Magarece_godine wrote:Cala je veliki krivac sto je Sarajevo doguralo u Europi dokle jeste. Sve ove momke koji trenutno igraju za Sarajevo su imali Arapovic i Bajramovic na pocetku prosle sezone, plus jos neki igraci (Rascic, Pandza ... ) Cala je od nista napravio nesto! To je cinjenica. Kazete forsira Dudu. Pa dobro ko ce nam igrati ? Za dudu sam barem cuo, za ove sto su sjedili na klupi i nisam bas (Nail Sehic , ili kako vec ??? ko je taj igrac ? Junior neki ? )
Istina je da je Husref imao bolje rezultate dok je vodio Sarajeva, ali husref je imao strasne igrace, puno kvalitetnije (necu reci namjerno bolje) od ovih koje Sarajevo ima danas. Milosevic, Muharemovic, Mackic...
Calu treba ostaviti, zaista ne vidim razlog zasto tjerati covjeka koji ima rezultat. I ta "kukavicka" igra koju spominjete. Mozete li se zapitati ko su napadaci Sarajeva ? Pravi, klasicni spic igraci koje Sarajevo u ovom momentu ima ? Ko su oni ? Avdic i Jahovic. Ima li jos neki ? Skoro je povrijedjen. Mozda bi veceras Cala igrao sa Avdicem i Jahovicem u vrhu, ali Avdic je ostao u svlacionici na poluvremenu nakon sto je dobio jedan udarac u glavu.
A otvoreno igrati protiv europskih ekipa je ludost. Pa i u defanzivnoj taktici na momente su se poigravali s nasom odbranom i nosale su nas vile (sjetite se Helsinborga na pocetku utakmice, pa i Cluja prvih dvadeset minuta sta su ljudi radili nasoj "defanzivi").
Ne bih da ispadne da branim Calu. Ali cinjenice su tu. Covjek je od nista napravio nesto TACKA
Upravo tako,igracki kadar koji Sarajevo posjeduje je NULA i Calini rezultati sa njima su za svaki respekt. Sasvim je nepotrebno kada neko krene pretumbavati onih par polu-igraca sto mi imamo,tamo-vamo,ovaj bi trebao ovo a onaj ono.Vecina njih,osim 3-4 bi trebali u Olimpiku zavrsiti,jer su totalno netalentirani i totalno neperspektivni. Ovo sto je Cala postigao sa njima je cudo. Mada ne branim ja Calu,Sarajevo je na prvom mjestu i Sarajevu treba puno,puno bolji trener od Cale.Naprimjer Matheus ili Ciro ili neki drugi internacionalni trener,koji iza sebe ima uspjehe i koji je u rangu da trenira barem klubove bivse 'velike cetvorke' ali sta mislite kada ce baljci i merdanovici od svoga tala otkinuti da nam plate takvoga trenera.Odgovor je isti kao i za nabavku igraca-NIKADA. A ako neko misli da je Husref Musemic advekatna zamjena za Calu,taj je presmijesan.Cala je profesor fudbala za Musemica. To sto je Musemic ostar sa igracima i uspije da im nametne disciplinu je za svaku pohvalu,medzutim i ja na radnom mjestu a i svojoj djeci uspjesno namecem disciplinu,sto me uopste ne cini nogometnim trenerom. Uostalom i moje misljenje i misljenje drugih forumasa nije mjerilo,mjerilo je cijana na nogometnom trzistu a znamo kakva je Musemiceva cijena i kolika je potraznja za njim.
Mislim da smo jucerasnjom pobjedom ipak prevazisli krizu i savladali rezultatski imperativ i da ce u nastavku biti manji pritisak na ekipi i treneru. Takodze poslije pauze u tim se vraca najbolji igrac i najveca zvijezda BiH premier lige,jedini pravi igrac kojega imamo,covjek koji na trzistu vrijedi kao pola ekipe Sarajeva a prakticno na terenu vrijedi triputa kao oni,jer sa njim je sve drugacije,ko ne vjeruje,neka se sjeti Sarajeva iz prosle jeseni i Sarajeva iz proslog proljeca-SKORO .
Tako da mislim da poslije prekida krecemo u lov na Borac i Velez,mada po prikazanom Velez i nije opasnost,zasad ih vile nosaju a njihov pad je neminovan. Mada trebamo ostvariti dobre rezultate u mecevima sa Zrinjskim i zeljeznicarom.Zrinjski je kvalitetan i uticajan a zeljeznicari su usli u velike talove sa sudijama(dominkovici i kompanija) i od njih se svemu moze nadati.