Ginekologija - sve o tome

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply

Koliko cesto posjecujete svog ginekologa/ginekologinju?

Vise od jednom godisnje
161
21%
Jednom godisnje (za PAPa test) + po potrebi
235
30%
Samo jednom godisnje za redovni pregled
36
5%
Pokusavam ici na godisnji pregled ali nekad su razmaci duzi
56
7%
Samo po potrebi
92
12%
Kad se sjetim
29
4%
Nisam nikad bila na ginekoloskom pregledu
153
20%
Moj porodicni ljekar obavlja sve moje testove, nisam bila kod ginekologa
15
2%

Total votes: 777

isid

#1076 Re: Ginekologija i vagine....

Post by isid »

Ma pusti me doktorskih prica o HPV kada ga ne mogu izleciti.
Ja sa, za godinu i po isla 4 puta na spaljivanje. A onda sam nasla na Internetiu kremu PAPILOMA i za mesec dana su nestali. Evo ima godina da sam mirna. Vise ih nema.
doggy

#1077 Re: Ginekologija i vagine....

Post by doggy »

gdje se radi HPV test? kod ginekologa ili?
da li se uzima bris ili vadi krv?
koliko to kosta i koliko dugo se ceka na rezultate?
Emich

#1078 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Emich »

ja radila na klinici na jezeru nista nisam platila gotov za 10 dana...samo treba uputnica od ljekara opce prakse
doggy

#1079 Re: Ginekologija i vagine....

Post by doggy »

Emich wrote:ja radila na klinici na jezeru nista nisam platila gotov za 10 dana...samo treba uputnica od ljekara opce prakse
ja bih ipak kod privatnika.
je li iko radio, koliko to kosta?
Emich

#1080 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Emich »

mislim da jako puno kosta......meni je spahovic rekao da oni to nerade.kao da mi je najbolje gore da odem preko uputnice.....jer ako privatnik uzme bris ti ga nosis na kliniku a opet ti naplati.....znam samo da mi spahovic nije htjeo uzeti pare za to
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1081 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Pera Trta »

Ne znam da se HPV tipizacija kod nas može raditi privatno. To je jako skupa metoda, i ne radi se rutinski, samo ako nenormalan nalaz Papa brisa indicira to.
doggy

#1082 Re: Ginekologija i vagine....

Post by doggy »

Emich wrote:mislim da jako puno kosta......meni je spahovic rekao da oni to nerade.kao da mi je najbolje gore da odem preko uputnice.....jer ako privatnik uzme bris ti ga nosis na kliniku a opet ti naplati.....znam samo da mi spahovic nije htjeo uzeti pare za to
pitam zato sto nemam zdravstenu knjizicu
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1083 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Pera Trta »

doggy wrote:
Emich wrote:mislim da jako puno kosta......meni je spahovic rekao da oni to nerade.kao da mi je najbolje gore da odem preko uputnice.....jer ako privatnik uzme bris ti ga nosis na kliniku a opet ti naplati.....znam samo da mi spahovic nije htjeo uzeti pare za to
pitam zato sto nemam zdravstenu knjizicu
Pa onda ćeš svakako platiti i na Klinici.
Tasha11

#1084 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Tasha11 »

doggy wrote:gdje se radi HPV test? kod ginekologa ili?
da li se uzima bris ili vadi krv?
koliko to kosta i koliko dugo se ceka na rezultate?
Ja sam ih radila kod privatnika, em mi je naplatio, em naplasio da moram HITNO da radim dodatne testove, pitanje je dana koliko je ozbiljno.
Onda sam otisla kod drugog lekara i nije bilo nikakvih problema. Ima raznih cudaka. :roll:
Emich

#1085 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Emich »

Pera Trta wrote:Ne znam da se HPV tipizacija kod nas može raditi privatno. To je jako skupa metoda, i ne radi se rutinski, samo ako nenormalan nalaz Papa brisa indicira to.
slazem se samo ako je nenormalan papa nalaz...ja sam imala kondilome pa sam radila HPV
doggy

#1086 Re: Ginekologija i vagine....

Post by doggy »

Emich wrote:
Pera Trta wrote:Ne znam da se HPV tipizacija kod nas može raditi privatno. To je jako skupa metoda, i ne radi se rutinski, samo ako nenormalan nalaz Papa brisa indicira to.
slazem se samo ako je nenormalan papa nalaz...ja sam imala kondilome pa sam radila HPV
i da li imas HPV? kako se to lijeci?

moj dragi je imao kondilome, a ja moluca contagiosa, a papa test mi je uredan
da li trebam da radim test na HPV ako mi je papa test uredan?
prviputnaforumu

#1087 Re: Ginekologija i vagine....

Post by prviputnaforumu »

moze se raditi hpv test i kod privatnika, kosta cca 200KM i ceka se 15tak dana
Bihnela

#1088 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Bihnela »

informacija za one kojima je potrebno : hpv test i tipizaciju virusa hpv-a mozete uraditi na medicinskom fakultetu, potrebno je da vas ginekolog napravi bris koji vi licno mozete odnijeti na med.fakultet i roku 3-4 dana dobiti rezultate...tel za info. 033-66-59-49 lokal 173.
ja sam to radila prije 2 godine i cijena je bila 50 KM za test prisustva HPVa, tipizaciju nisam radila
anonimus03

#1089 Re: Ginekologija i vagine....

Post by anonimus03 »

.
Last edited by anonimus03 on 11/02/2012 08:46, edited 1 time in total.
Bihnela

#1090 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Bihnela »

mozes ih naci u svakoj od apoteka sarajevo..proizvodi ih njihov galenski laboratorij - domaci proizvod :) ...imaju vagitorije sa kantarionovim uljem i vagitorije sa 5 ljekovitih biljaka...5 kom oko 4 KM...i meni su ove najbolje
LaCici

#1091 Re: Ginekologija i vagine....

Post by LaCici »

Maah ja sam koristila sve moguce vaginalete i bude ok par dana i opet se vrati infekcija. Izlijecila sam se iskljucivo jogurtom, bijelim lukom i hrastovom korom. Vise u te raznorazne vaginalete ne vjerujem.
alica.k

#1092 Re: Ginekologija i vagine....

Post by alica.k »

Bihnela wrote:mozes ih naci u svakoj od apoteka sarajevo..proizvodi ih njihov galenski laboratorij - domaci proizvod :) ...imaju vagitorije sa kantarionovim uljem i vagitorije sa 5 ljekovitih biljaka...5 kom oko 4 KM...i meni su ove najbolje
meni su one cydonia bolje, ali ucinak je jaaaako kratkotrajan koje god da su. cim ih prestanes koristiti kroz par dana se vrati infekcija.
mozda ih radije koristiti preventivno....jedino to mi pada na pamet.
Michun

#1093 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Michun »

alica.k wrote:
Bihnela wrote:mozes ih naci u svakoj od apoteka sarajevo..proizvodi ih njihov galenski laboratorij - domaci proizvod :) ...imaju vagitorije sa kantarionovim uljem i vagitorije sa 5 ljekovitih biljaka...5 kom oko 4 KM...i meni su ove najbolje
meni su one cydonia bolje, ali ucinak je jaaaako kratkotrajan koje god da su. cim ih prestanes koristiti kroz par dana se vrati infekcija.
mozda ih radije koristiti preventivno....jedino to mi pada na pamet.
meni rekla moja ginekolog da svaki put kad mi se menzes zavrsi (zadni dan) stavim jendu ili dvije noci da se iscisti materica. definitivno ne moze infekciju ili upalu smiriti...samo antibiotici.
alica.k

#1094 Re: Ginekologija i vagine....

Post by alica.k »

Michun wrote:meni rekla moja ginekolog da svaki put kad mi se menzes zavrsi (zadni dan) stavim jendu ili dvije noci da se iscisti materica. definitivno ne moze infekciju ili upalu smiriti...samo antibiotici.
tak i ja one s propolisom.
Bihnela

#1095 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Bihnela »

pa logicno da se ovakve vaginalete koriste u zavisnosti od potrebe...a ne za lijecenje kojekakvih upala...za takve stvari se ide ginekologu po terapiju ovo je nesto sto mozes uzeti bez recepta u apoteci...i opet zavisi zasto se koriste i preventivno...
Emich

#1096 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Emich »

tufahija18 wrote:Pozdrav svima!
Zanima me kojeg bi mi ginekologa/inju preporucili, koji je dio javnog zdravstvenog sistema u sarajevu? Nikad nisam bila kod ginekologa, imam 18 godina i prije nekoliko mjeseci sam prvi put spavala sa momkom, pa bih otisla na neki preventivni pregled i razgovor.
Hvala :D :D
Ja bih ti preporucila dr.Vesu Bralo radi u domu zdravlja Kumrovac..
Emich

#1097 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Emich »

LaCici wrote:Maah ja sam koristila sve moguce vaginalete i bude ok par dana i opet se vrati infekcija. Izlijecila sam se iskljucivo jogurtom, bijelim lukom i hrastovom korom. Vise u te raznorazne vaginalete ne vjerujem.
slazem se s tobom.....ali meni jos nije prosao hronicni cervicitis i ranica na grlicu koju vucem vec godinu dana koja je posljedica drugog porodjaja......neznam vise sto da radim...sekret i samo sekret...ipak cu se odluciti da je laserski odklonim
desperate

#1098 Re: Ginekologija i vagine....

Post by desperate »

Otkako sam usla u puberter imam iscjedak i mislila sam da je to normalno. Neki dan pricam ja sa drugaricom i pitam je ima li ona taj problem. Ona kaze da ima ako dugo sjedi u farmerkama ili na suncu. Ja joj kazem, pa meni cim radim neku fizicku aktivnost dole mokro kao da sam se upisala. Isto tako cim malo prostetam dole mokro. Stalno sam dole mokra od tog iscjedka. Je li to normalno? Bila sam kod ginekologa, nisam isla zbog tog problema nego zbog neceg drugoga, ali svi testovi su normalni.
alica.k

#1099 Re: Ginekologija i vagine....

Post by alica.k »

desperate, i ja imam jaci iscjedak, i rekla sam to jos kad sam prvi put isla kod gyn i ona mi rekla da je to ok :S. neko ima vise neko manje, neko svaki dan a neko samo povremeno. bitno je da nema cudan miris/boju/konzistenciju.
pa sad.
Bihnela

#1100 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Bihnela »

desperate wrote:Otkako sam usla u puberter imam iscjedak i mislila sam da je to normalno. Neki dan pricam ja sa drugaricom i pitam je ima li ona taj problem. Ona kaze da ima ako dugo sjedi u farmerkama ili na suncu. Ja joj kazem, pa meni cim radim neku fizicku aktivnost dole mokro kao da sam se upisala. Isto tako cim malo prostetam dole mokro. Stalno sam dole mokra od tog iscjedka. Je li to normalno? Bila sam kod ginekologa, nisam isla zbog tog problema nego zbog neceg drugoga, ali svi testovi su normalni.

mislim da to nije normalno...mozda samo malo...i ja sam mislila da je to uredu ali ginekolog mi uvijek da neku terapiju za saniranje obilnog iscjedka i onda sam vidjela da se moze zivjeti i bez toga...obilan iscjedak je pogodan za razmnozavanje bakterija..u svakom slucaju trebas se obratiti ginekologu zbog toga
Post Reply