledo i neke stavke
CS05 aDMINISTRATIVNA TAXA 5.00 KM
CSO6 BANKARSKA PROVIZIJA NA ADM TAXU 0.50 KM
CS07 EXPRES PROVIZIJA za "carinsku garanciju" 10.00 km
CS15 Zahtjev za pregled robe 15.00 km

imal jos sta da nadodaju :dance:
zorinko

#1093 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by zorinko »

pozdrav

pita bih "poznanika", iz Kine sam narucio telefon, i na posiljci pise da je vrednost 30 us $, a iz DHL su me zvali i rekli da je posiljka na carini u Sarajevu i da treba da se carini, pa me interesuje da li ova vrednost podleze carinjenju ili spada u onu kategoriju do 50 KM, a ako ce se cariniti koliko bi to sve iznosilo i koliko im vremena treba da to zavrse.
bullmastiff

#1094 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bullmastiff »

zorinko wrote:pozdrav

pita bih "poznanika", iz Kine sam narucio telefon, i na posiljci pise da je vrednost 30 us $, a iz DHL su me zvali i rekli da je posiljka na carini u Sarajevu i da treba da se carini, pa me interesuje da li ova vrednost podleze carinjenju ili spada u onu kategoriju do 50 KM, a ako ce se cariniti koliko bi to sve iznosilo i koliko im vremena treba da to zavrse.

kad preko DHL-a primas oni sve carine...nemoj se cuditi ako ti dadzbine budu vece nego cijena samog predmeta :D
shibonja

#1095 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by shibonja »

Nikad vise DHL ,od sad samo UPS rules :D
shibonja

#1096 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by shibonja »

zorinko wrote:pozdrav

Po kursu $ ispada ispod 50 km ,ali po oku sokolovom objesnog carinika ti ces hraknut makar jos toliko :D
kone

#1097 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kone »

Bountiful wrote:

A jesi ih ub`o,svaka ti cast :)...Iste se prodaju na pik-u po 75 KM(neki brcak) i po 150KM(neki sarajlija) na PIK. ba :D .......Pitam ovog sarajliju sto su tako jeftine(jesu 150KM,ali nema sanse da su original jer su takve oko 250KM)kaze on,pa eto isto da su original,rade ih radnici NIke-a,ali ne u njihovoj tvornici :lol: ...Svi modeli su identicni originalu,samo neki malo odstupaju :mrgreen:
marketleader

#1098 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by marketleader »

kone wrote:
Bountiful wrote:

A jesi ih ub`o,svaka ti cast :)...Iste se prodaju na pik-u po 75 KM(neki brcak) i po 150KM(neki sarajlija) na PIK. ba :D .......Pitam ovog sarajliju sto su tako jeftine(jesu 150KM,ali nema sanse da su original jer su takve oko 250KM)kaze on,pa eto isto da su original,rade ih radnici NIke-a,ali ne u njihovoj tvornici :lol: ...Svi modeli su identicni originalu,samo neki malo odstupaju :mrgreen:
Ovo smrdi na fush na 100metara. Dok sam otvorio stranicu i scrollo dole vidio sam da je fush nista mi vise ne treba hahah
Chivas1

#1099 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Chivas1 »

Ajd mi nadjite gdje je neko reko da je roba sa te stranice orginal ... bog te fals nego sta nego fals...kome se ne svidja nek placa po 300 € orginale ha ya
kone

#1100 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kone »

MA nije tebe niko napao zbog ovoga,nego se samo mlo zezamo.Sad ti kazem,ja ih neki dan vidio na pik.ba i napisao sam ti razmjenu komentara sa prodavcem istih :D
Post Reply