Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ljubav je nesebicna, dovoljna sama sebi, nema zelju da '' posjeduje'' ... onaj ko istinski voli, istinski zeli usreciti osobu koju voli ... samo nek je on / ona sretna i ja sam odmah sretan / sretna ...
Sjajno je ljubav i umijece ljubavi opisao Erich Fromm u svojoj knjizi '' The art of loving ''
Ljubav je pregršt normalnih ljudskih osjecanja poput potrebe da voli i da bude voljen, zudi za paznjom... zeli da poklanja paznju. SAMO OPREZ cesto kad mislimo da volimo ustvari volimo taj osjecaj u datom momentu (volimo sebe-takvoga (blistavog, sa leptiricima u stomaku, sa ocima punim sjaja), to nema veze sa osobom koju uglavnom bespotrebno idealiziramo....sorry ako koga moja definicija razocara...al je to nazalost to...svi mi volimo sebe najvise i da nam se paznja poklanja jer kada osoba koja je izazvala svu tu buru u nama prestane da nas registruje .... a gdje je onda ljubav???? Nema je jer nema vise onog mene koji blista, onog mene snenog i sa leptiricima u stomaku i slicno............uuuuuuuuuu sta mi bi?!
Pogledaj me ocima punim simpatije, posudi mi ono cao, posudi mi malo paznje nakon toga i jedan lijep razgovor, posudi mi malo ljubavi kako bih te mogao voljeti, posudi mi par poljubaca kako bih te mogao jos vise ljubiti i posudi mi malo njeznosti u krevetu, pa da te nakon svega lijepog sto smo prosli ostavim ... Šifra: "Jesam te zajebo, kad se primas na romantiku "
A: Tata, tata! Šta je ljubav?
B: Sine, neznam šta bih ti reko... To ti je svašta, a ništa...
boze sto mi dade ovu nepotrebnu ljubav,bolje u kanister da sam se zaljubio u bidon od dvajs litara
nego u ovo stvorenje.kad je pogledam iz daljine,kao pticica skakuce ,svaka joj rijec kao zivot zvoni
u njoj svagadar likovi smjenjuju ko godisnja doba,cas je ljeto cas zima.boze,kako li covek mora biti
slijep od sebe sama odmaknut,da bi jedared ovako progledao.blago njoj ,pticici,ona voli samo svoje
perje i krpice,blago svim kanisterima i bidonima jednom ce se vodom ispuniti.
[Matrix] wrote:boze sto mi dade ovu nepotrebnu ljubav,bolje u kanister da sam se zaljubio u bidon od dvajs litara
nego u ovo stvorenje.kad je pogledam iz daljine,kao pticica skakuce ,svaka joj rijec kao zivot zvoni
u njoj svagadar likovi smjenjuju ko godisnja doba,cas je ljeto cas zima.boze,kako li covek mora biti
slijep od sebe sama odmaknut,da bi jedared ovako progledao.blago njoj ,pticici,ona voli samo svoje
[Matrix] wrote:boze sto mi dade ovu nepotrebnu ljubav,bolje u kanister da sam se zaljubio u bidon od dvajs litara
SarahSarah wrote:Ljubav je pregršt normalnih ljudskih osjecanja poput potrebe da voli i da bude voljen, zudi za paznjom... zeli da poklanja paznju. SAMO OPREZ cesto kad mislimo da volimo ustvari volimo taj osjecaj u datom momentu (volimo sebe-takvoga (blistavog, sa leptiricima u stomaku, sa ocima punim sjaja), to nema veze sa osobom koju uglavnom bespotrebno idealiziramo....sorry ako koga moja definicija razocara...al je to nazalost to...svi mi volimo sebe najvise i da nam se paznja poklanja jer kada osoba koja je izazvala svu tu buru u nama prestane da nas registruje .... a gdje je onda ljubav???? Nema je jer nema vise onog mene koji blista, onog mene snenog i sa leptiricima u stomaku i slicno............uuuuuuuuuu sta mi bi?!