Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
- neprilagodjena
#1076 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Da ti kupim u Wibri 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1077 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Konzum-Pofalici.HAVANA wrote:Hebem ti kape![]()
Nisam nigdje našao,prodano...gdje ima????????
Maloprije bili, ja vidjela narod kupuje.
- HAVANA
#1078 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
neprilagodjena wrote:Da ti kupim u Wibri
Jaooo wibra
Otkad to nisam čuo...uzmi jedno 17 kom za 3 eura
- chuchumbamayumbe
#1079 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Sjoo, da sam tamo nosao bih svaki dan crvenu kapicu, samo da mi takav neki smrdljivi papak nesto dobaci.Krvotok wrote:Mala istinita sarajevska anegdota. Jednom prije rata, oko 1989e, kod nekadašnjeg Stelexa, neki drot zaustavi skupinu djevojaka i mladića koji su tek izašli iz kultne studentske diskoteke, nedaleko od Vrbanja mosta. Kako su isti svojim smijehom i razdraganošću privukli pažnju dežurnog organa "da ne bi neko, nešto protiv države" isti ih je zaustavio i redom zatražio lične karte i pri tome upitao svakog čime se bavi. Redom je dobijao odgovore, student ETF-a, studentica ekonomije, medicine, mašinstva, građevine itd. Ničim izazvan, kao unezvijeren, drot je zauzeo gotovo pa odbrambeni stav sa iskolačenim očima, i kao da se pravda izgovorio: "pa šta! I ja studiram pravo...(i malo tiše izustio) doduše vanredno"![]()
Smisao grada je u njegovoj gradskoj supstanci, čak i najveći prijeratni papci Sarajeva, makar iz srama od urbane osude sugrađana, držali su svoje primitivne porive i nakane debelo zatomljene, a svoje lične frustracije istresali po kućnim sijelima uz zvuke bližeg i daljeg zavičaja, s nejasnom vizijom odakle toliko slobode "ovoj današnjoj djeci koja bi da skita i da se razuzdano veseli"...Pitanje, koje me za svaku pojavu urbicida Sarajeva, bilo da se radi o arhitekturi, muzici, javnom djelovanju, medijima itd. iznova kopka je, koliko danas imamo gradske supstance?
Djed Mraz. Šetajući Č.Vilom, u petak popodne, primijetih dva curetka, jedna sa crvenom kapicom DM-a i drugu sa vilinskim čarobnim štapićem u ruci kako veselo čavrljaju i bezbrižno šetaju...Mimolaze se sa homo sapiensom muškog pola koji im u najmanju ruku može biti otac, i "otac" onako zagledan u "mrazicu" dobaci, dovoljno glasno da su djeca mogla čuti: "j..o vam DM mater." Ne sporim da je takvih pojava bilo i prije "demokratije", jer papaka nikad previše u našem gradu, ali u nevjerovatnoj "kulturnoj" revoluciji (čitaj harangi) na DM-a, izaziva strah jer indicira model "ponašanja" djece pomenutog i sličnih mediokritetskih homo sapiensa spram djece koja u nevinom DM vide samo sreću i radost.
Primitivci i sovinisti, vidi se gdje je to zlo najvise pustilo korijena.
- JThomas
#1080 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
pa curicama jedino i može.
- bez_ideje
#1081 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Havana bolan,puna Ferhadija kapa.....citav niz standova,kapa,jelenskih rogova,vatrometa,lampica i tih djidja..........

-
Blue room
#1082 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
"Deda Mraz je snažan kulturološki simbol kojeg je nemoguće ignorisati, ali to ne znači da ga treba prihvatiti bez sumnje. Postoje dobri razlozi zašto treba prekinuti ovu tradiciju."
To upravo i jeste problem ovih prostora! Ne moze se gumicom izbrisati tradicija! Deda Mraz je stariji od nas i ko smo mi da ga izbrisemo. Kod nas svakih 50 godina je dar mar , vlast koja sprovodi lobotomiju nad narodom . To donosi upravo nesigurnost u vlastiti identitet . Ko je bio Djuro Pucar da uzme kucni (i cijelu kucu)ogrtac Augustu Braunu koji je napravio pola Marin Dvora, Ko je bio Gavrilo Princip da ubije covjeka koji je dosao otvoriti muzej , Ko moze reci covjeku koji je izgubio oca na Sutjesci da je 50 godina ideologije za koju je zivio sranje, Ko moze oteti nekome kucu , ubiti zenu , otjerati ga iz grada gdje je rodjen????Ko je ba Arzija da otima djeci radost Nove godine? Religija i tradicija nisu jednu te isto . Religija pripada intimnom prostoru covjekove duse, nije joj mjesto ni na TV-u , ni u firmi ni u vrticu . Djed Mraz ili Sveti Nikola je , historiskijim vokabularom-jedan covjek , dobar covjek , biskup koji je cinio dobra djela . Za mene tu nema vjerske konotacije. Djed Mraz je isto sto i Tom i Djeri -radost djetinstva. Kao okicena jelka, ruska salata, novogodisnji koncert ... i to jeste dio moje tradicije a vjerujem i tvoje ako imas vise od 17 godina i to ne mozes zanijekati .
P.S Kada te trogodisnje dijete pita kako se rodilo hoces mu opisati cijeli proce ili ces mu ipak malo slagati ? Kao sad ne treba djeci lagati . Ma daaaaaaaaaaaaj.
To upravo i jeste problem ovih prostora! Ne moze se gumicom izbrisati tradicija! Deda Mraz je stariji od nas i ko smo mi da ga izbrisemo. Kod nas svakih 50 godina je dar mar , vlast koja sprovodi lobotomiju nad narodom . To donosi upravo nesigurnost u vlastiti identitet . Ko je bio Djuro Pucar da uzme kucni (i cijelu kucu)ogrtac Augustu Braunu koji je napravio pola Marin Dvora, Ko je bio Gavrilo Princip da ubije covjeka koji je dosao otvoriti muzej , Ko moze reci covjeku koji je izgubio oca na Sutjesci da je 50 godina ideologije za koju je zivio sranje, Ko moze oteti nekome kucu , ubiti zenu , otjerati ga iz grada gdje je rodjen????Ko je ba Arzija da otima djeci radost Nove godine? Religija i tradicija nisu jednu te isto . Religija pripada intimnom prostoru covjekove duse, nije joj mjesto ni na TV-u , ni u firmi ni u vrticu . Djed Mraz ili Sveti Nikola je , historiskijim vokabularom-jedan covjek , dobar covjek , biskup koji je cinio dobra djela . Za mene tu nema vjerske konotacije. Djed Mraz je isto sto i Tom i Djeri -radost djetinstva. Kao okicena jelka, ruska salata, novogodisnji koncert ... i to jeste dio moje tradicije a vjerujem i tvoje ako imas vise od 17 godina i to ne mozes zanijekati .
P.S Kada te trogodisnje dijete pita kako se rodilo hoces mu opisati cijeli proce ili ces mu ipak malo slagati ? Kao sad ne treba djeci lagati . Ma daaaaaaaaaaaaj.
- HAVANA
#1083 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
JBG,ja otišao u wisu pa na grbavicu u onu radnju za igračke... 
- semmy
- chuchumbamayumbe
#1085 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Sta mislite hoce li Kurtonalna TV biti prisutna na sutrasnjem dogadjaju, ili ce izignorisati ovaj potez gradskih vlasti, kao da se nista nije desilo?!
- valterbranisarajevo
#1086 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Probaj jos jednom, sada se neko upisao.Ovaj ipetitons je loš obrazac za peticije. Raju "trzaju" one donacije. Čim se one pojave na ekranu samo izađite sa X jer je potpis već upisan...semmy wrote:http://www.ipetitions.com/petition/arzija/
ovo kao da ne funkcionise...nece da prihvati moj glas
- valterbranisarajevo
#1087 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Kad je prošle godine bila rasprava u Skupštini kantona o vjeronauci i Djeda Mrazu, njihovi novinari su jednostavno to isjekli iz izvještaja za dnevnik u 18:30, pa postoji velika mogućnost da i sada ovo ne "registruju...chuchumbamayumbe wrote:Sta mislite hoce li Kurtonalna TV biti prisutna na sutrasnjem dogadjaju, ili ce izignorisati ovaj potez gradskih vlasti, kao da se nista nije desilo?!
- Control panel
#1088 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
raja imam jednu sega ideju. posto je raja nabavila kapice za sutra, nebi bilo lose da ih malo vise iskoristimo.
a to je da vsako juto i popoden kada dovodimo djecu u vrtic i kada i kupimo das oblacimo kapice DM. ako nam neda DM mozemo mi onda iz protesta oblaciti kapice u ulaziti u vrtice, ne moze nam nista. neka se pojede od muke.
a to je da vsako juto i popoden kada dovodimo djecu u vrtic i kada i kupimo das oblacimo kapice DM. ako nam neda DM mozemo mi onda iz protesta oblaciti kapice u ulaziti u vrtice, ne moze nam nista. neka se pojede od muke.
- chuchumbamayumbe
#1089 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Odlicna ideja!!!Control panel wrote:raja imam jednu sega ideju. posto je raja nabavila kapice za sutra, nebi bilo lose da ih malo vise iskoristimo.
Ima da joj pritisak skoci na 240!
- semmy
#1090 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
ma nek crkne na licu mjesta kad to vidi...kozachuchumbamayumbe wrote:Odlicna ideja!!!Control panel wrote:raja imam jednu sega ideju. posto je raja nabavila kapice za sutra, nebi bilo lose da ih malo vise iskoristimo.
Ima da joj pritisak skoci na 240!
- valterbranisarajevo
#1091 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Iako je od premijera i ministra dobila pisani zahtjev
Mahmutovićka mudro šuti
Prije nekoliko dana premijer Kantona Besim Mehmedić poslao je pismo u vidu preporuke direktorici JU Djeca Sarajeva Arziji Mahmutović, u kojem se, između ostalog, navodi da djeci treba omogućiti proslavu Nove godine i podjelu paketrića uz prisustvo Djeda Mraza, ali odgovora do jučer nije bilo.
„Nisam dobio nikakvu povratnu informaciju od direktorice. Ne želim komentarisati bilo čiju odluku o proslavi, odredio sam se iz ljudskih razloga prema tome, a svako neka odgovara za svoj dio posla. Jedino mogu čekati do iza 1. januara da vidim hoće li se išta organizovati, kazao je za Oslobođenje Mehmedić.
Prema Mehmedićevim riječima, prisustvo Djeda Mraza u vrtićima ne želi posmatrati kao problem, jer on to i nije, pored svih problema koje Kanton trenutno ima.
„Nema smisla zabranjivati nekome nešto što je tradicija i što se nikad nije zabranjivalo“, dodao je Mehmedić.
Iz Ministarstva nauke i obrazovanja Kantona kazali su nam kako je i ministar Safet Kešo poslao zahtjev u JU Djeca Sarajeva da se proslava uz Djeda Mraza mora osigurati za sve roditelje koji to žele, ali da i oni od direktorice još nisu dobili zvaničan odgovor da li će i kada biti organizovana proslava za djecu.
J.M.
Oslobođenje 26.12.2009.
Mahmutovićka mudro šuti
Prije nekoliko dana premijer Kantona Besim Mehmedić poslao je pismo u vidu preporuke direktorici JU Djeca Sarajeva Arziji Mahmutović, u kojem se, između ostalog, navodi da djeci treba omogućiti proslavu Nove godine i podjelu paketrića uz prisustvo Djeda Mraza, ali odgovora do jučer nije bilo.
„Nisam dobio nikakvu povratnu informaciju od direktorice. Ne želim komentarisati bilo čiju odluku o proslavi, odredio sam se iz ljudskih razloga prema tome, a svako neka odgovara za svoj dio posla. Jedino mogu čekati do iza 1. januara da vidim hoće li se išta organizovati, kazao je za Oslobođenje Mehmedić.
Prema Mehmedićevim riječima, prisustvo Djeda Mraza u vrtićima ne želi posmatrati kao problem, jer on to i nije, pored svih problema koje Kanton trenutno ima.
„Nema smisla zabranjivati nekome nešto što je tradicija i što se nikad nije zabranjivalo“, dodao je Mehmedić.
Iz Ministarstva nauke i obrazovanja Kantona kazali su nam kako je i ministar Safet Kešo poslao zahtjev u JU Djeca Sarajeva da se proslava uz Djeda Mraza mora osigurati za sve roditelje koji to žele, ali da i oni od direktorice još nisu dobili zvaničan odgovor da li će i kada biti organizovana proslava za djecu.
J.M.
Oslobođenje 26.12.2009.
- semmy
#1092 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
nemoraju roditelji cekati da ona organizuje..
nek' se roditelji medjusobno organizuju, nadju djeda mraza i problem rijesen
nek' se roditelji medjusobno organizuju, nadju djeda mraza i problem rijesen
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1093 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Jos jedan od dokaza koliko Mahmutovicka ima jaka ledja i kako ce biti puno ljudni sretnih kad joj ta ledja neko polomi u figurativnom smislu. A doci ce i taj dan jer nicija nije vjecna.valterbranisarajevo wrote:Iako je od premijera i ministra dobila pisani zahtjev
Mahmutovićka mudro šuti
J.M.
Oslobođenje 26.12.2009.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1094 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Fakat, mora imati jako jaka leđa da ne posluša šefa. Istina.
-
SnezanaM
#1095 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Mrazovi i Mrazice
Budite ljubazni, pa nas obradujte kojom slicicom 
- domovinabih
#1096 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Iza navodne "multietičnosti" i "podrške" Djeda Mrazu, kod jednog broja forumaša se krije nešto drugo. Čini se da iza te , "nevine " , podrške Djeda Mrazu stoji mržnja prema islamu od strane nemuslimana a Bošnjaci- ateisti u stvari podržavaju Behmena, Zlatka i ostale "velikane" iz svoga naroda. „Velikani“ su, jer imaju odbojnost prema svemu što je islamsko, te pokazuju da je neokomunizam itekako živ . Jadno i bijedno !!!
- SenSen
#1097 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Ma znas ti ove "islamomrzce", jedva cekaju da naidje Deda Mraz svojim letecim sankama, pa lupi u krov Begove dzamije, nebi'l sto vise stete napravio, a mozda i koga usmrtio. A da i ne spominjemo kako ce stradati minare koje mu se nadju na putu! Onda, eh onda ce tek oni biti zadovoljni, ovi mrzitelji svega Muslimanskog! Kako si ih samo procitao, to hadzijo!domovinabih wrote:Iza navodne "multietičnosti" i "podrške" Djeda Mrazu, kod jednog broja forumaša se krije nešto drugo. Čini se da iza te , "nevine " , podrške Djeda Mrazu stoji mržnja prema islamu od strane nemuslimana a Bošnjaci- ateisti u stvari podržavaju Behmena, Zlatka i ostale "velikane" iz svoga naroda. „Velikani“ su, jer imaju odbojnost prema svemu što je islamsko, te pokazuju da je neokomunizam itekako živ . Jadno i bijedno !!!
Btw, zna se da su njegovi "jeleni" u stvari preobucene svinje
- neprilagodjena
#1098 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Woooow sta rece i osta zivdomovinabih wrote:Iza navodne "multietičnosti" i "podrške" Djeda Mrazu, kod jednog broja forumaša se krije nešto drugo. Čini se da iza te , "nevine " , podrške Djeda Mrazu stoji mržnja prema islamu od strane nemuslimana a Bošnjaci- ateisti u stvari podržavaju Behmena, Zlatka i ostale "velikane" iz svoga naroda. „Velikani“ su, jer imaju odbojnost prema svemu što je islamsko, te pokazuju da je neokomunizam itekako živ . Jadno i bijedno !!!
- KadSeMrtviProbudimo
#1099 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
domovinabih wrote:Iza navodne "multietičnosti" i "podrške" Djeda Mrazu, kod jednog broja forumaša se krije nešto drugo. Čini se da iza te , "nevine " , podrške Djeda Mrazu stoji mržnja prema islamu od strane nemuslimana a Bošnjaci- ateisti u stvari podržavaju Behmena, Zlatka i ostale "velikane" iz svoga naroda. „Velikani“ su, jer imaju odbojnost prema svemu što je islamsko, te pokazuju da je neokomunizam itekako živ . Jadno i bijedno !!!
"Djeda Mrazovi svih zemalja, ujedinite se!

- domovinabih
#1100 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
................................
Last edited by dr.gog on 27/12/2009 13:39, edited 1 time in total.
Reason: primjedbe o uređivanju sa-x šaljite na redakcijski e-mail
Reason: primjedbe o uređivanju sa-x šaljite na redakcijski e-mail