dale cooper wrote:
Ja se lično nadam uspjehu nove serije, baš iz razloga što bi se otvorile nove kreativne mogućnosti,
jer bi onda i CBS bio više voljan iskoristiti potencijale franšize. A tu je i Netflix koji ima brdo love
za pogurati sve to posebice ako im se Discovery pokaže kao hit na streaming servisima.
Primarno kao trekkie sam vrlo razocaran kako je ovo pocelo, ali i ja se nadam uspjehu serije.
-Prva stvar, zbog cega se zenski karakter zove michael, nigdje veze...
-Pocetna scena na pustinjskoj planeti (star wars much?) je potpuno glupa. Oni spasavaju neku rasu, unatoc ocitom krsenju prime directive.
-Klingonci su potpuno definisani u star treku. Nema potrebe vracati se na starog neprijatelja, ili na pre-Spock/Kirk vrijeme.
-Tehnologija federacije u novoj seriji izgleda puno naprednije nego sto treba
-Naravno, tu je i vjeciti ST klise, karakter koji je pola vulkanac. Dobro mozda ne bioloski ali ovaj sub-plot se MORAO nekako ubaciti i u novu seriju.
-Dijalozi su vrlo slabi. Bolje dijaloge imaju klingonci nego ljudi u ove prve dvije epizode.
-Fucking lens flare! U svakoj jebenoj sceni moraju ubaciti lens flare
-Federacija je prikazana kao autotaritativna institucija, admirali koji samo naredjuju, scena sudjenja u mrklom mraku...
-Gluma je do sada katastrofa. Ova glavna glumica u prve dvije epizode nije pokazala nista.
Po mom misljenju discovery je razocarenje, ali nismo jos nista vidjeli, tako da se nadam da ce se nesto promjeniti u buducim epizodama.
Nadam se da nece pretvoriti star trek u obicnu Akcionu seriju u svemiru.