Pa zar je tako taj iljo MOCAN ?????? A sta je problem karanana sa licencom. Moze li tu Mostar pomoci ????karanana wrote:jedno je sigurno: orasje nece ispasti.
ovo potvrdjuje jucerasnji slijed dogadjaja koji je ocigledno dogovoren na visem i mocnijem nivou (iljo dominkovic). jucerasnji rezultat potvrdjuje moje tvrdnje da se na zalost, ma koliko neki u ovo ne vjerovali, jedna narodna komponenta udruzila i da stiti svoje interese i da nece dozvoliti ispadanje dva tima sa predznakom hrvatski.
u najgorem slucaju po orasje gdje se bodovno ne mogu izvuci, iljo ce potegnuti pitanje licence koju je orasje dobilo a velez nije. stoga je moj zakljucak da je jedina nada za velez ako uzme sva tri boda u travniku i ako travnik zavrsi na 17. ili 16. mjestu. ni travnik nema licencu te ce vjerovatno iljo potegnuti za timom koji je nize na tabeli i njega izbaciti na korist labudova. prema tome, rodjeni, po meni je utakmica u travniku biti ili ne biti i pozivam vas da svi idemo tamo u subotu i da bodrimo nase rodjene pa ako pobjedimo super. a ako ispadnemo, gledajte na pozitivnu stvar: igrat cemo sa posusjem u federalnoj i ima da im se najebemo svega zbog ovoga sto rade.
Premier liga BiH 2008/2009
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- veljaca
#1076 Re: Premier liga BiH 2008/2009
- karanana
#1077 Re: Premier liga BiH 2008/2009
ne znam zasto ali ja mislim da iljo jeste mocan.
meni je pitanje licence isto nejasno. pitao sam vec nekoliko ljudi sta se ustvari gleda da bi se dobila licenca lige i nfsbih i niko mi nije znao konkretno odgovorit. ima li gdje da se pogleda lista tacaka koje se moraju ispuniti da bi klub dobio takmicarsku licencu? mislim da u licencu potpada stanje stadiona kao i finansijska situacija kluba ali ima tu jos neceg ali ne znam.
meni je pitanje licence isto nejasno. pitao sam vec nekoliko ljudi sta se ustvari gleda da bi se dobila licenca lige i nfsbih i niko mi nije znao konkretno odgovorit. ima li gdje da se pogleda lista tacaka koje se moraju ispuniti da bi klub dobio takmicarsku licencu? mislim da u licencu potpada stanje stadiona kao i finansijska situacija kluba ali ima tu jos neceg ali ne znam.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1078 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Colakovic je u nekom intervijuu izjavio da je moguce da bude smanjena liga zbog izdavanja licenci.
Znaci,samo ekipe koje budu imali licencu ce igrati slijedecu sezonu u premijer ligi.
Diskretno su lostavili prostor da vrse amlverzaciju i kroje sastav lige bas putem izdavanja tih licenci
Znaci,samo ekipe koje budu imali licencu ce igrati slijedecu sezonu u premijer ligi.
Diskretno su lostavili prostor da vrse amlverzaciju i kroje sastav lige bas putem izdavanja tih licenci
- prdimahovina
#1079 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Šta će kralju Mostar pomoći kada (barem) pola ljudi u gradskoj upravi nateže da Velež ne samo ispadne, nego da se ugasi. Osim toga Grad nema još ni gradonačelnika ni budžeta, dno dna.veljaca wrote:Pa zar je tako taj iljo MOCAN ?????? A sta je problem karanana sa licencom. Moze li tu Mostar pomoci ????karanana wrote:jedno je sigurno: orasje nece ispasti.
ovo potvrdjuje jucerasnji slijed dogadjaja koji je ocigledno dogovoren na visem i mocnijem nivou (iljo dominkovic). jucerasnji rezultat potvrdjuje moje tvrdnje da se na zalost, ma koliko neki u ovo ne vjerovali, jedna narodna komponenta udruzila i da stiti svoje interese i da nece dozvoliti ispadanje dva tima sa predznakom hrvatski.
u najgorem slucaju po orasje gdje se bodovno ne mogu izvuci, iljo ce potegnuti pitanje licence koju je orasje dobilo a velez nije. stoga je moj zakljucak da je jedina nada za velez ako uzme sva tri boda u travniku i ako travnik zavrsi na 17. ili 16. mjestu. ni travnik nema licencu te ce vjerovatno iljo potegnuti za timom koji je nize na tabeli i njega izbaciti na korist labudova. prema tome, rodjeni, po meni je utakmica u travniku biti ili ne biti i pozivam vas da svi idemo tamo u subotu i da bodrimo nase rodjene pa ako pobjedimo super. a ako ispadnemo, gledajte na pozitivnu stvar: igrat cemo sa posusjem u federalnoj i ima da im se najebemo svega zbog ovoga sto rade.
Trenutno se na stadionu privode kraju radovi na pravljenju novih svlačionica, tribine (neka vrsta svečane lože) i još par stvari koje su bile problem za licencu. što se tiče toga finansijskog dijela, ne znam.
uzdaj se u se i svoje kljuse
- karanana
#1080 Re: Premier liga BiH 2008/2009
svi u travnik u subotu.
- karanana
#1081 Re: Premier liga BiH 2008/2009
ispadamo.
iljo iljo krme debelo, krme debelo
- strong69
#1082 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Kakve su kalkulacije? Je li danasnji poraz definitivno kraj ili postoje sanse uz posten pristup igri protivnika Orasja?karanana wrote:ispadamo.
- Baltazar_khan
#1083 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Može li ko postaviti naredne protivnike Veleža i Orašja?
- karanana
#1084 Re: Premier liga BiH 2008/2009
evo ovakav je scenario po kojem ispadamo:
trenutna situacija
orasje 31
velez 30
iduce kolo: velez sloboda, celik orasje
onda velez zvijezda, orasje zrinjski
i zadnje modrica velez, zvijezda orasje
ako velez pobijedi dvije kuci, celik uzme orasje a orasje uzme zrinjskog, onda ce da bude 36 za velez, 34 za orasje. po mom misljenju, zvijezda daje orasju 3 boda zadnje kolo, velez gubi od modrice. ovo je scenario zapocet prosle sedmice pobjedom orasja u posusju a to ni danas nije bilo u pitanju protiv slavije iako je dugo vremena bilo 1 1. i konacni skor je 37 orasje, 36 velez i onda cemo da zapjevamo: druga liga, druga liga zaboli nas kita, bili bismo sampioni da je druga tita.
trenutna situacija
orasje 31
velez 30
ako velez pobijedi dvije kuci, celik uzme orasje a orasje uzme zrinjskog, onda ce da bude 36 za velez, 34 za orasje. po mom misljenju, zvijezda daje orasju 3 boda zadnje kolo, velez gubi od modrice. ovo je scenario zapocet prosle sedmice pobjedom orasja u posusju a to ni danas nije bilo u pitanju protiv slavije iako je dugo vremena bilo 1 1. i konacni skor je 37 orasje, 36 velez i onda cemo da zapjevamo: druga liga, druga liga zaboli nas kita, bili bismo sampioni da je druga tita.
Last edited by karanana on 02/05/2009 22:35, edited 1 time in total.
- Peppers
#1085 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Provuce se Borac 
- strong69
#1086 Re: Premier liga BiH 2008/2009
To vi vec stigli iz BL?Peppers wrote:Provuce se Borac
-
Paco
#1087 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Cekaj lave.
Vidim da svi pisu (i pricaju) o navodnom poklanjanju bodova Zvijezde Orasju a sve zbog tog nekog ustupanja stadiona.
Ukoliko se to zaista desi i ukoliko Velez iskljucivo zbog toga ispadne iz PL onda je pitanje kome i cemu zaista sluzi ova liga? Danas Velez, sutra ko zna koji klub.
Zaista ne zelim da vjerujem u ovakav razvoj situacije jer ako bi se nesto ovakvo desilo, onda bi UEFA i FIFA imale pune ruke posla, a najbolje bi bilo da ukinu ligu.
Vidim da svi pisu (i pricaju) o navodnom poklanjanju bodova Zvijezde Orasju a sve zbog tog nekog ustupanja stadiona.
Ukoliko se to zaista desi i ukoliko Velez iskljucivo zbog toga ispadne iz PL onda je pitanje kome i cemu zaista sluzi ova liga? Danas Velez, sutra ko zna koji klub.
Zaista ne zelim da vjerujem u ovakav razvoj situacije jer ako bi se nesto ovakvo desilo, onda bi UEFA i FIFA imale pune ruke posla, a najbolje bi bilo da ukinu ligu.
- strong69
#1088 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Pa onda bi UEFA ranije zabranila postojanje nase lige a narocito ne bi dopustila Dominkovicu da bude u NSBiH. NIkad to nece uraditi jer im ocito nije zanimljivo i nije ih briga sto Orasje zajedno sa ostalim "HNK" zadnjih par godina kroji ovu bijednu ligu i odreduje poredak u istoj.Paco wrote: Zaista ne zelim da vjerujem u ovakav razvoj situacije jer ako bi se nesto ovakvo desilo, onda bi UEFA i FIFA imale pune ruke posla, a najbolje bi bilo da ukinu ligu.
- Peppers
#1089 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Jesi vidio sto ti je avion?strong69 wrote:To vi vec stigli iz BL?Peppers wrote:Provuce se Borac![]()
![]()
Sta znaci putovanje zrakom
![]()
- karanana
#1090 Re: Premier liga BiH 2008/2009
mislils da bi to bio prvi primjer ocitog poklanjanja i prodaje bodova u ovoj ligi? toga ima svake godine. meni je najvise upecatljiva prodaja bodova zepcu od strane zelje prije jedno 3 godine. ali ne bih da neko misli da pikiram na zelju. ima toga i kod mnogo jacih liga nego nasa. a od uefe i fife nema fajde jer su to veci kriminalci i mafija od ovih nasih sitnih razbojnika.Paco wrote:Cekaj lave.
i na kraju i da jesu svi posteni, odakle dokaz i kako dokazati da je zvijezda dala bodove orasju, ako se to desi. dzaba sto mi to pricamo mjesec prije. pricali smo i o posusju koje ce dati orasju bodove i dali su u srijedu i nikom nista. sve se ovo zna.
-
ibizza
#1091 Re: Premier liga BiH 2008/2009
po ovom rasporedu,Velez ostaje 100%karanana wrote:evo ovakav je scenario po kojem ispadamo:
trenutna situacija
orasje 31
velez 30
- GandalfSivi
#1092 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Jesi ti novi kakav? Pa to se sve desava od osnivanja Premier Lige...Paco wrote:Cekaj lave.
-
LongDong
#1093 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Evo ovaj trener Zvijezde već ukazuje na muljanja, pa ćemo vidjeti kako će se ponašati i do kraja.
http://tuzlalive.ba/portal/2009/05/prem ... esanovica/
http://tuzlalive.ba/portal/2009/05/prem ... esanovica/
- JohnnyS
#1094 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Onda bi Scudetto odavno bio ukinut. Oni su i patentirali taj stil "ako meni ne treba, neću se drugom zamjerit" i svi koji na tablici ne mogu ni gore ni dole u zadnjim kolima puštaju (jel sva 3 boda ili remi da ne bude baš preprozirno) ovim davljenicima. Jel pošteno? Nije. E baš zato mi je drago što ih je skandinavska koalicija naguzila na EP 2004. odigravši upravo 2:2 i izbacila talijane njihovim izumom...Paco wrote: Zaista ne zelim da vjerujem u ovakav razvoj situacije jer ako bi se nesto ovakvo desilo, onda bi UEFA i FIFA imale pune ruke posla, a najbolje bi bilo da ukinu ligu.
-
Paco
#1095 Re: Premier liga BiH 2008/2009
A jesam brate. Napisao sam vec ranije da me PL pretjerano ne zanima niti sam je pratio, a evo sad cu napisati sta me je ponukalo da pratim desavanja u zadnjih nekoliko kola.GandalfSivi wrote:
Jesi ti novi kakav? Pa to se sve desava od osnivanja Premier Lige...
Naime, sjedio sam u drustvu sa ljudima "iz struke" i jedan od njih je poceo pricu o Velezu. Na njegove izjave zaljenja tog kluba drugi mu je odgovorio kako je sve vec rijeseno i da Velez sigurno ispada (bilo je ovo prije 3 sedmice). Naveo je i neka imena, ne mogu se sada sjetiti, te kazao kako je to gotova stvar, da Velez nema para da sve "ispostuje" i "kad su takvi, ko ih hebe, nek' ispadnu".
Nakon sto je Orasje odmah nekako nakon toga sto sam cuo izgubilo utakmicu kuci, ponadao sam se da je ipak sve suplja prica i da je ovaj sto je "argumentima" podrzavao ispadanje Veleza samo jedan "velezomrzac" (sigurno to i jeste s obzirom odakle dolazi). Medjutim, vec u proslom kolu vidjelo se da je nazalost, sve o cemu je ovaj pricao - istina (utakmica Posusje-Orasje).
Ja i dalje ne mogu da vjerujem da su ostali klubovi nijemi na sva desavanja jer kao sto napisah ranije - danas je to Velez a sutra ce biti neki drugi, pro-BiH orjentisani klub.
-
LSD
#1096 Re: Premier liga BiH 2008/2009
vazda neke price o urotama protiv pro-BIH orijentisanih klubova,a niko da kaže da je za eventualno ispadanje Veleža ustvari najveci krivac sam Velež i njegove igre ove godine...Orašje je sredilo utakmicu sa Posušjem jer ima Dominkovića u NS,to svi znamo...ali mogli su majci svojoj sređivati da je Velež igrao bar malo bolje u prvom djelu sezone (kada je bio zakovan za dno tabele) i da nije sebi dozvolio da se opet bori za opstanak do zadnjeg kola...Ali bitno je sad zakukati o ugroženosti i urotama kad se radi o sopstvenoj glavi,a kad druge timove kradu onda nikom ništa...šuplja prica.Paco wrote:A jesam brate. Napisao sam vec ranije da me PL pretjerano ne zanima niti sam je pratio, a evo sad cu napisati sta me je ponukalo da pratim desavanja u zadnjih nekoliko kola.GandalfSivi wrote:
Jesi ti novi kakav? Pa to se sve desava od osnivanja Premier Lige...
Naime, sjedio sam u drustvu sa ljudima "iz struke" i jedan od njih je poceo pricu o Velezu. Na njegove izjave zaljenja tog kluba drugi mu je odgovorio kako je sve vec rijeseno i da Velez sigurno ispada (bilo je ovo prije 3 sedmice). Naveo je i neka imena, ne mogu se sada sjetiti, te kazao kako je to gotova stvar, da Velez nema para da sve "ispostuje" i "kad su takvi, ko ih hebe, nek' ispadnu".
Nakon sto je Orasje odmah nekako nakon toga sto sam cuo izgubilo utakmicu kuci, ponadao sam se da je ipak sve suplja prica i da je ovaj sto je "argumentima" podrzavao ispadanje Veleza samo jedan "velezomrzac" (sigurno to i jeste s obzirom odakle dolazi). Medjutim, vec u proslom kolu vidjelo se da je nazalost, sve o cemu je ovaj pricao - istina (utakmica Posusje-Orasje).
Ja i dalje ne mogu da vjerujem da su ostali klubovi nijemi na sva desavanja jer kao sto napisah ranije - danas je to Velez a sutra ce biti neki drugi, pro-BiH orjentisani klub.
-
elSaik
#1097 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Cuj proBiH...
... a nije bio proBiH kada je trebalo iza ledja kamenom gadjati...
Imate mahanje, pa dogodine rjesavajte sa Posusjem ove probleme nastale u vezi sa pustanjem Orasju...
-
Paco
#1098 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Ja prijatelju nemam pojma o kakvim ledjima i kamenju pises.elSaik wrote:Cuj proBiH...... a nije bio proBiH kada je trebalo iza ledja kamenom gadjati...
Imate mahanje, pa dogodine rjesavajte sa Posusjem ove probleme nastale u vezi sa pustanjem Orasju...
I ko to MI?
Jesam li to sad i velezovac?
hajd' dobro. Neki dan sam bio "strumpf", sada sam velezovac.
Lijepo, lijepo
-
zoka213
#1099 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Nosile su se pare Žepču prošle godine većina timova koji su tamo igrali. I Velež naravno je kupio tamo tekmu. I to je valjda normalno. Nije sve ni u novcima kao što većina misli, ima nešto i u prijemima kad ti dođu gosti na tvoj stadion. Ako ih ispljuješ, poniziš i na svaki drugi način degradiraš nije nimalo neobično što se to vrati slijedeće sezone kad ti isti što dočekuju na nož traže onda milost. Uzgred mislim da će Velež ove godine ostati u ligi ali dogodine bez deset puta većeg budžeta i bez nakaza u upravi koji smijuriju od njega prave možda imadne neke šanse.
-
elSaik
#1100 Re: Premier liga BiH 2008/2009
To je to.zoka213 wrote:Nosile su se pare Žepču prošle godine većina timova koji su tamo igrali. I Velež naravno je kupio tamo tekmu. I to je valjda normalno. Nije sve ni u novcima kao što većina misli, ima nešto i u prijemima kad ti dođu gosti na tvoj stadion. Ako ih ispljuješ, poniziš i na svaki drugi način degradiraš nije nimalo neobično što se to vrati slijedeće sezone kad ti isti što dočekuju na nož traže onda milost. Uzgred mislim da će Velež ove godine ostati u ligi ali dogodine bez deset puta većeg budžeta i bez nakaza u upravi koji smijuriju od njega prave možda imadne neke šanse.