pa mogla si mi dat prije svega Msn svoj
poslala, a ako slučajno neš nije uredu, javi
tinchy wrote:Ima li koga da sutra ide na pripremnu iz engleskog
Imam osjecaj da ce biti milion prijavljenih na Anglistici
Pa, sve ti piše na stranici. Potroši 10 minuta vremena. Nevjerovatno.Hippie Soul wrote:Klodovik wrote:http://www.ff.unsa.ba/Hippie Soul wrote:HELP! HELP! HELP! pipllll! za 2 dana prijavljujem prijemni i hitno mi trebaju informacije. pa ako ima netko voljan da odgovori:
je li moguće kombinirati engleski i filozofiju i koje dokumente treba priložiti (osim svjedodžbe i rodnog lista treba li još nešto)?????
A ljudi govore da današnja generacija živi u digitalnom svijetu, da su oni digital natives...
ma ko ti je to slagao![]()
na toj stranici opet ne piše je li moguća navedena kombinacija :S, al hvala opet, snaći ću se, valjda :S
studentica_ wrote:Pošalji mi mail.innovision wrote:je li mogu i ja da dobijem te pravopisne testove
Znam jednu djevojku. Odlično se snalazi.saramica wrote:Po vasem misljenju.. da li je tesko studirati anglistiku i germanistiku u isto vrijeme... znate li nekoga ko studira na ta dva odsjeka i kako se snalazi
meni su jucer rekli da je 3.7. u 9 sativedrank wrote:KADAAA JE PRIJEMNIIIIIIIIIIIIIIIII???!!!
Sada sam otisao do faksa, BOSANSKI je u 9h!selmischka wrote:meni su jucer rekli da je 3.7. u 9 sativedrank wrote:KADAAA JE PRIJEMNIIIIIIIIIIIIIIIII???!!!
haha, al moramo ranije doci, da nas rasporede i to su mi reklivedrank wrote:Sada sam otisao do faksa, BOSANSKI je u 9h!selmischka wrote:meni su jucer rekli da je 3.7. u 9 sativedrank wrote:KADAAA JE PRIJEMNIIIIIIIIIIIIIIIII???!!!
hm... pa tamo ce nam valjda sve objasniti kad dodjemo. treba biti spreman na sve, vaaaljda...vedrank wrote:@selmichka
Pa da, to su i meni rekli... Samo ne kontam kada je test opceg znanja, nista ne pise na papiru o tome...
Samo stoji za bosanski, te prvi i drugi(ako stuidiras 2 odsjeka odjednom) "strucni" predmet...
Na anglistici polažeš: bosanski (test pravopisa), reading comprehension test, gramatički test (MCQ) i esej.sunshine_AK wrote:ej, ljudi, imam pitanje.![]()
za odsjek anglistika: polaze se BHS (je li to samo pisanje eseja ili ???? ) i pismeni test iz engleskog. Sta ulazi u taj test iz eng?Samo gramatika ili bude i neki diktat, razumijevanje teksta i sl. ??
![]()
I jos mi niko nije odgovorio. Ako uzmem dvopredmetno engleski i francuski, i polozim engleski, ali me ne prime na francuski (jer primaju samo 5 ljudi, pa ne znaci da cu bas ja biti ta sretnica) , da li i dalje ostajem upisana na engleski?
Klodovik ti mi se cinis ovdje najkompetentniji za ovu temu... Mozes li mi reci kako izgleda taj pravopisni test i moze li se gdje vidjeti ili procitati nekoliko prethodnih, cisto da vidim sta me ceka... isto vazi iza test iz psihologije!Klodovik wrote:Na anglistici polažeš: bosanski (test pravopisa), reading comprehension test, gramatički test (MCQ) i esej.sunshine_AK wrote:ej, ljudi, imam pitanje.![]()
za odsjek anglistika: polaze se BHS (je li to samo pisanje eseja ili ???? ) i pismeni test iz engleskog. Sta ulazi u taj test iz eng?Samo gramatika ili bude i neki diktat, razumijevanje teksta i sl. ??
![]()
I jos mi niko nije odgovorio. Ako uzmem dvopredmetno engleski i francuski, i polozim engleski, ali me ne prime na francuski (jer primaju samo 5 ljudi, pa ne znaci da cu bas ja biti ta sretnica) , da li i dalje ostajem upisana na engleski?
Status "dvopredmetnog" studenta ovisi od rezultata. Anglistika ti može ponuditi taj status (jer se tako prijavljuješ), a francuski ne i obratno. Problem se može pojaviti u tome što u statusu "dvopredmetnog studenta" ostvaruješ po pola potrebnih ECTS bodova na pojedinačnim odsjecima, što znači da u tom statusu na jednom odsjeku ne možeš skupiti potrebne poene za diplomu. Uopćeno, ako prođeš na prijemnom na anglistici, mislim da na romanistici ne bi trebala imati većih problema.
jel to znaci, ako normalno paralelno i jednako uspjesno zavrsim oba odsjeka, prikupim dovoljno ECTS poena (pola i pola), da cu tada skupiti dovoljno poena za diplomu? Znaci, samo je potrebno da se potrudim za oba odsjeka i diplomirat cu?Klodovik wrote:Status "dvopredmetnog" studenta ovisi od rezultata. Anglistika ti može ponuditi taj status (jer se tako prijavljuješ), a francuski ne i obratno. Problem se može pojaviti u tome što u statusu "dvopredmetnog studenta" ostvaruješ po pola potrebnih ECTS bodova na pojedinačnim odsjecima, što znači da u tom statusu na jednom odsjeku ne možeš skupiti potrebne poene za diplomu. Uopćeno, ako prođeš na prijemnom na anglistici, mislim da na romanistici ne bi trebala imati većih problema.
Na pravopisnom testu dobiješ tekst (jedna stranica) sa namjerno napravljenim greškama (č ili ć, zarezi, je ili ije itd.) i trebaš ih ispraviti na tom istom listu papira. Znam da na anglistici možeš dobiti primjer prijemnog ispita iz neke ranije godine. Za psihologiju, nažalost, ne znam.vedrank wrote:Klodovik ti mi se cinis ovdje najkompetentniji za ovu temu... Mozes li mi reci kako izgleda taj pravopisni test i moze li se gdje vidjeti ili procitati nekoliko prethodnih, cisto da vidim sta me ceka... isto vazi iza test iz psihologije!Klodovik wrote:Na anglistici polažeš: bosanski (test pravopisa), reading comprehension test, gramatički test (MCQ) i esej.sunshine_AK wrote:ej, ljudi, imam pitanje.![]()
![]()
Status "dvopredmetnog" studenta ovisi od rezultata. Anglistika ti može ponuditi taj status (jer se tako prijavljuješ), a francuski ne i obratno. Problem se može pojaviti u tome što u statusu "dvopredmetnog studenta" ostvaruješ po pola potrebnih ECTS bodova na pojedinačnim odsjecima, što znači da u tom statusu na jednom odsjeku ne možeš skupiti potrebne poene za diplomu. Uopćeno, ako prođeš na prijemnom na anglistici, mislim da na romanistici ne bi trebala imati većih problema.
Hvala
zar ima usmeni iz germanistikemRva_4 wrote:Meni je poprilicno sve jasnopolazem 3.7. hrvatsku u 9h, moram doci ranije u svakom slucaju taj test je pismen i traje 45min. Poslje toga ide iz germanistike PISMENI dio koji traje 90 min
ok, sve jasno ali sta je s usmenim dijelom iz germanistike??????
Da, mislim na to. Pise da se i to boduje, prijevod, citanje, prepricavanje.. uglavnom to je usmeni.. ali ne pise nista o usmenom samo o pismenom i pise kada su rezultati pa mi sada vise nista nije jasnosaramica wrote:zar ima usmeni iz germanistikemRva_4 wrote:Meni je poprilicno sve jasnopolazem 3.7. hrvatsku u 9h, moram doci ranije u svakom slucaju taj test je pismen i traje 45min. Poslje toga ide iz germanistike PISMENI dio koji traje 90 min
ili mislis na citanje sto je navedeno na njihovoj stranici
ODSJEK ZA GERMANISTIKUmRva_4 wrote:Da, mislim na to. Pise da se i to boduje, prijevod, citanje, prepricavanje.. uglavnom to je usmeni.. ali ne pise nista o usmenom samo o pismenom i pise kada su rezultati pa mi sada vise nista nije jasnosaramica wrote:zar ima usmeni iz germanistikemRva_4 wrote:Meni je poprilicno sve jasnopolazem 3.7. hrvatsku u 9h, moram doci ranije u svakom slucaju taj test je pismen i traje 45min. Poslje toga ide iz germanistike PISMENI dio koji traje 90 min
ili mislis na citanje sto je navedeno na njihovoj stranici
haha ima li sada usmenog ? i kad je?
Da, mislim na to. Pise da se i to boduje, prijevod, citanje, prepricavanje.. uglavnom to je usmeni.. ali ne pise nista o usmenom samo o pismenom i pise kada su rezultati pa mi sada vise nista nije jasnomRva_4 wrote:zar ima usmeni iz germanistikeili mislis na citanje sto je navedeno na njihovoj stranici