Star Trek

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Tito_i_Partija

#1076 Re: Star Trek

Post by Tito_i_Partija »

Ima ih jos kamara:
Picard's production of MacBeth becomes far too real. Having torn apart the warp core, Geordi now thinks the weird noise is coming from Data.
Worf guides Picard on a perilous Klingon captain's safari. Geordi & Data are near death after stealing and eating an entire wedding cake.
Q imprisons Riker in Data's debut novel, "The Werewolf Wolf" - the tale of a wolf who's bitten by a werewolf, based on a drawing by Geordi.
Picard must choose to save one planet while ensuring the destruction of another. Worf threatens to kill himself over an expired coupon
:lol:
dale cooper

#1077 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Osma sezona TNG-a bi bila epska u svakom pogledu. :lol:
Tito_i_Partija

#1078 Re: Star Trek

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:Osma sezona TNG-a bi bila epska u svakom pogledu. :lol:
Ja bih platio dobrih para da se ovo napravi.
Riker infiltrates a saboteur cult in the Neutral Zone. Worf demands an honorable death when the crew learns his middle name is Ashley.
Beverly solves a medical mystery that stains her mentor's legacy. Wes and his pals are caught “Worfing"- huffing Worf's laundry to get high.
Worf unwillingly participates in his niece's coming-of-age human hunt. Riker has misplaced his chest comb and it's getting bad.
Bloo
Globalna šefica

#1079 Re: Star Trek

Post by Bloo »

this is baaaaaaaaaaaaaaaaad
:cry:
Beverly solves a medical mystery that stains her mentor's legacy. Wes and his pals are caught “Worfing"- huffing Worf's laundry to get high

daj jooš :D
Tito_i_Partija

#1080 Re: Star Trek

Post by Tito_i_Partija »

Riker is stranded with a woman who communicates solely through martial arts. Beverly can cure any malady in the galaxy except baldness.
A planet of of sinister alien vintners try to ferment Picard. Riker challenges the ladies of deck 6 to a massive game of "dare or dare."
A long lost Starfleet ship appears with wood repairs. Barclay accidentally locks himself in Riker's room, hides under the bed. Huge mistake.
An alien transforms Beverly into a mythical Irish banshee. Worf pitches a fit when he finds out crew kids are going "as Worf" for Halloween.
The crew discovers a planet populated by billions of Riker clones. Picard brokers peace between the bearded majority and non-bearded rebels.
Bloo
Globalna šefica

#1081 Re: Star Trek

Post by Bloo »

:lol: :lol: :lol:
ja bih ovo gledala fakat
dale cooper

#1082 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:
Riker is stranded with a woman who communicates solely through martial arts. Beverly can cure any malady in the galaxy except baldness.
A planet of of sinister alien vintners try to ferment Picard. Riker challenges the ladies of deck 6 to a massive game of "dare or dare."
A long lost Starfleet ship appears with wood repairs. Barclay accidentally locks himself in Riker's room, hides under the bed. Huge mistake.
An alien transforms Beverly into a mythical Irish banshee. Worf pitches a fit when he finds out crew kids are going "as Worf" for Halloween.
The crew discovers a planet populated by billions of Riker clones. Picard brokers peace between the bearded majority and non-bearded rebels.
:lol: Joj, ova premisa je fenomenalna. :lol:
Bloo
Globalna šefica

#1083 Re: Star Trek

Post by Bloo »

ah da našla sam primjerak zadnjih krikova mode :D
Image
Tito_i_Partija

#1084 Re: Star Trek

Post by Tito_i_Partija »

Wesley's dino experiment mistakenly mixes with Riker's beard DNA, creating the sexy-but-dangerous Velociriker. Troi's mom tries to marry it.
Picard officiates a dangerous Vulcan divorce. Wes drinks a "suicide", which is everything the replicator can make blended into one drink.
A space warlock curses the Enterprise crew, who all grow so fat they can no longer fit through doors. Worf demands honor and cinnamon buns.
A duplication virus creates Gordy, a mean version of Geordi, who befriends Lore. Riker has a bathhouse named after him on Risa.
A planet of androids think Data is too human, sentence him to a memory wipe. Riker must now avoid four decks because of ex-girlfriends.
A Tasha Yar clone hails the ship; the crew turns off the lights and pretends they're not home. The ladies on deck 8 love them some Riker.
Future versions of Beverly travel back in time to demand she be executed before she goes insane and kills Wesley. Directed by LeVar Burton.
The Enterprise is flung into the Delta Quadrant by an alien called the Caretaker. Geordi soups up the warp core and they're home by dinner
dale cooper

#1085 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

:lol: :mrgreen: Gift that just keeps on giving!
Bloo
Globalna šefica

#1086 Re: Star Trek

Post by Bloo »

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
gasi internet
Troi's mom tries to marry it.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dale cooper

#1087 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Onaj karinaš Macfarlane je trebao napraviti nešto ovako sa Orvillom.
Bloo
Globalna šefica

#1088 Re: Star Trek

Post by Bloo »

ovo isto red dwarf meets galaxy quest
dale cooper

#1089 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Bloo wrote:ovo isto red dwarf meets galaxy quest
Koje? Ovo što Tito postavlja ili Orville? :zoka: :D Jer Orville nije garant, kamo sreće da jeste. :|
Bloo
Globalna šefica

#1090 Re: Star Trek

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
Koje? Ovo što Tito postavlja ili Orville? :zoka: :D Jer Orville nije garant, kamo sreće da jeste. :|
ovo Titino :lol: :lol: :lol:

orville nisam ni gledala
dale cooper

#1091 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:
ovo Titino :lol: :lol: :lol:

orville nisam ni gledala
Da sam kakva glavešina u CBS-u, FOX-u ili HBO-u dao bih Titi dobru lovu i postavio ga za showrunnera da
napravi ovu seriju. :D
wickerman

#1092 Re: Star Trek

Post by wickerman »

Mene ovaj Discovery podsjeca recimo na trecu sezonu Enterprisea. Koncept nece biti uobicajan konceptu prijasnjih serijala, ali ne moze se to ni ocekivat. Samo mi na q ide nova napredna tehnologija komunikacije putem holograma, koja eto nije bila ni svojstvena 100inama godina poslije u timeline-u. malo baca Star Wars ali haj.
Bloo
Globalna šefica

#1093 Re: Star Trek

Post by Bloo »

wickerman wrote:Mene ovaj Discovery podsjeca recimo na trecu sezonu Enterprisea. Koncept nece biti uobicajan konceptu prijasnjih serijala, ali ne moze se to ni ocekivat. Samo mi na q ide nova napredna tehnologija komunikacije putem holograma, koja eto nije bila ni svojstvena 100inama godina poslije u timeline-u. malo baca Star Wars ali haj.
Meni je čudno (mada se pojavljuje u ostalim ST fansizama) da nema...znaci putuješ svemirom u zajebanim brodovima i imas naprednu tehnologiju i pricas preko TV-a
Bloo
Globalna šefica

#1094 Re: Star Trek

Post by Bloo »

btw jel do sada iko skontao skracenicu za novi star trek :D

STD :mrgreen:
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#1095 Re: Star Trek

Post by Hame_ »

irac300 wrote:
Hame_ wrote:Kad već nemaju ništa novo, šteta što nisu Borg umjesto čobana Klingonaca izabrali...
Borg se prvi put pojavljuje u TNG, a radnja ove nove serije je prije Kirka.
Konto sam da ćemo imati nešto novo.
dale cooper

#1096 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Bloo wrote:btw jel do sada iko skontao skracenicu za novi star trek :D

STD :mrgreen:

CBS se zasigurno nada da ćemo svi vrlo brzo biti inficirani. :mrgreen: Jebote, mogao bih im raditi PR. :D
bierkof

#1097 Re: Star Trek

Post by bierkof »

dale cooper wrote: Ja se lično nadam uspjehu nove serije, baš iz razloga što bi se otvorile nove kreativne mogućnosti,
jer bi onda i CBS bio više voljan iskoristiti potencijale franšize. A tu je i Netflix koji ima brdo love
za pogurati sve to posebice ako im se Discovery pokaže kao hit na streaming servisima.
Primarno kao trekkie sam vrlo razocaran kako je ovo pocelo, ali i ja se nadam uspjehu serije.

-Prva stvar, zbog cega se zenski karakter zove michael, nigdje veze...
-Pocetna scena na pustinjskoj planeti (star wars much?) je potpuno glupa. Oni spasavaju neku rasu, unatoc ocitom krsenju prime directive.
-Klingonci su potpuno definisani u star treku. Nema potrebe vracati se na starog neprijatelja, ili na pre-Spock/Kirk vrijeme.
-Tehnologija federacije u novoj seriji izgleda puno naprednije nego sto treba
-Naravno, tu je i vjeciti ST klise, karakter koji je pola vulkanac. Dobro mozda ne bioloski ali ovaj sub-plot se MORAO nekako ubaciti i u novu seriju.
-Dijalozi su vrlo slabi. Bolje dijaloge imaju klingonci nego ljudi u ove prve dvije epizode.
-Fucking lens flare! U svakoj jebenoj sceni moraju ubaciti lens flare
-Federacija je prikazana kao autotaritativna institucija, admirali koji samo naredjuju, scena sudjenja u mrklom mraku...
-Gluma je do sada katastrofa. Ova glavna glumica u prve dvije epizode nije pokazala nista.

Po mom misljenju discovery je razocarenje, ali nismo jos nista vidjeli, tako da se nadam da ce se nesto promjeniti u buducim epizodama.
Nadam se da nece pretvoriti star trek u obicnu Akcionu seriju u svemiru.
BHCluster

#1098 Re: Star Trek

Post by BHCluster »

Bloo wrote:
irac300 wrote: Inače, serija je produkcijski odlično odrađena, specijalni efekti i sam dojam svemirskih brodova i svemira kao iz visokobudžetnih filmova. Svaka čast. Meni smeta ovo sa Klingoncima, vizuelno su katastrofa. Sasvim druga vrsta od one na koju smo navikli. Haj' što im fizionomiju izmijeniše, nego čak i bojne ptice napraviše kao da su teretni brodovni, nekakvi nezgrapni. Postavlja se pitanje, zašto samo Klingonci? Vulkanci su ostali isti, brodovi Federacije takođe isti princip kao u ranijim serijama/filmovima. Nelogično. Neko htio glumiti vizionara?
Mislim da im brodovi odgovaraju timelineu - Klingonci to jest
Ovo je orginalni crtez Klingona iz 1970
Image
A i mogucnosti tada za ovako nesto.
BHCluster

#1099 Re: Star Trek

Post by BHCluster »

bierkof wrote:
dale cooper wrote: Ja se lično nadam uspjehu nove serije, baš iz razloga što bi se otvorile nove kreativne mogućnosti,
jer bi onda i CBS bio više voljan iskoristiti potencijale franšize. A tu je i Netflix koji ima brdo love
za pogurati sve to posebice ako im se Discovery pokaže kao hit na streaming servisima.
Primarno kao trekkie sam vrlo razocaran kako je ovo pocelo, ali i ja se nadam uspjehu serije.

-Prva stvar, zbog cega se zenski karakter zove michael, nigdje veze...
-Pocetna scena na pustinjskoj planeti (star wars much?) je potpuno glupa. Oni spasavaju neku rasu, unatoc ocitom krsenju prime directive.
-Klingonci su potpuno definisani u star treku. Nema potrebe vracati se na starog neprijatelja, ili na pre-Spock/Kirk vrijeme.
-Tehnologija federacije u novoj seriji izgleda puno naprednije nego sto treba
-Naravno, tu je i vjeciti ST klise, karakter koji je pola vulkanac. Dobro mozda ne bioloski ali ovaj sub-plot se MORAO nekako ubaciti i u novu seriju.
-Dijalozi su vrlo slabi. Bolje dijaloge imaju klingonci nego ljudi u ove prve dvije epizode.
-Fucking lens flare! U svakoj jebenoj sceni moraju ubaciti lens flare
-Federacija je prikazana kao autotaritativna institucija, admirali koji samo naredjuju, scena sudjenja u mrklom mraku...
-Gluma je do sada katastrofa. Ova glavna glumica u prve dvije epizode nije pokazala nista.

Po mom misljenju discovery je razocarenje, ali nismo jos nista vidjeli, tako da se nadam da ce se nesto promjeniti u buducim epizodama.
Nadam se da nece pretvoriti star trek u obicnu Akcionu seriju u svemiru.
Hosh konopac?
BHCluster

#1100 Re: Star Trek

Post by BHCluster »

Meni ovo izgleda super, vizuelna kvaliteta kao da je film a ne tv serija.
Post Reply