Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Moderator: Benq
-
rider15
#1076 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Dogovaram sa KAM Connecting zamjenu za Samsung Galaxy S I9000 nudim iPhone 3GS 16GB nadam se da će proći bez problema sviđa mi se telefon naumio sam da ga kupim
šta vi mislite o tome moje je da nadoplatim 250KM 
- agent_zero
#1077 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ni u snu to. Previše, baš previše doplate.rider15 wrote:Dogovaram sa KAM Connecting zamjenu za Samsung Galaxy S I9000 nudim iPhone 3GS 16GB nadam se da će proći bez problema sviđa mi se telefon naumio sam da ga kupimšta vi mislite o tome moje je da nadoplatim 250KM
-
kastor
#1078 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
odlucio sma sebi uzeti mobitel ,konacno,trazim telefon koji ima: touch,wlan,kvalitetan ekran,da mogu igrat igrice gledat filmove,os android ili symbian,cijena oko 400KM,ako imate neka pozeljna iskustva sa telefonom,recite
-
rider15
#1079 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Pa neznam iskreno po vama koliko bi bilo realno doplate jer znam da je cijena iPhone oko 300-350 KM moj je u ekstra stanju ma da dajem skoro 100KM više od cijene Samsunga novog ,mjenjam polovno za novo pa neznam sad sam šta da radim .
-
rider15
#1080 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ajmo raja vaše sugestije vezano
uz ovu zamjenu meni je bitno samo da dobijem nov telefon sa kutijom i svom pratećom opremom znam da dajem polovan telefon ali to niej razlog da mi uvaljuju polovno,dosta mi je polovnih telefona ,novo je novo ma da znam da više novo ništa nije :lol:koji sam stihoklepac 
- respo
#1081 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
mogu i xperieAmoK wrote:Ko Androida moze na Samsungu samo.agent_zero wrote:Ja ne znam ima li neki sličan fazon da se kod androida i wp7 prikaže stvarni lifetimer.
Zna li neko?
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#1082 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
http://www.univerzalno.com/mobiteli/nok ... ia-e6/1392 (340 KM polovan!!)
http://www.univerzalno.com/mobiteli/nok ... kia-e6/592 (425 KM - nov!!)
Je li u redu ova razlika u cijenama i da li je dovoljno samo provjeriti lifetime code da se čovjek uvjeri da je originalan tel tj. da nije korišten?
http://www.univerzalno.com/mobiteli/nok ... kia-e6/592 (425 KM - nov!!)
Je li u redu ova razlika u cijenama i da li je dovoljno samo provjeriti lifetime code da se čovjek uvjeri da je originalan tel tj. da nije korišten?
-
casanova123
#1083 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
znaci kako i gdje kupiti mobitel ovih dana i kako proci najjeftinije..
da li se isplati kupovati u EU(austrija, njemacka) ili je bolje da kupim ovdje i kada bih kupovao ovdje gdje bi bilo najpametnije za kupiti(da je nov i da ga niko nije ni jednom upalio prije mene)
da li se isplati kupovati u EU(austrija, njemacka) ili je bolje da kupim ovdje i kada bih kupovao ovdje gdje bi bilo najpametnije za kupiti(da je nov i da ga niko nije ni jednom upalio prije mene)
-
Mobilmanix
#1084 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Jeftino = Tanka garancija , nema fiskalnog racuna , Zemlja porijekla india, kina
Skupo = Mnogostruki nacini placanja , odlicna garancija i podrska , Zemlja porijekla EU i bolji kvalitet iz kine i naravno fiskalni racun
Pazite ima mnogo repariranih telefona na trzistu ono tipa 7/14 dana koristeni i vraceni dosta su jeftiniji od potpuno novih a jako jako tesko je prepoznati takve modele , zato minimalno godina garancije , uzmi fiskalni racun i prst u uho. Stara narodna ... kad ne znas sta da kupis , kupi skupo 
Skupo = Mnogostruki nacini placanja , odlicna garancija i podrska , Zemlja porijekla EU i bolji kvalitet iz kine i naravno fiskalni racun
- agent_zero
#1085 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Iskustva sa Hustelom? Vidim daju godinu dana nekakve garancije (nešto kao i Fontele), dok svi ostali daju samo 6 mjeseci.
-
Kapri
#1086 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Meni su oni na ciglanama super.Imaju nove telefone i daju godinu garancije
- mahalaš
#1087 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ja imam odlicna iskustva s njima! Sve regularno, probaj se malo i cjenkatiagent_zero wrote:Iskustva sa Hustelom? Vidim daju godinu dana nekakve garancije (nešto kao i Fontele), dok svi ostali daju samo 6 mjeseci.
-
Chuckie
#1088 Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ha ha ha SGS1 ide za 3Gs, 1 za 1, nikakve nadoplate ne dolaze u obzir.rider15 wrote:Dogovaram sa KAM Connecting zamjenu za Samsung Galaxy S I9000 nudim iPhone 3GS 16GB nadam se da će proći bez problema sviđa mi se telefon naumio sam da ga kupimšta vi mislite o tome moje je da nadoplatim 250KM
- mahalaš
#1089 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Bio sam i ja kod njihChuckie wrote:Ha ha ha SGS1 ide za 3Gs, 1 za 1, nikakve nadoplate ne dolaze u obzir.rider15 wrote:Dogovaram sa KAM Connecting zamjenu za Samsung Galaxy S I9000 nudim iPhone 3GS 16GB nadam se da će proći bez problema sviđa mi se telefon naumio sam da ga kupimšta vi mislite o tome moje je da nadoplatim 250KM
Na kraju sam prodao na pik-u svoj tel, i kupio za kes kod Hustela.
- Qurajber
#1090 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Par vas non stop ponavlja garancija godina....garancija je godina ali na softver a softver reinstaliraju za pola sata....Ja sam prije par dana kupio Samsung dual sim jer mi takav odgovara. Nije bilo našeg jezika i čovjek je za pola sata flešovao i instalirao novi softver sa podrškom za hrvatski i srpski jezik....jeste li obratili pažnju da se kod većine garancija na garantnom listu za hardver i ne spominje...
-
Dady
#1091 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Danas kupio SGS II u drTechno.ba.Qurajber wrote:Par vas non stop ponavlja garancija godina....garancija je godina ali na softver a softver reinstaliraju za pola sata....Ja sam prije par dana kupio Samsung dual sim jer mi takav odgovara. Nije bilo našeg jezika i čovjek je za pola sata flešovao i instalirao novi softver sa podrškom za hrvatski i srpski jezik....jeste li obratili pažnju da se kod većine garancija na garantnom listu za hardver i ne spominje...
Ziralno placanje normalno, fiskalni racun, 1 god evropske garancije. Telefon full pakovanje, sa podacima o uvozu, zemlji porijekla
Za preporuku su zbog profesionalnosti.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- Lucazode
#1092 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Samo su zara skupi..Dady wrote:Danas kupio SGS II u drTechno.ba.Qurajber wrote:Par vas non stop ponavlja garancija godina....garancija je godina ali na softver a softver reinstaliraju za pola sata....Ja sam prije par dana kupio Samsung dual sim jer mi takav odgovara. Nije bilo našeg jezika i čovjek je za pola sata flešovao i instalirao novi softver sa podrškom za hrvatski i srpski jezik....jeste li obratili pažnju da se kod većine garancija na garantnom listu za hardver i ne spominje...
Ziralno placanje normalno, fiskalni racun, 1 god evropske garancije. Telefon full pakovanje, sa podacima o uvozu, zemlji porijekla
Sent from my X8 using Tapatalk 2
-
rider15
#1093 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Dady ovaj drTechno.ba neznam kakva im je ponuda mobitela u radnji ali na stranici je očajna 5-6mobitela imajuDady wrote:Danas kupio SGS II u drTechno.ba.Qurajber wrote:Par vas non stop ponavlja garancija godina....garancija je godina ali na softver a softver reinstaliraju za pola sata....Ja sam prije par dana kupio Samsung dual sim jer mi takav odgovara. Nije bilo našeg jezika i čovjek je za pola sata flešovao i instalirao novi softver sa podrškom za hrvatski i srpski jezik....jeste li obratili pažnju da se kod većine garancija na garantnom listu za hardver i ne spominje...
-
Dady
#1094 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
To im je prva tura mobitela. Do sada nisu imali. Ja sam cekao skoro mjesec dana od kako mi je lik rekao da ce uskoro dobiti mobitele. Kazu da su imali raznoraznih komplikacija sa uvozom. Tako to obicno i jeste kada radis legalnim putem. Meni je najbitnije bilo da placanje moze ici ziralno, fiskalni racun i normalna garancija proizvodjaca.rider15 wrote:Dady ovaj drTechno.ba neznam kakva im je ponuda mobitela u radnji ali na stranici je očajna 5-6mobitela imajuDady wrote:Danas kupio SGS II u drTechno.ba.Qurajber wrote:Par vas non stop ponavlja garancija godina....garancija je godina ali na softver a softver reinstaliraju za pola sata....Ja sam prije par dana kupio Samsung dual sim jer mi takav odgovara. Nije bilo našeg jezika i čovjek je za pola sata flešovao i instalirao novi softver sa podrškom za hrvatski i srpski jezik....jeste li obratili pažnju da se kod većine garancija na garantnom listu za hardver i ne spominje...
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2a @Chuckie pounda je već pala,nadoplatio sam zato što je taj mobitel nov sa garancijom a moj polovan ,a i sama cijena mobitela u njihovog radnji je 510KM a ne vjerujem da bi iPhone za te pare mogao prodati
- Baby Jane
#1095 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Prvo pitanje, gdje se nalazi ta dr techno radnja?
Drugo pitanje, sony ericsson xperia...jel ima neko iskustvo s tim telefonom? kakve su ocjene?
Drugo pitanje, sony ericsson xperia...jel ima neko iskustvo s tim telefonom? kakve su ocjene?
- shiljak
#1096 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
ja sam uzeo u radnji univerzalno.com, nasao po komentarima na forumu da su dobri
Jednom mi se desilo kad sam kupio mobitel da nisam mogao na nasu mrezu da se povezem i oni pokusali da naprave i sutradan mi javili da dodjem po novi mobitel..
-
Chuckie
#1097 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Kad smo kod njih, ljubaznost u shopu na grbavici nula bodova.
- rinna0304
#1098 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
jel mi moze neko objasniti il send link gdje je fino objasnjena razlika izmedju Galaxy modela vidjela sam ih par i meni svaki isti a cijena drukcija :S xD
-
dinozzoM6
#1099 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
jedino GSM arena
gsmarena.com
provjeri, S modeli su ti tzv. "flagship" odnosno najjači (s tim da je trenutno SIII najbolji/najnoviji, imaš generacije SII, S, malo bolji S ti je S plus), imaš ACE modele, koji su manji, nešto kao upper entry-level, imaš Galaxy R koji je slabiji od SII ali iznad ACE modela, imaš Galaxy Y koji je tipičan entry-level model, Galaxy BEAM je po specifikacijama sličan S plusu samo što ima S-LCD display umjesto SAMOLED-a.
Nek me neko dopuni ako sam šta preskočio...
Uglavnom, najveća razlika ti je u:
- korištenju tehnologije display-a (Super AMOLED, Super AMOLED PLUS, S-LCD, LCD)
- procesor i chipset (neki kao SII koriste Exynos (najbolji Samsungov Chipset) sa dvojezgrenim procesorima, neki TI OMAP, neki opet single-core procesore)
- RAM memorija
- grafički procesor
- broj pixela na senzoru fotoaparata
- TouchWiz (3.0 vs 4.0)
- Android (2.3.x vs 4.0.x)
- interna memorija...
gsmarena.com
provjeri, S modeli su ti tzv. "flagship" odnosno najjači (s tim da je trenutno SIII najbolji/najnoviji, imaš generacije SII, S, malo bolji S ti je S plus), imaš ACE modele, koji su manji, nešto kao upper entry-level, imaš Galaxy R koji je slabiji od SII ali iznad ACE modela, imaš Galaxy Y koji je tipičan entry-level model, Galaxy BEAM je po specifikacijama sličan S plusu samo što ima S-LCD display umjesto SAMOLED-a.
Nek me neko dopuni ako sam šta preskočio...
Uglavnom, najveća razlika ti je u:
- korištenju tehnologije display-a (Super AMOLED, Super AMOLED PLUS, S-LCD, LCD)
- procesor i chipset (neki kao SII koriste Exynos (najbolji Samsungov Chipset) sa dvojezgrenim procesorima, neki TI OMAP, neki opet single-core procesore)
- RAM memorija
- grafički procesor
- broj pixela na senzoru fotoaparata
- TouchWiz (3.0 vs 4.0)
- Android (2.3.x vs 4.0.x)
- interna memorija...
- rinna0304
#1100 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
eh hvala
meni to sve isto izgledalo samo izgled drukciji i cijena danas kad sam gledala u izlozima xD
galaxy mini, star, wave i y ... eh izmedju ovih ne mogu se odluciti
galaxy mini, star, wave i y ... eh izmedju ovih ne mogu se odluciti