Cars & Coffee

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

German Diesel Executive

Audi
117
33%
Bmw
115
33%
Mercedes-Benz
119
34%

Total votes: 351

Bullet Tooth Tony

#1076 Re: Cars & Coffee

Post by Bullet Tooth Tony »

zecko_kupuz wrote:Ja sam od '98. godine kupovao skoro svaki živi broj Autoblica ili autokluba, ili eventualno neke domaće časopise. I tako nekih šest-sedam godina u cugu. :D

Kada sam krenuo na faks, prestadoh sa tom "aktivnošću" i bogami sam se prepao da ću zastraniti na tom polju. :lol: Srećom nađoh na netu par dobrih sajtova - autoblog i topspeed. Jeste da su Ameri u pitanju, ali nude sve potrebne vijesti i informacije. :thumbup:
Uz wikipediju naravno, ovo itekako može pomoći čovjeku da prati aktuelnosti u auto-svijetu. A dobro posluži i kao razbibriga. :D

Tu je također i nekakav ruski sajt (autowp.ru), za one koji ganjaju foto-galerije svakakvih modela.

Joj suti, isti sam ti takav sto se tice kupovine auto casopisa , imam auto blic sa onim njihovim testom izdrzljivosti golfa dvice , nedavno smo se ja i jedan forumas (prijatelj) prepucavali oko toga koliko ko kilograma casopisa ima :D :D sada hvala Bogu ima na netu sta ti srce pozeli mada mi je trenutno naj world car fans,fast lane daily i autoblog
ado-šampion

#1077 Re: Cars & Coffee

Post by ado-šampion »

zecko_kupuz wrote:Ja sam od '98. godine kupovao skoro svaki živi broj Autoblica ili autokluba, ili eventualno neke domaće časopise. I tako nekih šest-sedam godina u cugu. :D

Kada sam krenuo na faks, prestadoh sa tom "aktivnošću" i bogami sam se prepao da ću zastraniti na tom polju. :lol: Srećom nađoh na netu par dobrih sajtova - autoblog i topspeed. Jeste da su Ameri u pitanju, ali nude sve potrebne vijesti i informacije. :thumbup:
Uz wikipediju naravno, ovo itekako može pomoći čovjeku da prati aktuelnosti u auto-svijetu. A dobro posluži i kao razbibriga. :D

Tu je također i nekakav ruski sajt (autowp.ru), za one koji ganjaju foto-galerije svakakvih modela.
Isti sam. :D Ali samo Auto Blic. :) Od prije 4-5 godina kupujem povremeno, zadnjih par godina 1-2 broja godišnje. Zadnji put sam kupio prije 2 mjeseca i mogu reći da su se srozali totalno.

Elem, kad bi mi neko od vas dvojice mogao naći jedan tekst iz broja 9, rujan 1997, stranica 32 i dalje, bio bih jaako zahvalan. :) To je bio prvi broj koji sam kupio i imam ga još, međutim nego ga je u međuvremenu "skratio" za pola stranica, tako da taj test što mene zanima fali. :sad:
corsa

#1078 Re: Cars & Coffee

Post by corsa »

:D Ja od '97 kupujem Auto katalog i tako pratim desavanja. Skontao sam da mi je bolje dati 18 KM jednom godisnje, nego svaki mjescec po 4-5 KM. Imam sve brojeve od '97-'09 i cekam ovogogodisnji. :D Imam cak i broj iz '91 godine, to je raritet, a pisao sam redakiciji Auto moto sporta , da li bih mogao nabaviti od '92-'96 godine, ali oni to nemaju u arhivi, bar tako kazu.
zecko_kupuz

#1079 Re: Cars & Coffee

Post by zecko_kupuz »

ado-šampion wrote: Elem, kad bi mi neko od vas dvojice mogao naći jedan tekst iz broja 9, rujan 1997, stranica 32 i dalje, bio bih jaako zahvalan. :) To je bio prvi broj koji sam kupio i imam ga još, međutim nego ga je u međuvremenu "skratio" za pola stranica, tako da taj test što mene zanima fali. :sad:
Žao mi je, ali tako daleke brojeve ja barem nemam. :D Bio sam još uvijek prco i kad sam prvi kupio, godinu i po nakon ovog. :lol:
ljubav_aha

#1080 Re: Cars & Coffee

Post by ljubav_aha »

zecko_kupuz wrote: Srećom nađoh na netu par dobrih sajtova - autoblog i topspeed. Jeste da su Ameri u pitanju, ali nude sve potrebne vijesti i informacije. :thumbup:
uh,opet averzija na amerikance :lol:
zecko_kupuz

#1081 Re: Cars & Coffee

Post by zecko_kupuz »

Ma dobro, Ameri nemaju kompas kada su u pitanju tokovi u autoindustriji. :lol:
Kad je njima Lexus pojam ultimativnog luksuza, i kada lola ugura Veyron u močvaru, tu svaka priča prestaje. :P :lol:
ljubav_aha

#1082 Re: Cars & Coffee

Post by ljubav_aha »

zecko_kupuz wrote:Ma dobro, Ameri nemaju kompas kada su u pitanju tokovi u autoindustriji. :lol:
Kad je njima Lexus pojam ultimativnog luksuza, i kada lola ugura Veyron u močvaru, tu svaka priča prestaje. :P :lol:

zasto svi misle da im je lexus top auto,ma nije,varate se

lncoln i cadilac su im prioriteti

ne znas kako ameri razmisljaju,zivim u SAD,tiu BiH, kad je u pitanju prodaja proizvoda,i sto sve rade prije postavljanja novih proizvoda na trziste ;-)
olensoner

#1083 Re: Cars & Coffee

Post by olensoner »

ljubav_aha wrote:
zecko_kupuz wrote:Ma dobro, Ameri nemaju kompas kada su u pitanju tokovi u autoindustriji. :lol:

ne znas kako ameri razmisljaju,zivim u SAD,tiu BiH, kad je u pitanju prodaja proizvoda,i sto sve rade prije postavljanja novih proizvoda na trziste ;-)
Jos gore :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#1084 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

ljubav_aha

#1085 Re: Cars & Coffee

Post by ljubav_aha »

olensoner wrote:
ljubav_aha wrote:

ma dobro buick je dobar,a sva tri vidim da vozaju po 20tak godina,pa sto ih deklarisu kao krnitije,ja sma prije par godina vidjela buick koji je bio iz 70ih,a bio je prakiran na dva prakinaga,jer je abnormalno dug /wagon station/ :lol: pa kako tako dugo "zive"
olensoner

#1086 Re: Cars & Coffee

Post by olensoner »

ljubav_aha wrote:
olensoner wrote:
ljubav_aha wrote:

ma dobro buick je dobar,a sva tri vidim da vozaju po 20tak godina,pa sto ih deklarisu kao krnitije,ja sma prije par godina vidjela buick koji je bio iz 70ih,a bio je prakiran na dva prakinaga,jer je abnormalno dug /wagon station/ :lol: pa kako tako dugo "zive"
Taj se ne bi imo' gdje okrenuti kod nas :lol: , ja bih u USA Cinquencenta mogao parkirati u ormar, a na parking mjesto njih 5-6
Bullet Tooth Tony

#1087 Re: Cars & Coffee

zipa kontrolne najskupljeg automobila kojeg GM proizvodi...pa mislim .... stvarno :run: :run: :run:

Image
ljubav_aha

#1088 Re: Cars & Coffee

Post by ljubav_aha »

olensoner,pricala sma sa ekpertom iz detroita prosle sedmice,kaze da je izumitelj ford Ka vrlo sretan prakiranjem doticnog u centru NYC :-D mala auta,kao i u evropskim metropolama su odlicno rjesenje ,samo me stari cetverokotacni amerkianci podjsjecaju na ruske moskviche , u sustini ,obe drzave su ogormne, logicno
Bullet Tooth Tony

#1089 Re: Cars & Coffee

damn, najezio sam se :oops: :run: :run:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#1090 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Beg_Babic wrote:zipa kontrolne najskupljeg automobila kojeg GM proizvodi...pa mislim .... stvarno :run: :run: :run:

Image
pa opel u originalu :D

nego oni su se sad okrenuli i sve su poceli praviti na kalup Cadillac CTS i svaki model iza njeg ima gotovo isti interijer ko kod CTS ali sa nekih 5-10% razlike, nesto sto i BMW ili VW odavno radi sa vec isprobanim receptom, tj. ne odskacu iz modela u model. Takodjer, Ford i Chrysler su poceli raditi kvalitetne interijere
ljubav_aha

#1091 Re: Cars & Coffee

Post by ljubav_aha »

corolla02,vidjela sam, prije mijeseca dana, novi model forda,nisma ga uopste prepoznala :lol:

http://www.fordvehicles.com/2010taurus/

interijer

http://www.fordvehicles.com/cars/taurus ... =Feature21

auto je lijep
citroen

#1092 Re: Cars & Coffee

Post by citroen »

ljubav_aha wrote:corolla02,vidjela sam, prije mijeseca dana, novi model forda,nisma ga uopste prepoznala :lol:

http://www.fordvehicles.com/2010taurus/

interijer

http://www.fordvehicles.com/cars/taurus ... =Feature21

auto je lijep

Extra limuzina...... :thumbup: :thumbup: :thumbup:
anonimni clan

#1093 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

corolla02 wrote:
Beg_Babic wrote:zipa kontrolne najskupljeg automobila kojeg GM proizvodi...pa mislim .... stvarno :run: :run: :run:

Image
pa opel u originalu :D

nego oni su se sad okrenuli i sve su poceli praviti na kalup Cadillac CTS i svaki model iza njeg ima gotovo isti interijer ko kod CTS ali sa nekih 5-10% razlike, nesto sto i BMW ili VW odavno radi sa vec isprobanim receptom, tj. ne odskacu iz modela u model. Takodjer, Ford i Chrysler su poceli raditi kvalitetne interijere

Nigdje veze..................
Image
Image
anonimni clan

#1094 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

A evo kako BMW ne odskace iz modela u model....................... :lol:

Image
Image
corolla02

#1095 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

anonimni clan wrote:A evo kako BMW ne odskace iz modela u model....................... :lol:

Image
Image
pa pogledaj one srednje lajsne ili spedometar ili materijali iznutra :lol: , koja je razlika :shock: X5 pravi se od 1999 jel :? i ovaj novi X5 iz 2010 koja je razlika u uzvedbi u liniji sto sa izvana sto iznutra ili iznutra, x1 x3 x5 u cemu je razlika majke ti :? isto se moze reci i za VW!

a ovaj Opel to je poznato da je GM auto sa finesom/nijansom evropskom
Image

Cadillac Catera/Opel Omega
Image
corolla02

#1096 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

this guy is a drunkie :-D

nastavak price za Prius voznju
http://content.usatoday.com/communities ... ng-point/1

ali ne i kraj
Last edited by corolla02 on 14/03/2010 05:09, edited 1 time in total.
corolla02

#1097 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Dobar videoo.. :-) :mrgreen:
anonimni clan

#1098 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

pa pogledaj one srednje lajsne ili spedometar ili materijali iznutra :lol: , koja je razlika :shock: X5 pravi se od 1999 jel :? i ovaj novi X5 iz 2010 koja je razlika u uzvedbi u liniji sto sa izvana sto iznutra ili iznutra, x1 x3 x5 u cemu je razlika majke ti :? isto se moze reci i za VW!

Ne radi se uopste o X5...........vec o limuzini 5-te serije.......E39 i E60.......al helenejse.......
corolla02

#1099 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Code: Select all

Ne radi se uopste o X5...........vec o limuzini 5-te serije.......E39 i E60.......al helenejse.......
pa jest, vjerovatno su u pravu; jedan ima Navigaciju a drugi Nee.....
citroen

#1100 Re: Cars & Coffee

Post by citroen »

al je ovaj volan kod E39 predimenzioniran u PM,isto ko da se radi o FAP-u 1314 :mrgreen: :mrgreen:
Post Reply