Šta vam smeta u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zipoo

#1076 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by zipoo »

Ma nemerete vi nikog išćerati. :skoljka: Postali ste endemska vrsta. Grad smo vam uzeli, a krv zatrovali. Malo pomalo i prezimena nestaju :evil: Selam od doslje budzetlije :mrgreen:
amiliana

#1077 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by amiliana »

Uredu ba pola familije mi sandzaklije osjetljiva sam na to kontas
Last edited by amiliana on 08/02/2015 19:49, edited 1 time in total.
prog321

#1078 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by prog321 »

zipoo wrote:Ma nemerete vi nikog išćerati. :skoljka: Postali ste endemska vrsta. Grad smo vam uzeli, a krv zatrovali. Malo pomalo i prezimena nestaju :evil: Selam od doslje budzetlije :mrgreen:
:thumbup:
Baltazar_khan

#1079 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Baltazar_khan »

kako ja ovog sandžu gotivim :mrgreen:

jao_situacije

#1080 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by jao_situacije »

Jesi li ti rekla da su gospoda ? Očito da ti takvo ponašanje odobravaš kao i većina vas. Vama je to "snalaženje" i "biznis" meni je to kriminal i to drski i bezobrazni kriminal. Idite u Sjenicu Pazar Tutin razna polja pa dole budite kriminalci šta dolazite ovdje da trujete omladinu drogom ? Ja sa takvim nemam apsolutno nikakvog kontakta, ali sve sandžaklije koje znam opravdavaju kriminalce i nemaju nikakvih loših riječi o njima. U međuvremenu su im puna usta Bosne koju truju heroinom i kokainom, toj istoj Bosni ne plaćaju porez ako se slučajno bave nečim legalnim. Da ne govorim o tome da su papci, kako gore neko reče parkiraju gdje stignu rade šta hoće kao da je njihova njiva ili avlija. Ne poštuju zakone, ne poštuju državu i ne poštuju grad u koji su došli. Oni bi da se grad mijenja prema njihovim seljačkim običajima i pravilima, a ne da se oni prilagode načinu života u gradu.
amiliana

#1081 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by amiliana »

jao_situacije wrote:Jesi li ti rekla da su gospoda ? Očito da ti takvo ponašanje odobravaš kao i većina vas. Vama je to "snalaženje" i "biznis" meni je to kriminal i to drski i bezobrazni kriminal. Idite u Sjenicu Pazar Tutin razna polja pa dole budite kriminalci šta dolazite ovdje da trujete omladinu drogom ? Ja sa takvim nemam apsolutno nikakvog kontakta, ali sve sandžaklije koje znam opravdavaju kriminalce i nemaju nikakvih loših riječi o njima. U međuvremenu su im puna usta Bosne koju truju heroinom i kokainom, toj istoj Bosni ne plaćaju porez ako se slučajno bave nečim legalnim. Da ne govorim o tome da su papci, kako gore neko reče parkiraju gdje stignu rade šta hoće kao da je njihova njiva ili avlija. Ne poštuju zakone, ne poštuju državu i ne poštuju grad u koji su došli. Oni bi da se grad mijenja prema njihovim seljačkim običajima i pravilima, a ne da se oni prilagode načinu života u gradu.
Ne znam stvarno o kakvom ,heroinu i kokainu govoris gdje si ti to vidio stvarno.Vodis se jednim Naserom Keljmendijem i njegovim sinovima jel treba sada cijeli Albanski narod nazvati kriminalcima? .Nisu mi poznate sandzaklije i kokain stvarno ja govorim o normalnim ljudima koji rade, imaju svoje firme i ne ugrozavaju nikoga.Ima njih nepismenih ali ima njih koji itekako rade i trude se primjer jedna cura koju poznajem magistar gradjevine i radi i cura nije bezveze u gimnaziji je bila jedna od najboljih a zavrsila je u Sarajevu.
jao_situacije

#1082 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by jao_situacije »

amiliana wrote:
jao_situacije wrote:Jesi li ti rekla da su gospoda ? Očito da ti takvo ponašanje odobravaš kao i većina vas. Vama je to "snalaženje" i "biznis" meni je to kriminal i to drski i bezobrazni kriminal. Idite u Sjenicu Pazar Tutin razna polja pa dole budite kriminalci šta dolazite ovdje da trujete omladinu drogom ? Ja sa takvim nemam apsolutno nikakvog kontakta, ali sve sandžaklije koje znam opravdavaju kriminalce i nemaju nikakvih loših riječi o njima. U međuvremenu su im puna usta Bosne koju truju heroinom i kokainom, toj istoj Bosni ne plaćaju porez ako se slučajno bave nečim legalnim. Da ne govorim o tome da su papci, kako gore neko reče parkiraju gdje stignu rade šta hoće kao da je njihova njiva ili avlija. Ne poštuju zakone, ne poštuju državu i ne poštuju grad u koji su došli. Oni bi da se grad mijenja prema njihovim seljačkim običajima i pravilima, a ne da se oni prilagode načinu života u gradu.
Ne znam stvarno o kakvom ,heroinu i kokainu govoris gdje si ti to vidio stvarno.Vodis se jednim Naserom Keljmendijem i njegovim sinovima jel treba sada cijeli Albanski narod nazvati kriminalcima? .Nisu mi poznate sandzaklije i kokain stvarno ja govorim o normalnim ljudima koji rade, imaju svoje firme i ne ugrozavaju nikoga.Ima njih nepismenih ali ima njih koji itekako rade i trude se primjer moja rodica magistar gradjevine i radi i cura nije bezveze u gimnaziji je bila jedna od najboljih a zavrsila je u Sarajevu.
Znaju nadležni organi, sve se dokumentuje :mrgreen: Jednom ću i ja doći u mogućnost da vas institucionalno sve koji nemate papire istjeram iz Sarajeva. A ove krimose strpam dugo duugo na hlađenje u KPZ :wink:
Nije vam ovo Pazar Guslanje Splav ili kako se već zove Radončićevo selo. Fino preko Drine pa onda palite Predsjedništvo dilajte drogu kradite auta pucajte bodite noževima i sl. :arrow:
amiliana

#1083 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by amiliana »

jao_situacije wrote: Znaju nadležni organi, sve se dokumentuje :mrgreen: Jednom ću i ja doći u mogućnost da vas institucionalno sve koji nemate papire istjeram iz Sarajeva. A ove krimose strpam dugo duugo na hlađenje u KPZ :wink:
Nije vam ovo Pazar Guslanje Splav ili kako se već zove Radončićevo selo. Fino preko Drine pa onda palite Predsjedništvo dilajte drogu kradite auta pucajte bodite noževima i sl. :arrow:
Sve su sandzaklije? Jesu i ona cetvorica sto su vrsili razbojnista sto su uhapseni sandzaklije?

Svasta :-)

Sve i da jesu kakva nam je drzava i ne cudi me sto su poceli da se bave time.
jao_situacije

#1084 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by jao_situacije »

amiliana wrote:
jao_situacije wrote: Znaju nadležni organi, sve se dokumentuje :mrgreen: Jednom ću i ja doći u mogućnost da vas institucionalno sve koji nemate papire istjeram iz Sarajeva. A ove krimose strpam dugo duugo na hlađenje u KPZ :wink:
Sve su sandzaklije? Jesu i ona cetvorica sto su vrsili razbojnista sto su uhapseni sandzaklije?

Svasta :-)
Kad riješim sandžaklije idu Kosovari Albanci Srbi Crnogorci Rumuni Turci Turkmenistanci Marsovci totalno mi je svejedno odakle su dok god se bave kriminalom. A ove domaće ne mogu deportovati, samo ih mogu u zatvor poslati, ali oni su odavde svakako. :!:
amiliana

#1085 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by amiliana »

jao_situacije wrote: Kad riješim sandžaklije idu Kosovari Albanci Srbi Crnogorci Rumuni Turci Turkmenistanci Marsovci totalno mi je svejedno odakle su dok god se bave kriminalom. A ove domaće ne mogu deportovati, samo ih mogu u zatvor poslati, ali oni su odavde svakako. :!:
Kakva nam je drzava i ne cudi me sto se bave kriminalom.
jao_situacije

#1086 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by jao_situacije »

amiliana wrote:
jao_situacije wrote: Kad riješim sandžaklije idu Kosovari Albanci Srbi Crnogorci Rumuni Turci Turkmenistanci Marsovci totalno mi je svejedno odakle su dok god se bave kriminalom. A ove domaće ne mogu deportovati, samo ih mogu u zatvor poslati, ali oni su odavde svakako. :!:
Ni mene ne čudi i bave se kriminalom jer nema države.
vješalica

#1087 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by vješalica »

i dobro kad napraviš istrebljenje sanđa,turkmenistanaca,šipaca,marsovaca itd gore navedenih,šta ćeš onda raditi?
amiliana

#1088 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by amiliana »

jao_situacije wrote:
amiliana wrote:
Bas tako nema jer su i kriminalci na vlasti tako da bodi nista bolji.Uhapsise momke bezveze bolje da su uhapsili onu bagru sto godinama krade narod i radi samo u svom interesu.
vješalica

#1089 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by vješalica »

amiliana wrote:
Bas tako nema jer su i kriminalci na vlasti tako da bodi nista bolji.Uhapsise momke bezveze bolje da su uhapsili onu bagru sto godinama krade narod i radi samo u svom interesu.
vama su izgleda kloše bezazleni,osim kad sami ne budete njihova žrtva...

što jebene klošice nisu otišle pljačkati ove na vlasti kad su tolika sila?
jao_situacije

#1090 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by jao_situacije »

amiliana wrote:
jao_situacije wrote:
amiliana wrote:
Ne nego se bave kriminalom jer pravosuđe spava, jer KZ u krucijalnim odredbama ima smiješne sankcije, jer policija sjedi u kladionici. Sigurno su bezveze hapsili, inače policija hapsi jer im je dosadno.. Mislim da je suvišna rasprava o ovome. Moje drage Sarajlije će još malo sačekati dok se ne instaliram na potrebno mjesto, a onda bagru rješavati jednog po jednog počevši od sandžokana i šipaca.
amiliana

#1091 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by amiliana »

vješalica wrote:
amiliana wrote:
vama su izgleda kloše bezazleni,osim kad sami ne budete njihova žrtva...

što jebene klošice nisu otišle pljačkati ove na vlasti kad su tolika sila?
Jel shvatas da nije svima divno u zivotu neko ima sve pa opet nije zadovoljan evo ja imam sve, ali meni je ukradeno djetinjstvo zbog interesa mojih roditelja koji su od mene pretvorili odraslu osobu umjesto da idem sa svojim vrsnjacima, druzim se, provodim i tesko mi je kada vidim sve to trebas da shvatis i da je njoj nesto podstaklo da se bave time, bilo sta da je u pitanju nama oni nisu bezazleni i mislis da mogu da pljackaju ove na vlasti neka zapale Bakirovo auto cijela drzava se digne na noge kada su ukrali onog Golfa poreskoj svi se digli da traze, a to sto danima pale auta sirotinji nikome nista to je problem nase vlasti sto samo gledaju sebe i svoje interese i zato uopce ne osudjujem ove kriminalce naprotiv kada je takva drzava sto da ne.
eifel

#1092 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by eifel »

vješalica wrote:i dobro kad napraviš istrebljenje sanđa,turkmenistanaca,šipaca,marsovaca itd gore navedenih,šta ćeš onda raditi?
Hoćeš da kažeš da bi nam biloo dosadno bez tiih i takvih
vješalica

#1093 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by vješalica »

eifel wrote:
vješalica wrote:i dobro kad napraviš istrebljenje sanđa,turkmenistanaca,šipaca,marsovaca itd gore navedenih,šta ćeš onda raditi?
Hoćeš da kažeš da bi nam biloo dosadno bez tiih i takvih
ne,uvidio bi ti da ima i gore od gore navedenih ;-)
vješalica

#1094 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by vješalica »

jao_situacije wrote:
Ne nego se bave kriminalom jer pravosuđe spava, jer KZ u krucijalnim odredbama ima smiješne sankcije, jer policija sjedi u kladionici. Sigurno su bezveze hapsili, inače policija hapsi jer im je dosadno.. Mislim da je suvišna rasprava o ovome. Moje drage Sarajlije će još malo sačekati dok se ne instaliram na potrebno mjesto, a onda bagru rješavati jednog po jednog počevši od sandžokana i šipaca.
u to ne sumnjam da ćeš biti upravo ti taj koji će riješiti problem sanđa,šipaca i ostalih...sebe si precijenio a druge potcijenio,ali eto nek ti bude :)
jao_situacije

#1095 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by jao_situacije »

vješalica wrote:
jao_situacije wrote:
u to ne sumnjam da ćeš biti upravo ti taj koji će riješiti problem sanđa,šipaca i ostalih...sebe si precijenio a druge potcijenio,ali eto nek ti bude :)
Ja sam sebi cilj zadao. Hoću li riješiti ili ne to ne znam, ali da ću svim silama raditi 100% je sigurno :kiss:
vješalica

#1096 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by vješalica »

pa eto onda...sretno ti kako god
drag_gost

#1097 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by drag_gost »

:lol: :lol: :lol: Rasturise Sandzaklije temu. :mrgreen:
amiliana

#1098 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by amiliana »

A najaci ovaj sto prica da ce nas protjerati, mi volimo ovu drzavu isto kao i svoju. Iako nisu rodjeni ovdje imaju dosta toga zajednickog, imaju svoju rodbinu i onda dodje neko i kaze da ce protjerati jer ugrozavaju druge, a pogledaj samo koliko ih ima u Sarajevu nama smeta sve sto dodje sa strane pa tako i doseljenici.
Logovan

#1099 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Logovan »

Smeta mi konzum na svakom uglu. :skoljka:
razonoda

#1100 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by razonoda »

drag_gost wrote:
amiliana wrote:
drag_gost wrote: Nisi ti mene bas najbolje shvatila, procitaj opet.
Govoris kako kradu i kako se na osnovu toga bogate, izvini ja sam ti samo navela primjere kako to ne mora biti tako i kako ima i onih koji hoce da se obrazuju zaposljavanja preko stele ima svugdje kao ovi drugi ne zaposljavaju svoje.Uvijek ce biti onih koji ce svojim trudom i zalaganjem steci nesto i doci ce valjda vrijeme kada ce i to da se cijeni .
Kazem ti da me nisi shvatila. Karikiram misljenje nekog dijela Sarajlija amiliana, karikiram.
:lol: ona je mlada, neiskvarena
Post Reply