Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
Wolf.

#1076 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Wolf. »

Jel moze objasnjenje za ovu sliku? Briga me ako je bilo negdje objasnjenje, necu da trazim, ili dajte link :arrow: ili objasnite plsss! Ajde :sax:

Image
tranquil

#1077 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by tranquil »

Wolf. wrote:Jel moze objasnjenje za ovu sliku? Briga me ako je bilo negdje objasnjenje, necu da trazim, ili dajte link :arrow: ili objasnite plsss! Ajde :sax:

Image
Vrijedni visočaci, anno domini 2008
Wolf.

#1078 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Wolf. »

tranquil wrote:
Wolf. wrote:Jel moze objasnjenje za ovu sliku? Briga me ako je bilo negdje objasnjenje, necu da trazim, ili dajte link :arrow: ili objasnite plsss! Ajde :sax:

Image
Je li to objasnjenje?
Kolega sa Alipasinog

#1079 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Kolega sa Alipasinog »

Wolf. wrote:
tranquil wrote:
Je li to objasnjenje?
Ko zna da cita, njemu je objasnjenje.
Ali evo mnogo detaljnije, da i piramidioti razumiju:

Ova brda je oblikovala Semirova Prva udarna brigada.

Imas komentar malo vise: sto je babi milo, to joj se i snilo: Semir zelio stepenastu piramidu, pa su rudari stepenasto kopali.

--
"STA SE DESILO S OBJEKTIVNIM, NEUTRALNIM I NEPRISTRASNIM NOVINARSTVOM?" - Semir Osmanagic Borat, o novinarima FENE ;).
"Funkcioniramo tako da mi Mario posalje informacije, ja napisem saopstenje ili vijest, posaljem njemu a on ga vrati na FENIN sluzbeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglasava" - novinarka FENE Sabina Alikadic K@ranjem-Do-Istine, u poruci Semiru Osmanagicu Boratu.
"Sabina Alikadic ne prati Fondaciju niti cak njihove pressice" - Zoran Ilic', glavni urednik FENE.
Neregistrirani

#1080 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

Wolf. wrote:
tranquil wrote:
Je li to objasnjenje?
Jeste. A ima i "malcice" strucnije:

Image

Image

Image

Image

izvor
Kolega sa Alipasinog

#1081 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Izrsen je atentat na djela naseg pravog i istinskog narodskog naucnika. U duhu izvornog fasizma sto siri pozitivnu toplotnu energiju spaljujuci naucna djela, Fondacija je pokusala unistiti glas razuma o otkotrljanim megalitima, steccima koji su kotrljajuci se postali kamene kugle.

Medjunarodno i visestruko priznati radovi Ismeta Guglica Izme, poznatog i pod naucnim pseudonimom Dr. Phil Amer, mucki su uklonjeni sa stranica pozitivne energije koja sirom otvara vrata dijalogu sa oponentima.

Nema veze sto Fondacija na celu sa nasim vodjom Semirom pali tudje ograde, nema veze sto krade i unistava istinske artefakte srednjevijekovne drzave Bosne, nema veze sto prijeti fizickim nasiljem javnim i manje javnim licnostima sto se drznu priupitati o suvislosti njegove sulude teorije, nema veze sto pljuje po ustanovljenim naucnicima Bosne i Hercegovine, nema veze sto kuje zavjeru sa novinarima i novinskim kucama kako da jos malo vise prevare i pokradu redovno varani i sludjeni narod, nema veze sto su sve ove prevare oslikane i u njegovom privatnom zivotu -- ozenjen u Americi, covjek zivi multidisciplinarni zivot: malo Sabinu, malo Merimu, malo Besimu.

Ali ukloniti Izmine radove koji znacajno doprinose otkrivanju ove istinske tajne, fenomena Piramidiotizma u nas, je za Fondaciju koja zudi da otkrije sve tajne i napise sve istorije ispocetka -- u najmanju ruku cudno. Boji li se Fondacija kopanja?

S velikim postovanjem moram se podsjetiti djela ovog znacajnog narodskog naucnika:

http://www.ekspert.bloger.hr/

http://izmo-ekspert.blogspot.com/

http://alternativnafondacija.blogspot.com/

NE DAJ SE, IZMO!

Dobri ljudi, potpisite Izminu peticiju ovdje:

http://www.ipetitions.com/petition/izmo ... tures.html

Samo se nadam da siroti piramidiot Maksim Rus nece isto ovako zavrsiti, u kanalima halternativne istorije.

--
"STA SE DESILO S OBJEKTIVNIM, NEUTRALNIM I NEPRISTRASNIM NOVINARSTVOM?" - Semir Osmanagic Borat, o novinarima FENE ;).
"Funkcioniramo tako da mi Mario posalje informacije, ja napisem saopstenje ili vijest, posaljem njemu a on ga vrati na FENIN sluzbeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglasava" - novinarka FENE Sabina Alikadic K@ranjem-Do-Istine, u poruci Semiru Osmanagicu Boratu.
"Sabina Alikadic ne prati Fondaciju niti cak njihove pressice" - Zoran Ilic', glavni urednik FENE.
Giordano

#1082 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Giordano »

Neregistrirani wrote:
Wolf. wrote:
tranquil wrote:
Je li to objasnjenje?
Jeste. A ima i "malcice" strucnije:

Image

Image

Image

Image

izvor
:roll:

Ma nemojte ljudi tako,dobar mu je onaj sesir pravo!A i onaj jaran sa njegove lijeve strane,ama petica od cojka!

Sto jest,jest,treba priznati!

hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1083 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by hrasno38 »

veseoko_kukulamovic wrote:Oooo evo nama jope Hrasnog.
De ti nama Hrasno prvo metni ovdje link sa kojeg si prekopir'o objektivni i nepristrani tekst Merime Na Svoje Oko StruĆne Sekretarice Od Swelima, pa ćemo onda o sadržaju, i o trostrukoj provali o Swelimu kao uglednom egiptologu! :lol:

P.S. Hrasno, ako ne barataš sa engleskim, ima i na francuskom! ;)
Dakle prvo bih te zamolio da mi ne postavljas kao dokaze oponentske linkove raznoraznih blogera i sta ti ja znam. Kao drugo lijepo, uljudno i kulturno sam pitao da li Swelim moze pricati argumentovano o ovoj oblasti posto pise da je trostruki doktor egiptologije i arheologije i covjek koji je pronasao cetiri piramide ili je sve to laz. Trece da li je istina da Govedarica nije u zivotu objavio naucno slovo o piramidama. Dakle vrlo jednostavno postavljena pitanja na osnovu texta kojeg nisam iskopirao sa stranice Semira Osmanagica nego sa
http://piramide-bih.info/modules.php?na ... int&sid=67
mada naravno ne tvdim da nije i ova u vezi sa Semirom.
Kao cetvrto @Giordano smanji malo svoje dozivljaje i svojoj kuci urazumljuj koga god hoces. Ja nikada nisam tvrdio da sam strucnjak u ovoj oblasti ali imam oci i na osnovu toga mogu da stvorim neko svoje misljenje. U svakom slucaju se ne kurcim po forumu uzimajuci raznorazne besposlene blogere kao izvore argumentovanosti.
Babayaro

#1084 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Babayaro »

hrasno38 wrote:
De ti nama Hrasno prvo metni ovdje link sa kojeg si prekopir'o objektivni i nepristrani tekst Merime Na Svoje Oko StruĆne Sekretarice Od Swelima, pa ćemo onda o sadržaju, i o trostrukoj provali o Swelimu kao uglednom egiptologu! :lol:

Dakle prvo bih te zamolio da mi ne postavljas kao dokaze oponentske linkove raznoraznih blogera i sta ti ja znam. Kao drugo lijepo, uljudno i kulturno sam pitao da li Swelim moze pricati argumentovano o ovoj oblasti posto pise da je trostruki doktor egiptologije i arheologije i covjek koji je pronasao cetiri piramide ili je sve to laz. Trece da li je istina da Govedarica nije u zivotu objavio naucno slovo o piramidama. Dakle vrlo jednostavno postavljena pitanja na osnovu texta kojeg nisam iskopirao sa stranice Semira Osmanagica nego sa
Kao cetvrto @Giordano smanji malo svoje dozivljaje i svojoj kuci urazumljuj koga god hoces. Ja nikada nisam tvrdio da sam strucnjak u ovoj oblasti ali imam oci i na osnovu toga mogu da stvorim neko svoje misljenje. U svakom slucaju se ne kurcim po forumu uzimajuci raznorazne besposlene blogere kao izvore argumentovanosti.
Jooj covjece nisam bio ovdje jedno 2 godine i reko zamrlo ovo kakenje oko piramida kad ono vol.6 uhhh...malo proletim par stranica i opet isti likovi pisu nebuloze citiraju blogere, sami sebe citiraju, pa nemogu da vjerujem, osim ako...pa naravno da ste placeni to da radite :thumbup: :thumbup:
Zato hrasno jarane pusti sizifovski posao, fataj se drugih podforuma gdje mozes nesto konstruktivnije da uradis, :run: ovdje su najveci izdanci kompleksasa na ovim prostorima :mrgreen:
Giordano

#1085 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Giordano »

hrasno38 wrote:

Ma bolan ne bio,zar ti ne znas ko je ustolicio i uveo naziv "Egiptologija";znaj dobro da nisu Egipcani!

Ma zar ti taj sami izraz,trostruki doktor "egiptologije i arheologije",ne bode tvoj sopstveni racio?

Pa zar ti sami taj nazivi "Bosanska Piramid Sunca","Bosanska Piramida Mjeseca","Piramida Bosanskog Zmaja",ne lice na

govor mladica u pubertetu,koji je gutao u mladosti stripove "Indiana John"(Pogledaj samo taj sesir,ko djiete na tuti!)

Sve ostalo zanemari,...........,maksimalno upotrijebi svoje oci,usi i svoj razum,i bice ti sve jasno ko dan!

Zaboravi tu smijesno,zalosnu konferenciju, to je najobicnija kozmetika i shamar za sve cestite gradjane BiH! :x

Mani bolan price,.......,GDJE JE TU PIRAMIDA,to je pitanje pitanja,a odgovor je jednostavan,NEMA JE!

A sto se tice linkova i blogera tu imas moju podrsku! Ja sa blogerima nemam nista!Naravno da imas pravo na svoje misljenje,a ja pokusavam da te odvratim,jer smatram da taj covjek sramoti svakog gradjanina BiH!:zzzz:

Jadni Swelim,mozda i ne zna o cemu se radi,mozda je i cestit covjek,.........!

Topli pozdrav!

Dobro razmisli, i ne pitaj nikoga i ne citaj nista na temu "Bosanske Piramide",i molim te promjeni misljenje,znam da je to tesko,ali ja te ipak molim! :?

hrasno38

#1086 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by hrasno38 »

Giordano wrote:
hrasno38 wrote:

Ma bolan ne bio,zar ti ne znas ko je ustolicio i uveo naziv "Egiptologija";znaj dobro da nisu Egipcani!

Ma zar ti taj sami izraz,trostruki doktor "egiptologije i arheologije",ne bode tvoj sopstveni racio?

Pa zar ti sami taj nazivi "Bosanska Piramid Sunca","Bosanska Piramida Mjeseca","Piramida Bosanskog Zmaja",ne lice na

govor mladica u pubertetu,koji je gutao u mladosti stripove "Indiana John"(Pogledaj samo taj sesir,ko djiete na tuti!)

Sve ostalo zanemari,...........,maksimalno upotrijebi svoje oci,usi i svoj razum,i bice ti sve jasno ko dan!

Zaboravi tu smijesno,zalosnu konferenciju, to je najobicnija kozmetika i shamar za sve cestite gradjane BiH! :x

Mani bolan price,.......,GDJE JE TU PIRAMIDA,to je pitanje pitanja,a odgovor je jednostavan,NEMA JE!

A sto se tice linkova i blogera tu imas moju podrsku! Ja sa blogerima nemam nista!Naravno da imas pravo na svoje misljenje,a ja pokusavam da te odvratim,jer smatram da taj covjek sramoti svakog gradjanina BiH!:zzzz:

Jadni Swelim,mozda i ne zna o cemu se radi,mozda je i cestit covjek,.........!

Topli pozdrav!

Dobro razmisli, i ne pitaj nikoga i ne citaj nista na temu "Bosanske Piramide",i molim te promjeni misljenje,znam da je to tesko,ali ja te ipak molim! :?

OK evo neka je sve tako kako si ti napisao i neka si u pravu. E sad mi lijepo samo reci na osnovu kojih vlastitih kvalifikacija, strucnosti, istrazivanja, pisanja strucnih knjiga, kopanja mozes tako cvrsto i kruto tvrditi sve do sada napisano. Ako nemas priznate reference onda nema apsolutno nikakve razlike izmedju tebe sto tvrdis da nema i medju onima sto tvrde da ima. S tom razliko sto se kod ovih sto tvrde da ima omakne ipak poneka kvalifikacija za posao koji rade. Pa dobro evo neka taj Swelim nije trostruki doktor nego neka je samo doktor, neka nije pronasao 4 piramide nego samo radio na iskopavanju jedne, neka nije napisao neke tomove knjiga nego samo jedan prirucnik reci mi imas li ista i od ovog umanjeno-pobrojanog da moze tako da budes kategorican.
Mene neces nikada ubjediti takvim argumentima kao sto me nije ni Smir ubjedio da je to zaista piramida ali za razliku od tebe Semir me je ubjedio da tamo ima zaista nesto extra-interesantno koje se ne bi nikada (bar u mom zivotnom vijeku otkrilo) da se on nije ufatio lopatanja, niti bi ikada (a mozda ni tada) gospoda iz naseg arheoloskog kruga izasla na to brdo i pocela da istrazuje stari grad Visoki.
Ako Semir nije nista uradio a onda je doveo na to brdo turista vise nego cijela BiH zajedno. I onda ja treba da vjerujem da su hiljade ljudi budale a vas ovdje 4-5 pametni zajedno sa Govedaricom i jos po kojim BH dusebriznikom.
nigdje.nikog

#1087 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by nigdje.nikog »

hrasno38 wrote:
Ako Semir nije nista uradio (1) a onda je doveo na to brdo turista vise nego cijela BiH zajedno (2). I onda ja treba da vjerujem da su hiljade ljudi budale (3) a vas ovdje 4-5 pametni (4) zajedno sa Govedaricom i jos po kojim BH dusebriznikom.
1) Zaista nije nista uradio u smislu DOKAZA za svoju prvobitnu hipotezu;
2) Dovodjenje turista nema veze sa pitanjem postojanja piramida. Uostalom, Medjugorje je mnogo uspjesnije u tom smislu - i mnogo posteniji projekat. Tamo se nista ne tvrdi vec prepusta vlastitim ubjedjenjima i, sto je najvaznije, Medjugorje NE ISCE PARE od drzave, vec ih u nju unosi !
3) i 4) Pogrijesio si u oba detalja: U BiH je mnogo vise od 4-5 normalnih ljudi (oni koji ne vjeruju u ovu prevaru), ali i mnogo je vise od nekoliko hiljada budala koji vjeruju Semiru.
hrasno38

#1088 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by hrasno38 »

nigdje.nikog wrote:
hrasno38 wrote:
Ako Semir nije nista uradio (1) a onda je doveo na to brdo turista vise nego cijela BiH zajedno (2). I onda ja treba da vjerujem da su hiljade ljudi budale (3) a vas ovdje 4-5 pametni (4) zajedno sa Govedaricom i jos po kojim BH dusebriznikom.
2) Dovodjenje turista nema veze sa pitanjem postojanja piramida. Uostalom, Medjugorje je mnogo uspjesnije u tom smislu - i mnogo posteniji projekat. Tamo se nista ne tvrdi vec prepusta vlastitim ubjedjenjima i, sto je najvaznije, Medjugorje NE ISCE PARE od drzave, vec ih u nju unosi !
3) i 4) Pogrijesio si u oba detalja: U BiH je mnogo vise od 4-5 normalnih ljudi (oni koji ne vjeruju u ovu prevaru), ali i mnogo je vise od nekoliko hiljada budala koji vjeruju Semiru.
1. Da nije uradio bas nista nisi nikako u pravu ali nemam namjeru da elaboriram, mada se slazem da jos uvijek nije dokazao da je to piramida.
2. Ovdje si u pravu.
3. U BiH je minoran broj koje ti nazivas normalnim a jos je vece pitanje da li su normalni, arogantni, zluradi ili na neki nacin isfrustrirani a ogroman broj onih koji bi od srca zeljeli da je Semir u pravu pa makar se nazivali i budalama sto se naravno poklapa sa onim sto bi se moglo zvati "arogancija normalnih".
Giordano

#1089 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Giordano »

"OK evo neka je sve tako kako si ti napisao i neka si u pravu. E sad mi lijepo samo reci na osnovu kojih vlastitih kvalifikacija, strucnosti, istrazivanja, pisanja strucnih knjiga, kopanja mozes tako cvrsto i kruto tvrditi sve do sada napisano. Ako nemas priznate reference onda nema apsolutno nikakve razlike izmedju tebe sto tvrdis da nema i medju onima sto tvrde da ima. S tom razliko sto se kod ovih sto tvrde da ima omakne ipak poneka kvalifikacija za posao koji rade. Pa dobro evo neka taj Swelim nije trostruki doktor nego neka je samo doktor, neka nije pronasao 4 piramide nego samo radio na iskopavanju jedne, neka nije napisao neke tomove knjiga nego samo jedan prirucnik reci mi imas li ista i od ovog umanjeno-pobrojanog da moze tako da budes kategorican.
Mene neces nikada ubjediti takvim argumentima kao sto me nije ni Smir ubjedio da je to zaista piramida ali za razliku od tebe Semir me je ubjedio da tamo ima zaista nesto extra-interesantno koje se ne bi nikada (bar u mom zivotnom vijeku otkrilo) da se on nije ufatio lopatanja, niti bi ikada (a mozda ni tada) gospoda iz naseg arheoloskog kruga izasla na to brdo i pocela da istrazuje stari grad Visoki.
Ako Semir nije nista uradio a onda je doveo na to brdo turista vise nego cijela BiH zajedno. I onda ja treba da vjerujem da su hiljade ljudi budale a vas ovdje 4-5 pametni zajedno sa Govedaricom i jos po kojim BH dusebriznikom."
...............................................................................................................................................

Ja absolutno nemam nikakvog arheoloskog obrazovanja, a ni ti,tu se slazemo!
Posjetio,sam sticajem okolnosti,nekoliko arheoloskih lokacija,cisto kao turista,i razgovarao i gledao kako ti arheolozi mukotrpno kopaju po cijeli bogovetni dan,da bi nesto nasli,Sizifov posao sto da ti dalje pricam!
Usput da ti kazem da sam bio u Gizi,i vidio sam to grandiozno i velicanstveno djelo antickih egipatskih graditelj!
Kada sve to usporedim sa onim sto je taj piarmidoman prezentirao do sada,dodjem do zakljucka da je to zalost i sramota za sve nas,kako one nepismene,tako i za one pismene(sto je jos gore)
Ta arheoloska lokacija je poznata jos od stare Austrougarske monarhije,i tu nema sto da se doda,ali nazvati to "Dolinom Bosanskih Piramida,i izmisljatijos kojekakva druga imena stila "Indiana John",to samo moze ta spodoba u sheshiru i njemu slicni.To je najobicnije kasabsko zamlacivanje bilo koje nauke i naucne misli u BiH,ne samo arheologije!
To sto nasi nisu izlazili na tu lokaciju,to je zato sto nisu imali para!Tu pocinje i lezi igra tog piramidofobicara!?
Ja ne negiram da tu na tom brdu ne postoji nekakvo djelo ljudskih ruku jos dobro ne istrazeno,ali to nazvati "Piramida Sunca",to je blago receno,mahalski ili kasabski ili palanacki!
Ja ustvari i ne pokusavam da te ubjedim u nesto sto je protiv tvoje volje,pokusavam samo jedno a to je da sjednes i razmislis sam,i doci ces do normale,bez da ides u Visoko!
Ja nikad nisam bio u Visokom,niti cu,svaka cast visokim cevapima i susenom mesu,a cim mi neko pokaze tu "Piramidu Sunca" glavom i bradom,eto mene tamo,prvog! :?
A na kraju kazes da je doveo brdo turista u Visoko,ma kojih bolan turista,.........,pa znaci taj piramidotvorac je ustvari "turisticki radnik poslijednje generacije"!Daj urazu mi se covjece!Oprosti nemoj se ljutiti :roll:
Podji na Akropolis ili Gizu,ili Pompeje,pa ces vidjeti realnost i snagu zdravog i normalnog arheoloskog turizma!
Ti turisti u Visokom su mahom nasi ljudi na privremenom radu u inostranstvu! :zzzz:
I na kraju,nemoj se ljutiti na mene,nego pokusaj stati u odbranu obraza i casti BiH grdjana,kao sto je to ucinio Gosp.Govedarica,i kao sto i sam pokusavam!
I jos nesto cu ti kazati;ja kad nesto ne znam ili ne umijem,onda pitam,ali pitam onog koji zna barem nesto vise od mene,pa tako i tebi savjetujem.Nije sramota pitati,vec je sramota ne htjeti pitati onog koji zna!
Hocu da kazem,da je u ovom slucaju za mene referenca,misljenje svjetski arheologa,i naravno nasih legalnih arheologa,i njih mozemo pitati,zajedno ako zelis!A ne tamo nekakvog limara i svelimara!
Da si mi ziv i zdrav i dobro nam dosao!
nigdje.nikog

#1090 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by nigdje.nikog »

hrasno38 wrote:
nigdje.nikog wrote:
hrasno38 wrote:
1. Da nije uradio bas nista nisi nikako u pravu ali nemam namjeru da elaboriram, mada se slazem da jos uvijek nije dokazao da je to piramida.
2. Ovdje si u pravu.
3. U BiH je minoran broj koje ti nazivas normalnim a jos je vece pitanje da li su normalni, arogantni, zluradi ili na neki nacin isfrustrirani a ogroman broj onih koji bi od srca zeljeli da je Semir u pravu pa makar se nazivali i budalama sto se naravno poklapa sa onim sto bi se moglo zvati "arogancija normalnih".
..."zlurad", "arogantan", "isfrustriran" ! ! !

Samo zato sto ne vjerujem u jeftine opsjene.

Ili, bolje receno, zato sto ne vjerujem onima koji nemaju nikakve dokaze.
Niti imaju namjeru da ih pronadju vec cio ovaj prevarantski projekat baziraju na, citiram tebe,
"ogromnom broju onih koji bi od srca zeljeli da je Semir u pravu pa makar se nazivali i budalama" ! ! !

Ovome zaista ne treba nikakav komentar!
hrasno38

#1091 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by hrasno38 »

3) i 4) Pogrijesio si u oba detalja: U BiH je mnogo vise od 4-5 normalnih ljudi (oni koji ne vjeruju u ovu prevaru), ali i mnogo je vise od nekoliko hiljada budala koji vjeruju Semiru.[/quote]

2. Ovdje si u pravu.
3. U BiH je minoran broj koje ti nazivas normalnim a jos je vece pitanje da li su normalni, arogantni, zluradi ili na neki nacin isfrustrirani a ogroman broj onih koji bi od srca zeljeli da je Semir u pravu pa makar se nazivali i budalama sto se naravno poklapa sa onim sto bi se moglo zvati "arogancija normalnih".[/quote]

..."zlurad", "arogantan", "isfrustriran" ! ! !

Samo zato sto ne vjerujem u jeftine opsjene.

Ili, bolje receno, zato sto ne vjerujem onima koji nemaju nikakve dokaze.
Niti imaju namjeru da ih pronadju vec cio ovaj prevarantski projekat baziraju na, citiram tebe,
"ogromnom broju onih koji bi od srca zeljeli da je Semir u pravu pa makar se nazivali i budalama" ! ! !

Ovome zaista ne treba nikakav komentar![/quote]

A u redu je da sam ja "budala" zato sto nisam oponent istrazivanjima!!!!!!!!!!!!!!!!
nigdje.nikog

#1092 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by nigdje.nikog »

hrasno38 wrote:
A u redu je da sam ja "budala" zato sto nisam oponent istrazivanjima!!!!!!!!!!!!!!!!
Ti se nasao uvrijedjen a ja samo citirao tvoje rijeci!

Ali da prekinemo sa ovim licnim prepucavanjima.

Da li je budala onaj koji vjeruje (ja bih radije rekao - nasjeda) na ovu PREVARU, ili je onaj koji u nju ne vjeruje ANTIBOSANAC (!?)...ostavimo malo u stranu.

Pogledajmo onaj drugi, mnogo ozbiljniji aspekt, ove blamaze.

I zapitajmo se - zasto se ovo...nazovimo ga kako god, uporno nastoji INSTITUCIONALIZIRATI, tj. prevesti u DRZAVNI projekt i projekt ot drzavnog interesa (i, naravno, na teret drzavnog budzeta)?
Za razliku od, moram ponovo pomenuti, MEDJUGORJA.

I vidis tu je PRAVI PROBLEM - svi mi, tj. cijela BiH ispada jos jedanput predmet medjunarodne sprdnje i jos jedan dokaz da sa nama Bosancima nije sve u redu i da nije nimalo slucajno sto nam se desilo sve ovo sto nam se desilo.
Mi cemo ovakvim budalastinama retroaktivno opravdati i agresiju devedesetdruge !

A pogledaj Medjugorje - Vatikan ga ne priznaje, 99,9% nikad nije ugledalo tamo gospu, oni sto su je navodno ugledali...i oni prestali u nju gledati vec se zagledali u novcanike...
Ali Medjugorje fercera ko sat.
Zasto? Pa zato sto tamo nema idiota poput Semira, ili bolje receno, tamo nema idiotluka koji stvara Semire.
A vidi ove bruke ovdje - godine smo potrosili u cekanje na makar jednu ciglu od najvece piramide na svijetu zato sto se cio projekat bazira na TVRDNJI a ne na SUGESTIJI kako bi trebalo i kako je slucaj u Medjugorju;
Ali dobro svako ima pravo da tvrdi sto hoce, ali kad se u cilju dokazivanja svakakvih tvrdnji potrosi bruka drzavnih para...e tu ima mjesta i za krivicno gonjnje!
Bosna (ovdje zaista treba iskljuciti Hercegovinu) je, pored Kazahstana, postala najveca svjetska atrakcija, ali ne turisticka - vec atrakcija za SPRDNJU!

S tom razlikom sto, za razliku od Kazahstana, nama BORAT ne treba - eno Borata pune ih, on malo - jedanaest vlada!

Tu je prijatelju pravi problem. Semir i vi svi njegovi poklonici hocete NASILU da nametnete jednu vjeru - Vjeru u Semira i da to proglasite Drzavnom Vjerom.

E pa nece moci prijatelju, ovo je jos uvijek sekularna drzava i nijedna religija, ukljucujuci i ovu vasu (jer ovdje nema niceg osim vjerovanja) ne smije se poistovjetiti sa drzavom.

JASNO ?
Kolega sa Alipasinog

#1093 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Tako ti funkcionise mozak piramidiota: svi su oni otvoreni za konstruktivnu diskusiju sa "oponentima", ali ne kad "oponenti" imaju argumente.

Jesi li ikad cuo Semirov ili komentar ijednog drugog piramidiota na primjedbu da su frizirali novinske izvjestaje? Nisi, i neces nikad ni cuti, jer to -- friziranje "naucnih dokaza", "medjunarodnih verifikacija", "nedvosmislenih nalaza" ostvareno kroz zavjeru s novinarima i nekim novinskim kucama -- to je u stvari osnovna djelatnost ove prevarantske organizacije, kako bi spustili pandze na novac iz budzeta.

Ovi ljudi niposto nisu doprinijeli nicem dobrom i "pozitivnom", kako Semir voli izvaliti, i kako bi nas Hrasno volio ubijediti. Ovi piramidioti samo doprinose jos dubljem odronu bosanske intelektualne svijesti i socijalnog ocaja, a sve u svrhu lakog namicanja para na tudjoj gluposti.

--
seljak_cojek

#1094 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by seljak_cojek »

hrasno38 wrote:

Hrasno, ćojeće, pa đe si ti.
Nego što se tiće tog Swelima, ćojek stvarno nema ni strućne kvalifikacije a mešćini ni pojma o ćemu govori.
Ko je Dr. Nabil Swelim
Egyptological degrees: Ph.D., 1981, with summa cum laude, The Eotvos Lorand University, Budapest, Hungary; Academic Candidate of Sciences (= Habilitation) 1990, The Hungarian Academy of Science, Budapest, Hungary; currently a D.Sc. candidate.
Archaeological Discoveries: The Pyramid called Sinki at Abydos. The Dry Moat surrounding the Step Pyramid Complex at Saqqara. The identity of the Pyramid of Seila. The Brick Pyramid at Abu Rawash, the north Pyramid of Mazghuna = Lepsius 59, and others.

Listed on a monument at the Saqqara Museum among the main archaeologists from 1850 to 2006. Currently invited to observe the work of the Bosnian Pyramid of the Sun Foundation.

Publications: (selected)
Monographs:

· Some Problems on the History of the Third Dynasty, Alexandria 1983.
· The Brick Pyramid at Abu Rawash, Number '1' by Lepsius, Alexandria 1987.
· Alexandrian Studies in Memoriam Daoud Abdu Daoud, BSAA 45(1993) Editor.
· The Pyramid Hills: Visocica and Pljesevica Hrasce, Observations, and Analyses. Sarajevo 2007.

· 7 Layer Monuments of the Early Old Kingdom Forthcoming
· Pyramids of the Third to the Thirteenth Dynasty, Analyses, Catalogues and Developments; 4 Volumes in Preparation

Contribution to Festschrifts of: I.E.S. Edwards, W. Kaiser, J. Leclant, L. Kakosy, J-Ph. Lauer, D. Arnold, E. Gaal – U. Luft – L. Torok , Mafred Bietak, Ali Rawan and Gunter Dreyer.

Contribution to Memorials of: D. A. Daoud, and Abd El Aziz Sadek (Azzouz).
Encyclopedia Entries: Macmillan's Dictionary of Art (2)

Articles:

Archaeological and Historical Studies, 4, 5 and 7; MDAIK, 38, 47 and 53; JSSEA, 14, Occasional Publications, 7 (EES); Studia Aegyptiaca, XIV, XVII; IFAO Bd’E 106-1; BSAA 45; Bibliotheca Alexandrina, The Alexandria Project, http://www.icbp.ba and others.

Membership:

President of the ICBP Sarajevo 2008; Winkelmann’s corresponding member of the German Institutes of Archaeology: Elected 9 December 1999. The International Association of Egyptologists; the International Association of Coptology; EES; ARCE; SSEA; ASA. Member of the DIA expedition to Abydos 1981;
Nabil Swelim photographing a sphinx of king Horemheb in Alexandria.http://www.bradshawfoundation.com/pyram ... swelim.php
In addition to these Saqqara complexes, there are seven other step pyramids in Egypt. Petrie found one at Sila in 1891, but knowledge of the owner came to light only in 1987-88 when N. Swelim, an Egyptian archaeologist working with Brigham Young University, uncovered two stelae bearing the name of King Snofru. Another step pyramid is located at Zawiet el Amwat at Minya, near the ancient site of Hbnw. Next is the Zenky Pyramid for Ahmose at Abydos, 5km from the great temple of Seti I. Then there is a series of step pyramids far to the south: at El-kola, about 200m southeast of Naga el Miamaria, Aswan; at El-gonamia near Edfu; at Elephantine and at Naqqada. The Zenky pyramid captured Vyse's attention in 1842, Maspero's in 1846, Capart's in 1946 and has been the subject of a modem study from 1962 until 1983. The pyramid of El-gonamia has been studied by Kaiser and Dreyer who also studied the Elephantine pyramid. The Naqqada pyramid, known as Nwit pyramid was first excavated by Petrie in 1896. http://www.zahihawass.com/egyptian_hist_dev_early.htm
Giordano

#1095 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Giordano »

nigdje.nikog wrote:
hrasno38 wrote:
Ti se nasao uvrijedjen a ja samo citirao tvoje rijeci!

Ali da prekinemo sa ovim licnim prepucavanjima.

Da li je budala onaj koji vjeruje (ja bih radije rekao - nasjeda) na ovu PREVARU, ili je onaj koji u nju ne vjeruje ANTIBOSANAC (!?)...ostavimo malo u stranu.

Pogledajmo onaj drugi, mnogo ozbiljniji aspekt, ove blamaze.

I zapitajmo se - zasto se ovo...nazovimo ga kako god, uporno nastoji INSTITUCIONALIZIRATI, tj. prevesti u DRZAVNI projekt i projekt ot drzavnog interesa (i, naravno, na teret drzavnog budzeta)?
Za razliku od, moram ponovo pomenuti, MEDJUGORJA.

I vidis tu je PRAVI PROBLEM - svi mi, tj. cijela BiH ispada jos jedanput predmet medjunarodne sprdnje i jos jedan dokaz da sa nama Bosancima nije sve u redu i da nije nimalo slucajno sto nam se desilo sve ovo sto nam se desilo.
Mi cemo ovakvim budalastinama retroaktivno opravdati i agresiju devedesetdruge !

A pogledaj Medjugorje - Vatikan ga ne priznaje, 99,9% nikad nije ugledalo tamo gospu, oni sto su je navodno ugledali...i oni prestali u nju gledati vec se zagledali u novcanike...
Ali Medjugorje fercera ko sat.
Zasto? Pa zato sto tamo nema idiota poput Semira, ili bolje receno, tamo nema idiotluka koji stvara Semire.
A vidi ove bruke ovdje - godine smo potrosili u cekanje na makar jednu ciglu od najvece piramide na svijetu zato sto se cio projekat bazira na TVRDNJI a ne na SUGESTIJI kako bi trebalo i kako je slucaj u Medjugorju;
Ali dobro svako ima pravo da tvrdi sto hoce, ali kad se u cilju dokazivanja svakakvih tvrdnji potrosi bruka drzavnih para...e tu ima mjesta i za krivicno gonjnje!
Bosna (ovdje zaista treba iskljuciti Hercegovinu) je, pored Kazahstana, postala najveca svjetska atrakcija, ali ne turisticka - vec atrakcija za SPRDNJU!

S tom razlikom sto, za razliku od Kazahstana, nama BORAT ne treba - eno Borata pune ih, on malo - jedanaest vlada!

Tu je prijatelju pravi problem. Semir i vi svi njegovi poklonici hocete NASILU da nametnete jednu vjeru - Vjeru u Semira i da to proglasite Drzavnom Vjerom.

E pa nece moci prijatelju, ovo je jos uvijek sekularna drzava i nijedna religija, ukljucujuci i ovu vasu (jer ovdje nema niceg osim vjerovanja) ne smije se poistovjetiti sa drzavom.

JASNO ?

MA JASNO JARANE,K'O DAN!

EVO RUKE!

nigdje.nikog

#1096 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by nigdje.nikog »

Ako je iskreno - pruzam i ja ruku.

Ali da se vratimo na temu:

Ljudi moji, manite se tog nekakvog Swalima.
Sta je samo truda ovaj gore potrosio na istragu o ovom "strucnjaku".

Covjek reko sta je reko i nije uopce bitno jel' to uradio zbog para, zbog bratskih osjecaja ili zbog jos jednog doktorata.

On je, molim vas da primjetite - SAMO REKO ! Opet nikakvih DOKAZA.
(osim planski otesanog brda, ovaj put zasta se radi o ljudskih ruku djelu).

DOKTOR NABIL SWELIM. Ma sta DOKTOR - TRODOKTOR !
Dajte molim Vas, zar ne vidite kako se postaje doktorom u ovim nasim balkansko-azijsko-africkim univerzitetima.

Mene veca tuga obuzme kad vidim sta bi sa naseg Doktora - Samirovog oca.

Ljudi moji, Muris Osmanagic je nekad bio jedan od recimo pet najvecih energeticara bivse Yuge.
On je usput i doktor, ali to uopce nije bitno - Muris je ziva legenda i osoba koju bi u svakoj normalnoj zemlji proglasili nacionalnim blagom i zastitili od njega samog!

Da u ovoj zemlji ima pameti mi bi imali institut koji se zove Muris Osmanagic.
A vidi u sta mi sebe dovedosmo - naki strani treceligaski experti plus nasi izdajnici i jebivjetri nam sjebase nase rudarstvo.

A Muris kopa piramide ! ! !

Ovo je VAZNO, o ovome treba pisati a ne o Ganicevoj mezimici koja je obukla istu aljinu ko jos tamo neka hanumica.

Cuj NABIL (nisam jos al rado bih ga nabio) reko - jesu piramide.
U redu nije samo NABIL ima jos nekoliko tih "eksperata" koji su us stanju i stalagmit proglasiti okamenjenim donerom!

Papa je po meni veci autoritet od Nabila. Ima jace dokaze za ono što propovjeda. Ima i vise pristalica od Semirove sekte.
Ali, eto, mnogima ni to nije dovoljno da postanu katolici!
Giordano

#1097 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Giordano »

"....................naki strani treceligaski experti plus nasi izdajnici i jebivjetri nam sjebase nase rudarstvo............."

Ma koji bolan treceligaski eksperti,.........?Ma kakvi eksperti bolan ne bio!Ma nikakvi eksperti!

Parmaci,tokmaci,mulci,kriptomani,bedaci,fukare,hakurici,itd,itd...........,itd,itd.....!
Ma niko im nije ravan na ovom dunjaluku!

veseoko_kukulamovic

#1098 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by veseoko_kukulamovic »

nigdje.nikog wrote:Mene veca tuga obuzme kad vidim sta bi sa naseg Doktora - Samirovog oca.

Ljudi moji, Muris Osmanagic je nekad bio jedan od recimo pet najvecih energeticara bivse Yuge.
On je usput i doktor, ali to uopce nije bitno - Muris je ziva legenda i osoba koju bi u svakoj normalnoj zemlji proglasili nacionalnim blagom i zastitili od njega samog!

A vidi u sta mi sebe dovedosmo - naki strani treceligaski experti plus nasi izdajnici i jebivjetri nam sjebase nase rudarstvo.

Ispravka krivog navoda! Muris ne kopa samo piramide, Muris je osobno ukles..., pardon, otkrio i natpis sa Pra-Rasimom, a pored ovih epohalnih otkrića zaslužan je i za proučavanje uticaja sunčevih pjega na historiju, za dekodiranje Misaonih Fotona u kodu Galaktičkog Intelekta, za izračunavanje talasno-kozmičke frekvencije islama, za otkrivanje direktne veze između trajanja trudnoće kod žena i starosti planete, za postavljanje matematičke jednadžbe za izračunavanje kompleksnosti osoba, za nišanjenje Vektora Budućnosti, i još mnooooooogo toga drugog!

Dakle, molim lijepo, kad se priča o Murisu, ne treba omalovažavati i ove njegove ostale naučne dosege! :bih:
Giordano

#1099 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Giordano »

nigdje.nikog wrote:Ako je iskreno - pruzam i ja ruku.

Ali da se vratimo na temu:

Ljudi moji, manite se tog nekakvog Swalima.
Sta je samo truda ovaj gore potrosio na istragu o ovom "strucnjaku".

Covjek reko sta je reko i nije uopce bitno jel' to uradio zbog para, zbog bratskih osjecaja ili zbog jos jednog doktorata.

On je, molim vas da primjetite - SAMO REKO ! Opet nikakvih DOKAZA.
(osim planski otesanog brda, ovaj put zasta se radi o ljudskih ruku djelu).

DOKTOR NABIL SWELIM. Ma sta DOKTOR - TRODOKTOR !
Dajte molim Vas, zar ne vidite kako se postaje doktorom u ovim nasim balkansko-azijsko-africkim univerzitetima.

Mene veca tuga obuzme kad vidim sta bi sa naseg Doktora - Samirovog oca.

Ovo je VAZNO, o ovome treba pisati a ne o Ganicevoj mezimici koja je obukla istu aljinu ko jos tamo neka hanumica.

Cuj NABIL (nisam jos al rado bih ga nabio) reko - jesu piramide.
U redu nije samo NABIL ima jos nekoliko tih "eksperata" koji su us stanju i stalagmit proglasiti okamenjenim donerom!

Papa je po meni veci autoritet od Nabila. Ima jace dokaze za ono što propovjeda. Ima i vise pristalica od Semirove sekte.
Ali, eto, mnogima ni to nije dovoljno da postanu katolici!

Ama nisi mi to najbolje objasnio oko Dr Murisa i oko Ganiceve ljubavnice! :?

hrasno38

#1100 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by hrasno38 »

OK evo ja cu prihvatiti vase "dobronamjerne" sugestije i prihvatit cu da vi to radite samo radi toga sto zelite dobro nasoj zemlji, prihvatit cu da je Swellim i svi ostali koji su dosli iz tog svijeta nadobudne drkadzije, da je Semir nevidjeni satrolog itd itd. Ali opet ponavljam koje su to vase kvalifikacije, iskustvo, naucni radovi i sve sto ide uz to da iamte pravo da bilo koga omalovazavate ili idete nekim laksim putem da jednostavno samo pisete sto neko vam kaze. Pitanje je jednostavno, koje su vase reference??????????. Jedini oponent do sada koji je imao neke reference da prica o ovome sa nekog naucnog aspekta je bio Vuk i mada se ja nisam slagao sa njim njegovo misljenje sam postovao jer je momak koliko sam shvatio istoricar, tj. zavrsio je istoriju i casno svojim imenom i prezimenom stao iza onoga sto pise.
Locked