Avio kompanije all about
-
sarayewo
#1076 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
@macan - u potpunosti si u pravu... Ponudjen mi je tek danas kad sam nazvao i napravio frku i pitao ih "a sta ako ja recimo imam planove za subotu?", djevojka je odgovorila "pa mozemo vas staviti na ovaj u utorak"... Niko van BHA nema posao i ne radi ponedeljak i utorak, pa moze letiti kad se njima cefne.
A da, jos jedan interesantan detalj je da su (valjda zbog nedostatka putnika) maknuli 737 sa te linije i u subotu leti ATR... sto izmedju ostalog znaci let od 3 sata umjesto od 2.
A da, jos jedan interesantan detalj je da su (valjda zbog nedostatka putnika) maknuli 737 sa te linije i u subotu leti ATR... sto izmedju ostalog znaci let od 3 sata umjesto od 2.
-
akcija007
#1077 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
JA KADA SAM bio u Pragu tada je jos BHA letio za Prag sam pitao u Cedoku najvecoj i najjacoj ceskoj putnickoj agenciji kako mogu iz Praga stici u SA , ona mi je rekla samo Austranom via Bec ili via Budimpesta Malev .
Ja kada sam govorio o tome da OU ima potpisane code share sa vecinom kompanija iz svih udruzenja sam mislio na ovo da sve bude u jednoj karti al ne znam kako se zove npr. moja tetka ima sve u jednoj karti Sa-ZAG-AMS-Minneapolis OU i KLMili OU i Nortwest. Kako se ovo zove ?
Evo dijelova intervjua potpredsjednika Uprave UA.
*U Hrvatskoj se često postavlja pitanje o direktnim letovima između SAD-a i Hrvatske. Kakva je ekonomska opravdanost takvih letova?
Jedna je od ključnih stvari u našem poslu razvijati tržište, a to se može prije svega stjecanjem iskustva. Primjerice, ove godine smo uspostavili izravne letove koji povezuju SAD s Rimom, ali prije toga smo s Rimom bili povezani preko Frankfurta. Kad smo uvidjeli koliki je promet preko Frankfurta za Rim, odlučili smo uspostaviti izravan let. Upravo su code share sporazumi vrlo dobar alat da bi se ispitalo tržište i eventualno donijela odluka o izravnim letovima. Code share nam otvara mogućnost da jednog dana eventualno otvorimo izravan let prema nekom odredištu, to je nekakvo prijelazno rješenje. Još ne znamo broj putnika za Zagreb ili Dubrovnik iz SAD-a, code share će nam to pokazati i kad snimimo tržište, znat ćemo što učiniti.
"Stvaranje boljih modela i mrežno povezivanje kompanija primarni su način borbe za tržišta i zasigurno puno isplativiji od izravnih letova." -Michael Whitaker, potpredsjednik United Airlinesa zadužen za širenje na internacionalna tržišta
Ja kada sam govorio o tome da OU ima potpisane code share sa vecinom kompanija iz svih udruzenja sam mislio na ovo da sve bude u jednoj karti al ne znam kako se zove npr. moja tetka ima sve u jednoj karti Sa-ZAG-AMS-Minneapolis OU i KLMili OU i Nortwest. Kako se ovo zove ?
Evo dijelova intervjua potpredsjednika Uprave UA.
*U Hrvatskoj se često postavlja pitanje o direktnim letovima između SAD-a i Hrvatske. Kakva je ekonomska opravdanost takvih letova?
Jedna je od ključnih stvari u našem poslu razvijati tržište, a to se može prije svega stjecanjem iskustva. Primjerice, ove godine smo uspostavili izravne letove koji povezuju SAD s Rimom, ali prije toga smo s Rimom bili povezani preko Frankfurta. Kad smo uvidjeli koliki je promet preko Frankfurta za Rim, odlučili smo uspostaviti izravan let. Upravo su code share sporazumi vrlo dobar alat da bi se ispitalo tržište i eventualno donijela odluka o izravnim letovima. Code share nam otvara mogućnost da jednog dana eventualno otvorimo izravan let prema nekom odredištu, to je nekakvo prijelazno rješenje. Još ne znamo broj putnika za Zagreb ili Dubrovnik iz SAD-a, code share će nam to pokazati i kad snimimo tržište, znat ćemo što učiniti.
"Stvaranje boljih modela i mrežno povezivanje kompanija primarni su način borbe za tržišta i zasigurno puno isplativiji od izravnih letova." -Michael Whitaker, potpredsjednik United Airlinesa zadužen za širenje na internacionalna tržišta
- Koshpa
#1078 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Mogul ja sad malo reci kojusarayewo wrote:@macan - u potpunosti si u pravu... Ponudjen mi je tek danas kad sam nazvao i napravio frku i pitao ih "a sta ako ja recimo imam planove za subotu?", djevojka je odgovorila "pa mozemo vas staviti na ovaj u utorak"... Niko van BHA nema posao i ne radi ponedeljak i utorak, pa moze letiti kad se njima cefne.
Otkad je uspostavljen let SJJ-DUS-SJJ nikad ama bas nikad B737 nije letio Subotom za DUS, nego je taj isti letio samo Utorkom, a Subotom uvijek letio ATR. Zasto, zato sto Subotom BHA ima 2 leta za Skandinaviju i za istu nije moguce da leti ATR.
Sto se tice obavjestenja za pomjeren let, uradjeno je ono sto se uvijek radi kada se pomjeri let ili otkaze, a to je da se stavi prva opcija iste kompanije i proslijedi putniku, u slucaju da putniku ne odgovara ponudjeni let, isti taj ima pravo da trazi da se prvim sljedecim letom prebaci na tu destinaciju. Hocu da kazem ako ti ne odgovara Subota da letis, trazi da letis iskljucivo u Nedelju kako si i rezervisao i platio kartu. Bit ces prerutiran preko Beograda za Dizeldorf.
I da sretno drug
- Koshpa
-
sarayewo
#1080 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ok, ja sam do sada 2-3 puta letio za ili iz DUS ali cinjenica da je uvijek bio utorak... Tu si u pravu.Koshpa wrote:Mogul ja sad malo reci kojusarayewo wrote:@macan - u potpunosti si u pravu... Ponudjen mi je tek danas kad sam nazvao i napravio frku i pitao ih "a sta ako ja recimo imam planove za subotu?", djevojka je odgovorila "pa mozemo vas staviti na ovaj u utorak"... Niko van BHA nema posao i ne radi ponedeljak i utorak, pa moze letiti kad se njima cefne.
A da, jos jedan interesantan detalj je da su (valjda zbog nedostatka putnika) maknuli 737 sa te linije i u subotu leti ATR... sto izmedju ostalog znaci let od 3 sata umjesto od 2.![]()
Otkad je uspostavljen let SJJ-DUS-SJJ nikad ama bas nikad B737 nije letio Subotom za DUS, nego je taj isti letio samo Utorkom, a Subotom uvijek letio ATR. Zasto, zato sto Subotom BHA ima 2 leta za Skandinaviju i za istu nije moguce da leti ATR.
Sto se tice obavjestenja za pomjeren let, uradjeno je ono sto se uvijek radi kada se pomjeri let ili otkaze, a to je da se stavi prva opcija iste kompanije i proslijedi putniku, u slucaju da putniku ne odgovara ponudjeni let, isti taj ima pravo da trazi da se prvim sljedecim letom prebaci na tu destinaciju. Hocu da kazem ako ti ne odgovara Subota da letis, trazi da letis iskljucivo u Nedelju kako si i rezervisao i platio kartu. Bit ces prerutiran preko Beograda za Dizeldorf.
I da sretno drug
S druge strane, meni tokom razgovora sa BHA nijednog momenta nije ponudjena opcija reroutinga vec je iskljucivo bilo subota ili utorak sa BHA.
U skladu sa tvojim zadnjim postom, drago mi je letjeti sa BHA i gledam da to uradim kad god mogu, i bude mi krivo kad vidim tako malo putnika u avionu... Avioni su dobri, usluga je super, a i sto neko rece ranije lijepo je kad ti kazu "dobar dan" sa osmijehom.
-
zurich
#1081 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
lijepo se pozvati na pozitivne zakonski vazece propise i BiH i EU(koji su na ovaj let aplikativni s obzirom da je destinacija u EU). Traziti da te rebookiraju TOG DANA na drugi let/letove ako treba i druge kompanije da bi dosao na zeljenu destinaciju i oni ce to napraviti. Nikakve varijante oko polazaka dan ranije, dan kasnije i sl.Oni to moraju uraditi i oni to rade(govorim iz vlastitog iskustva), samo uvijek pokusavaju "napraviti varijantu koja je najjeftinija". A ja sto iz objektivnih razloga, sto iz principijelnih razloga na to ne pristajem. Sto bude vise "principijelnih putnika" koji zahtijevaju da lete na taj dan to ce se i oni manje odlucivati na pretumbacije letovima jer ce znati da ih takvi postupci vise kostaju nego potencijalna usteda o spajanju dva leta u jedan i sta ja znam sta sve ne.sarayewo wrote:E danas sam stvarno propisno popizdio na BH Airlines... Letio sam sa njima nekoliko puta na relacijama SJJ - VIE i SJJ - DUS i bio sam prezadovoljan, ugodan let, ugodno osoblje...
Medjutim, danas otvaram mail i dobijam obavjestenje od gospode iz BHA da je moj let za Dusseldorf pomjeren sa nedelje (27.9.) na subotu (26.9) - jednostavno obavjestenje mailom, ni da ko pita da li je to ok, da mi ponudi drugu opciju, ne daj Boze da su nazvali svih 15-20 ljudi koji su taj let do sada rezervisali... Sta da sam bio negdje na putu i da nisam otvorio mail, pa se u nedelju fino pojavim na aerodromu, a aviona ni na mapi...
Nazvao sam ih i nakon sto sam ih propisno nalijepio gospodjica s druge strane kaze: "znate, to nije do nas, to je do online prodaje, oni obavjestavaju svoje putnike". Isto kao da online prodaja i ona prodaju karte za razlicite kompanije, a ne za isti let...
pozdrav
-
akcija007
#1082 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Nema Croatia vise code share s Unitedom. Americke i Hrvatske vlasti za civilnu avijaciju nisu obnovile ugovore pa su i ukinuti code share letovi. Mogu biti iz USE code share za HR samo na stranim kompanijama, tako Unites stize iz Frankfurta u ZG samo kada Lufthansa leti, Delta stize s CSA iz Praga i Air Francom s CDG-a .
-
jefferson
#1083 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
To sam juce procitao. Ali tema je BHA, a ne Croatija, nesto se ne brinem za njih!akcija007 wrote:Nema Croatia vise code share s Unitedom. Americke i Hrvatske vlasti za civilnu avijaciju nisu obnovile ugovore pa su i ukinuti code share letovi. Mogu biti iz USE code share za HR samo na stranim kompanijama, tako Unites stize iz Frankfurta u ZG samo kada Lufthansa leti, Delta stize s CSA iz Praga i Air Francom s CDG-a .
-
smolsvoje
#1084 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Kad je u pitanju ovakav nacin rada da se ljudi ne obavijeste kako treba , tu uvijes postoji vise razloga a to je da je manja mogucnost frke kad
ne razgovarate direktno na telefon nego papir trpi sve, a dok covjek dobije BH Air prodje ga srdzba. Uvijek se to radilo napismeno.
Moze i tako ali nema price u stilu HOCETE LI DA VAS PREBACIM SA SUBOTE NA UTORAK , dje to ima? Nema problema, ako nema leta ali izvoli me stavi na drugu kompaniju ili ponudi mi alternaciju. Ima super veza preko BEG u subotom samo sto je karta skupa, ali to u ovom slucaju nista ne kosta putnika, to je na trosak BH Air, ako misle ozbiljno raditi a da se niko ne ljuti.
Sto se tice marketinga - malo se kao popravio. Imaju novog strucnjaka iz autoindustrije. Napravio je novi web dizajn u saradnji sa Fotoartom, ali se nama svidjela vise ona stara jer nije bila plagijat. Ovo je ascare prekopirano od drugih. Na onoj staroj mi je falio samo ONLINE booking. Ova nova nema nikakvu poruku a i stevka ima malo konjastu glavu. Ne znam koliki im je budzet za marketing ali moraju nesto vise raditi.
ne razgovarate direktno na telefon nego papir trpi sve, a dok covjek dobije BH Air prodje ga srdzba. Uvijek se to radilo napismeno.
Moze i tako ali nema price u stilu HOCETE LI DA VAS PREBACIM SA SUBOTE NA UTORAK , dje to ima? Nema problema, ako nema leta ali izvoli me stavi na drugu kompaniju ili ponudi mi alternaciju. Ima super veza preko BEG u subotom samo sto je karta skupa, ali to u ovom slucaju nista ne kosta putnika, to je na trosak BH Air, ako misle ozbiljno raditi a da se niko ne ljuti.
Sto se tice marketinga - malo se kao popravio. Imaju novog strucnjaka iz autoindustrije. Napravio je novi web dizajn u saradnji sa Fotoartom, ali se nama svidjela vise ona stara jer nije bila plagijat. Ovo je ascare prekopirano od drugih. Na onoj staroj mi je falio samo ONLINE booking. Ova nova nema nikakvu poruku a i stevka ima malo konjastu glavu. Ne znam koliki im je budzet za marketing ali moraju nesto vise raditi.
-
Tvrtko II Kotromanic
#1085 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
marketing je stvarno loš. Rijetko se reklamiraju u dnevnim novinama, a nikako po web stranica i tv. Bilo bi dobro snimiti neki promotivni spot da se vreti bar po domaćim tv stanicama. Mislim da za to BHA mora obezbjediti sredstva ako iole misli postati ozbiljna komapnija.
Po meni, BHA više funkcioniše zahvaljujući dobroj volji naših ljudi koji se trude i insistiraju da lete našom komanojom nego zaslugama menađmenta.
Po meni, BHA više funkcioniše zahvaljujući dobroj volji naših ljudi koji se trude i insistiraju da lete našom komanojom nego zaslugama menađmenta.
-
jefferson
#1086 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Na ovoj temi sam najvise cuo:
Ne mozemo
Mladi smo
Jebu nas drugi
Ne znamo
A zato kosovo za New York:
http://scanderbegair.com/
Ko misli da je zajebancije evo i potvrda:
http://www.airliners.net/photo/Scanderb ... 7dc64c7e10
ja sramote tito dragi!
Ne mozemo
Mladi smo
Jebu nas drugi
Ne znamo
ja sramote tito dragi!
- ljubav_aha
#1087 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
dragi jefferson,pa znas ko "drzi" procenat domace komapnije,zasto bi komapnija morala fukcionirati bolje od drzavejefferson wrote:Na ovoj temi sam najvise cuo:
Ne mozemo
Mladi smo
Jebu nas drugi
Ne znamo
ja sramote tito dragi!
-
Master.DKP
#1088 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Kosovo pravi takav proges u svemu sto radi da je to cudo ! Mi kao uvijek se smijemo shiptarima jer imamo imidz nekog jadnika kako pravi kifle na Bascarsiji ali ta generacije je proslost. Ljudi iz Pristine lete u New York i nazad i imaju za godinu dana nezavisnosti nego mi za 15 godina ovih najtezih.
Zato sam nama teme ( u zivotu, forumu i bracnom krevetu) Dodik i Rejs i onda vrtimo u krug dok ne crkenmo a niti jedan niti drugi nema dodirne veze sa nasim zivotima i sansama oko nas. Ali mi smo zabavljeni
do smrti konacne.
Zato sam nama teme ( u zivotu, forumu i bracnom krevetu) Dodik i Rejs i onda vrtimo u krug dok ne crkenmo a niti jedan niti drugi nema dodirne veze sa nasim zivotima i sansama oko nas. Ali mi smo zabavljeni
-
Tvrtko II Kotromanic
#1089 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Koshpa,
1.ti reće da je ovaj boeing uzet na leasing dok ne stigne drugi koji treba biti upisan u naš registar. Dokle je sa tim.
2. kakve su naznake da ćemo dobiti drugi mlaznjak do kraja godine, tj da li će biti ispoštovano ono što je dogovoreno.
1.ti reće da je ovaj boeing uzet na leasing dok ne stigne drugi koji treba biti upisan u naš registar. Dokle je sa tim.
2. kakve su naznake da ćemo dobiti drugi mlaznjak do kraja godine, tj da li će biti ispoštovano ono što je dogovoreno.
- bijelo_dugme
#1090 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Kad dolazi drugi avion? Na wikipediji pise da je moguc i treci, sta vi mislite?
- macan prvi
#1091 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Na stranici Aerodroma Sarajevo pise da je jutros u 2 sata (dakle prije oko sat vremena) trebao krenuti let za Frankfurt.
Kako je to moguce? Je li opet bilo premjestanja rasporeda? I da - let je otkazan, a redovan let koji krece u 15h nedjeljom za danas nije ni izlistan.
-
jefferson
#1092 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ovo postaje tragikomedija sa BH Airlinesom! Mislim da sljedeci direktor bar treba da bude bivsi Ministar pravde ili zdravstva 
Jos nesto sto se tice Kosova. Dok SJJ puca taxe, a avio kompanije se takmice ko ce vise koze zguliti sa putnika, dotle Aerodrom u Pristini ima preko milion putnika, na skoro dva miliona stanovnika. SJJ na 4 mil stanovnika jedva preko 500,000. Eto koliko nama ZAG i BGD uzimaju para zbog lose kompanije kao i cijena karata na SJJ.
Jos nesto sto se tice Kosova. Dok SJJ puca taxe, a avio kompanije se takmice ko ce vise koze zguliti sa putnika, dotle Aerodrom u Pristini ima preko milion putnika, na skoro dva miliona stanovnika. SJJ na 4 mil stanovnika jedva preko 500,000. Eto koliko nama ZAG i BGD uzimaju para zbog lose kompanije kao i cijena karata na SJJ.
- macan prvi
#1093 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Maloprije je taj podatak promijenjen sa "leti u 2:00, kasni 13 sati, al je otkazan", na "leti u 15 sati, al je jos uvijek otkazan". Jutrosnji let za Istanbul je kasnio jubilarnih 7 i po sati, cime je nadmasen rekord kasnjenja za Frankfurt od sest sati.

-
akcija007
#1094 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Vidio sam to, cudna situacija i sigurno je neka greska jer pise da let za IStanbul u odlasku iz SA kasni 7h i 25min a taj isti let u dolasku iz Istanbula kasni 1h i 20min !?
Pojavio se neki dolazak iz Stokholma u 16h koji kasni 3h i 25 min
-
jefferson
#1095 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
I neko me pita ovdje sto ne pomognem kompaniji i kupim kartu da uvezem sa ostalim legovima. Boze sacuvaj, pa uskoro ce nadmasiti i onaj prijeratni voz iz Stutgarta koji je redovno kasnio 6 sati!akcija007 wrote:Vidio sam to, cudna situacija i sigurno je neka greska jer pise da let za IStanbul u odlasku iz SA kasni 7h i 25min a taj isti let u dolasku iz Istanbula kasni 1h i 20min !?
- Koshpa
#1096 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Tvrtko II Kotromanic wrote:Koshpa,
Tako je Tvrtko, ovaj B737 je na lizing, a pravi B737 koji treba biti u vlasnistvu BHA bi trebao najkasnije doci do sredine novembra 2009, a drugi na proljece 2010.
- Koshpa
#1097 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ajd da malo pojasnim situaciju onima koje bas interesuju samo kasnjenja i otkazani letovi BHA ( to je najbitnije pusti os,ma tk. jp ju ou ha jaakcija007 wrote:Vidio sam to, cudna situacija i sigurno je neka greska jer pise da let za IStanbul u odlasku iz SA kasni 7h i 25min a taj isti let u dolasku iz Istanbula kasni 1h i 20min !?
Ovako sinocnji let subota 26sep iz Stockholma je otkazan iz tehnicih razloga B737-400, tako da je taj isti ostao u Stockholmu do danas oko nekih 13h i sletio kad je sletio jel, Jutrosnji Ist je kao sto ste vidjeli kasnili 7h jer je kao sto napisah B737 ostao u STO, Onda je TK jutros poslao zamjenski avion koji je trebao sletiti po planu letenja u Sa ali je i on kasnio iz operativnih razloga sat i 20-tak minuta, taj isti B737-800 je prevezao putnike iz IST za SJJ i vratio se u ISt sa putnicima SJJ-IST i naravno ostao na svom domicialnom aerordomu, a let za FRA je otkazan prije mjesec dana zato je i stajao na web-u da je u 02:00 po noci, cisto informacije radi, a da nebi bilo jos cudjenja za sutra i sutrasnji FRA je otkazan
- Koshpa
#1098 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
jefferson wrote:I neko me pita ovdje sto ne pomognem kompaniji i kupim kartu da uvezem sa ostalim legovima. Boze sacuvaj, pa uskoro ce nadmasiti i onaj prijeratni voz iz Stutgarta koji je redovno kasnio 6 sati!akcija007 wrote:Vidio sam to, cudna situacija i sigurno je neka greska jer pise da let za IStanbul u odlasku iz SA kasni 7h i 25min a taj isti let u dolasku iz Istanbula kasni 1h i 20min !?
Nemoj bogati ti pomagat kompaniji prezivjet cemo mi i bez tebe vjeruj mi
-
jefferson
#1099 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pa naravno. taxa za "razvoj avijacije," porezni obveznici, normalno da cete prezivjeti. Nisam ni sumnjo!Koshpa wrote:jefferson wrote:I neko me pita ovdje sto ne pomognem kompaniji i kupim kartu da uvezem sa ostalim legovima. Boze sacuvaj, pa uskoro ce nadmasiti i onaj prijeratni voz iz Stutgarta koji je redovno kasnio 6 sati!akcija007 wrote:Vidio sam to, cudna situacija i sigurno je neka greska jer pise da let za IStanbul u odlasku iz SA kasni 7h i 25min a taj isti let u dolasku iz Istanbula kasni 1h i 20min !?
Nemoj bogati ti pomagat kompaniji prezivjet cemo mi i bez tebe vjeruj mi
-
zurich
#1100 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ako nije problem, samo malo da nam pojasnis zasto su dva leta za FRA u dva uzastopna dana otkazana. Jel jedan ATR "ispao" iz operative ili nedostatak putnika ili nesto trece?Koshpa wrote: ajd da malo pojasnim situaciju onima koje bas interesuju samo kasnjenja i otkazani letovi BHA ( to je najbitnije pusti os,ma tk. jp ju ou ha ja)
Ovako sinocnji let subota 26sep iz Stockholma je otkazan iz tehnicih razloga B737-400, tako da je taj isti ostao u Stockholmu do danas oko nekih 13h i sletio kad je sletio jel, Jutrosnji Ist je kao sto ste vidjeli kasnili 7h jer je kao sto napisah B737 ostao u STO, Onda je TK jutros poslao zamjenski avion koji je trebao sletiti po planu letenja u Sa ali je i on kasnio iz operativnih razloga sat i 20-tak minuta, taj isti B737-800 je prevezao putnike iz IST za SJJ i vratio se u ISt sa putnicima SJJ-IST i naravno ostao na svom domicialnom aerordomu, a let za FRA je otkazan prije mjesec dana zato je i stajao na web-u da je u 02:00 po noci, cisto informacije radi, a da nebi bilo jos cudjenja za sutra i sutrasnji FRA je otkazan
Merci