osa wrote:ode nam pola zračne flote....
.
E blesav si 100%
osa wrote:ode nam pola zračne flote....
.
Justina wrote:osa wrote:ode nam pola zračne flote....
.
E blesav si 100%![]()
RAZGOVORI O TRILATERALNOJ SARADNjI BiH, HRVATSKE I TURSKE
17:46 / 23.09.2010.
Ministri inostranih poslova BiH, Hrvatske i Turske u trilateralnom razgovoru potvrdili su svoju predanost teritorijalnom integritetu, suverenitetu i ravnopravnosti konstitutivnih naroda i svih građana BiH i istakli značaj integracije regiona u NATO i EU. Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj, ministar inostranih poslova i evropskih integracija Hrvatske Gordan Jandroković i šef turske diplomatije Ahmet Davutoglu održali su juče trilateralni sastanak u Njujorku na marginama 65. zasjedanja Generalne skupštine UN i razgovarali o situaciji u BiH i regionu.
Oni su naglasili važnost dolazećih izbora u BiH, te izrazili nadu da će to dodatno stabilizovati situaciju u BiH i razgovarali o postizbornoj saradnji između tri države u političkim, ekonomskim i drugim oblastima, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.
Kao konkretan korak međusobne saradnje iznijeli su potrebu da bude održan sastanak političkih direktora radi jačanja praktične saradnje, da bude organizovan poslovni forum u Zagrebu, da se vlasti na lokalnom nivou podstaknu na saradnju s ciljem zajedničkog prosperiteta, te da se u Mostaru pokrene pilot-projekat kroz aktivnosti koje će uključiti Gradsku vijećnicu i Muzičku školu.
da li je postignut konsenzus oko trase....sodom wrote:sačekaj dok naprave prugu prvo
što, baš ti fale ...osa wrote:gdje su ovdje federalci...
Makedonske železnice pristupaju zajedničkoj kompaniji
Zajedničkoj kompaniji železnica Srbije, Hrvatske i Slovenije za teretni prevoz "Kargo (Cargo) 10" pristupiće i Makedonske železnice, odlučeno je sastanku predstavnika železnica buduće Alijanse Cargo 10 u Zagrebu, saopštile su Hrvatske železnice (HŽ).
Predstavnici železnica Srbije, Hrvatske, Srbije i Slovenije potpisali su 9. septembra u Beogradu protokol o usaglašavanju osnivačkog akta Alijanse železnica na koridoru 10 i protokol o osnivanju zajedničke kompanije železničkih preduzeća Srbije, Hrvatske i Slovenije, odnosno nove kompanije za teretni železnički prevoz Cargo 10, podsećaju HŽ.
Shodno potpisu i zaključcima sa sastanka u Beogradu, u Zagrebu je juče održan sastanak predstavnika Slovenskih železnica, Železnica Srbije, Hrvatskih železnica i Železnica Republike Srpske, uz prisustvo i predstavnika Makedonskih železnica - Transport koji je izrazio želju da se i ta kompanija priključi Alijansi Cargo 10.
ne, nego guraju vas u stranu a to ne valja, ja taj prijevoz ne koristim, .ebote i ne sjećam se kad sam zadnji put bio u vlaku, negdje 1987 kad sam putovao u vranje u jna....kiky wrote:što, baš ti fale ...osa wrote:gdje su ovdje federalci...
Zajedničkoj kompaniji železnica Srbije, Hrvatske i Slovenije za teretni prevoz "Kargo (Cargo) 10" pristupiće i Makedonske železnice, odlučeno je sastanku predstavnika železnica buduće Alijanse Cargo 10 u Zagrebu, saopštile su Hrvatske železnice (HŽ).
Predstavnici železnica Srbije, Hrvatske, Srbije i Slovenije potpisali su 9. septembra u Beogradu protokol o usaglašavanju osnivačkog akta Alijanse železnica na koridoru 10 i protokol o osnivanju zajedničke kompanije železničkih preduzeća Srbije, Hrvatske i Slovenije, odnosno nove kompanije za teretni železnički prevoz Cargo 10, podsećaju HŽ.
Shodno potpisu i zaključcima sa sastanka u Beogradu, u Zagrebu je juče održan sastanak predstavnika Slovenskih železnica, Železnica Srbije, Hrvatskih železnica i Železnica Republike Srpske, uz prisustvo i predstavnika Makedonskih železnica - Transport koji je izrazio želju da se i ta kompanija priključi Alijansi Cargo 10.
bosanske željeznice nemaju nikakve veze sa tom firmom i trasom, a i netreba nam ...
i željeznica rs-a je tu samo zato što ih srbijanci guraju ...
nemaju nikakve veze sa pomenutom prugom,a i stanje voznog parka i infrastrukture je kritično ...
samo vi pravite zajedničku željeznicu i da to krene što prije ...
Nemamo nista protiv sto nas guraju u stranu, evo i sami cemo se povuci u stranuosa wrote:ne, nego guraju vas u stranu a to ne valja, ja taj prijevoz ne koristim, .ebote i ne sjećam se kad sam zadnji put bio u vlaku, negdje 1987 kad sam putovao u vranje u jna....kiky wrote:što, baš ti fale ...osa wrote:gdje su ovdje federalci...
bosanske željeznice nemaju nikakve veze sa tom firmom i trasom, a i netreba nam ...
i željeznica rs-a je tu samo zato što ih srbijanci guraju ...
nemaju nikakve veze sa pomenutom prugom,a i stanje voznog parka i infrastrukture je kritično ...
samo vi pravite zajedničku željeznicu i da to krene što prije ...
Ma to je Srbija presretna sto je iko trazi pa bar za prevoz stoke preko njene teritorije. A da su ljubitelji 'ujedinjenja' to jesu.heckler wrote:Zeljeznicki koridor 10 ni metrom ne prolazi kroz BiH. Za obnovu i modernizaciju istog da bi bio konkurentan madjarima itd koliko sam citao iz novina trebace 10ak milijardi eura. Sta mi imamo od toga kog vraga?
Posebno me nasmijao tekst u Nezavisnim gdje autor doslovno svrsava i topi se od dragosti zbog "ujedinjenja" i u jugo zanosu u superlativima prica o ideji o ujedinjenju.
Da se istom autoru ponudilo ujedinjenje zeljeznica u BiH prvi pi osuo paljbu na "unitarizaciju, majorizaciju, dominaciju" i svaku drugu mogucu "iju" i zle Bosnjake.
Opa, ko kaze da Hrvati nisu za jugosferuMakedonske železnice pristupaju zajedničkoj kompaniji
Sto je najgore, ja sam ubjedjen da ce i ZFBiH nesto potpisati prije ili kasnije. Cisto zbog neke debilne inercije i logike "gdje svi turci tu i mali mujo".luckypot wrote:Ma to je Srbija presretna sto je iko trazi pa bar za prevoz stoke preko njene teritorije. A da su ljubitelji 'ujedinjenja' to jesu.heckler wrote:Zeljeznicki koridor 10 ni metrom ne prolazi kroz BiH. Za obnovu i modernizaciju istog da bi bio konkurentan madjarima itd koliko sam citao iz novina trebace 10ak milijardi eura. Sta mi imamo od toga kog vraga?
Posebno me nasmijao tekst u Nezavisnim gdje autor doslovno svrsava i topi se od dragosti zbog "ujedinjenja" i u jugo zanosu u superlativima prica o ideji o ujedinjenju.
Da se istom autoru ponudilo ujedinjenje zeljeznica u BiH prvi pi osuo paljbu na "unitarizaciju, majorizaciju, dominaciju" i svaku drugu mogucu "iju" i zle Bosnjake.
Ma kakvi, nece biti nista potpisano, zaboravi to.heckler wrote:Sto je najgore, ja sam ubjedjen da ce i ZFBiH nesto potpisati prije ili kasnije. Cisto zbog neke debilne inercije i logike "gdje svi turci tu i mali mujo".luckypot wrote:Ma to je Srbija presretna sto je iko trazi pa bar za prevoz stoke preko njene teritorije. A da su ljubitelji 'ujedinjenja' to jesu.heckler wrote:Zeljeznicki koridor 10 ni metrom ne prolazi kroz BiH. Za obnovu i modernizaciju istog da bi bio konkurentan madjarima itd koliko sam citao iz novina trebace 10ak milijardi eura. Sta mi imamo od toga kog vraga?
Ima li ko od zeljeznicara da mi objasni jednu jedinu prednost zasto bi se i BiH ukljucila u ovo. Savrseno razumijem SHS, ali mi!?
Mi koji nemozes izganjati ni da se prestane sa debilnom praksom zamjene lokomotiva u doboju.
Hrvati su idejni tvorci prve Jugoslavije i cim udju u EU: opet ce krenuti sa novom Jugom, uz pomoc Slovenaca. Nijedena balkanska zemlja nema ekonomiju kompatibilnu sa razvijenim clanicama EU i zato se moraju okretati trzistima Balkana, istocne EU, Turske i bliskog istoka. Najveci investitori u Srbiju, zadnjih 5 gdina, su Hrvatska i Slovenija. Dok je Milosevic tjerao slovence i hrvate iz exYU - Tadic ce da ih moli da ga prime u EU.BiH-x wrote: Opa, ko kaze da Hrvati nisu za jugosferu
ako će od nje biti financijske koristi, zašto ne....BiH-x wrote:Opa, ko kaze da Hrvati nisu za jugosferuMakedonske železnice pristupaju zajedničkoj kompaniji
ako je to područje gdje se može "uzeti" kakva lova, i jedni i drugi...domy wrote:Jesu li onda i Slovenci za jugosferu???
čini mi se da se forma zove cargo 10, što znači paneuropski koridor 10, a to je čini mi se uzduž bratstva i jedinstva. jbg, ja sam više između koridora Vb i Vc. mene to ne zanima. jedina pruga kod mene je ploče - sarajevoosa wrote:da li je postignut konsenzus oko trase....sodom wrote:sačekaj dok naprave prugu prvo
luckypot wrote:Ma kakvi, nece biti nista potpisano, zaboravi to.heckler wrote:
Sto je najgore, ja sam ubjedjen da ce i ZFBiH nesto potpisati prije ili kasnije. Cisto zbog neke debilne inercije i logike "gdje svi turci tu i mali mujo".
Ima li ko od zeljeznicara da mi objasni jednu jedinu prednost zasto bi se i BiH ukljucila u ovo. Savrseno razumijem SHS, ali mi!?
Mi koji nemozes izganjati ni da se prestane sa debilnom praksom zamjene lokomotiva u doboju.
Predstavnici Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine (ŽFBiH) i Željeznica Republike Srpske potpisat će 13. oktobra u Sarajevu ugovore o pristupanju zajedničkom željezničkom preduzeću za „Cargo 10“, koji su već osnovale Željeznice Slovenije, ...
... Hrvatske i Srbije.
Potpisivanju ugovora će prisustvovati predsjednici uprava -generalni direktori svih željezničkih kompanija u regiji i resorni ministri na nivou države i entiteta.