Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zecko_kupuz wrote:Ja sam od '98. godine kupovao skoro svaki živi broj Autoblica ili autokluba, ili eventualno neke domaće časopise. I tako nekih šest-sedam godina u cugu.
Kada sam krenuo na faks, prestadoh sa tom "aktivnošću" i bogami sam se prepao da ću zastraniti na tom polju. Srećom nađoh na netu par dobrih sajtova - autoblog i topspeed. Jeste da su Ameri u pitanju, ali nude sve potrebne vijesti i informacije.
Uz wikipediju naravno, ovo itekako može pomoći čovjeku da prati aktuelnosti u auto-svijetu. A dobro posluži i kao razbibriga.
Tu je također i nekakav ruski sajt (autowp.ru), za one koji ganjaju foto-galerije svakakvih modela.
Joj suti, isti sam ti takav sto se tice kupovine auto casopisa , imam auto blic sa onim njihovim testom izdrzljivosti golfa dvice , nedavno smo se ja i jedan forumas (prijatelj) prepucavali oko toga koliko ko kilograma casopisa ima sada hvala Bogu ima na netu sta ti srce pozeli mada mi je trenutno naj world car fans,fast lane daily i autoblog
zecko_kupuz wrote:Ja sam od '98. godine kupovao skoro svaki živi broj Autoblica ili autokluba, ili eventualno neke domaće časopise. I tako nekih šest-sedam godina u cugu.
Kada sam krenuo na faks, prestadoh sa tom "aktivnošću" i bogami sam se prepao da ću zastraniti na tom polju. Srećom nađoh na netu par dobrih sajtova - autoblog i topspeed. Jeste da su Ameri u pitanju, ali nude sve potrebne vijesti i informacije.
Uz wikipediju naravno, ovo itekako može pomoći čovjeku da prati aktuelnosti u auto-svijetu. A dobro posluži i kao razbibriga.
Tu je također i nekakav ruski sajt (autowp.ru), za one koji ganjaju foto-galerije svakakvih modela.
Isti sam. Ali samo Auto Blic. Od prije 4-5 godina kupujem povremeno, zadnjih par godina 1-2 broja godišnje. Zadnji put sam kupio prije 2 mjeseca i mogu reći da su se srozali totalno.
Elem, kad bi mi neko od vas dvojice mogao naći jedan tekst iz broja 9, rujan 1997, stranica 32 i dalje, bio bih jaako zahvalan. To je bio prvi broj koji sam kupio i imam ga još, međutim nego ga je u međuvremenu "skratio" za pola stranica, tako da taj test što mene zanima fali.
Ja od '97 kupujem Auto katalog i tako pratim desavanja. Skontao sam da mi je bolje dati 18 KM jednom godisnje, nego svaki mjescec po 4-5 KM. Imam sve brojeve od '97-'09 i cekam ovogogodisnji. Imam cak i broj iz '91 godine, to je raritet, a pisao sam redakiciji Auto moto sporta , da li bih mogao nabaviti od '92-'96 godine, ali oni to nemaju u arhivi, bar tako kazu.
ado-šampion wrote:
Elem, kad bi mi neko od vas dvojice mogao naći jedan tekst iz broja 9, rujan 1997, stranica 32 i dalje, bio bih jaako zahvalan. To je bio prvi broj koji sam kupio i imam ga još, međutim nego ga je u međuvremenu "skratio" za pola stranica, tako da taj test što mene zanima fali.
Žao mi je, ali tako daleke brojeve ja barem nemam. Bio sam još uvijek prco i kad sam prvi kupio, godinu i po nakon ovog.
zecko_kupuz wrote: Srećom nađoh na netu par dobrih sajtova - autoblog i topspeed. Jeste da su Ameri u pitanju, ali nude sve potrebne vijesti i informacije.
Ma dobro, Ameri nemaju kompas kada su u pitanju tokovi u autoindustriji.
Kad je njima Lexus pojam ultimativnog luksuza, i kada lola ugura Veyron u močvaru, tu svaka priča prestaje.
zecko_kupuz wrote:Ma dobro, Ameri nemaju kompas kada su u pitanju tokovi u autoindustriji.
Kad je njima Lexus pojam ultimativnog luksuza, i kada lola ugura Veyron u močvaru, tu svaka priča prestaje.
zasto svi misle da im je lexus top auto,ma nije,varate se
lncoln i cadilac su im prioriteti
ne znas kako ameri razmisljaju,zivim u SAD,tiu BiH, kad je u pitanju prodaja proizvoda,i sto sve rade prije postavljanja novih proizvoda na trziste
zecko_kupuz wrote:Ma dobro, Ameri nemaju kompas kada su u pitanju tokovi u autoindustriji.
lncoln i cadilac su im prioriteti
ne znas kako ameri razmisljaju,zivim u SAD,tiu BiH, kad je u pitanju prodaja proizvoda,i sto sve rade prije postavljanja novih proizvoda na trziste
ljubav_aha wrote:
lncoln i cadilacsu im prioriteti
Jos gore
ma dobro buick je dobar,a sva tri vidim da vozaju po 20tak godina,pa sto ih deklarisu kao krnitije,ja sma prije par godina vidjela buick koji je bio iz 70ih,a bio je prakiran na dva prakinaga,jer je abnormalno dug /wagon station/ pa kako tako dugo "zive"
ljubav_aha wrote:
lncoln i cadilacsu im prioriteti
Jos gore
ma dobro buick je dobar,a sva tri vidim da vozaju po 20tak godina,pa sto ih deklarisu kao krnitije,ja sma prije par godina vidjela buick koji je bio iz 70ih,a bio je prakiran na dva prakinaga,jer je abnormalno dug /wagon station/ pa kako tako dugo "zive"
Taj se ne bi imo' gdje okrenuti kod nas , ja bih u USA Cinquencenta mogao parkirati u ormar, a na parking mjesto njih 5-6
olensoner,pricala sma sa ekpertom iz detroita prosle sedmice,kaze da je izumitelj ford Ka vrlo sretan prakiranjem doticnog u centru NYC mala auta,kao i u evropskim metropolama su odlicno rjesenje ,samo me stari cetverokotacni amerkianci podjsjecaju na ruske moskviche , u sustini ,obe drzave su ogormne, logicno
nego oni su se sad okrenuli i sve su poceli praviti na kalup Cadillac CTS i svaki model iza njeg ima gotovo isti interijer ko kod CTS ali sa nekih 5-10% razlike, nesto sto i BMW ili VW odavno radi sa vec isprobanim receptom, tj. ne odskacu iz modela u model. Takodjer, Ford i Chrysler su poceli raditi kvalitetne interijere
nego oni su se sad okrenuli i sve su poceli praviti na kalup Cadillac CTS i svaki model iza njeg ima gotovo isti interijer ko kod CTS ali sa nekih 5-10% razlike, nesto sto i BMW ili VW odavno radi sa vec isprobanim receptom, tj. ne odskacu iz modela u model. Takodjer, Ford i Chrysler su poceli raditi kvalitetne interijere
anonimni clan wrote:A evo kako BMW ne odskace iz modela u model.......................
pa pogledaj one srednje lajsne ili spedometar ili materijali iznutra , koja je razlika X5 pravi se od 1999 jel i ovaj novi X5 iz 2010 koja je razlika u uzvedbi u liniji sto sa izvana sto iznutra ili iznutra, x1 x3 x5 u cemu je razlika majke ti isto se moze reci i za VW!
a ovaj Opel to je poznato da je GM auto sa finesom/nijansom evropskom
pa pogledaj one srednje lajsne ili spedometar ili materijali iznutra , koja je razlika X5 pravi se od 1999 jel i ovaj novi X5 iz 2010 koja je razlika u uzvedbi u liniji sto sa izvana sto iznutra ili iznutra, x1 x3 x5 u cemu je razlika majke ti isto se moze reci i za VW!
Ne radi se uopste o X5...........vec o limuzini 5-te serije.......E39 i E60.......al helenejse.......