Ma, dok nisam hranio bilje, nisam mu ni svetlo zadavao. Jednostavno nije vise imalo od cega da napreduje.uradi sam wrote:Kralju Amazonije selam...a nema potrebe za tolikim svjetlom forsiras bilje... a nisi bio uradio kako treba Co2, onda jake lampe, bilje se tjera u brz rast a Makroelementi Nula boba..Aqua Star lampe imas u Spotu na grbavici kod pumpe, petrolove ona radnja na cosku..nisu neke cijene..polahko brate dragi..moralo je sve i propast kako rece SABUR...da te pitam kako si Makro napravio...de mi reci elemente da kupim pa da smjesam prepo si me meni se cini da bih ija trebao pocet pomalo davat..
ako ne ulitam sve na kraju a hoce mene to...i hajde naleti na Kahvu da supljiramo malo...iza iftara..lp
Tek kako sam ga poceo dolmiti upalio sam sve 4 lampe.
Bio sam u Spotu, covjek mi pominjao samo grolux, ne rece mi da imaju akvastar.
Za makro elemete koristim PPS pro doziranje. Ovo sto ti je exorcist napisao. Ja sam pola ovih vrijednosti K2SO4, KNO3 i KH2PO4 stavio u pola litre destilovane i dodajem oko 6-8 ml svako jutro. S tim da jedan dan u sedmici, umjesto ovog smuckanog, dodam PlantaMin. PPS pro je doziranje malim kolicinama tako da ne mozes pretjerati.
Fino ti izgleda ovaj 100litras. Jel ti to kod brata? Sto ga jos nisi ubiljio?