OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
delightful

Post by delightful »

ima li ko pri ruci onaj tekst za sms? hvala :)
jasminasab

Post by jasminasab »

delightful wrote:ima li ko pri ruci onaj tekst za sms? hvala :)
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 33#1713533 I drugi put. :)
johnnykola

Post by johnnykola »

sorry za off:

surdukni se, semi,
u bazencetu jedared
i za nas!

:D :D :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

nema predaje nema povlačenja

DOLAZIMO U SUBOTU 8)
vedderedi

Post by vedderedi »

Kazu na FTV-u sinoc da Tajo nije htio davati izjave.
Covjek nema sekunde odgovornosti, zna li on uopste da ga gradjani placaju?!?
zastava101

Post by zastava101 »

Nisam ni ja za sjedanje na raskrsnici. Ako bude ubacenih elemenata koji bi minirali skup, to ce im najlakse poci za rukom, ako budemo bili predugo na jednom jestu, bez aktivnosti. A zaustavljena vozila ce biti primamljiva i na dohvat ruke :(
Discball

Post by Discball »

paratrooper wrote:Ja mislim da imate sistem koji ne mozete popraviti da bude bolji.

Znate zasto ne moze biti bolji ?

Pa nemate ljude za bolji sistem :)
:x :x :x :x :x

De ba padobranac, možda ti i živiš negdje gdje ima malo više ljudi za bolji sistem, ali nemoj majke ti omalovažavat one koji ovdje diskutiraju i imaju građansku svijest.

:-D
Šapat

Post by Šapat »

Da se i ja "prikopcam" na ovo oko sjedenja i kazem da se i ja slazem da se ne sjedi.

Prvo - zima je jos ljudi :), odose te..si, ja..ci, bubrezi. Ostavimo sjedenje za April.

Drugo - vec sam cuo sa par strana kako se policajci, dakle obicni mali ljudi poput nas, zale da imaju problem oko toga hodanja po cesti, kako da to iskontrolisu i sl., a posto su ljudi do sada bili uz nas i ocito nas i generalno podrzavau sve dok ne pravimo sranja, mislim da se treba odustati od sjedenja.

Ne kazem da nece biti neki naredni put (a naredni put ce biti sigurno jer ovi ocito ne namjeravaju napustiti NASE stolice), ali da to preskocimo 01.03.
anakadabra

Post by anakadabra »

Kad malo bolje razmislim nisam ni ja za to sjedenje na raskrsnici i to samo zbog ubačenih elemenata koji bi to mogli iskoristiti i okrenuti skup u pogrešnom smijeru što nama nije cilj.
paratrooper

Post by paratrooper »

Discball wrote:
De ba padobranac, možda ti i živiš negdje gdje ima malo više ljudi za bolji sistem, ali nemoj majke ti omalovažavat one koji ovdje diskutiraju i imaju građansku svijest.

:-D
izvinjavam se ako sam pretjerao znam da ima super likova u bosni ali su fragmetirali svoje boje :)

molim te cjela prica se uvijek svodi na smjene i zamjene , ono sto jeste problem jesu ljudi , ljudi su zatvoreni , oni se plase da podrze jedni druge i da shvate jedni druge , da shvate jedni druge i onda kada grijese.
Last edited by paratrooper on 29/02/2008 10:16, edited 1 time in total.
Discball

Post by Discball »

Nema sjedanja, nema zaustavljanja, mirni protesti, naoružajte se fotoaparatima i kamerama obavezno, što se nas tiče možemo ovako do novih izbora ako niko nebude slušao, svake subote, ako naši vajni političari misle da im nećemo dosaditi :D :D :D :D

Molimo sve Građanke i Građane da obavezno kontaktiraju Redare ili Policiju čak i na najmanji pokušaj provokacije ili izazivanja incidenata. Pokazali smo više puta da nismo RULJA nego civilizirani Građani-Građanke.

:-D :-D :-D :-D
Šapat

Post by Šapat »

Pustite paratroopera - samo na ignore. Ionako ne konta sta prica, a mirise mi i na intrudera :)
nesvjesna

Post by nesvjesna »

anakadabra wrote:Kad malo bolje razmislim nisam ni ja za to sjedenje na raskrsnici i to samo zbog ubačenih elemenata koji bi to mogli iskoristiti i okrenuti skup u pogrešnom smijeru što nama nije cilj.
jedini razlog. inače, sjedila bih ja heftu ako treba. što se ledenog asfalta tiče, podmetneš transparent pod dupe. ali ne treba dozvoliti miniranje protesta kakvo se desilo trinaestog.
anakadabra

Post by anakadabra »

Suradnja građana s redarima i policijom je neophodna. Zato čim primijetite da se u vašoj blizini nalazi neko ko bi mogao napraviti i najmanji mogući incident signalizirajte na vrijeme. I naravno aparati, kamere i bilježite face tih ljudi.
SL67

Post by SL67 »

Alhemicarkaa (citat):

Posto imamo problem sa pistama kakav imamo, ima li gdje online kurs zvizdanja na prste?

EVO JA SE DOBROVOLJNO JAVLJAM KAO DEMONSTRATOR - ZVIŽDANJE POMOĆU PRSTIJU, MOJ SUPRUG UVIJEK TJERA MENE DA ZVIŽDIM JER KAŽE DA SAM NAJBOLJA. I SVE TO BESPLATNO!!!
Discball

Post by Discball »

Slušajte me dobro sada...!!!

Ljudi, Građani, Sarajlije, neću reći trebate, nego MORATE doći na proteste...

... osim ako se Vi ili Vaše dijete ne zadesite u blizini nekog obračuna kod kojeg se potegnu pištolji i Vi mislite da zato što ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje, a zaluta neki metak i mislite da neće ubiti baš Vas ili Vaše dijete zato što pripadate ili ne pripadate gore navedenim PP.

... osim ako se Vi ili Vaše dijete ne zadesite u tramvaju i znate sa sigurnošću da nož ne ubija ako ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako ne čekate u redu za neku operaciju ili bolnički krevet, a neko ozloglašen ima povlašteni status u toj istoj bolničkoj ustanovi i glavni u bolnici donese odluku kako se mora organizirati zaštitarska agencija a sve se naravno plati od onih koji su SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadaju nigdje.

... osim ako posjedujete automobil koji leti, pa ne prelazite preko silnih rupetina na cesti, pokradenih šahtova, neizasfaltiranih tramvajskih šina a simpatizirate SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako Vas ne smeta to što političari troše novac na gluposti namještenim tenderim i talovima od kojih vam stane mozak a Vi jeste SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako imate dijete srednjoškolca kojem će neko ponuditi drogu a Vi mislite da se to neće desiti jer ste Vi u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako mislite da Vam neko neće oteti torbu/torbicu, ukrasti automibil zbog toga što ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako Vam nije svejedno gledati kako Vaši sugrađani prebiraju po kontejnerima za smeće da bi se prehranili a vi ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje ili mislite da se Vi također nebi mogli naći u sličnoj situaciji.

... siguran sam da su Vam poznati problemi, pa dragi moju sugrađani nastavite dalje ovu listu jer vjerujem da i Vas kao i mene tište iste ili slične stvari koje se dešavaju oko Nas....

:-D :-D :-D :-D :-D
Discball

Post by Discball »

Što se tiče zviždaljki, ima na Ilidži u novootvorenom Sara Centru, sportska radnja na spratu, pravo dobre za 4 KM velike i jako glasne :D :D :D čujem da se takve iste prodaju u Intersportu za 7 KM, pa navalite.... :D :D :D

Gazdu nećemo baš obogatiti posebno ali ćemo doprinijeti općem dobru... :D :D :D :D :D :D :D :D :D
b.boja

Post by b.boja »

SL67 wrote:Alhemicarkaa (citat):

Posto imamo problem sa pistama kakav imamo, ima li gdje online kurs zvizdanja na prste?

EVO JA SE DOBROVOLJNO JAVLJAM KAO DEMONSTRATOR - ZVIŽDANJE POMOĆU PRSTIJU, MOJ SUPRUG UVIJEK TJERA MENE DA ZVIŽDIM JER KAŽE DA SAM NAJBOLJA. I SVE TO BESPLATNO!!!
dobro je, mislila sam da sam jedina zena, koja zvizdi na prste, na ovim protestima... :D
Pearl

Post by Pearl »

ima li zvizĐa gdje blize? ko je ono spominjao kineske radnje? :)

(sad kad kinezi krenu da uvoze brodove i brodove pista) :):)

naoruzajte se pistama, transparentima i glasovima.. i idemo u setnju do skenderije i nazad.. koga god sretnete da nije u masi nego stoji sa strane, zovite ih da nam se pridruze :)

@Diskaball, tekst je perfektan :)
Šapat

Post by Šapat »

SL67 - znamo da onaj tvoj ne zna "zvizdjat" :lol: :lol:
nesvjesna

Post by nesvjesna »

Pearl wrote:ima li zvizĐa gdje blize? ko je ono spominjao kineske radnje? :)

(sad kad kinezi krenu da uvoze brodove i brodove pista) :):)

naoruzajte se pistama, transparentima i glasovima.. i idemo u setnju do skenderije i nazad.. koga god sretnete da nije u masi nego stoji sa strane, zovite ih da nam se pridruze :)

@Diskaball, tekst je perfektan :)
bilo kod kineza na dobrinji, pola marke komad, metalne, prave sudijske. prošlu subotu kad sam došla žena mi rekla da je u petak prodala 50 komada, nema ni jedne. e sad ne znam jesu li došle u međuvremenu.

ma garant ima gore u china-townu, samo kome je na ruku gore ići?
Risto Kuglarić

Post by Risto Kuglarić »

Last edited by Risto Kuglarić on 29/02/2008 10:57, edited 1 time in total.
tajniglas

Post by tajniglas »

u proslu subotu je jedan ciko imao strasnu trubu, kao da slon rikne....hahahah, bio je jako simpatican i glasan, ali ne mogu nigdje da nadjem da i ja kupim..
Šapat

Post by Šapat »

Eno sad...a ja kad sam isao kod kineza, obidjoh polja Buljakovog, i sve zajedno bilo 10-ak pista, i to plasticnih, neupakovanih...pa mi nesto bilo bezze...sta znam ko je vec pisto s njima.

Ocito je proradio kineski kliker za trgovinu, vidili da je potraznja porasla i eto pista tonama :)
policy

Post by policy »

Koliko vidim, saopštenje CCI je na tragu naseg obećanja od prošle subote da ćemo sa ovima na Trgu Republike "vidjeti malo kasnije", ili tako nešto. Međutim, kako se šeta samo do Skenderije, onda ništa...

Nego, upada mi u oči to što mnogi na ovom forumu vole mahati sa ovim smilićima sa BH zastavama. Međutim, kad sam predlagao da na 01.03., Dan nezavisnosti BiH kažemo koju i za BiH, učinilo mi se da su se pojedinci nasli uvrijeđenim.

Pa pitam... U čemu je razlika izmedju mahanja BH zastavom na ovom forumu i na demonstracijama sutra?

Jesam li dobro razumio da je preporučeno da se ne odnosimo prema BiH nešto posebno, jer nas se to ne tiče baš ovih dana?
Locked