Bosna i Hercegovina - Turska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
JThomas

#1076 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by JThomas »

ma nema veze. kad smo mi to postali argentina ili brazil da nam je neriješeno s turskom neuspjeh?

imali smo mnogo više šansi, što jest jest, ali jebat' mu sad mater. ako ne pobijedimo estoniju, svakako nemamo šta tražiti u baražu. a niti je rasterećena španija nepobjediva, niti turci baš mogu računati na sigurnu pobjedu u belgiji. mislim, ako izgubimo 4 boda prednosti u dvije tekme, ni ne zaslužujemo baraž.
vee-jay

#1077 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by vee-jay »

chengaba wrote:
Nemanja Supic
Date of Birth: Jan 12, 1982
Nationality: Bahamas
Position: Goalkeeper
Squad Number: 1
National Team: Bosnia

Asmir Begovic
Date of Birth: Jun 20, 1987
Place of Birth: Trebinje
Position: Striker
Squad Number: 31
National Team: Canada

Jemal Berberovic
Date of Birth: Nov 5, 1981
Nationality: Aruba
Height: 181 cm.
Weight: 70 Kg.
Position: Defender
Squad Number: 33

Senidad Ibricic
Position: Defender
Squad Number: -
Pa mi odlicno igramo obzirom da nam je pola ekipe sa tropskih otocja :D :D :D :-) :-)

(sa goal.com)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MIME

#1078 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by MIME »

BELGIJA tuče TURSKU i gotova STVAR
Gandalf

#1079 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Gandalf »

Onaj Demirel k'o da je brat blizanac onom Delku iz CSI Miami :D
todd_smith

#1080 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by todd_smith »

MIME wrote:BELGIJA tuče TURSKU i gotova STVAR
belgija ne moze armeniju a kamoli tursku :D
Sezam

#1081 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Sezam »

Dobra stvar je sto je belgijski selektor nakon danasnjeg debakla podnio ostavku. Belgijanci su dotakli dno danas i u susretu sa Turcima ce igrati za cast i renome.

Za sve ove sto kukaju nakon 1:1 veceras, jedno pitanje? Ko je zadovoljniji rezultatom, mi ili Turci?

:bih:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1082 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Admir_1984 »

Danas moldavija-grcka 1-1 (moldavci imali jedan jedini bod do sad, a grcima gori), sto nam govori da u Estoniji nikako nece biti lako, kao sto neki misle.

Ciro je definitivno rodjen pod najsretnijom zvijezdom :D :D
kijameta

#1083 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by kijameta »

Grupa je gotova stvar. Estoniju dobijamo sa lakocom(cini mi se da smo ih vec jednom dobili 1-4 kod njih,da je Baljic dao 3 gola ili je to bila Litvanija :? :? ),nevazno,od njih smo puno,puno kvalitetniji a i protiv Spanije u utakmici revijalno-prijateljskoga karaktera izvlacimo nerijeseno a vrlo lako i pobjedu. No,baraz je nesto sasvim drugo,tu kada nastupi pritisak,doci ce do izrazaja sve nase slabosti. Nedostatak kvalitetnih veznih igraca,danas na primjer uopste nismo imali sredine,cijelu utakmicu smo preskakali igru a sa obzirom na ocajnu fizicku spremu,takav fudbal ne mozemo igrati.Odbrana je takodze bila ocajna,konfuzna,neuvezana,sklona kiksevima. No danas me je najvise nervirala neborbenost nasih napadaca,ne u samom napadu,nego u igri nazad.Nisu se vracali,nisu pokrivali svoje igrace,nisu ih markirali ni do centra,da ne pricamo dalje,sporo su se kretali,slabo pratili igru(veliki broj ofsajda),nisu pravili faulove nad svojim igracima,nisu ometali prijem lopte. Tako su napadaci igrali fudbal sesdesetih godina,danas je takva igra smijesna i bez ikakve sanse za uspjeh.
Nasa jedina sansa u barazu je sreca pri zdrijebu i kakav trenutak lucidnosti,kakav extra potez pojedinca na utakmici,kakav je danas bio gol Salihovica. Jer da nije bilo tog cudesnoga poteza,koji nije uopste nije bio plod igre,danas bi pognutih glava napustili Zenicu.
todd_smith

#1084 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by todd_smith »

spanija nesto tesko protiv estonaca :(
vee-jay

#1085 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by vee-jay »

JThomas wrote:ma nema veze. kad smo mi to postali argentina ili brazil da nam je neriješeno s turskom neuspjeh?

imali smo mnogo više šansi, što jest jest, ali jebat' mu sad mater. ako ne pobijedimo estoniju, svakako nemamo šta tražiti u baražu. a niti je rasterećena španija nepobjediva, niti turci baš mogu računati na sigurnu pobjedu u belgiji. mislim, ako izgubimo 4 boda prednosti u dvije tekme, ni ne zaslužujemo baraž.
nema se sta dodati :thumbup:
zalizani

#1086 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by zalizani »

Rezultat iz dovoljan. Bilo je svega i svacega, ali ipak s obzirom na mentalitet ovaj bod je k´o Ajfelov toranj. :D
Hajmo Bosno u Estoniju :D

p.s. pored maticne drzave koju volim kao zjenicu oka svoga, od danas navijam i za BH koloniju u Sloveniji. :D :thumbup:
MIME

#1087 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by MIME »

Sezam wrote:

Dobra stvar je sto je belgijski selektor nakon danasnjeg debakla podnio ostavku. Belgijanci su dotakli dno danas i u susretu sa Turcima ce igrati za cast i renome.

Za sve ove sto kukaju nakon 1:1 veceras, jedno pitanje? Ko je zadovoljniji rezultatom, mi ili Turci?

:bih:
Zadovoljni su T urci brate valjda si vidjeo šta im se moglo desit valjda je ih RAMAZAN spasio i ostavio u TEORETSKOJ igri mi idemo u JAR
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#1088 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Nosferatu »

Trebalo je Dzeku izvaditi iz napada i Supica metnuti na njegovu mjesto, a Begica na gol, i to je to.
homar

#1089 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by homar »

todd_smith wrote:spanija nesto tesko protiv estonaca :(
Koji je rezultat?
susc_ovjek

#1090 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by susc_ovjek »

kijameta wrote:Grupa je gotova stvar. Estoniju dobijamo sa lakocom(cini mi se da smo ih vec jednom dobili 1-4 kod njih,da je Baljic dao 3 gola ili je to bila Litvanija :? :? ),nevazno,od njih smo puno,puno kvalitetniji a i protiv Spanije u utakmici revijalno-prijateljskoga karaktera izvlacimo nerijeseno a vrlo lako i pobjedu. No,baraz je nesto sasvim drugo,tu kada nastupi pritisak,doci ce do izrazaja sve nase slabosti. Nedostatak kvalitetnih veznih igraca,danas na primjer uopste nismo imali sredine,cijelu utakmicu smo preskakali igru a sa obzirom na ocajnu fizicku spremu,takav fudbal ne mozemo igrati.Odbrana je takodze bila ocajna,konfuzna,neuvezana,sklona kiksevima. No danas me je najvise nervirala neborbenost nasih napadaca,ne u samom napadu,nego u igri nazad.Nisu se vracali,nisu pokrivali svoje igrace,nisu ih markirali ni do centra,da ne pricamo dalje,sporo su se kretali,slabo pratili igru(veliki broj ofsajda),nisu pravili faulove nad svojim igracima,nisu ometali prijem lopte. Tako su napadaci igrali fudbal sesdesetih godina,danas je takva igra smijesna i bez ikakve sanse za uspjeh.
Nasa jedina sansa u barazu je sreca pri zdrijebu i kakav trenutak lucidnosti,kakav extra potez pojedinca na utakmici,kakav je danas bio gol Salihovica. Jer da nije bilo tog cudesnoga poteza,koji nije uopste nije bio plod igre,danas bi pognutih glava napustili Zenicu.
Imamo Pjanica na klupi, a nemamo kvalitetnih veznih igraca. :-) :-) :-) :-) :-) :-)
jutarnji

#1091 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jutarnji »

Ma doguracemo se mi do baraza nekako, to je gotovo ...al` sta onda?
BKrajina

#1092 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by BKrajina »

Ne zanm da li je ovo tacno:
Baraz ce biti izmedju osam najbolje plasiranih ekipa na drugom mejstu. Posto jedna grupa ima jednu manje ekipu (pet timova), mecevi (bodovi) izmedju drugoplasirane i sestoplasirane ekipe u svakoj grupi sa sest timova se ne racunaju. Znaci, ako pobijedimo Estoniju, mi smo sigurno jedna od tih osam ekipa. Da li neko zna na koji nacin ce se odredjivati protivnik u barazu? :?
twizzler

#1093 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by twizzler »

Ovi englezi odigrali za cistu peticu. :mrgreen:
todd_smith

#1094 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by todd_smith »

homar wrote:
todd_smith wrote:spanija nesto tesko protiv estonaca :(
Koji je rezultat?
1-0 za spance 75 min
doktor78

#1095 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by doktor78 »

kijameta wrote:Grupa je gotova stvar. Estoniju dobijamo sa lakocom(cini mi se da smo ih vec jednom dobili 1-4 kod njih,da je Baljic dao 3 gola ili je to bila Litvanija :? :? ),nevazno,od njih smo puno,puno kvalitetniji a i protiv Spanije u utakmici revijalno-prijateljskoga karaktera izvlacimo nerijeseno a vrlo lako i pobjedu. No,baraz je nesto sasvim drugo,tu kada nastupi pritisak,doci ce do izrazaja sve nase slabosti. Nedostatak kvalitetnih veznih igraca,danas na primjer uopste nismo imali sredine,cijelu utakmicu smo preskakali igru a sa obzirom na ocajnu fizicku spremu,takav fudbal ne mozemo igrati.Odbrana je takodze bila ocajna,konfuzna,neuvezana,sklona kiksevima. No danas me je najvise nervirala neborbenost nasih napadaca,ne u samom napadu,nego u igri nazad.Nisu se vracali,nisu pokrivali svoje igrace,nisu ih markirali ni do centra,da ne pricamo dalje,sporo su se kretali,slabo pratili igru(veliki broj ofsajda),nisu pravili faulove nad svojim igracima,nisu ometali prijem lopte. Tako su napadaci igrali fudbal sesdesetih godina,danas je takva igra smijesna i bez ikakve sanse za uspjeh.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1096 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by -LIBERO- »

Evidentno je da nam je nedostajalo individualno rjesenje Dzeke i Misketa,to je ono sto nas je krasilo u zadnjih par pobjeda.
Evidentno je da Dzeko je totalno van forme,i da je ovo bio onaj Dzeko od prije par mjeseci,kada je bio u TOP formi,sada bi hladno bilo dva razlike za nas.

Isto tako vazi i za Misketa,koji je prvih 20min. bio nevidljiv totalno,cijelu utakmicu je provukao tek par dobrih pasova,plus sto je fulio onu 100%sansu.

Ali dobro je,bod protiv ovako cvrste i iskusne reprezentacije kakva je Turska ni u kojem slucaju nije neuspijeh.

Prizeljkujem da Dzeko i Miske udju u formu za ovaj mjesec dana,jer nam bas nedostaje njihova individualna lucidna rjesenja...momci nisu u top formi,sto se vidi i u dresu Wolfsburga.Ali ja sma uvjeren da ce oni vrlo brzo doci u ono prepoznatljivo izdanje i da cemo estoniju dobiti gore dva razlike :thumbup: :bih:

Moram primjetiti da je atmosfera na Bilinom bila nikada slabija. Bas je primjetilo da se nikada u manjem broju karata nije docepalo navijaci ,oni koji bi skakali,navijali urlikali....cast izuzetcima neke dvije -tri grupice momaka koji su pokusali animirati ostali stadion,sto im je pravo rijetko polazilo za rukom.

Ali ok,sve je u nasim rukama idemo u Estoniju po tri boda :thumbup: :dance: :bih:
Mahalac

#1097 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Mahalac »

Nasa jedina sansa u barazu je sreca pri zdrijebu i kakav trenutak lucidnosti,kakav extra potez pojedinca na utakmici,kakav je danas bio gol Salihovica. Jer da nije bilo tog cudesnoga poteza,koji nije uopste nije bio plod igre,danas bi pognutih glava napustili Zenicu
.
Podvuceno je tacno i sto ono kazu "u sridu" a za Estoniju zaista se sad vise pocinjem sekirati nego pred ovu Tursku.
zalizani

#1098 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by zalizani »

Mahalac wrote:Podvuceno je tacno i sto ono kazu "u sridu" a za Estoniju zaista se sad vise pocinjem sekirati nego pred ovu Tursku.
Nemoj druže, otiće ti na bubrege, ili kosu. :-D
doktor78

#1099 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by doktor78 »

Sto bi rek'o Sejo Sexon u pjesmi "Laku noc, stari":
" I kad sve saberes ispod svoda tog,
bilo je tesko, bilo je dobro, dobar je i bod.
Kad pogledas nas male ispod neba velikog,
bilo je tesko, bilo je dobro, dobar je i bod..."
MIME

#1100 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by MIME »

ti NISI GLEDAO UTAKMICU NAVIJAČKI TREBALO JE BITI 4-2 ZA NAS
Locked