Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
statix

#1076 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by statix »

Evo samo jedan dio, a ima dosta toga, sto je povezano sa Avazom:

Na osnovu svega naprijed navedenog proizilazi da uplaćeni iznos od 11.700,00
KM KM revizorskoj kući “Džaferović” d.o.o. Sarajevo, od strane društva
„AVAZ“ d.o.o. Sarajevo, pravno povezanom privrednom društvu „AVAZ –
ROTO PRES“ d.o.o. Sarajevo, po zaključenom ugovoru broj: 48/07 od
03.09.2007.godine, kao i data pozajmica u iznosu od 150.000,00 KM,
predstavljaju nagradu po osnovu odobrenih kredita od strane Investicijske
banke Federacije BiH, odnosno direktora iste Džaferović Ramiza i ujedno
osnivača i vlasnika revizorske kuće “Džaferović” d.o.o. Sarajevo, privrednom
društvu „AVAZ – ROTO PRES“ d.o.o. Sarajevo u ukupnom iznosu od
22.000.000,00 KM.
Evo i cijeli izvjestaj finansijske policije.

http://bih-x.info/wp-content/slike/izvj ... licija.pdf
callmethebreeeze

#1077 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by callmethebreeeze »

softly wrote:
rado_vidjen wrote:Danas po stoti put Senad Avdic "licnost dana".

I opet identican copy-paste tekst iz prosllosti, koji se vadi po potrebi. Islamofob, krezube babe, como, silovanje romkinje, selimovici...i td. Kada je nedavno u emisiji Posteno, Senad Avdic pitao Fadila Mandala zasto pise one bljuvotine o silovanoj romkinji i ima li kakve dokaze za to; ono june mu je bez treptaja odgovorilo "Ma daj, ne izmsiljaj"
Na sta mu je Avdic odgovorio Znao sam da nista ne citas, ali da ne citas ni svoje tekstove..to je previse i za mene :D
A ja mogu potvrdit da sam najmanje 3 puta citao takve konstrukcije, i da je bio potpisan FADIL MANDAL.
Dakle, kad laze nesto sto je tako ocito i sto se ne moze sakriti, jer postoje materijalni dokazi, mogu tek zamislit kakve sve konstrukcije mogu montirat od neke poluistine...
Gledao sam tu emisiju i zaista nisam vjerovao da onaj novinar ni ne trepnu kad ga je Senad satjerao u cosak.
Odavno mi je jasno da je glavna kvalifikacija avazovih novinara - spremnost na ovakve stvari i dzon obraz, ali me, svejedno, interesuje kakvi su ti ljudi privatno. Zna li neko konkretno ovog Mandala privatno, zna li mu prijatelje jer bas me interesuje kakvi su ovakvi konstruktori monstruoznih lazi - kad su iskreni.
i ja sam se cesto ovo pitao... gdje izlaze, s kim se druze, koji su im hobiji... mogu misliti kako im je bogat socijalni zivot. ja ne bih volio u istoj kafani s ovakvim sjediti, a kamoli za istim hastalom. doduse, ima i previse ovakvih kretena i dupelizaca, garant imaju kakvo udruzenje.
Chisum

#1078 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Chisum »

SDA balinluku NIKAD kraja :-D

Na kraju, kada se sve sabere i oduzme, cetnici bi im trebali sagraditi spomenike odavdje to Subotice... i nazad... Pa ova im je pogan valjala vise nego svo ono naoruzanje zajedno. Ovi ne da ruju i pordivaju.. ovi su najveca kuga koja nas je mogla zadesiti.... I ono seljacko govno Dzaferovic, udari kravatu, stavi skupe cvike, nabaci osmjeh i umjesto u razvoj privrede ("Sta je to privreda??? Sta ce nama to???? To je nesto strano!!! Neka islamofobija!!" raci ce Bosnjaci) pare da jednom izdajniku i kriminalcu, onom sto lize muda cetnika Miskovica i Dodika... u slobodno vrijeme... inace velikom vakifu islamske zajednice kojem reis ljubi ruke gdje god da ga vidi :lol: ... I NISTA se desiti nece.

Najjaca drzava, nane mi...
tranquil

#1079 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by tranquil »

jedna wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
callmethebreeeze wrote:ne moras biti ekspert za juznoslavensku politiku proslog vijeka da ti se zgadi tekst o dizdarevicu. mislim, ovdje se radi da oni srdjana zele da ocrne preko njegovih amidza. hej, koji je to ljudski poganluk napadati porodicu.... :-) :-) :-)

avazu je to najnormalnije,napadati nekog preko porodice,spominjati mu porodicu u nedostatku pravih argumenata,tipična havazovština.
pazi ove rečenice:

"SBBBIH saznaje da je nalogodavac da se od tehničke omaške organizatora napravi politička afera radončiću u posrnulom oslobođenju propali političar na čelu SBIH, čiji su brat, bratići, supruga, najbolji prijatelj, te majka omiljenog novinara, odreda izdržavali zatvorske kazne zbog krađa, ratzbojništva i finansijskih zloupotreba"

:-) :-) :-) šta reći na ovo??? :run:
Obrati pažnju na početak paragrafa - "SBBBIH saznaje" - ne "Avaz saznaje", "Naši novinari su saznali", "Iz neimenovanog izvora saznali smo" nego "Stranka saznaje" - mislim, ili su upravo odali da već imaju vlastitu obavještajnu službu, ili je u pitanju frojdijanska omaška koja nam govori da ovi ljudi imaju stopostotno poistovjećivanje novinske kuće sa strankom.
statix

#1080 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by statix »

Chisum wrote:SDA balinluku NIKAD kraja :-D

Na kraju, kada se sve sabere i oduzme, cetnici bi im trebali sagraditi spomenike odavdje to Subotice... i nazad... Pa ova im je pogan valjala vise nego svo ono naoruzanje zajedno. Ovi ne da ruju i pordivaju.. ovi su najveca kuga koja nas je mogla zadesiti.... I ono seljacko govno Dzaferovic, udari kravatu, stavi skupe cvike, nabaci osmjeh i umjesto u razvoj privrede ("Sta je to privreda??? Sta ce nama to???? To je nesto strano!!! Neka islamofobija!!" raci ce Bosnjaci) pare da jednom izdajniku i kriminalcu, onom sto lize muda cetnika Miskovica i Dodika... u slobodno vrijeme... inace velikom vakifu islamske zajednice kojem reis ljubi ruke gdje god da ga vidi :lol: ... I NISTA se desiti nece.

Najjaca drzava, nane mi...
Sutra ce se svi cuditi kako nemamo proizvodnje i zasto poljoprivrednici strajkuju, a covjek nelegalno podijeli kredite u aktivu Avaza.
jedna

#1081 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by jedna »

tranquil wrote:
jedna wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

avazu je to najnormalnije,napadati nekog preko porodice,spominjati mu porodicu u nedostatku pravih argumenata,tipična havazovština.
pazi ove rečenice:

"SBBBIH saznaje da je nalogodavac da se od tehničke omaške organizatora napravi politička afera radončiću u posrnulom oslobođenju propali političar na čelu SBIH, čiji su brat, bratići, supruga, najbolji prijatelj, te majka omiljenog novinara, odreda izdržavali zatvorske kazne zbog krađa, ratzbojništva i finansijskih zloupotreba"

:-) :-) :-) šta reći na ovo??? :run:
Obrati pažnju na početak paragrafa - "SBBBIH saznaje" - ne "Avaz saznaje", "Naši novinari su saznali", "Iz neimenovanog izvora saznali smo" nego "Stranka saznaje" - mislim, ili su upravo odali da već imaju vlastitu obavještajnu službu, ili je u pitanju frojdijanska omaška koja nam govori da ovi ljudi imaju stopostotno poistovjećivanje novinske kuće sa strankom.
da, da...upravo to prvo mi i jeste zapalo za oko, a potom oni raznorazni epiteti. grose :shock:
strujnik

#1082 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by strujnik »

softly wrote: Gledao sam tu emisiju i zaista nisam vjerovao da onaj novinar ni ne trepnu kad ga je Senad satjerao u cosak.
Odavno mi je jasno da je glavna kvalifikacija avazovih novinara - spremnost na ovakve stvari i dzon obraz, ali me, svejedno, interesuje kakvi su ti ljudi privatno. Zna li neko konkretno ovog Mandala privatno, zna li mu prijatelje jer bas me interesuje kakvi su ovakvi konstruktori monstruoznih lazi - kad su iskreni.
Ne znam Fadila Mandala, ali znam jako dobro Faruka Velu, jednog od Fahrinih "novinara". Znam ga od 5. razreda osnovne skole, tada fin i pristojan, doduse ne puno drustven, nije cesto ucestvovao u vannastavnim aktivnostima, niti se cesto druzio sa rajom iz skole ili ulice. Poceo je sa radom na lokalnom radiju u Gornjem Vakufu, da bi presao kasnije, ja mislim prvo u mostarsko dopisnistvo Nezavisnih novina, a kasnije u dopisnistvo Dnevnog avaza. Tek je odnedavno presao u Sarajevo. Koliko sam ga vidjao u Mostaru nije nikad bio u drustvu, niti sam ga vidio na nekom dogadjaju, osim ako nije bio kao reporter. Iskreno, cudio sam se kad sam vidjao te pljuvacke tekstove potpisane njegovim imenom, znajuci ga kao mirnog i pristojnog Facu (kako smo ga zvali).
skojotovski

#1083 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by skojotovski »

najgore od svega je sto ce ovaj fasista pobijediti na izborima! :x
skojotovski

#1084 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by skojotovski »

ovi dosadasnji su male mace, pravo zlo tek dolazi
nikad_izvini

#1085 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by nikad_izvini »

luckylaka wrote:Ne mogu se sjetiti ko ali znam da neko od forumasa cesto koristi onu,,u pet deka,,sto bi se moglo reci za Avdica i Fahru.Naravno citaocima SB Avdic je hadzija,citaocima Avaza Fahro je reis .Drugo.Kako znati sta pise u SB ili Avazu ako ne procitate navedene.Dakle cita se i SB i Avaz bas od onih koji ovdje eto,,ko fol,,ne citaju nijedno aliu sve znaju sta pise.Inace za mene dvojac,,u pet deka,,su propali novinari,mafijasi i pored toga dva kretena koji ce nakon svog ovog pljuvanja jedan drugom lizati dupe.
Jedan uzima kredite od Razvojne banke i gradi zgrade(umjesto da se privreda razvija pa ti na taj način direktno ostavlja djecu bez posla i perspektive), izdaje sve redom, od Alije koji mu je dao pare za pokretanje lista preko Sefera, SDP-a, Harisa, Tihića, dok se drugom može prigovoriti da je cuger i da "ima pogan jezik". Oni ti isti ? Idi opali si šamarčinu, možda dođeš tobe, mada sumnjam, preglup mi se činiš.
VjecitiStudent

#1086 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by VjecitiStudent »

U USA je Fahro odrzao predavanje pod imenom "Bosnia-Herzegovina: One Country, or Not?", sto je izazvalo zestoke proteste nekih udruzenja gradjana u USA porijeklom iz BIH.
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=5147

Medjutim, citaoce Avaza, Radoncic laze, u Avazu je objavljeno da je to predavanje odrzano pod imenom
"Ekonomijom protiv podjele BiH"
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/iz-m ... utu-za-mir

Evo kako izgleda originalna najava na "United States Peace Institute", gdje je predavanje i odrzano:
http://www.usip.org/events/bosnia-herze ... try-or-not
Bosnia-Herzegovina: One Country, or Not?
What economic and political economic factors keep Bosnia-Herzegovina a unified state? Is the division of Bosnia-Herzegovina a viable future for the region or would smaller states lack the necessary political and economic components to survive? Politician and businessman Fahrudin Radončić will address these questions in his discussion.

Ako bi neko od ljubitelja gore pomenute novine bio ljubazan da objasni kako je moguce da
Bosnia-Herzegovina: One Country, or Not?
bude prevedeno kao
"Ekonomijom protiv podjele BiH"
chuchumbamayumbe

#1087 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by chuchumbamayumbe »

Ma lik je na nekom svom tripu...fakat se ponekad upitam da li on vise umije da razluci sta je to istina a sta fikcija, sta je stvarnost a sta laz?!
Udarilo mu u glavu, pa ne popusta.
strujnik

#1088 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by strujnik »

Ko bi reko cuda da se dese pa Vjeciti kritike uputi na Avazove adrese :D
VjecitiStudent

#1089 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by VjecitiStudent »

chuchumbamayumbe wrote:Ma lik je na nekom svom tripu...fakat se ponekad upitam da li on vise umije da razluci sta je to istina a sta fikcija, sta je stvarnost a sta laz?!
Nije mu udarilo u glavu, vec je samo skontao da u ovoj zemlji LAZ bez problema prolazi.
VjecitiStudent

#1090 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by VjecitiStudent »

strujnik wrote:Ko bi reko cuda da se dese pa Vjeciti kritike uputi na Avazove adrese :D
Da je Avaz sramotna novina bez trunka casti i obraza, i ptice na grani vec vise od deceniju cvrkucu.
Zar ima potrebe dodavati ulja na vatru, osim kad sve to ne dobije i nove dimenzije kao u ovom gore primjeru.

Da je danasnje Oslobodjenje samo korumpirana sjena nekadasnje novine, mnogi ovdje jos uvijek ne kontaju.
Da je danasnje Oslobodjenje zaista hrabra, nepotkupljiva i nezavisna novina, kao nekada, imao bi i Fahro puno manje municije za napadanje.
amrica

#1091 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by amrica »

chuchumbamayumbe wrote:Ma lik je na nekom svom tripu...fakat se ponekad upitam da li on vise umije da razluci sta je to istina a sta fikcija, sta je stvarnost a sta laz?!
Poslije tornjOva napravice piramidu nasred Carsije, sa munarom, FaHraon prvi Radonses :run:
VjecitiStudent

#1093 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by VjecitiStudent »

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/kome ... -terorista

Suljagic izribao plavusu (plavusa = Sanja V.) samo zato da bi javnost zaboravila na Alzirusku grupu????! :-)
Za koji koeficijent inteligencije je namijenjena ova logicka konstrukcija?
callmethebreeeze

#1094 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by callmethebreeeze »

ne vjerujem ja da njih logika previse zanima. fazon je u clanak ubaciti sto vise kompromitirajucih stvari, bile istinite ili ne, to sve promuckati i izbaciti pljuvacki clanak. a ne smijemo se zavaravati da raja ovo nece popusiti. mislim, i gebelsove lazi su se nekome doimale nelogicnim, pa opet bi holokaust.
(naravno, ne vjerujem ja da ce avaz proizvesti nove progone, samo sam svabe naveo kao primjer da ni jedan narod nije imun na lazi. bog nam je svjedok mi to nikako nismo)
madner

#1095 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by madner »

Prejaki su clanci, sto jest jest. Dobili bi ban na ovom komunjarskom portalu 100% :D
zonbirile

#1096 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by zonbirile »

Ščepo nominalno ima srednju likovnu školu.Baš me interesuje koji je doktorat prijavio CIK-u.
Control panel

#1097 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Control panel »

Mene ne brinu ovi umobolnici iz avaza mene vise brinu ljudi koji to citaju, odobravaju i u to vjeruju.
radeljas

#1098 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by radeljas »

Control panel wrote:Mene ne brinu ovi umobolnici iz avaza mene vise brinu ljudi koji to citaju, odobravaju i u to vjeruju.
mene vise od onih koji citaju (moraju se ljudi negdje i generalno informisati, na stranu pljuvacki komentari), brine podrska "intelektualaca" tipa gdje sanje vlaisavljevic (doduse iz onoga sto ona pise vidi se da ona podrzava i dodika, a i ono sto je radio karadzic), tipa m.filipovica, sidrana i sl. da ne govorim da se nekakvih "pismenih" ljudi koje znam i za koje sam mislio da su pozitivni likovi, uclanilo kod fahre tajkuna u stranku. e to je tek jaaako zabrinjavajuce. jednostavno nema odgovarajuce alternative i nema dovoljno glasnih i ovdje cjenjenih ljudi da kazu nesto protiv pljuvanja koje dolazi iz avaza. sve prolazi samo tako
zonbirile

#1099 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by zonbirile »

radeljas wrote:
Control panel wrote:Mene ne brinu ovi umobolnici iz avaza mene vise brinu ljudi koji to citaju, odobravaju i u to vjeruju.
mene vise od onih koji citaju (moraju se ljudi negdje i generalno informisati, na stranu pljuvacki komentari), brine podrska "intelektualaca" tipa gdje sanje vlaisavljevic (doduse iz onoga sto ona pise vidi se da ona podrzava i dodika, a i ono sto je radio karadzic), tipa m.filipovica, sidrana i sl. da ne govorim da se nekakvih "pismenih" ljudi koje znam i za koje sam mislio da su pozitivni likovi, uclanilo kod fahre tajkuna u stranku. e to je tek jaaako zabrinjavajuce. jednostavno nema odgovarajuce alternative i nema dovoljno glasnih i ovdje cjenjenih ljudi da kazu nesto protiv pljuvanja koje dolazi iz avaza. sve prolazi samo tako
-----------------------------------------
nominalno obrazovanje,vrćenje po raznim forumima nije legitimacija intelektualca.Pa i Sado-govedo-Bahtić ima fakultet.
Control panel

#1100 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Control panel »

radeljas wrote:
ja intelektualaca i govana. promijenili su stranaka da ni oni sami ne znaju sve zarad svoje licne koristi. pa dosao i Scepo na red da im da koju crkavicu za rakije.
Post Reply