Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
madner

#1076 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

ostro i na prvu wrote: :lol:

JNA , niti bilo koja vojska u evropi nece imati ono sto IDF ima ni za 10 godina.
Koje uzdizanje u nebesa, prosto za nepovjerovat. :roll:

1991 JNA je bila jaca vojska od IDF-a. Bar njena kopneni dio.

Sto to ima miticni IDF? :roll:
Lawrence

#1077 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lawrence »

jeza u ledja wrote:@ Erjavec, sam si govorio o svojoj privatnoj povezanosti sa regionom, (da ne bude da nisko udaram). I mada se slazem sa onim sto pises, usudio bih se reci da se tvoji komentari moraju uzeti sa rezervom, jer se ipak osjeca blaga doza anti-siitske i anti-palestinske retorike. Sto se za nekog ko je povezan sa Libanom moze lako ocekivati.
Vjeruj mi da nije tako. Vecina Palestinskih detalja koje ovdje postiram dolaze iz dugih razgovora i diskusija sa mojim prijateljima, Palestincima prve, druge i trece generacije izbjeglih i odraslih / skolovanih po svjetu. Pa im je pun k. svih ovih vodja i uzasa kojima su izlozeni. I oni bi mir i da prestanu biti otiraci za neke tudje interese.

Sto se tice Shiita, opet, ja pravim ogromnu razliku izmedju radikalnih rezima u Teheranu i Hazbulle, i Perzijskog naroda, jednog od naj finijih, obrazovanijih i drevnijih naroda na planeti. Ali OK, kritiku prihvatam, pazicu malo vishe kako se izrazavam. Jebi ga, sjedim ovdje vec 7 dana sa prijateljima cije se porodice ubijaju live na TV, emocije su svukuda... I ja sam iz Sarajeva...
karanana

#1078 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

madner wrote:
karanana wrote:
madner wrote: Ma to ti je ta prva liga, Leopard, Abrams su u pet deka, malo iza Leclerc i Challanger i onda tamo uz rusko tenkove dolazi strasna Merkava.

Nisu se bas proslavili 1982 protiv Sirijskih T-72, ali eto to je kao bila prva serija.

U biti tenk a nije tenk, ali je dobar za ulicne borbe.

IDF je tu negdje sa bivsom JNA sto se tice opreme.
apsolutno se ne slazem. avijacija je neuporediva a ona igra vazniju ulogu od pjesadije, a i merkave kakve god da su opet su bolje od onih muzejskih primjeraka 34i i 55ica.
Pa imaju i one 55ice, M-60, Chieftaine i ostale antikvitete. To sto imaju jedan dio modernih tenkova ne znaci da su svi.
Avijacija jeste puno modernija, ali nije brojcano puno jaca.

Imaju puno manje artilerije od JNA.
kad imas nadmoc u zraku, mozes se slikati sa artiljerijom za facebook prije nego se pretvori u staro gvozdje. a ni kvantitet artiljerije nije bitan koliko je ucinkovitost i preciznost na velikim razdaljinama a to, sto zbog neopremljenosti, sto zbog 20 godina razlike u usporedbama vosjki, JNA nije ni blizu izraelskoj vojsci. ne volim ih ali postujem njihovu snagu i opremljenost. pa ljudi, jevreji su izumili mnogo toga, od atomske pa prema manjim stvarima i oruzjima....i onda da dozvole da njihova maticna vojska nema tu silu?!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1079 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Chmoljo »

karanana wrote:
kad imas nadmoc u zraku, mozes se slikati sa artiljerijom za facebook prije nego se pretvori u staro gvozdje. a ni kvantitet artiljerije nije bitan koliko je ucinkovitost i preciznost na velikim razdaljinama a to, sto zbog neopremljenosti, sto zbog 20 godina razlike u usporedbama vosjki, JNA nije ni blizu izraelskoj vojsci. ne volim ih ali postujem njihovu snagu i opremljenost. pa ljudi, jevreji su izumili mnogo toga, od atomske pa prema manjim stvarima i oruzjima....i onda da dozvole da njihova maticna vojska nema tu silu?!
a zašto misliš da se svaki Jevrej u bijelom svijetu identificira sa Izraelom?
madner

#1080 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

BaileyS wrote:Na nas da je krenula sila poput izraelske vojske zbrisali bi nas sa zemlje za pet dana.

Otes je napadalo 34 tenka, nismo znali gdje nam je glava gdje guzica. Izgubili smo ljudi koliko i Gaza za ovih deset dana. Na Gazu je krenulo 300 najmodernijih tenkova, Srbi su u BiH ukupno imali 400 od cega pola starudije. Nekad se pitam u kakvim oblacima zive pojedinci sa foruma.
Poredis Otes sa cijelom Gazom, koja ima malo manje ljudi od Bosnjaka?

Izrealski tenkovi:
Tanks
Model Quantity In service Since Notes
MBTs
High quality
• Merkava Mk 4 220 220 2003 Some with Trophy ADS installed
• Merkava Mk 3 750 750 1989
Subtotal 970 970

Medium and low quality
• Merkava Mk 1/2 580 580 1979/1983 In operational storage
• M60 A3/upgraded M60/Magach 7 1,040 1,040 1980
• M60/M60 A1 360 310 1970 In operational storage
• M48 A5 200 0 In operational storage
• Centurion/upgraded Centurion 650 500 1965
Subtotal 1,830 2,430
madner

#1081 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

karanana wrote:
madner wrote:
karanana wrote: apsolutno se ne slazem. avijacija je neuporediva a ona igra vazniju ulogu od pjesadije, a i merkave kakve god da su opet su bolje od onih muzejskih primjeraka 34i i 55ica.
Pa imaju i one 55ice, M-60, Chieftaine i ostale antikvitete. To sto imaju jedan dio modernih tenkova ne znaci da su svi.
Avijacija jeste puno modernija, ali nije brojcano puno jaca.

Imaju puno manje artilerije od JNA.
1991 IDF je bio slabiji, nije problem naci podatke o njihovom tadasnjem stanju.
Avijacija jeste strasno bitna, ali to je mit da je svemocna je upravo to, mit.

Opremljeni i organizovani, naravno. Ali necemo se zavaravat da su neka supersila. :roll:
Lawrence

#1082 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lawrence »

zaratustra wrote:@Erjavec

Ne sporim, dakle slažem se s tobom, da arapske zemlje ne rade ni 1% kako bi pomogle Palestincima, pa ako hoćeš i Izraelcima. Znam da su ih i oni kao izbjeglice umlaćivali u Jordanu, Libanu, Siriji itd. Ali se nikako ne slažem s tim da su se palestinski Arapi trebali tokom posljednjih 60 godina jednostavno raseliti i ostaviti zemlju onom ko je jači. Bez imalo ironije, vidim da si solidno upoznat sa situacijom. Može li jedno pitanje: Broj stanovništva, arapskog i jevrejskog, 1948. i 2008. na području Palestine, dakle današnjeg Izraela i teritorija Palestinske samouprave.
O, bez daljnjeg, Arapi su bili u velikoj vecini 48... Ne kazem ja da je to pravda, ali je surova realnost... Da je bilo vishe pameti a manje politiziranja i patetike, ti bi ljudi danas mirno zivjeli kao stanovnici drugih zemalja. Izgubili su partizanske ratove 40tih, prave ratove 48-74, medijske ratove, lobiranja u US... vrijeme je da se krene sa normalnim zivotom, pa makar i negdje drugdje. Nisu ni prvi ni posljednji narod koji je izgubio teritorije i protjeran je... Ali su narod koji je najvishe zloupotrebljavan od strane svih i svakakvih.
Lawrence

#1083 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lawrence »

madner wrote: IDF je tu negdje sa bivsom JNA sto se tice opreme.
Nashalii se madner
madner

#1084 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

Erjavec wrote:
Nashalii se madner
Jos jedan sto vjeruje u mit o IDF. :roll:

Logicno, lakse se tako tjesit poslje poraza.
BaileyS

#1085 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BaileyS »

Erjavec wrote:

Ne sporim, dakle slažem se s tobom, da arapske zemlje ne rade ni 1% kako bi pomogle Palestincima, pa ako hoćeš i Izraelcima. Znam da su ih i oni kao izbjeglice umlaćivali u Jordanu, Libanu, Siriji itd. Ali se nikako ne slažem s tim da su se palestinski Arapi trebali tokom posljednjih 60 godina jednostavno raseliti i ostaviti zemlju onom ko je jači. Bez imalo ironije, vidim da si solidno upoznat sa situacijom. Može li jedno pitanje: Broj stanovništva, arapskog i jevrejskog, 1948. i 2008. na području Palestine, dakle današnjeg Izraela i teritorija Palestinske samouprave.
O, bez daljnjeg, Arapi su bili u velikoj vecini 48... Ne kazem ja da je to pravda, ali je surova realnost... Da je bilo vishe pameti a manje politiziranja i patetike, ti bi ljudi danas mirno zivjeli kao stanovnici drugih zemalja. Izgubili su partizanske ratove 40tih, prave ratove 48-74, medijske ratove, lobiranja u US... vrijeme je da se krene sa normalnim zivotom, pa makar i negdje drugdje. Nisu ni prvi ni posljednji narod koji je izgubio teritorije i protjeran je... Ali su narod koji je najvishe zloupotrebljavan od strane svih i svakakvih.
Ja ne mislim da si u pravu. Ako su jevreji mogli cekati 2000 godina da se vrate u Palestinu odakle su raseljeni za vrijeme Rimljana, zasto bi Palestinci tako lako odustajali od svoje zemlje? Zivot na tudjoj i onako nije vrijedan. Ko zna sta se u buducnosti moze desiti. Izrael je jak dok je jaka USA i njihov lobi tamo. Nista nije vjecno.
donja_crtica

#1086 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by donja_crtica »

Gdje nam je sada draga Renata da update uradi clanka o izraelskoj kuhinji.
giordania

#1087 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by giordania »

Hajd procitaj sto sam postala o crnom septembru pa da skontamo ko je koga umlacivao.
Nidze veze :-) Cuj umlacivanje????
amrica

#1088 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by amrica »

renata je dobila trajni ban, na vlastiti zahtjev
osa

#1089 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

preneseno:Washington Post

Foto: AP
--------------------------------------------------------------------------------

WASHINGTON - Deklarirani ciljevi izraelskih operacija protiv Hamasa u Gazi su zaustavljanje raketnih napada na jug Izraela i prekid kanala za krijumčarenje oružja iz Egipta u Gazu, no je li pravi cilj svrgavanje Hamasa s vlasti, pita se u nedjelju The New York Times.

"Mogu li raketni napadi stvarno biti zaustavljeni na dulje vrijeme dok Hamas ostaje na vlasti u Gazi?", pita se NY Times i nastavlja da "ako je odgovor ne, tada je pravi cilj operacije u potpunosti ukloniti Hamas, bez obzira na cijenu". Kao potvrdu teze da je pravi cilj operacija Izraela u Gazi uklanjanje s vlasti Hamasa, list citira ovotjednu izjavu izraelske ministrice vanjskih poslova Tzipi Livni kako "nema sumnje da je sve dok Hamas nadzire Gazu, to problem za Izrael, problem za Palestince i problem za cijelu regiju".

Zamjenik premijera Haim Ramon bio je još jasniji u petak nevečer u intervjuu izraelskoj televiziji, rekavši da Izrael ne smije završiti ovu operaciju ostavljajući i dalje Hamas na vlasti u Gazi. "Najvažnija je stvar da ne ostavimo Hamas na vlasti", rekao je Ramon.

"Ako rat završi neodlučno, kao što se očekuje, a Izrael se suzdrži od ponovne okupacije Gaze, Hamas će dobiti diplomatsko priznanje. Bez obzira kako to zvali Hamas će dobiti legitimitet", ocijenio je politički analitičar Aluf Benn u listu Haaretz u petak. The Washington Post u nedjelju ocjenjuje kako "invazija donosi koristi, ali i opasnosti za obje strane".

Za izraelske čelnike intervencija u Gazi nosi opasnost od ponavljanja poraznih iskustava rata u Libanonu 2006., kada je Izrael pretpio teške gubitke u sukobu s Hezbolahom, a mogu doživjeti i političke posljedice na skorim izborima.

Za Hamas, izraelski napadi su imali teške posljedice u broju mrtvih i razaranju, zbrisavši ne samo zgrade snaga sigurnosti i policije već i kuće, džamije i sveučilište koji su dio Hamasove mreže.

Hamasov cilj, kažu analitičari, nije toliko vojna pobjeda već prije psihološka pobjeda, na isti način kojim je ona Hezbolahu ojačala legitimitet u Libanonu i u arapskom svijetu nakon rata, navodi Post.

The San Francisco Chronicle u svojoj analizi također povlači usporedbe s ratom Izraela i Hezbolaha 2006., ističući kako odluka o pokretanju kopnene intervencije u Gazi ukazuje da Izrael želi povratiti svoju sposobnost zastrašivanja i odvraćanja neprijatelja, znatno narušenu u ratu 2006.

Židovska država u velikoj je mjeri izgubila sposobnost zastrašivanja i kontrole svojih neprijatelja u regiji, što je nova ranjivost koja datira od sukoba s Hezbolahom u Libanonu 2006, navodi SF Chronicle.

"Izrael vjeruje da je njegova moć odvraćanja izgubljena u tom ratu, pa sadašnju izrelsku kampanju protiv Hamasa treba gledati kao napor da se povrati ta moć odvraćanja. Izraelski vojni dužnosnici vjeruju da ako se Hamas boji Izraela, neće biti ispaljivanja raketa na izraelske gradove. Naslijeđe neriješenog 34-dnevnog rata s Hezbolahom 2006. nadvija se nad sadašnjim izraelskim vojnim operacijama u Gazi", rekao je za list David Makovsky, direktor Projekta za Bliskoistočni mirovni proces, instituta iz Washingtona.

Američka TV mreža ABC u nedjelju izvješćuje kako "izraelska ofenziva već daje dividende", navodeći kako je Yuval Diskin, čelnik izraelske tajne službe Shin Bet, izvijestio vladu da je Hamas već ublažio uvjete za prekid vatre. (Hina)
BarbaDue

#1090 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

BaileyS wrote:
Erjavec wrote:

Ja ne mislim da si u pravu. Ako su jevreji mogli cekati 2000 godina da se vrate u Palestinu odakle su raseljeni za vrijeme Rimljana, zasto bi Palestinci tako lako odustajali od svoje zemlje? Zivot na tudjoj i onako nije vrijedan. Ko zna sta se u buducnosti moze desiti. Izrael je jak dok je jaka USA i njihov lobi tamo. Nista nije vjecno.
to se mora nekad promjeniti, nece proci puno vremena do toga.
Lawrence

#1091 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lawrence »

madner wrote:
Erjavec wrote:
Nashalii se madner

Cuj vjerov'o - gled'o svojim ocima po Libanu rezultate
donja_crtica

#1092 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by donja_crtica »

amrica wrote:renata je dobila trajni ban, na vlastiti zahtjev
nisam znao? zbog cega?
I ja sam radi njene teme, na par mjeseci. Nisam moga odsaburati da na njenoj temi o receptima ne lijepim i druge slike o izraelskoj kuhinji.
kijameta

#1093 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kijameta »

karanana wrote:
kijameta wrote:
drmadzija wrote:@ Kijameta

Hajd' ti ziva bila idi zavrsi tu seriju sklekova koju si pocela, popij solju mlakog mlijeka, pa na spavanje.
Nevjerovatno kakvih sve ljudi ima.
Sta je istina boli ??' Na nas je 10 000 ljudi u Sarajevu islo na dan a mi smo imali cak po 30 metaka svaki pa opet nisu daleko stigli.
Nije njih napala mocna drzava,nego ih je napalo 10 000 vojnika,dvije pisljive brigade na 1,5 milion ljudi i prosetali se pored drcnih hamasovaca,koji su zajebani kada treba senluciti i tekbirati ali kada treba muda na prodaju iznjeti,nigdje ih nema.
Palestinske drzave nema jer je Palestinci nemaju hrabrosti izboriti
ima istine i slazem se da su arapi (palestinci a i ostali arapi) najvecim dijelom sami krivi. sva ta njihova nesloga i neorganizovanost... ali se ne slazem da je srpska vojska oko sarajeva i priblizno uporedljiva sa najjacom vojnom silom na svijetu vojnik po vojnik, sa najvecim omjerom borbenih aviona po vojniku, sa americkim borbenim helikopterima, sa merkava tenkovima - vjerovatno najboljim na svijetu, sa pancirima, sa uredjajima za nocno gledanje, sa rigoroznim treningom....

nije mi jasno kako mozes da potcjenjujes izraelsku vojsku. da je na sarajevo ikad krenulo 50-60 tenkova u komadu, i to cak i da su krenule T34orke iz 2. sv. rata, a ne merkave, ne bi bilo borbe ni 2 dana. ovo je neuporedivo jednostavno.
Krenulo je na nas 20 i nesto tenkova na Stupu na potezu od 2 kilometra linije i oko 5000 ljudi,kada je vece palo ,bili su tamo gdje su isto jutro posli uz ogromne gubitke a ovi pricaju jesu li ubili jednog ili dva Izraelca ,njima je 10 000 ljudi za dan zauzelo drzavu,to su neuporedive stvari.Mi smo za 3 mjeseca ustrojili armiju a oni nisu ni za 60 godina.Ne kazem ja mi smo za 3 mjeseca a oni za godinu.NE za 60 godina nisu bili u stanju osposobiti armiju,to je poseban mentalni sklop.
Bila je kijameta pod 29-kama u Hrvatskoj,sve se moze izdurati ako imas srce ili muda. Kada pjesadija krene,nema te avijacije koja te moze pokrivati i efikasno djelovati. Bio sam prosle godine u Afghanistanu,Ameri su pobili preko 30 francuskih vojnika u pokusaju da ih pokriju avio vatrom i u par navrata su na isti nacin pobili svojim avionima svoju vojsku a i afghanske civile.Zasto ?? Afghanski borci se lijepe uz trupe koje napadnu,pa onda naglo mjenjaju polozaje ali Afghani se bore,ne kriju se po rupama kao hamas ili je Izraelska avijacija jaca i od USA. Ili najbolji primjer da ne uvlacimo bosanski rat u pricu jer se pojedinci odmah pale kao kutnjaci jeste Cecenija,hoce li neko reci da je i ruska armija slaba ili da nema te i te tehnike.Prvi cecenski rat se zavrsio potpunim vojnim debaklom Rusije a u drugom su Ceceni,pola godine branili Grozni pod opsadom a ovdje pricaju da li su ubili jednog ili dva izraelska vojnika.To je potpuni vojni debakl hamasa.Ne napada te nikad cijela drzava,tako ni njih nije napao Izrael,napalo ih je 10 000 ljudi,kojima uopste nisu pruzili otpor.Jos jedna suplja je da je Izrael neka narocito mocna drzava.Kao prvo snaga jedne drzave se mjeri brojem vojnika a Izrael vojnika nema.Kada bi ih se prisililo na dugi pozicioni rat,brzo bi se iscrpili.Recimo Vijetnam je imao odnos poginulih u ratu sa USA 1;16 znaci na 50 000 americkih vojnika je poginulo oko 800 000 Vijetnamaca ali Vijetnam je imao oko 32 miliona stanovnika i mogao je trpiti te gubitke i bioloski i sto je vaznije moralno,nisu gubili hrabrost i nisu se predavali,mada je protivnik bio itekako tehnicki nadmocan.
Pod dva Izrael je sada 'mocan' ali 1948 je bio na istom nivou kao i Palestinci,pa im nisu nista mogli i 60 godina su se razvijali a Palestinci su 60 godina tapkali u mjestu.Cinjenica je da se Palestinci nisu spremni boriti za svoju zemlju,pa je onda i ne zasluzuju.Imam ogroman prezir za Palestince i ogromni respect za Izraelce.
karanana

#1094 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

da stradaju i civili, ali od ukopnog broja mrtvih u gazi 25% su civili. znam, klise je da je svaki civilni zivot vazan i da je zlocin ubiti civila, ali odmjer 4:1 u korist vojnih zrtava u gusto naseljenom mjestu je veoma dobar. to sam vec spomenuo na ovoj temi i iznenadjen sam da je promjer zrtava vojska:civili 4:1. a to takodjer govori o tehnici i naprednosti naoruzanja koju izrael koristi. znam da se ovo ne moze usporedjivati sa sarajevom jer je legitimna srpska meta bio svako ko dise u sarajevu ali mislim da je u sarajevu omjer bio 2,5 - 3:1 u korist civila (2-3 puta vise ubijenih civila). Mislim da je u cijeloj BiH omjer slican, oko 3:1.
madner

#1095 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

Erjavec wrote:
madner wrote:
Erjavec wrote:

Cuj vjerov'o - gled'o svojim ocima po Libanu rezultate
To ono kad su lijecili frustracije na civilima?
madner

#1096 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

karanana wrote:da stradaju i civili, ali od ukopnog broja mrtvih u gazi 25% su civili. znam, klise je da je svaki civilni zivot vazan i da je zlocin ubiti civila, ali odmjer 4:1 u korist vojnih zrtava u gusto naseljenom mjestu je veoma dobar. to sam vec spomenuo na ovoj temi i iznenadjen sam da je promjer zrtava vojska:civili 4:1. a to takodjer govori o tehnici i naprednosti naoruzanja koju izrael koristi. znam da se ovo ne moze usporedjivati sa sarajevom jer je legitimna srpska meta bio svako ko dise u sarajevu ali mislim da je u sarajevu omjer bio 2,5 - 3:1 u korist civila (2-3 puta vise ubijenih civila). Mislim da je u cijeloj BiH omjer slican, oko 3:1.
Mislim da je u ABiH poginulo oko 30 000 vojnika, a da je stradalo oko 39000 civila. S tim da je u VRS poginulo oko 20 000 vojnika.

A to ako vjerujes da su policajci legitimna meta, onda je to tacno. Jer u to je oko 300 zrtava, na pocetku su na foru pogodili stanice i ubili oko 300 ljudi.
pustopoljina

#1097 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by pustopoljina »

zao mi je sto se sa renatom tako zavrsilo.bez obzira na svu strahotu sadasnjih dogadjaja-mi smo ipak na sigurnom,na jednom forumu,koji bi trebao biti toliko jak da podnese razlicita misljenja.
svijet,vjerujem,nece jos dugo biti neko bolje mjesto, ratova je bilo i bice ih i ako ovako,verbalno,covjek ne moze reci sta misli (bez obzira da li je pogresno ili ispravno misljenje)-onda sav smisao foruma nestaje. dok postoji dijalog-postoji i nada.
mi svi nismo u istoj fazi,odlomku zivota,spoznaje...neko skonta prije,neko poslije...
ja malo u filozofiju(?!) ali zao mi je sto je trazila ban,kao sto bi mi bilo zao da su joj udarili ban.
amrica

#1098 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by amrica »

donja_crtica wrote:
amrica wrote:renata je dobila trajni ban, na vlastiti zahtjev
nisam znao? zbog cega?
I ja sam radi njene teme, na par mjeseci. Nisam moga odsaburati da na njenoj temi o receptima ne lijepim i druge slike o izraelskoj kuhinji.

Napisala je svakakvih gadosti, stvarno, i dodala, nek me banuju, bas me briga... i tako je i bilo...
Nije problem naci, klik na njen nick i mozete pregledati sve njene postove.
karanana

#1099 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

ja sam mislio da je dobila ban na par sedmica. znaci zauvijek je banirana? ok je bila, ako izuzmemo ovu temu, jest vala ruzne stvari napisala ovdje, ali je puno doprinjela onoj temi o kuhanju.
kijameta

#1100 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kijameta »

BaileyS wrote:Na nas da je krenula sila poput izraelske vojske zbrisali bi nas sa zemlje za pet dana.

Otes je napadalo 34 tenka, nismo znali gdje nam je glava gdje guzica. Izgubili smo ljudi koliko i Gaza za ovih deset dana. Na Gazu je krenulo 300 najmodernijih tenkova, Srbi su u BiH ukupno imali 400 od cega pola starudije. Nekad se pitam u kakvim oblacima zive pojedinci sa foruma.
Govori u svoje ime.Srbi su krenuli ali nisu bas daleko stigli.Vojnom terminologijom ; Na Otesu i Stupu nisu ostvarili nijedan operativni i takticki cilj. Zato sto nas je tih dana tamo bilo dosta takvih sto smo znali i gdje nam je glava i gdje nam je guzica.Cak smo stigli gledati gdje se nasi defetisti i kukavice skrivaju
Locked