Manili bi se mi njih ali neće oni nas. A argumenata je i previše. Pogledaj samo novine i crne hronike. Mjesta rođenja su indikativna.Banksy wrote:Fahro je tipičan primjer ratnog profitera. Ne vadi ga ni to što je tek jedan od mnogih, on je paradigmanacrtani.
Samo, manite se priče o Sandžaku i Sandžaklijama, to je gadno. Ako je to ''zadnja linija odbrane'', onda ste ostali bez argumenata, a ofirate se bez potrebe, nepovratno.
Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti
- Adriatic
#1076 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
- Adriatic
#1077 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Niko nije rekao da nema "naših". Naravno da smo puni kriminalaca. Ali sve pare koje pokradu "naši" ne pokrivaju ni deseti dio Fahrinih para._BaD_BoY wrote:moram ti priznati da cijenim tvoju iskrenost..JThomas wrote:on je sposoban, a ti si ljubomoran![]()
![]()
da ih prestignem
neka meni stranka, nije važno koja, da milionče ili dva da počnem posao, pa da i ja budem sposobanjer bilo ko da je imao sansu dobit lovu za biznis od stranke il cega vec nebi okrenuo glavu i rekao necu nisu to halal pare..zato je glupo da sad pjedini samoproglaseni intelektualci sjede i seru po forumu o nekim halal parama..
a ove nebuloze o mrznji prema sandzaklijama i slicno nebi komentarisao..da nekog ne uvrijedim valjda ce skontati koliko mogu ispast glupi nekim ispadima o mrznji i slicno..
konkurencija za glupost godine..na opstini gracanici dvije skoro najvece firme po broju radnika isplacuju radnicima po 250 maraka plate i njihova jos putarina..E eto vi ste nas sa strane odbranili.
Koliko samo kriminala i banditizma otpada na vas iz Sanžaka?
Evo upravo uhvatiše jednog što je ubadao nožem po Sarajevu sve živo.
Da ne spominjem Delalića, Kačapora, Kajevića,...i ostale "velike biznismene"
Mrcvarite ljude za bijednih tri stoje, a rade i nedjeljom, o godišnjem mogu samo sanjati.
sto se tice gore navedenih imena to je tacno al molim te malo prosetaj bosnom i obidji drzavu pa ces vidjeti koliko ima nasih ti istih nasilnika..
I da, naši ne seru po Sarajevu, podrugljivo ga nazivajući "vaš šeher", sarajlijice itd.
Dođu ovdje, napljačkaju se i još ti seru po glavi.
Ali eto, nisu ipak oni krivi nego mi.
Ako nam ovaj brđanin može dizati kule usred grada i rugati se, onda je do nas.
-
Abacija
#1078 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Jos jedan oksimoron na ovom podforumu.oridjidji wrote:Znas kakvi smo mi Bosanci? Dobri a zavidni. Koliko nas i raduje tudji uspjeh, toliko mu i zavidimo. Kad bi kojim slucajem medju nas dosao ISUS, ISA u kojeg vjernici vjeruju da nije nijedan grijeh napravio jer je takva bila Bozja volja. Mi bi mu rekli, ti brate nevaljas. Cistunac si.Nevaljas savrsen si. ILI viditi glave, fuj ti je frizura. Neki bi mu rekli, brate ne zamjeri a sta si ti radio sa Marijom Magdalenom, sto je Pavle porezao rimskog vojnika radi tebe, sto te je brate Juda izdao, zbog cega te nisu voljeli Jevreji i rimljani ... Bilo bi to more zasto i more zato, sve dok mu nebi urusili kredibilitet. Fahro nije postenjacina, a koji su to politicari bili a predstavljali su nas do danas. I oni koji su bili posteni, mi smo im nakacili tu etiketu. Svi su oni svoja bogatstva sagradili na politici, Fahro je svoje bogatstvo sagradio tako kako ga je sagradio, kroz more zavrzlama, ali ne sigurno kroz partijsko dijelovanje i otimacinu od gradjana. Fahro nije bezgrijesan, ali nek se njime bave organi izvrsne i sudske vlasti, a ne mi. Ostavimo covjeku njegovo pravo da se politikom bavi jer je to pravo svakog pojedinca u BIH-a i okanimo se corava posla. Rezultate njegove politike sada mozemo slutiti prema onome sta govori. Mozda sve bude drugacije, mozda bude iskreniji od drugih. Vidjecemo. I drugi su slicno pocinjali svoje kampanje isto tako su i brzo dokazali da nisu od rijeci. Vidjecemo kakav ce on biti ako se u BIH nametne kao politicki faktor.
Fahro se nije mogao obogatiti a da nije imao podrsku iz partije.
- KotromanichII
#1079 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ja sam za promjene, pa ako ce ih Fahro donijeti moj glas ide za njega. Dovoljno je pogledati na sadasnju vlast, da te muka uhvati pa da povracas cijeli dan
ja mislim sa fahrom nemoze gore od ovoga, moze samo bolje ili isto, pa zasto ne probati sa novom krvi na politickoh sceni. A sigurno ne ulazi da bi se obogatio jer lik ima pare. Najjaci adut Fahre je samo pogledati u ove nase politicare sta rade trenutno i odmah razumnon insanu ide glas direktno fahrinoj stranci na izborima.
Kad covjek vidi kolika je ekonomska kriza i bijeda u drzavi a punoglavci u vladi sebi povecavaju plate, pa covjek bi ih srusio kako god moze i umije pa makar i Fahrom.
ja mislim sa fahrom nemoze gore od ovoga, moze samo bolje ili isto, pa zasto ne probati sa novom krvi na politickoh sceni. A sigurno ne ulazi da bi se obogatio jer lik ima pare. Najjaci adut Fahre je samo pogledati u ove nase politicare sta rade trenutno i odmah razumnon insanu ide glas direktno fahrinoj stranci na izborima.
Kad covjek vidi kolika je ekonomska kriza i bijeda u drzavi a punoglavci u vladi sebi povecavaju plate, pa covjek bi ih srusio kako god moze i umije pa makar i Fahrom.
-
Abacija
#1080 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ljudi koji rezonuju samo na osnovu jednog pitanja su ili lijeni ili naivni. Ne radi se tu samo o parama nego o moci. Fahri ne treba moc da bi jos vise zaradio (premda i ta opcija nije za izbjeci ukoliko pati od opsjednutosti novcem) nego mu treba moc da zadrzi ono za sta se sumnja da je nelegalno prisvojio.KotromanichII wrote:Ja sam za promjene, pa ako ce ih Fahro donijeti moj glas ide za njega. Dovoljno je pogledati na sadasnju vlast, da te muka uhvati pa da povracas cijeli dan![]()
- Haris.ba
#1081 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Podsjeti me ova tvoja prva recenica na tekst iz Kapitala:Abacija wrote:Ljudi koji rezonuju samo na osnovu jednog pitanja su ili lijeni ili naivni. Ne radi se tu samo o parama nego o moci. Fahri ne treba moc da bi jos vise zaradio (premda i ta opcija nije za izbjeci ukoliko pati od opsjednutosti novcem) nego mu treba moc da zadrzi ono za sta se sumnja da je nelegalno prisvojio.
Ova prvobitna akumulacija igra u političkoj ekonomiji otprilike istu ulogu koju u teologiji igra greh prvog čoveka. Adam zagrize u jabuku i time se greh svali na ljudski rod. Poreklo greha objašnjava se pričanjem jedne anegdote iz prošlosti. Isto je tako u davno minulo doba bila na jednoj strani elita vrednih, razboritih i pre svega štedljivih ljudi, a na drugoj lenji nevaljalci, koji su proćerdali sve što su imali, pa i više od toga. Svakako, legenda o teološkom prvom grehu priča nam kako je čovek bio proklet da u znoju lica svog jede nasušni hleb; no priča o ekonomskom prvobitnom grehu otkriva nam kako to da ima ljudi za koje ova zapovest ne važi. Svejedno. Tek tako se dogodilo da su prvi nagomilali bogatstvo, a oni drugi nisu više ništa imali da prodadu osim rođene kože. I od tog praroditeljskog greha postoji siromaštvo velike mase, koja još i danas, uprkos svemu radu, nema šta da proda do sebe samu, i bogatstvo jedne šake ljudi, koje neprekidno raste, iako su oni davno prestali da rade. Ovakve bljutave detinjarije još prežvakuje g. Thieris, sa svečanom državničkom ozbiljnošću, pred nekad tako duhovitim Francuzima, radi odbrane propriete. A čim je u pitanju svojina, nameće se sveta dužnost da se stanovište dečjeg bukvara utvrdi kao jedino ispravno za staro i mlado, i sve stupnjeve razvitka. U stvarnoj istoriji osvajanje, podjarmljivanje, pljačka i ubijanje, jednom reči nasilje, igra, zna se, glavnu ulogu. U krotkoj političkoj ekonomiji oduvek je vladala idila. Pravo i "rad" bili su oduvek jedina sredstva za sticanje bogatstva, razume se uvek sa izuzetkom "ove godine". Stvarno, pak, metodi prvobitne akumulacije kapitala sve su drugo samo ne idilični.
-
zonbirile
#1082 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
o Ščepi sam napisao mnogo i imam negativno mišljenje,ali da pomognem rekao bih nešto mislim bitno.Istorija nas uči i odlična teorija dijalektičkog materijalizma,da je nužno,neophodna akumulacija kapitala.Niko,nigdje ne elaborira na koji način,jednostavno je nužna kao potreban i dovoljan uslov promjene društvenih odnosa.Mnoge zapadne demokracije su to davno završile,zatim slijedi kao produkt tih novih društava,rast i uticaj plutokracije.Znači obogaćeni pojedinci,preuzimaju poslove iz društvene sfere,uslov prisutnosti i mjera znanja i mogućnosti je bogatsvo.I to su anamo oni prošli,kao bitnu stepenicu,demokritizacije i uspostavljanja prava i zakonitosti.Mi smo pri kraju akumulacije(opljačkano je gotovo sve),tajkuni se prebacuju u društvenu sferu-zašto je to pozitivno.Pa u zemlji bezzakonja nepoštivanja obligacija i ostalih ujdurmi,oni da bi zadržali biznis i nastavili se bogatiti moraju uvesti red,pravnu državu.I to nas istorija uči,tako je i tamo bilo,nikad nije sirotinja ,niti zbog sirotinje rađena Magnum carta i ostali zakoni.Normalno silom uticaja i moći to se širi dole u najniže slojeve,ali pozitivan uticaj ima za društvo u cijelini.Na kraju niti su pošteno stvoreni ni utemeljeni sistemi zapada,a sistem im je nastao na gore opisan način.To je neminovnost,ostalo je silovanje zakonitosti kretanja društava u ime neke pravde.
-
Abacija
#1083 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
A mene tvoje zadnje cetiri recenice podsjetise na "Gospodu Glembajeve".Haris.ba wrote:Podsjeti me ova tvoja prva recenica na tekst iz Kapitala:Abacija wrote:Ljudi koji rezonuju samo na osnovu jednog pitanja su ili lijeni ili naivni. Ne radi se tu samo o parama nego o moci. Fahri ne treba moc da bi jos vise zaradio (premda i ta opcija nije za izbjeci ukoliko pati od opsjednutosti novcem) nego mu treba moc da zadrzi ono za sta se sumnja da je nelegalno prisvojio.
Ova prvobitna akumulacija igra u političkoj ekonomiji otprilike istu ulogu koju u teologiji igra greh prvog čoveka. Adam zagrize u jabuku i time se greh svali na ljudski rod. Poreklo greha objašnjava se pričanjem jedne anegdote iz prošlosti. Isto je tako u davno minulo doba bila na jednoj strani elita vrednih, razboritih i pre svega štedljivih ljudi, a na drugoj lenji nevaljalci, koji su proćerdali sve što su imali, pa i više od toga. Svakako, legenda o teološkom prvom grehu priča nam kako je čovek bio proklet da u znoju lica svog jede nasušni hleb; no priča o ekonomskom prvobitnom grehu otkriva nam kako to da ima ljudi za koje ova zapovest ne važi. Svejedno. Tek tako se dogodilo da su prvi nagomilali bogatstvo, a oni drugi nisu više ništa imali da prodadu osim rođene kože. I od tog praroditeljskog greha postoji siromaštvo velike mase, koja još i danas, uprkos svemu radu, nema šta da proda do sebe samu, i bogatstvo jedne šake ljudi, koje neprekidno raste, iako su oni davno prestali da rade. Ovakve bljutave detinjarije još prežvakuje g. Thieris, sa svečanom državničkom ozbiljnošću, pred nekad tako duhovitim Francuzima, radi odbrane propriete. A čim je u pitanju svojina, nameće se sveta dužnost da se stanovište dečjeg bukvara utvrdi kao jedino ispravno za staro i mlado, i sve stupnjeve razvitka. U stvarnoj istoriji osvajanje, podjarmljivanje, pljačka i ubijanje, jednom reči nasilje, igra, zna se, glavnu ulogu. U krotkoj političkoj ekonomiji oduvek je vladala idila. Pravo i "rad" bili su oduvek jedina sredstva za sticanje bogatstva, razume se uvek sa izuzetkom "ove godine". Stvarno, pak, metodi prvobitne akumulacije kapitala sve su drugo samo ne idilični.
- JThomas
#1084 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
svi argumenti fahrinih apologeta se svode na "vi ste ljubomorni" i "i drugi su hapali".
jesu, i drugi su hapali, naravno da su hapali, i hapaju i danas. jel to izgovor za nešto? vama ne smeta što je čovjek definicija ratnog profitera - to je vaše pravo, i neka vam ne smeta, poštujem. i glasajte za njegovu stranku ako vam je ćejf i ako mislite da on želi i može učiniti dobro ovoj državi. ali molim vas, nemojte od mene očekivati da volim i poštujem ratnog profitera, neovisno o naciji, vjeri i boji, i proglašavati me "ljubomornim" zato što ga prezirem. poštedite me te šuplje priče.
jesu, i drugi su hapali, naravno da su hapali, i hapaju i danas. jel to izgovor za nešto? vama ne smeta što je čovjek definicija ratnog profitera - to je vaše pravo, i neka vam ne smeta, poštujem. i glasajte za njegovu stranku ako vam je ćejf i ako mislite da on želi i može učiniti dobro ovoj državi. ali molim vas, nemojte od mene očekivati da volim i poštujem ratnog profitera, neovisno o naciji, vjeri i boji, i proglašavati me "ljubomornim" zato što ga prezirem. poštedite me te šuplje priče.
- respo
#1085 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
ko ce reci da je kurvin sin?_BaD_BoY wrote:-LIBERO- wrote:respo wrote:koliko se ja sjecam kesa u ruci i zgradica na grbavici je velika razlika i vise je nego 100 puta razlike u bogatstvu
sigurno nije bio ni u nekoj koja je obilazila linije
nego vjerovatno prva podrumska divizija
cuj demobilisan 93-e
zbog cega jeli mozda ranjen bio pa nije vise mogao?
a pitanje je gdje je bio i tih godinu dana do demobilizacije u rovu sigurno ne
Upravo ovo sayonara. Glasaj za koga hoces,to je stvar tvoga izbora,ako sto cu i ja glasati po mojim svjetonadzorima,koliko ti god to bilo neshvatljivo.
Ali dolazak u Sarajevo sa kesom,sto je i vise puta sam potvrdio Fahro,pa do svega sa cim je izasao iz rata..ne mislis da je 100 puta vise nego sto je imao prije rata ????
A o tome sto je bio u Sarajevu,pa bio sam i ja,i mnogi drugi pa sta to ima veze..Fahro je svoje bivstvovanje u Sarajevu,sto nije sigurno bila prva linija sa puskom u ruci,debelo unovcio.
Svoj "patriotizam" neka okaci macku o rep,a i papanski pokusaj da potenciranjem toga usicari neku dodatnu podrsku.
Da ,ratni profiter ,i to teski ratni profiter.ovo ti je on reko ja sam ga samo citiraoRADONCIC: Mislim da je osnovni temelj mog uspjeha u znanju: ovdje se pokusava instalirati provincijalni sindrom koji problematizira svaki uspjeh, na nacin da se odmah sumnjicavo pita: odakle to nekome za pet godina? Avaz se gradio kao firma u kojoj je razvoj projekta bio prioritet, a ne zarada. Ono sto je meni jako drago jeste da primjeri Avaza ili "Lijanovica" pokazuju da je u Bosni moguce napraviti sjajan ekonomski rezultat. Zasto nasa djeca koja prave spektakularne uspjehe na Zapadu ne bi to imala ovdje u BiH? Inace, Avaz je koristio vise velikih kreditnih linija za kupovinu stamparije ili izgradnju nove poslovne zgrade, a cijeli je projekat zasnovan na principu spojenih sudova. Kuce koje smo pretvorili u rezidencije, stamparija ili trgovacka mreza, danas donose zaradu koja se automatski investira u razvoj dnevne novine i povecanje broja strana ili kolora u njoj. Na takvoj ekonomskoj logici - a ima malogradjanske pameti koja je negira - Avaz ce i dalje graditi strategiju razvoja i ekonomskog jacanja, kao prioritetnog uslova nezavisnih novina.![]()
- respo
#1086 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
sve to stoji ali moramo li mi biti kao oniMujo.Hrnjica wrote:Dobro ljudi, ne budite djeca
koja je velika firma uspjela bez pomoci politike bilo gdje na svijetu
sve njemacke i austrijske stare firme imaju period kad su jevreje zaposljavali, bezbeli prinudno, kao i ostale zarobljenike i nepodobne
americke, njih da ne spominjem, sve po sektama, cionisti najvise, sve razradjeno da samo takvi uspijevaju, od najvecih pa prema najmanjim
Hrvatske, srpske, itd, itd....
Ovo ne kazem da opravdam naseg Fahru Towera nego samo kazem da mi nismo najgori i da je tako svugdje, cak i tamo gdj emi mislimo d aje sve pravedno
srbija izvrsila agresiju izrael gadja one palestince kad im se cefne onaj ahmedinedzad cenzurira boga oca
holandjani imaju stranku pedofila u arabiji zene ne mogu poloziti vozacki (mozda se promijenilo ne znam)
trebamo li i mi to sve raditi jer su oni takvi?
-
zonbirile
#1087 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
kao što je neminovna prvobitna akumulacija kapitala,ona stvara mladu buržoaziju,iznjedri plutokratski sistem napredovanja,pozicioniranja i odlučivanja u društvu,a to povratno pravnu državu i demokratiju.Jest da je apsurd,ali tako je bilo kroz vijekove i funkcioniše.Niko ne spominje tu pravdu i sirotinju,jer oni nisu pokretači progresa,tužno,ali istinito.
- KotromanichII
#1088 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
pa i dodik je ratni profiter pa sad uspjesno vodi rep.srpsku, uglavnom bolje nego ovi nasi u pederacijunemojte od mene očekivati da volim i poštujem ratnog profitera, neovisno o naciji, vjeri i boji, i proglašavati me "ljubomornim" zato što ga prezirem. poštedite me te šuplje priče.
radije ratni profiter koji ce uspjeti otvoriti na hiljade novih radnih mjesta i pospjesiti ekonomiju nego neki ne ratni profiter ali koji samo gleda kako ce sebi platu poveacti a narod nek crkava
Ma neka ako je fahro i gore radio u ratu ali ako ce federacija uspjesna sa njim onda treba da bude u vrhu poltike u pederaciji.
kao sto sam rekao najjaci fahrin adut je sadasnja nesposobna vlast, dovoljno je pogledati sta rade i kako rade da bi se dalo sansa nekome novom barem da se covjek moze nadati boljitku a sa ovim sadanjim se nemozes ni nadati cak.
- ultima_palabra
#1089 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Samo nemojte više priče da Fahro dosad nije bio u politici, nebuloze teške. Politika ga je napravila, pa je potom on, kad je postao dovoljno moćan, kreirao rezultate izbora svojim utjecajem.
Također, pošto su ljudi većinom razočarani SDA i SBiH, ovo je način da se napravi ko fol alternativa, a da vlast ostane u halci (sličan slučaj kao kad je formirana SBiH). Dakle, glasajte za njega ako želite, ali nemojte nikoga zavaravati da ste za neke promjene, glasate za politiku kontinuiteta.
Također, pošto su ljudi većinom razočarani SDA i SBiH, ovo je način da se napravi ko fol alternativa, a da vlast ostane u halci (sličan slučaj kao kad je formirana SBiH). Dakle, glasajte za njega ako želite, ali nemojte nikoga zavaravati da ste za neke promjene, glasate za politiku kontinuiteta.
Last edited by ultima_palabra on 30/09/2009 11:45, edited 1 time in total.
- respo
#1090 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
a ko ovdje opravdava selimovice?sayonara wrote:Naravno, druze moj ... Glasaj za koga hoces i to nikome ne treba osporavati. Medjutim, konopac je ovdje rezervisan samo za probrane i linc traje vec godinama. Poceo je i prije osnivanja stranke i kandidature Radoncica. Ja samo tvrdim da Fahro iz rata nije uselio u neboder, kao pojedini u Klas, Pivaru i druge firme koje su kupili za papire, vec je godinama radio da bi napravio prvi objekat, pa drugi, pa treci. Dalje tvrdim da je bio tu, u Sarajevu, a nije upravljao dionicama i ljudskim sudbinama iz inostranstva. I ako je vec dobio neku pomoc da pokrene list, neka je neko stavi na lijevi tas, a na desnom neka sabere poreze i doprinose drzavi koje je dao nakon rata. Zar nisu i drugi dobijali pomoc koju su u medjuvremenu propili i zar nisu mnogi stekli bogatstvo i danas ga cuvaju u jastucnicama?-LIBERO- wrote:respo wrote:koliko se ja sjecam kesa u ruci i zgradica na grbavici je velika razlika i vise je nego 100 puta razlike u bogatstvu
sigurno nije bio ni u nekoj koja je obilazila linije
nego vjerovatno prva podrumska divizija
cuj demobilisan 93-e
zbog cega jeli mozda ranjen bio pa nije vise mogao?
a pitanje je gdje je bio i tih godinu dana do demobilizacije u rovu sigurno ne
Upravo ovo sayonara. Glasaj za koga hoces,to je stvar tvoga izbora,ako sto cu i ja glasati po mojim svjetonadzorima,koliko ti god to bilo neshvatljivo.
Ali dolazak u Sarajevo sa kesom,sto je i vise puta sam potvrdio Fahro,pa do svega sa cim je izasao iz rata..ne mislis da je 100 puta vise nego sto je imao prije rata ????
A o tome sto je bio u Sarajevu,pa bio sam i ja,i mnogi drugi pa sta to ima veze..Fahro je svoje bivstvovanje u Sarajevu,sto nije sigurno bila prva linija sa puskom u ruci,debelo unovcio.
Svoj "patriotizam" neka okaci macku o rep,a i papanski pokusaj da potenciranjem toga usicari neku dodatnu podrsku.
Da ,ratni profiter ,i to teski ratni profiter.
da se imalo pitam i da imam vlast ili nesto zajedno bi njih dvojicu u celiju
govoris o porezima
bas me zanima jeli sve poreze platio u potpunosti i cifru koju treba
zapitaj se koliko je novca "sakriveno" prije oporezivanja i pranja novca na malom avazu na alipasinom onda slijedi "oslobodjenje" onda ovaj uvrnuti
znas li uopste gdje se najvise para opere ? u gradjevini ne samo ovdje nego u citavom svijetu
i to vazi i za fahru i za muju i za sulju i za stipu drgana i za sve koji su ovdje "uspjesni" biznismeni
- JThomas
#1091 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
e jesi izabrao primjer. tebi široko polje, ti glasaj za fahre i miće i slične njima, to je demokratija. ja ratne profitere NE VOLIM, i ne glasam za njih da uđu u vlast. ne mogu, nešto mi ne da, i zdravo. ti glasaj ako ti je ćejf, niko ti ne brani.KotromanichII wrote:
pa i dodik je ratni profiter pa sad uspjesno vodi rep.srpsku, uglavnom bolje nego ovi nasi u pederaciju
radije ratni profiter koji ce uspjeti otvoriti na hiljade novih radnih mjesta i pospjesiti ekonomiju nego neki ne ratni profiter ali koji samo gleda kako ce sebi platu poveacti a narod nek crkava
Ma neka ako je fahro i gore radio u ratu ali ako ce federacija uspjesna sa njim onda treba da bude u vrhu poltike u pederaciji.
kao sto sam rekao najjaci fahrin adut je sadasnja nesposobna vlast, dovoljno je pogledati sta rade i kako rade da bi se dalo sansa nekome novom barem da se covjek moze nadati boljitku a sa ovim sadanjim se nemozes ni nadati cak.
a vrijeme će pokazati i koliko su dodikovi rezultati privid i propaganda, a koliko su stvarni.
i usput, ako misliš da fahro dosad nije bio u politici, i da je on kao nekakva alternativa...e onda ne znam stvarno gdje su ti oči i uši. tema se s razlogom zove fahrin FORMALNI ulazak u politiku.
-
Abacija
#1092 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ma idi tamo, seli se u pc. Ja cu ti platiti prevoz ako ti se toliko svidja.KotromanichII wrote:pa i dodik je ratni profiter pa sad uspjesno vodi rep.srpsku, uglavnom bolje nego ovi nasi u pederacijunemojte od mene očekivati da volim i poštujem ratnog profitera, neovisno o naciji, vjeri i boji, i proglašavati me "ljubomornim" zato što ga prezirem. poštedite me te šuplje priče.
P.S. Ono sto je simptomaticno za Fahrine branioce je da oni kritikuju sadasnju vlast a do jucer su je podrzavali.
Sve je to isto, samo drugo pakovanje.
- respo
#1093 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
i koji se ponasa kao da je vlasnik rep. srpskeKotromanichII wrote:pa i dodik je ratni profiter pa sad uspjesno vodi rep.srpsku, uglavnom bolje nego ovi nasi u pederacijunemojte od mene očekivati da volim i poštujem ratnog profitera, neovisno o naciji, vjeri i boji, i proglašavati me "ljubomornim" zato što ga prezirem. poštedite me te šuplje priče.
a te sto je zaposlio rade za njega
- Haris.ba
#1094 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Mali-veliki ispravak. Uz sav moj trud da vidim uspjesnost u politickom i ekonomskom smislu u potezima Dodika, ne uspivam. Moze se bez sumnje reci da je vodi efikasno. Ali efikasno ne znaci dobro i uspjesno. Mada su ovo sve vrijednosti stavovi. Nekome je dobro sto se pare od telekoma potrosile u mrtvi kapital(ne moze se ni nazvati kapitalom) zgradu institucija RS -a. Nekome nije.KotromanichII wrote:pa i dodik je ratni profiter pa sad uspjesno vodi rep.srpsku, uglavnom bolje nego ovi nasi u pederaciju
A zar nije bolje prokazati i jedne i druge i izabrati nekoga ko nije ratni profiter?KotromanichII wrote: radije ratni profiter koji ce uspjeti otvoriti na hiljade novih radnih mjesta i pospjesiti ekonomiju nego neki ne ratni profiter ali koji samo gleda kako ce sebi platu poveacti a narod nek crkava
A zasto bi covjek koji je radio lose stvari u ratu(ne kazem da jeste) bio dobar covjek za mira. Kakva je to referenca? Zasto je problem odmah izabrati pravoga u svakom smislu?KotromanichII wrote:Ma neka ako je fahro i gore radio u ratu ali ako ce federacija uspjesna sa njim onda treba da bude u vrhu poltike u pederaciji.
To je sve tacno. Ali smije li se i taj "novi" kritikovati, propitkivati, vrijednosno ispitivati?KotromanichII wrote: kao sto sam rekao najjaci fahrin adut je sadasnja nesposobna vlast, dovoljno je pogledati sta rade i kako rade da bi se dalo sansa nekome novom barem da se covjek moze nadati boljitku a sa ovim sadanjim se nemozes ni nadati cak.
-
oridjidji
#1095 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Nek eto pismeni kroje u BIH-a sve druge novine, a AVAZ nepismeni... Pa nek se nasade na glavu od ljubomore, nikada nijedne novine pa bile to i Selimovicevo Oslobođenje nece biti ono sto je sada AVAZ. Sta god mi rekli , sigurno je to da je AVAZ najutjecajnici pisani medij u BIH-a. Htijeli ili nehtijeli mi to.
Sa istim parama i istim mogucnostima drugi nisu uspjeli ono sto je uspio Fahro. Sta ako je imao podrsku politike na pocetku? Pa mnogi su imali istu tu podrsku pa nikada nisu uspjeli da budu neovisni poslje toga. Covjek je sposoban, mnogi bi te pare prokockali ili stavili na svoj racun i hladili muda ovdje ili negdje u inostranstvu ili bi danas glumili intelektualne velicine i preseratore poput nasih pojedinih intelektualaca. Covjek je pokazao svima kako se prave nove vrijednosti u sistemima kao sto je ovaj nas, ponekad igrajuci i prljavo, ne zato sto je tako htio nego sto je tako morao. U nasem drustvu mnogi upuceniji znaju da nijedna vrijednost nije stvorena bez nekog lobiranja ili mita. Pa i Merkator je podmicivao i lobirao pojedine clanove SDP-a i SDA-a kako bi otvorili trzne centre po Sarajevu i nekim drugim dijelovima BIH-a.
Pa u ekonomiji i politici, novac ima glavnu ulogu za ispunjavanje ciljeva. Nijedno veliko bogatstvo se nije sagradilo postenjem vec malverzacijama, samo ih je neko ucinio vise, a neko manje i u tome je jedna razlika. Danas firme u BIH-a imaju mnoge probleme u zakonskoj regulativi i politicarima mitomana. Nijedan tender se ne dobija uslovima, vec mitom i lobiranjem. Zasto se pravimo slijepi? Pa u ovome drustvu su uspjeli oni koji su se najbolje snasli izmedju zakonske regularive i politicara mitomana. Fahro je samo covjek koji je igrao po njihovim pravilima koji su oni sebi postavili u ovome tranzicijskom BIH-a drustvu.
Sa istim parama i istim mogucnostima drugi nisu uspjeli ono sto je uspio Fahro. Sta ako je imao podrsku politike na pocetku? Pa mnogi su imali istu tu podrsku pa nikada nisu uspjeli da budu neovisni poslje toga. Covjek je sposoban, mnogi bi te pare prokockali ili stavili na svoj racun i hladili muda ovdje ili negdje u inostranstvu ili bi danas glumili intelektualne velicine i preseratore poput nasih pojedinih intelektualaca. Covjek je pokazao svima kako se prave nove vrijednosti u sistemima kao sto je ovaj nas, ponekad igrajuci i prljavo, ne zato sto je tako htio nego sto je tako morao. U nasem drustvu mnogi upuceniji znaju da nijedna vrijednost nije stvorena bez nekog lobiranja ili mita. Pa i Merkator je podmicivao i lobirao pojedine clanove SDP-a i SDA-a kako bi otvorili trzne centre po Sarajevu i nekim drugim dijelovima BIH-a.
Pa u ekonomiji i politici, novac ima glavnu ulogu za ispunjavanje ciljeva. Nijedno veliko bogatstvo se nije sagradilo postenjem vec malverzacijama, samo ih je neko ucinio vise, a neko manje i u tome je jedna razlika. Danas firme u BIH-a imaju mnoge probleme u zakonskoj regulativi i politicarima mitomana. Nijedan tender se ne dobija uslovima, vec mitom i lobiranjem. Zasto se pravimo slijepi? Pa u ovome drustvu su uspjeli oni koji su se najbolje snasli izmedju zakonske regularive i politicara mitomana. Fahro je samo covjek koji je igrao po njihovim pravilima koji su oni sebi postavili u ovome tranzicijskom BIH-a drustvu.
-
mummy2008
#1096 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
@Haris.ba A koji je to po tebi pravi u svakom smislu
Kazi nam 
-
zonbirile
#1097 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
znakovita je šutnja jednog F.Alispahića,a tek Tunjo,MuCe-Koke,ihaaa šta ih je.Šalu na stranu sve ide svojim tokom.
-
popajic
#1098 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
kameleoni ,jadan ne bio@abacija
P.S. Ono sto je simptomaticno za Fahrine branioce je da oni kritikuju sadasnju vlast a do jucer su je podrzavali.
Isto oni misle i juce i danas...jedino valja naci neki opravdavajuci modus da jos jedan "nas"i zvanicno upliva u politicke vode.
Sve ono sto u normalnoj drzavi treba da bude sa one strane resetaka, kod nas postaje "nada za bolji zivot".
CIJI bolji zivot vise nije ni vazno ! Mazohizam !!!
-
oridjidji
#1099 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
1.Dodik je za par godina sagradio vecu kilometrazu autoputa nego Federacija za 15 godina. Jeste da njegov put nije prosao bez malverzacija i zloupotrebe i to me svjedoci i Sipina istraga i Dodikova optuznica koju je podigao Lukac i koji je zbog postenog rada smjenjen od iste te gerile koju je on svojim istragama i mogucim optuznicama uzurpiro. Dodik pravi progres u RS, ali tacnije u njegovim vecim centrima. Dok mu istocna Bosna odmire i iseljava se u komsiluk tj. u Srbiju i Crnu Goru. Ni u RS-u nije sjajno, ali je Dodik napravio bolju poslovnu klimu nego u FBIH-a. I mnoge firme svoja poslovanja sele u manji entitet iz FBIH-a.Haris.ba wrote:Mali-veliki ispravak. Uz sav moj trud da vidim uspjesnost u politickom i ekonomskom smislu u potezima Dodika, ne uspivam. Moze se bez sumnje reci da je vodi efikasno. Ali efikasno ne znaci dobro i uspjesno. Mada su ovo sve vrijednosti stavovi. Nekome je dobro sto se pare od telekoma potrosile u mrtvi kapital(ne moze se ni nazvati kapitalom) zgradu institucija RS -a. Nekome nije.KotromanichII wrote:pa i dodik je ratni profiter pa sad uspjesno vodi rep.srpsku, uglavnom bolje nego ovi nasi u pederaciju
A zar nije bolje prokazati i jedne i druge i izabrati nekoga ko nije ratni profiter?KotromanichII wrote: radije ratni profiter koji ce uspjeti otvoriti na hiljade novih radnih mjesta i pospjesiti ekonomiju nego neki ne ratni profiter ali koji samo gleda kako ce sebi platu poveacti a narod nek crkava
A zasto bi covjek koji je radio lose stvari u ratu(ne kazem da jeste) bio dobar covjek za mira. Kakva je to referenca? Zasto je problem odmah izabrati pravoga u svakom smislu?KotromanichII wrote:Ma neka ako je fahro i gore radio u ratu ali ako ce federacija uspjesna sa njim onda treba da bude u vrhu poltike u pederaciji.
To je sve tacno. Ali smije li se i taj "novi" kritikovati, propitkivati, vrijednosno ispitivati?KotromanichII wrote: kao sto sam rekao najjaci fahrin adut je sadasnja nesposobna vlast, dovoljno je pogledati sta rade i kako rade da bi se dalo sansa nekome novom barem da se covjek moze nadati boljitku a sa ovim sadanjim se nemozes ni nadati cak.
2.Svako bi volio kada bi imao birati nekoga postenog, a ne nekoga profitera ili politicara sa losom reputacijom. U svim strankama na povrsinu isplivavaju oni najgori. Fahro je osvjezenje na politickoj sceni i nije pobjednik izbora, on moze biti a i ne mora biti politicka figura. Narod ce opet glasovima pokazati kome ce ukazati povjerenje. Za mene Fahro trenutno izgleda kao manje zlo od politicara koji nam 14 godina prodaju suplju. Za razliku od nekih on se pokazuje kao covjek karijerista i covjek koji zna da postigne svoj cilj. I to nepotvrdjuju samo njegove rijeci i dijela. Naravno volio bi covjeka koji nije sve on, ali moze biti uspjesniji od njega u politickom i poslovnom miljeu ove zemlje. Ali takvih je malo.
3.Mi biramo 14 godina prave i nigdje napretka. Zasto nedati sansu Radoncicu. pa da vidim koliko je od rijeci?
4.Svakako da se Fahro treba propitivati, ispitivati i kritizirati, ali ne u mjeri da mi kazemo da je kriv i za ono sto nije i za ono sto jeste. Nek se njim i njegovim profiterstvom bave oni organi koji su i duzni za to, a ne mi. A budite sigurni, da ce i on stradati ako se bude previse igrao sa zakonima ove zemlje.
Ni Dodik nije imun, pa nece biti ni Fahro kada pogrijesi. Dzaba sto je medijski magnat.
Iako ne favorizujem ortodoksnu politiku Bosnjackog naroda, mislim da je Fahro dosta liberalniji od drugih iako se predstavlja kao veliki Bosnjak. Medjutim vrijeme ce pokazati koliko smo mi bili u pravu ili ne.
- HAVANA