SinjaD wrote:Uskoro će moj mačak Laki dobiti društvo. Nadam se da će sve biti OK i da će prihvatiti pridošlicu. Po cijeli dan je sam i mislim da će mu društvo prijati.
Lakiju je odprilike 6 mjeseci. Planiramo ga kastrirati i to bi moglo da se desi za nekih mjesec dana. Taman će tad da stasa i mače koje ćemo udomiti.
Molim sve one koji su bili u sličnoj situaciji da napišu svoja iskustva -
Kako su vaša mace reagovale na nove mačke koje ste udomljavali?
Koliko su bile stare - starosjedioci i pridoslice?
Kako ste ih hranili ako je dobna razlika velika?
Koristite li jedan ili dva wc-a?
....šta god vam još padne na pamet, a da je bitno, napišite!
Također bih molila savjet - obzirom da imam mačka da li je bolje udomiti mače muškića ili curicu?
Hvala!
Mom mačku je bilo godinu i pol kad sam mu dovela društvo, njoj 2 mjeseca... bilo mi je žao što je sam...
Mislila sam da će se bolje slagati ako budu različitih polova pa sam uzela ženkicu..s time da je on kastriran...
Na početku je bio strašno ljubomoran i bilo mu je nenormalno krivo što sam je dovela.. tukao ju je i grizao.. morala sam biti uz njih bukvalno 24h.. boljala sam se da je ne zadavi... sreća pa je bio vikend... nije dolazio da se mazi, ništa... baš je bio ljut na mene...a nju je mrzio...kad sam išla na posao odvajala sam ih u različite sobe i zaključavala...
i uglavnom jedan dan sam zaboravila zaključati, mačak je otvorio vrata i...naravno ništa se nije desilo...hehehe...tako da ih od tada nisam razdvajala...nakon nekog vremena su se navikli jedno na drugo i eno ih sad se obožavaju...a i on je ponovo počeo da se mazi...mada je bio ljut bar mjesec dana...
kupila sam veliki zatvoreni wc i skupa ga koriste....
on jede suhu hranu, ona mokru za mačiće (trenutno ima 7 mjeseci)...ne odvajam, jednostavno ne vole istu hranu...
ovo sve gore što sam napisala grozno zvuči, ali tako je samo prvih par dana, pretrpite taj početni stres i onda će svima biti bolje... Pero (mačak) mi je puno mirniji otkako ima nju, manje blesi po stanu, ne grize kablove, zadovoljniji je... a i ja sam sretnija