iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Eborg

#1076 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Očekivao sam više - makar da će radio dodati (internet radio u BH uslovima i nije baš nešto što je prijeko potrebno).

Jedino vrijedno pomena - kamera, blic i bolja baterija.

Ko ima 3GS ne mora ni uzimati 4G. A ja se nadam da ću se već nekako dokopati 4G verzije da zbavim iPhone konačno.

Ako ima zainteresovanih u USA da ga uzmu na ugovor i prodaju a zadrže svoj stari iPhone zainteresovan sam. :thumbup: Hoće li biti kakvih dobrih duša?
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/05/2015 06:26, edited 2 times in total.
DYD666

#1078 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Meni je ovo OK, i bolje da nema nekih velikih naocigled karafeka, vec ima ovih ispod haube pametnih dotezanja.

Ja skontah da ima i neku antenu, sad sta s njom fata... :) Cak mislim da mu je ono "tijelo" od celika nije samo takvo da bi bio robusan nego da sad citav taj body radi kao i antena zapravo. Bez da je moras izvlaciti ;)

Bilo kako, ne znam vise sta ce mu sad ovi pljuvaci izmisliti;
Eto sad ima i multitask, foldere, dobru kameru sa obje strane i LED flash, snima i edituje HD video, novi 6-stostrani ziroskop, kostur od nerdzajuceg celika, A4 CPU, lud (LED backlight) "maga-Retina" :) display od nekog custom stakla tvrdjeg 30x od plastike (na ovom videu se vidi kako i od cega je uradjen display), GPS i Bluetooth su svakako tu od ranije... jos hejbet nakih finih karafeka u i onako odlicnom OS-u generalno.

Evo i da hocu ne znam sta da mu smislim ko falinku iskreno...ali i objektivno.

Jer naprimjer prica o flashu nije pitanje sakatosti telefona i Appleove nesposobnosti nego Adobeove blesavosti po tom pitanju, i jedno sto mi pada na pamet bi moglo biti i dalje rucno ne zamjenljiva baterija mada je to stvar o kojoj se treba dôbro informisati i razmisliti prije pljuvanja :) Vidi se uostalom na onom videu kolika je baterija i zasto je takva.
Sav taj "ocekivao sam vise" kontekst je malo skakljiva stvar jer nezaboravimo radi se o svakako ludoj napravi, sam 3GS je beton tako da nije jednostavno smisliti konstruktivan nastavak.
Last edited by DYD666 on 08/06/2010 21:53, edited 12 times in total.
ja.neron

#1079 Re: iPhone - All about

Post by ja.neron »

.
taxi_driver

#1080 Re: iPhone - All about

Post by taxi_driver »

Eborg wrote:Očekivao sam više - makar da će radio dodati (internet radio u BH uslovima i nije baš nešto što je prijeko potrebno).

Jedino vrijedno pomena - kamera, blic i bolja baterija.

Ko ima 3GS ne mora ni uzimati 4G. A ja se nadam da ću se već nekako dokopati 4G verzije da zbavim iPhone konačno.

Ako ima zainteresovanih u USA da ga uzmu na ugovor i prodaju a zadrže svoj stari iPhone zainteresovan sam. :thumbup: Hoće li biti kakvih dobrih duša?

evo prodat cu ti ja svoj 3gs,koji ce ti 4G kad je to otprilike isto. :D :D :D
shalla

#1081 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

I za koga je ova cijena od 300 dolara?
Jel to na ugovor ili?
DYD666

#1082 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

A vjerovatno jest.

Mene zanima ovaj "face time", preko cega to sad ide, kako fercera uopste i hoce li raditi kod nas svakako? Sta ako se ne bude moglo disableovati a recimo ULTRA ti pocne trositi kredit na video? :) Stvari tog tipa me vise interesuju, pa mozda i brinu negoli "zasto je opet baterija fixna" :razz:
innovision

#1083 Re: iPhone - All about

Post by innovision »

nazalost samo na ugovor, bez ogovora ce biti zara plus kod nas na sve to jedno 30%
fatality

#1084 Re: iPhone - All about

Post by fatality »

DYD666 wrote:A vjerovatno jest.

Mene zanima ovaj "face time", preko cega to sad ide, kako fercera uopste i hoce li raditi kod nas svakako? Sta ako se ne bude moglo disableovati a recimo ULTRA ti pocne trositi kredit na video? :) Stvari tog tipa me vise interesuju, pa mozda i brinu negoli "zasto je opet baterija fixna" :razz:
ne moras brinuti da ce ti derati kredit jer radi samo preko wlan, znaci u sustini nesto kao skype samo eto za telefon :)
shalla

#1085 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Izgleda da ću (akoBogda :mrgreen: ) sredinom jula dobiti na poklon Iphone 3GS pa samo da vam nagovijestim da će mi trebati ogromna pomoć za početno naštimavanje svih opcija, vjerovatno otključavanje i sl tako da se uzdam u Haku, DYD, taxi_drivera i ostale :-D
Mislim da će biti kupljen u USA (ne znam detalje jer kao kriju to od mene a ja se pravim lud kao da ništa ne znam :mrgreen: ), dakle za jedno mjesec (opet kažem, akoBogda) očekujte mnogo glupih pitanja ali please imajte strpljenja...

edit: čitam ovaj post iznad i samo da kažem da neću dobiti Iphone od taxi_drivera hahaha
frolac

#1086 Re: iPhone - All about

Post by frolac »

Dobio sam 3GS iz USA, verzija je 3.1.3 i modem firmware je 05.12.01 telefon je otkljucan i ima instaliranu cydia-u, problem je u tome ste ne moze naci mrezu. Ima li ikakav program koji mi moze taj problem rijesiti? Znam da prije koristio black rain i moralo se paziti da se telefon ne ugasi.

Hvala unaprijed na pomoci
hakazvaka

#1087 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

kakva su misljenja za 4-oku?
kako vam se svidja dizajn?

meni je dizajn recimo jako lijep kad je ugasen :D ne svidja mi se sto je ostao ono rub oko displeja :(
inace drago mi je da su ukinuli zaobljeni dizajn, i da su osvrscali kuciste!

kamera se cini fakin' amejzin'

nisam imao vremena pogledati konferenciju, moze li nam neko prepricati sta je to super novo za iOS i iPhone4 ? :D
hakazvaka

#1088 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

evo sada pogledah video za FaceTime... meni izgleda isto neka parodija na taj software :lol:
"you can't believe it's actually happening"
mislim ono zahtjeva wifi i iphone 4 kod obje osobe, a kaze "it's mobile as you are"...
iSwagga

#1089 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

frolac wrote:Dobio sam 3GS iz USA, verzija je 3.1.3 i modem firmware je 05.12.01 telefon je otkljucan i ima instaliranu cydia-u, problem je u tome ste ne moze naci mrezu. Ima li ikakav program koji mi moze taj problem rijesiti? Znam da prije koristio black rain i moralo se paziti da se telefon ne ugasi.

to znaci da ti iPhone nije otkljucan.. samo je jailbreak uradjen.. za baseband 05.12.01 jos nije izasao unlock.. najavljeno je da ce 21.06 na itunes-u konacno biti iOS 4.0 .. cim to izadje moci ces naci na netu kako ga otkljucati..

predpostavljam da sad ne moras paziti hoce li se ugasiti ili ne jer je jailbreak-ovam sa Spiritom..
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1090 Re: iPhone - All about

Post by dr.gog »

hakazvaka wrote:kakva su misljenja za 4-oku?
kako vam se svidja dizajn?

meni je dizajn recimo jako lijep kad je ugasen :D ne svidja mi se sto je ostao ono rub oko displeja :(
inace drago mi je da su ukinuli zaobljeni dizajn, i da su osvrscali kuciste!

kamera se cini fakin' amejzin'

nisam imao vremena pogledati konferenciju, moze li nam neko prepricati sta je to super novo za iOS i iPhone4 ? :D
Image :D
Reuters
tankoća postojanja :) :

Image
Reuters
"Izvršni direktor Applea, Steve Jobs, predstavio je danas najnoviju verziju popularnog telefona - iPhone 4.

"Mislimo da je ovo najveći skok koji smo napravili od uvođenja prvog iPhonea", rekao je Jobs oduševljenoj publici tokom godišnje konferencije kompanije.

"Stvarno smo ponosni na to", dodao je.

Telefon će biti dostupan u dvije boje - crnoj i bijeloj - a u prodaju kreće 24. juna u SAD-u i još četiri zemlje. Cijena će biti 199 dolara za model od 16GB te 299 za verziju sa 32GB.

Jobs tvrdi da će iPhone 4 biti "najtanji pametni telefon na svijetu" sa svojih 9,3 milimetra debljine - što je čak 24 posto tanje od iPhonea 3GS, trenutnog modela ove kompanije.

Uređaj posjeduje kameru s prednje strane za video konferencije te kameru na poleđini sa LED flashom. Riječ je o kameri s 5 megapiksela i senzorom za koji Jobs kaže da je sasvim nešto novo kada su u pitanju pametni telefoni. Također, kamera će na raspolaganju imati i 5x digitalni zoom.

Jobs je izazvao posebno erupciju oduševljenja kada je pomoću novog telefona počeo voditi video razgovor sa jednim od uposlenika Applea koristeći pritom opciju FaceTime. Ova opcija će funkcionisati između uređaja gdje god je prisutna Wi-Fi konekcija, kazao je Jobs.

"Ma ovo je naša nova beba", rekao je on. "Nadam se da ćete je voljeti onoliko koliko je mi volimo".

Jobs se dotaknuo i novog operativnog sistema namijenjenog za ovaj telefon, koji je on nazvao "iOS" a koji omogućava i "multitasking" - opciju koja dozvoljava da korisnik npr pretražuje internet dok u isto vrijeme sluša radio.

"Ovo je najnapredniji mobilni operativni sistem na svijetu", rekao je Jobs.

iOS 4 bit će dostupan od 21. juna besplatno. Korisnici modela iPhone 3GS moći će nadograditi svoje uređaje s novim softwareom, dok to isto neće biti moguće za korisnike starijih modela.

Novi iPhone može se pohvaliti i dužim vijekom trajanja baterije, što podrazumijeva sedam sati razgovora na 3G mreži - oko dva sata više nego iPhone 3GS - te 10 sati surfanja internetom preko Wi-Fi."

@g.
frolac

#1091 Re: iPhone - All about

Post by frolac »

iSwagga wrote:
frolac wrote:Dobio sam 3GS iz USA, verzija je 3.1.3 i modem firmware je 05.12.01 telefon je otkljucan i ima instaliranu cydia-u, problem je u tome ste ne moze naci mrezu. Ima li ikakav program koji mi moze taj problem rijesiti? Znam da prije koristio black rain i moralo se paziti da se telefon ne ugasi.

to znaci da ti iPhone nije otkljucan.. samo je jailbreak uradjen.. za baseband 05.12.01 jos nije izasao unlock.. najavljeno je da ce 21.06 na itunes-u konacno biti iOS 4.0 .. cim to izadje moci ces naci na netu kako ga otkljucati..

predpostavljam da sad ne moras paziti hoce li se ugasiti ili ne jer je jailbreak-ovam sa Spiritom..
iSwagga, hvala na odgovoru, ovo sam i ja nasao na netu ali sam mislio da mozda ima nesto negdje.
Ne moram paziti hoce li se ugasiti ili ne, ali i nemam neke prevelike korisit od njega, ako mu je primarna funkcija telefoniranje. Ako cu da se igram i surfam onda radi kao doksa.
iSwagga

#1092 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

frolac wrote:
iSwagga wrote:

iSwagga, hvala na odgovoru, ovo sam i ja nasao na netu ali sam mislio da mozda ima nesto negdje.
Ne moram paziti hoce li se ugasiti ili ne, ali i nemam neke prevelike korisit od njega, ako mu je primarna funkcija telefoniranje. Ako cu da se igram i surfam onda radi kao doksa.
nista, morat ces cekati.. ja imam 2 iphonea na 05.12.01 baseband-u... tako da i ja jedva cekam da izadje..
Eborg

#1093 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

taxi_driver wrote:evo prodat cu ti ja svoj 3gs,koji ce ti 4G kad je to otprilike isto. :D :D :D
Drug, ja nemam iPhone još uvijek pa bih radije da onda uzmem novog i to iPhone 4. To je dobra stvar. Ali ko ima 3GS i ne mora napraviti taj skok na 4 s obzirom na to šta (ni)je novo.

BTW, da li osobe koje sada imaju 3GS ugovor i uzmu 4 kao "upgrade" zadrže oba telefona? Dakle, neko takav mi samo proda svoj 4 koji je platio 300$ a nastavi koristiti svoj 3GS?
innovision

#1094 Re: iPhone - All about

Post by innovision »

ja bih bio spreman izletiti jedno 500 km za ovaj telefon bojim se da ce kostati 1500:D
joeaziz

#1095 Re: iPhone - All about

Post by joeaziz »

na ebay.de su se cjene 3gs iphonea prepolovile u odnosu na prekjuce.

http://cgi.ebay.de/Apple-iPhone-3Gs-32G ... fresh=true
taxi_driver

#1096 Re: iPhone - All about

Post by taxi_driver »

Eborg wrote:
taxi_driver wrote:evo prodat cu ti ja svoj 3gs,koji ce ti 4G kad je to otprilike isto. :D :D :D
Drug, ja nemam iPhone još uvijek pa bih radije da onda uzmem novog i to iPhone 4. To je dobra stvar. Ali ko ima 3GS i ne mora napraviti taj skok na 4 s obzirom na to šta (ni)je novo.

BTW, da li osobe koje sada imaju 3GS ugovor i uzmu 4 kao "upgrade" zadrže oba telefona? Dakle, neko takav mi samo proda svoj 4 koji je platio 300$ a nastavi koristiti svoj 3GS?

sumnjam da ces takvog naci.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 15/04/2015 13:57, edited 1 time in total.
Eborg

#1098 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

taxi_driver wrote:
Eborg wrote:

sumnjam da ces takvog naci.
Ma možda bih i uspio naći nekoga, mene samo interesuje da li osobe koje to mogu uraditi zadržavaju oba telefona.

A ako @Šeha bude raspoložen ja sam tu da napravimo kakav deal. :D

Apple, baš ste pederi. :(
Last edited by Eborg on 08/06/2010 15:47, edited 1 time in total.
hakazvaka

#1099 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

dzemmo wrote:koliko sam ja shvatio to je nemoguce, vec se neka raja bune.. imaju ugovor do Jula 2011.
i pusiona, potpisali dvije godine i stas.. cekaj

ne znam, pitaj Sehu za kakvu cavrlamu.. da ti nesto izkombinuje :D
pa ja :P nece opste moci upgrade raditi :D :D
DYD666

#1100 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Samo malo :)
Ima jos jedna stvar, mozda najvaznija :)

MicroSIM (vjerovatno su je stavili jer je 2x manja pa radi prostora za druge stvari unutra, a i radi otezavanja otkljucavanja)

Procackajte malo oko toga ali bojim se da iPhone 4 ima samo MicroSIM, a to je ovdje kod nas haman pa "pisi propala stvar" :oops: :bih: :dance: :zoka:
A mislim da ce i na zapadu ovo poprilicno paniku stvoriti :) Tipa lik je imao 2G (ili bilo koji mobitel) i sad kupi cetvorku i hoce da stari SIM ubaci u novi tel - malo sutra :) A petljavina je novi broj zadavati na stari SIM ako je i moguce uopste.

Nezgodno ali i zanimljivo :)
Post Reply