A Francuzi već nakon dva dana dobiti Srbe.
TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
exc0d14c
#1076 Re: TENIS
Kako će Federe laganor da uzme ovaj turnir bez izgubljenog seta
- ultima_palabra
#1077 Re: TENIS
Navijam za Rafu, ali sam očekivao pobjedu Noleta... Rafa nije ni blizu forme sa US Opena.radostan dan wrote:Sve jedno bi puko i bez njih, samo što bi bilo napeto do kraja. Rafa je jednostavno životinja, jede malu djecu. A dobar je i Nole, samo mora još malo da poraste.
Nole... u rijetkim situacijama kada je fizički ok, onda kiksa mentalno
-
exc0d14c
#1078 Re: TENIS
U polufinalu ĐokovićLud i ponosan wrote:Odgovor i na prvu i na drugu recenicu...exc0d14c wrote:Kako će Federe laganor da uzme ovaj turnir bez izgubljenog seta![]()
Jes', al' u kurcu... Da oprostite...
U finalu Murray (preslušan)
Prvi dan će Gael dobiti Troickog, Llodra pregaziti sina hrvatske majke, a u subotu Llodra&Arnaud objasniti Zimiju&Tipsiju zašto imaju Gs-ome u dublu.
Neće me mrziti da ti se javim prvo u nedjelju, a onda u subotu
- ultima_palabra
#1079 Re: TENIS
Rafa je favorit nad Federerom na ovako sporoj podlozi... više problema bi mogao imati sa Murrayom.
-
exc0d14c
#1080 Re: TENIS
Čuj nacionalista, a Novak hrvatski potomakLud i ponosan wrote:Prvo, ne pises kao ljubitelj sporta, nego kao bolesni nacionalista. To je onako odokativna procjenaexc0d14c wrote:[
U polufinalu ĐokovićRoddick
![]()
![]()
U finalu Murray (preslušan), Rafa (nakon US opena)
![]()
Prvi dan će Gael dobiti Troickog, Llodra pregaziti sina hrvatske majke, a u subotu Llodra&Arnaud objasniti Zimiju&Tipsiju zašto imaju Gs-ome u dublu.
Neće me mrziti da ti se javim prvo u nedjelju, a onda u subotu
Sto se tice te gore prognoze, Srbija uzima bez problema DC. Vise objektivna, manje subjektivna prognoza, iako sam poprilicno pristrasan![]()
A sto se tice ovog turnira sada... Mislim da ce Federer dobiti Đokovića u polufinalu sa 2:1 u setovima, ali da će u finalu izgubiti od Nadala (mozda cak i Murray-a).
Još da nemam ispit u petak bi išao u Bg da gledam, mislim da Srbija (vidi kako sve fino pišem nacionalistički velikim početnim slovom) ima jako dobre igrače, u ovom trenutku je Viktor i u boljoj formi nego Novak, ali da dobiju Francuze imali bi puno veće šanse da su izabrali šljaku. A ovako im predviđam bod (i to ako se Simon ne bude trudio u nedjelju protiv Janka)
-
exc0d14c
#1081 Re: TENIS
Rafa za svog života neće dočekati da bude favorit protiv Federera na hardu, a naročito u dvorani. Ne znam da ga je jednom dobio u dvorani Nadal. A to oko favorita će ti pokazati i bookmakeri, sa kvotom ne većom od 1.6 (i to u slučaju da se Roger napati u iduća dva meča)ultima_palabra wrote:Rafa je favorit nad Federerom na ovako sporoj podlozi... više problema bi mogao imati sa Murrayom.
-
exc0d14c
#1082 Re: TENIS
Sve mi se čini da ti nisi pogledao turnir u Moskvi kad je Viktor protutnjao Moskvom ili 10 dana kasnije kad je u polufinalu Bazela propustio 3 set lopte za prvi set protiv Novaka. A nisi ni gledao meč na US Openu kad je Viktor imao 2:1 u setovima i brejk prednosti u četvrtom protiv Novaka.Lud i ponosan wrote:Prvo, kakvi su ti bolan ovo komentari? Koga briga za to?exc0d14c wrote: Čuj nacionalista, a Novak hrvatski potomak![]()
Još da nemam ispit u petak bi išao u Bg da gledam, mislim da Srbija (vidi kako sve fino pišem nacionalistički velikim početnim slovom) ima jako dobre igrače, u ovom trenutku je Viktor i u boljoj formi nego Novak, ali da dobiju Francuze imali bi puno veće šanse da su izabrali šljaku. A ovako im predviđam bod (i to ako se Simon ne bude trudio u nedjelju protiv Janka)![]()
Viktor u boljoj formi nego Novak?![]()
![]()
Izgleda si samo pogledao ovaj mec veceras.
Jerbo diskusija prelazi neke normalne okvire...
- ultima_palabra
#1083 Re: TENIS
Rafa je favorit nad Federerom i na leduexc0d14c wrote:Rafa za svog života neće dočekati da bude favorit protiv Federera na hardu, a naročito u dvorani. Ne znam da ga je jednom dobio u dvorani Nadal. A to oko favorita će ti pokazati i bookmakeri, sa kvotom ne većom od 1.6 (i to u slučaju da se Roger napati u iduća dva meča)ultima_palabra wrote:Rafa je favorit nad Federerom na ovako sporoj podlozi... više problema bi mogao imati sa Murrayom.
A ne možeš porediti ovo sa super brzim Šangajem, i Federerom u životnoj formi (2006-07).
Ne slažem se ni za DC, Francuzi su luzerska nacija
-
exc0d14c
#1084 Re: TENIS
Ne, jedina razlika Novakova u drugom dijelu sezone je agresivnost. On sa pasivnom igrom nema ta tražiti. Nije on ni Rafa, ni Murray, ni Gael da može odigrati tako.Lud i ponosan wrote:^^
I, sta bi na kraju?
Novak igra sa dosta samopouzdanja, jos od one pobjede protiv Federera, tako da se ne mogu sloziti sa tobom da nije u formi. Naprotiv, u odlicnoj je formi. To ce dokazati i protiv Rodicka... Kao i na ovom spektaklu u Beogradu.
Pa cak i kada nije, Viktor mu ne predstavlja neku krupnu prepreku. Ipak je to razlika u klasi...
Top 5 igrač koji izgubi od Llodre u 2010. godini ne može biti u vrhunskoj formi da ga jebeš.
-
exc0d14c
#1085 Re: TENIS
To možeš samo ti izjaviti i niko više. Pa sam Tony kaže da Rafa još uvijek u odnosu na Murraya i Rogera ima prednost samo na zemlji. Travu ne računama jer je zadnji Wimbledon na travi odigran 2003. , od tada to nije ni t od trave. A Rafu smo vidjeli na Travi u Queensu kad mu je drug Felix objasnio da Trava nije za njega.ultima_palabra wrote:Rafa je favorit nad Federerom i na leduexc0d14c wrote:Rafa za svog života neće dočekati da bude favorit protiv Federera na hardu, a naročito u dvorani. Ne znam da ga je jednom dobio u dvorani Nadal. A to oko favorita će ti pokazati i bookmakeri, sa kvotom ne većom od 1.6 (i to u slučaju da se Roger napati u iduća dva meča)ultima_palabra wrote:Rafa je favorit nad Federerom na ovako sporoj podlozi... više problema bi mogao imati sa Murrayom.Mada Roger ima šanse zbog niskog odskoka loptice na ovoj podlozi.
A ne možeš porediti ovo sa super brzim Šangajem, i Federerom u životnoj formi (2006-07).
- ultima_palabra
#1086 Re: TENIS
exc0d14c wrote:To možeš samo ti izjaviti i niko više. Pa sam Tony kaže da Rafa još uvijek u odnosu na Murraya i Rogera ima prednost samo na zemlji. Travu ne računama jer je zadnji Wimbledon na travi odigran 2003. , od tada to nije ni t od trave. A Rafu smo vidjeli na Travi u Queensu kad mu je drug Felix objasnio da Trava nije za njega.
Ode ti naširoko... Nadal je već osvajao Queens, dobivši Karlovića, Roddicka i Đokovića.
-
djudjologija
#1087 Re: TENIS
Rafa za svog života neće dočekati da bude favorit protiv Federera na hardu, a naročito u dvorani. Ne znam da ga je jednom dobio u dvorani Nadal. A to oko favorita će ti pokazati i bookmakeri, sa kvotom ne većom od 1.6 (i to u slučaju da se Roger napati u iduća dva meča)[/quote]
Rafa je favorit nad Federerom i na ledu
Mada Roger ima šanse zbog niskog odskoka loptice na ovoj podlozi.
[/quote]
To možeš samo ti izjaviti i niko više. Pa sam Tony kaže da Rafa još uvijek u odnosu na Murraya i Rogera ima prednost samo na zemlji. Travu ne računama jer je zadnji Wimbledon na travi odigran 2003. , od tada to nije ni t od trave. A Rafu smo vidjeli na Travi u Queensu kad mu je drug Felix objasnio da Trava nije za njega.[/quote]
na zemlji nemaju sanse ni onda kad bi Rafet dosao na mec u blago pripitom stanju(barem sto se Pariza tice),mozda u M.Carlu ili recimo Rimu
a sto travu ne racunas?
ko bi Felix?
Rafa je favorit nad Federerom i na ledu
To možeš samo ti izjaviti i niko više. Pa sam Tony kaže da Rafa još uvijek u odnosu na Murraya i Rogera ima prednost samo na zemlji. Travu ne računama jer je zadnji Wimbledon na travi odigran 2003. , od tada to nije ni t od trave. A Rafu smo vidjeli na Travi u Queensu kad mu je drug Felix objasnio da Trava nije za njega.[/quote]
na zemlji nemaju sanse ni onda kad bi Rafet dosao na mec u blago pripitom stanju(barem sto se Pariza tice),mozda u M.Carlu ili recimo Rimu
a sto travu ne racunas?
ko bi Felix?
-
exc0d14c
#1088 Re: TENIS
Rafa je favorit nad Federerom i na ledudjudjologija wrote:Rafa za svog života neće dočekati da bude favorit protiv Federera na hardu, a naročito u dvorani. Ne znam da ga je jednom dobio u dvorani Nadal. A to oko favorita će ti pokazati i bookmakeri, sa kvotom ne većom od 1.6 (i to u slučaju da se Roger napati u iduća dva meča)
a sto travu ne racunas?
ko bi Felix?[/quote]
Bgm je Federer uzimao Rafu na zemlji.
Jer je sad trava sporija 30-40%.
Feliciano Lopez.
-
exc0d14c
#1089 Re: TENIS
Ovu godinu je dobro odigrao zbog dobro isplanirane sezone preskočivši par turnira. Čuj nema adekvatnu konkurenciju, mora da si zaboravio da se još uvijek aktivno takmiči najveći svih vremena. A kad smo kod povrede, daj Bože da ne završi karijeru 2013. kako mu se predviđa.Lud i ponosan wrote:Rafa je favorit na apsolutno svakoj podlozi, protiv svakog tenisera na svijetu. Blagi ili izraziti manje je vazno, ali je najbolji i koliko god mi iritantan bio trenutno nema adekvatnu konkurenciju... Ako ga povrede zaobiđu, narednu godinu mu se niko nece primaci.
-
djudjologija
#1090 Re: TENIS
[/quote]
a sto travu ne racunas?
ko bi Felix?[/quote]
Feliciano Lopez.[/quote]
uzimao ga je ali ne na RG,niti ce(cast velikom Robinu)iko...
da je sporija ne bih znao reci,30-40% nije garant
samo mu ime kaze Srecko Lopez
a sto travu ne racunas?
ko bi Felix?[/quote]
Feliciano Lopez.[/quote]
uzimao ga je ali ne na RG,niti ce(cast velikom Robinu)iko...
da je sporija ne bih znao reci,30-40% nije garant
samo mu ime kaze Srecko Lopez
-
exc0d14c
#1091 Re: TENIS
Bilo je pretprošle godine poređenje sa prvim Rogerovim Wimbledonom i posljednjim i bila je sporija 22% ili 27% ne sjećam se. Kad je Ivanišević igrao bilo je još brže. Isto sam negdje pročitao podatak da od 2007. je Wimbledon treći GS po brzini podloge, znači brže je na US I AU. Isto je velika razlika između Wimbledona i Queensa ili Nottinghama (pogotovo) gdje je Karlović dvaput osvajao (zanimljivo jedne godine je finale protiv Verdasce zbog kiše igrao umjesto na travi u dvorani na tepihu, ali ga je doio u tiebreaku). I još postoji razlika između centralnih i vanjskih terena. Najsporiji je Court1, a odmah do njega centralni. Svi vanjski su puno brži.
- ultima_palabra
#1092 Re: TENIS
Prema onome što sam ja čitao, Wimbledon su usporili 2002, znači zadnji brzi Wimbledon je osvojio Ivanišević, od tada nije bilo promjena.exc0d14c wrote:Bilo je pretprošle godine poređenje sa prvim Rogerovim Wimbledonom i posljednjim i bila je sporija 22% ili 27% ne sjećam se. Kad je Ivanišević igrao bilo je još brže. Isto sam negdje pročitao podatak da od 2007. je Wimbledon treći GS po brzini podloge, znači brže je na US I AU. Isto je velika razlika između Wimbledona i Queensa ili Nottinghama (pogotovo) gdje je Karlović dvaput osvajao (zanimljivo jedne godine je finale protiv Verdasce zbog kiše igrao umjesto na travi u dvorani na tepihu, ali ga je doio u tiebreaku). I još postoji razlika između centralnih i vanjskih terena. Najsporiji je Court1, a odmah do njega centralni. Svi vanjski su puno brži.
Dosta tu igra i izlizanost trave, na početku turnira trava je skliska i brza, a kasnije postaje slična šljaci... vidjelo se ove godine kada se Nadal mučio u 2. i 3.kolu sa servisima Haasea i Petzschnera, i izgubio 4 seta. Kako se turnir primicao kraju, imao je sve manje problema.
-
exc0d14c
#1093 Re: TENIS
Ma nije do trave nego Nadal ima problema sa serverima. I Federer je u prvom kolu dobio izgubljen meč od Kolumbijca Falle. Nadal se uvijek patio sa Karlovićem ( Queensultima_palabra wrote:Prema onome što sam ja čitao, Wimbledon su usporili 2002, znači zadnji brzi Wimbledon je osvojio Ivanišević, od tada nije bilo promjena.exc0d14c wrote:Bilo je pretprošle godine poređenje sa prvim Rogerovim Wimbledonom i posljednjim i bila je sporija 22% ili 27% ne sjećam se. Kad je Ivanišević igrao bilo je još brže. Isto sam negdje pročitao podatak da od 2007. je Wimbledon treći GS po brzini podloge, znači brže je na US I AU. Isto je velika razlika između Wimbledona i Queensa ili Nottinghama (pogotovo) gdje je Karlović dvaput osvajao (zanimljivo jedne godine je finale protiv Verdasce zbog kiše igrao umjesto na travi u dvorani na tepihu, ali ga je doio u tiebreaku). I još postoji razlika između centralnih i vanjskih terena. Najsporiji je Court1, a odmah do njega centralni. Svi vanjski su puno brži.
Dosta tu igra i izlizanost trave, na početku turnira trava je skliska i brza, a kasnije postaje slična šljaci... vidjelo se ove godine kada se Nadal mučio u 2. i 3.kolu sa servisima Haasea i Petzschnera, i izgubio 4 seta. Kako se turnir primicao kraju, imao je sve manje problema.
Kad smo kod starijih igrača ni Nadal, ni Novak, ni Berdych, ni Soderling ne bi uzeli set na Wimbledonu (sa travom kao podlogom, a ne polušljakom) ni Ivaniševiću, ni Krajiceku, ni Rusedskom, ni Changu, ni Beckeru, ni Henmanu, a Samprasu i Agassiju ne bi poena uzeli na njihov servis.
edit:
Kad smo kod Karlovića
Karlović: Problem je u podlozi
Porazio ga je 172. igrača svijeta, Simon Stadler sa 4:6, 7:6(4), 6:3, 7:5. Ivo Karlović je bio vidno nezadovoljan podlogom, pomalo ga je iznenadila nakon odličnog nastupa u Nottinghamu i osvajanja turnira prošloga tjedna.
"Nisam se uspio prilagoditi nakon Nottinghama. Nisam imao dovoljno vremena od subote. Uvjeti su bili drugačiji. Podloga je bila sporija, neusporedivo sporija. Jednostavno nisam uspio uhvatiti ritam. Osim toga Stadler je odlično servirao i dobro igrao voleje", kaže prvi hrvatski reket Ivo Karlović.
- zimzelen
#1094 Re: TENIS
To je tema koja je vec duze bila prisutna a izazvana je dobrim rezultatima tipicnih igraca sljake, poput Nadala. Misicavi s Mallorce je, recimo na puno brzoj pdolozi u Queensu, ove godine, visio protiv Istomina, par poena ga je dijelilo od senzacionalnog poraza od tog Uzbeka ali je sve doslo na svoje porazom od F. Lopeza. Potvrda sta bi postigao svojom trkom da se vrati brzina trave od prije 7 godina. Na prilozenom linku se najbolje da vidjeti o cemu je rijec. http://www.youtube.com/watch?v=soJ_FVnijAw
-
joeaziz
#1095 Re: TENIS
zimzelen wrote:To je tema koja je vec duze bila prisutna a izazvana je dobrim rezultatima tipicnih igraca sljake, poput Nadala. Misicavi s Mallorce je, recimo na puno brzoj pdolozi u Queensu, ove godine, visio protiv Istomina, par poena ga je dijelilo od senzacionalnog poraza od tog Uzbeka ali je sve doslo na svoje porazom od F. Lopeza. Potvrda sta bi postigao svojom trkom da se vrati brzina trave od prije 7 godina. Na prilozenom linku se najbolje da vidjeti o cemu je rijec. http://www.youtube.com/watch?v=soJ_FVnijAw
a mervana i radwanska?
- ultima_palabra
#1096 Re: TENIS
exc0d14c wrote:Kad smo kod starijih igrača ni Nadal, ni Novak, ni Berdych, ni Soderling ne bi uzeli set na Wimbledonu (sa travom kao podlogom, a ne polušljakom) ni Ivaniševiću, ni Krajiceku, ni Rusedskom, ni Changu, ni Beckeru, ni Henmanu, a Samprasu i Agassiju ne bi poena uzeli na njihov servis.
Ti si malo zaboravio Agassija? Čovjek je imao prosječan servis.
Tipičnih igrača šljake? Koji je to još došao do četvrtfinala na Wimbledonu, da ne govorim dalje?zimzelen wrote:To je tema koja je vec duze bila prisutna a izazvana je dobrim rezultatima tipicnih igraca sljake, poput Nadala. Misicavi s Mallorce je, recimo na puno brzoj pdolozi u Queensu, ove godine, visio protiv Istomina, par poena ga je dijelilo od senzacionalnog poraza od tog Uzbeka ali je sve doslo na svoje porazom od F. Lopeza. Potvrda sta bi postigao svojom trkom da se vrati brzina trave od prije 7 godina. Na prilozenom linku se najbolje da vidjeti o cemu je rijec. http://www.youtube.com/watch?v=soJ_FVnijAw
Da napomenem da Nadal dolazi u Queens dan nakon osvajanja Roland Garrosa i primarno mu je da se malo privikne na podlogu i trenira za Wimbledon... ove godine je imao i lakšu povredu i pustio je svog prijatelja Felija da pobijedi. Queens je već osvojio 2008.
Usporavanje trave je tražila publika, jer je svima dosadilo gledati 3 asa po svakom gemu i antitalente poput Philipoussisa u finalu
- Chivas1
#1097 Re: TENIS
Jel se prvo gleda gem kolicnik a ne medjusobni duel ?
- Chivas1
#1098 Re: TENIS
Nije ni bitno ajd..htio sam reci ako se gleda gem kolicnik i ako Melzer i Petchner imaju sanse pobjedom da prodju dalje nece pobjedit 100 % 
- ultima_palabra
#1099 Re: TENIS
Međusobni omjer se gleda, gem količnik jedino ako se napravi krug od trojice...
Evo i Murray se plasirao...
Evo i Murray se plasirao...
- zimzelen
#1100 Re: TENIS
Pa ja, vi se napinjete da znate o Gaelu sve a ne znate o lijepim uspjesima nasih tenisera i teniserki. Kad si vec toliko navalio, FED Cup Poljska -BiH! I nadam se da ces me se okaniti sada!joeaziz wrote:zimzelen wrote:To je tema koja je vec duze bila prisutna a izazvana je dobrim rezultatima tipicnih igraca sljake, poput Nadala. Misicavi s Mallorce je, recimo na puno brzoj pdolozi u Queensu, ove godine, visio protiv Istomina, par poena ga je dijelilo od senzacionalnog poraza od tog Uzbeka ali je sve doslo na svoje porazom od F. Lopeza. Potvrda sta bi postigao svojom trkom da se vrati brzina trave od prije 7 godina. Na prilozenom linku se najbolje da vidjeti o cemu je rijec. http://www.youtube.com/watch?v=soJ_FVnijAw
a mervana i radwanska?