Prirodno matematicki fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
neo7

#1076 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by neo7 »

hahah, samo da ti kazem da cu ti odgovorit na sve ovo sutra kada budem raspolozen... jos samo edituj post molim te i napisi koji si odsjek :)
Kinaski

#1077 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Kinaski »

Editovao sam
me22

#1078 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by me22 »

Zasto mi na masteru nemamo bukvalno nikakavu prednost (niti broj mjesta predvidjenih za nas) u odnosu na ljude s drugih fakulteta :twisted:
cyprus

#1079 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by cyprus »

Ponovo postavljam pitanje...

Šta studenti II ciklusa sa odsjeka hemije, biologije i fizike planiraju uradit u povodu činjenice da ćemo morat uplaćivat obnovu od 300 ili 400 KM, ako ne MAGISTRIRAMO do kraja oktobra, što je ludost? Mi sa geografije i kolege sa matematike smo se nešto i bunili, i još smo u fazi finoće i pisanja molbi, ali mislim da se studenti sa svih odsjeka trebaju uključit u ovo, osim ako im naravno nije problem bacit stotine maraka praktično nizašta...

Da li je pravedno i normalno dati isti rok za završavanje diplomskog i magistarskog rada?
LONGMAN

#1080 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by LONGMAN »

Je l mi moze neko poslati raspored predavanja za BIOLOGIJU, ako ima? Posto stranica ne radi.
minjonja

#1081 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

LONGMAN wrote:Je l mi moze neko poslati raspored predavanja za BIOLOGIJU, ako ima? Posto stranica ne radi.
koja godina?
LONGMAN

#1082 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by LONGMAN »

Sve cetiri :)
minjonja

#1083 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

na internet stranici, i kad je radila, nije bilo rasporeda, ako nisi u SA mogu ti ja uslikat pa sutra poslati.
LONGMAN

#1084 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by LONGMAN »

Ouuu, nisam to znala :roll:
Ne trebas, hvala ti, otici cu ja do faxa vidjeti :)
minjonja

#1085 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

IceQueen

#1086 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by IceQueen »

cyprus wrote:Ponovo postavljam pitanje...

Šta studenti II ciklusa sa odsjeka hemije, biologije i fizike planiraju uradit u povodu činjenice da ćemo morat uplaćivat obnovu od 300 ili 400 KM, ako ne MAGISTRIRAMO do kraja oktobra, što je ludost? Mi sa geografije i kolege sa matematike smo se nešto i bunili, i još smo u fazi finoće i pisanja molbi, ali mislim da se studenti sa svih odsjeka trebaju uključit u ovo, osim ako im naravno nije problem bacit stotine maraka praktično nizašta...

Da li je pravedno i normalno dati isti rok za završavanje diplomskog i magistarskog rada?
Pa druze, nema nikakvog osnova da se zalimo, Magistarski rad se vodi kao predmet tako da su nam jos izasli i u susret s tom odgodom, jer smo trebali obnoviti jos u septembru. Mada, voljela bih da tog roka nema, ipak, pravno gledano, tesko da cemo se i za sta uspjeti izboriti i sve je naravno u rukama dekana i prodekana.
Boycie

#1087 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Boycie »

Ima li neko predavanja iz: "MODERNE INSTRUMENTALNE METODE U ORGANSKOJ HEMIJI"
Please...
me22

#1088 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by me22 »

Samo da se poFalim da sam diplomirala :D :oops: ali mi sad zao nekako :cry:
ČiČke

#1089 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by ČiČke »

me22 wrote:Samo da se poFalim da sam diplomirala :D :oops: ali mi sad zao nekako :cry:
čestitam :D :D
Boycie

#1090 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Boycie »

me22 wrote:Samo da se poFalim da sam diplomirala :D :oops: ali mi sad zao nekako :cry:
Čestitam :D (imas pp)
lejlica

#1091 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by lejlica »

e da se i ja uvalim ovdje... :) obzirom na to da vam je internet-stranica fakulteta onako jako "pretrpana" informacijama o fakultetu... :D da li postoji neko fin, ko bi mi mozda objasnio kako kod vas izgleda taj postdiplomski iz recimo eto genetike... neda mi se voziti hiljadu kilometara samo da terorisem studentsku sluzbu, a otresena sam na telefonu uz preporuku da pogledam internet stranicu gdje sve pise :lol: :lol: :lol:
chengaba

#1092 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by chengaba »

lejlica wrote:e da se i ja uvalim ovdje... :) obzirom na to da vam je internet-stranica fakulteta onako jako "pretrpana" informacijama o fakultetu... :D da li postoji neko fin, ko bi mi mozda objasnio kako kod vas izgleda taj postdiplomski iz recimo eto genetike... neda mi se voziti hiljadu kilometara samo da terorisem studentsku sluzbu, a otresena sam na telefonu uz preporuku da pogledam internet stranicu gdje sve pise :lol: :lol: :lol:
Pa šta nas pitaš na forumu kad imaš na sajtu sve :D

Hajd vidjet ću koga ima na tom masteru na genetici pa mail da ti dam. Morel tako?
A pretpostavljam da izgleda kao i na drugim smjerovima ili k'o na prvom ciklusu, znači dođeš na predavanja, koristiš prastare metode, uradiš seminarski, ponekad neki ispit i tako... Fax k'o fax :razz:
X Factor

#1093 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by X Factor »

Pozdrav,
je li kako teško upasti na genetiku u Sa? I šta uopšte treba za prijemni, samo biologija ili?
Wolfenstein

#1094 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Wolfenstein »

ee ako neko moze nesto napisat o koliziji,kako to sve ide,kako se uzimaju predmeti iz naredne godine,kako se prenose i tako to :?:
neo7

#1095 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by neo7 »

Wolfenstein wrote:ee ako neko moze nesto napisat o koliziji,kako to sve ide,kako se uzimaju predmeti iz naredne godine,kako se prenose i tako to :?:
Koji odsjek ? Da li pitas za ovu godinu, ili se samo hoces informisati ?
Wolfenstein

#1096 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Wolfenstein »

Postao/la neo7 dana 05/12/2011 23:47

Wolfenstein je napisao/la:
ee ako neko moze nesto napisat o koliziji,kako to sve ide,kako se uzimaju predmeti iz naredne godine,kako se prenose i tako to

Koji odsjek ? Da li pitas za ovu godinu, ili se samo hoces informisati ?

odsjek geografija,zanima me prva i druga godina
neo7

#1097 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by neo7 »

Evo ti iskustvo sa geografije dok je Nurkovic bio sef odsjeka.
Podneses zahtjev kod Biljane, napises koje predmete zelis da prenses sa tim da ti oni odmah kazu da se Terenska nastava i jos par predmeta zbog ogranicenosti prostora ne mogu uzeti kao kolizija (npr Geoinformatika). Broj predmeta koji se moze uzeti se racuna po ECTS kreditima. Sada nisam siguran koliko, ali otprilike iz III semestra mozes uzeti onoliko predmeta koliko si polozio u I, isto je tako i za II semsestar, odnosno IV.
Kada sve to ispunis, zakaze se "prijem" kod sefa odsjeka, koji to kontrolise i dopusti koliziju. Ti ides na predavanja i imas sve obaveze i prava kao redovni studenti koji su upisali tu godinu.

Ispite prijavljujes rucno na studentskoj, i nema ovjeravanja kolizije. U index se upisuju kao i ostali predmeti...

Eto neko moje iskustvo :)

PS: rok za koliziju ove godine je prosao odavno!
Wolfenstein

#1098 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Wolfenstein »

neo7 wrote:Evo ti iskustvo sa geografije dok je Nurkovic bio sef odsjeka.
Podneses zahtjev kod Biljane, napises koje predmete zelis da prenses sa tim da ti oni odmah kazu da se Terenska nastava i jos par predmeta zbog ogranicenosti prostora ne mogu uzeti kao kolizija (npr Geoinformatika). Broj predmeta koji se moze uzeti se racuna po ECTS kreditima. Sada nisam siguran koliko, ali otprilike iz III semestra mozes uzeti onoliko predmeta koliko si polozio u I, isto je tako i za II semsestar, odnosno IV.
Kada sve to ispunis, zakaze se "prijem" kod sefa odsjeka, koji to kontrolise i dopusti koliziju. Ti ides na predavanja i imas sve obaveze i prava kao redovni studenti koji su upisali tu godinu.

Ispite prijavljujes rucno na studentskoj, i nema ovjeravanja kolizije. U index se upisuju kao i ostali predmeti...

Eto neko moje iskustvo :)

PS: rok za koliziju ove godine je prosao odavno!
e hvala,jos samo da pitam za cijenu i npr.kad prenesem neke predmete, jel moram ponovo ici na predavanja ako vec imam potpise??
neo7

#1099 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by neo7 »

Ne placa se nista i apsolutno nema nikakve zakonske osnove da se naplacuje! Na predavanja naravno da nema potrebe da ides jer si vec odslusao i imas potpis.

Ukoliko zelis bas provjerene informacije onda do prof. Temimovica, sefa odsjeka i pitaj ovo sve :) Siguran sam da ce ti odgovoriti na sva pitanja koja te zanimaju.
Goca93

#1100 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Goca93 »

Eh ovako ,zanima me koji su uslovi najpotrebniji da bi se upisala fizika na PMF,npr.idem u opstu Gimnaziju i imam dobre ocjene iz fizike ( znaci 5-ice) ali matematika mi nije bas jaca strana (2,3,,2,3 :? ) interesuje me da li bi sa ovim ocjenama mogla upisati fiziku i ko uopste ima prednosti pri upisivanju ovog faxa :?: i zna li neko koliki broj studenata u prosjeku upise ovaj fax ? :cry:
Post Reply