Vojislav Šešelj
- GeeTnT
#1076 Re: Vojislav Šešelj
Arz ..to i ja rekoh ovom bojanu krizaju iz Beca, pa se poce koprcat...
- arzuhal
#1077 Re: Vojislav Šešelj
Ma čitao komentare, nisu zvaničnici.kakavdanakneiskustvu wrote: kad,gdje,ko?
-
kakavdanakneiskustvu
#1078 Re: Vojislav Šešelj
arzuhal wrote:Ma čitao komentare, nisu zvaničnici.kakavdanakneiskustvu wrote: kad,gdje,ko?
aha
- Maraschino
#1079 Re: Vojislav Šešelj
Bas tako.arzuhal wrote:Ih da Hrvatska ima Vulina, Stefanovića, Đurića, Dačića i slične, pa da sad oplete jedno hevtu rafalno, svaki dan: "Užasan fašizam od strane srpskih poslanika!", "Dobro je: ovaj put je umjesto Punišinog revolvera bila samo bačena zastava i psovke, ali do kada?", "Vlast SNS-a, koja je proizašla iz Šešeljeve SRS, ne razmišlja o kažnjavanju ratnog zločinca Šešelja, naprotiv!", "Navike progona Hrvata iz Srbije nisu napustile poslanika Narodne skupštine Srbije, Vučić ga brani!", "Ratni zločinac koleginicu naziva ustaškom kurvom, prijeti razbijanjem nosa, gazi zastavu i fašistički psuje!", "Evropo, DO KADA!?", itd.Maraschino wrote:Eno drug Aca ga brani pa kaze da je i Mogerini dozivila neugodnosti pa je nastavila sa izlaganjem.![]()
Vezi kera na kratak lanac dok je vrijeme.
p.s. i nece da prime protestnu notu a mislim da je Srbija zemlja sa najvise upucenih nota.
De te Hrvati malo, jestel mutavi!?
Zbog manjih prekrsaja povlacili su se ambasadori, upucivale note, kmecalo EU, Rusiji, zvali se americki i drugi ambasadori...
Danima smo slusali kmecanje oko Djurica koju su iskonstruisali isto kao i onaj voz pa se sjeti pokojnog Ivanovica kojeg su gle cuda brzo zaboravili. Neko drzi sve vezano za ubistvo i ceka pogodno vrijeme da nekome ispostavi racun.
Sve rade samo da ne dodje do normalizacije odnosa u regiji a puna im usta retorike. Dovoljno bi bilo da se politika Srbije promijeni i niko vise ne bi imao problema a ovako...svi.
-
kakavdanakneiskustvu
-
putokaz1
#1081 Re: Vojislav Šešelj
Šta nam možete reći o napadu na Zvornik...?
VŠ:''Da mi smo to zauzeli,nikad ne bi uspjeli bez Srbije,sve je to planirano u Beogradu,Milošević nam dao oružje,opremu i poslao nas da ubijamo,nikad Bosanski Srbi ne bi Zvornik zauzeli bez Armije podrške iz Srbije i nas Dobrovoljaca naoružanih iz Srbije''
NIJE KRIV
VŠ:''Da mi smo to zauzeli,nikad ne bi uspjeli bez Srbije,sve je to planirano u Beogradu,Milošević nam dao oružje,opremu i poslao nas da ubijamo,nikad Bosanski Srbi ne bi Zvornik zauzeli bez Armije podrške iz Srbije i nas Dobrovoljaca naoružanih iz Srbije''
NIJE KRIV
- fakat
#1082 Re: Vojislav Šešelj
U Bosni se srpski i hrvatski nacionalisti odlicno razumiju, redovno se druze, vidjeli smo ih u Mostaru nedavno, samo je Seselj malo staromodan tip nacionaliste pa sad remeti te odnose.
- horkesh
#1083 Re: Vojislav Šešelj
Remeti? Bh. Hrvatima to uopšte ne smeta. Štaviše, jedini komentar na njihovim portalima je "zašto se diže buka na Šešelja, a svi ignoriraju Baketa".fakat wrote:U Bosni se srpski i hrvatski nacionalisti odlicno razumiju, redovno se druze, vidjeli smo ih u Mostaru nedavno, samo je Seselj malo staromodan tip nacionaliste pa sad remeti te odnose.
Da im Vučić pruži prsten, kleknuli bi odmah i poljubili ga. Fuj.
Last edited by horkesh on 19/04/2018 11:17, edited 1 time in total.
-
goodbar
#1084 Re: Vojislav Šešelj
A meni nekako milo zbog ovog incidenta u Skupstini Srbije.Jer,kada god su Hrvati i Srbi bili na pragu pomirenja i dobrih odnosa,to je bilo na ustrb Bosne i Bosnjaka.Neka HI,neka se medjusobno trve,zasluzili su.Karl Marx je davno rekao-Srbi i Hrvati su nehistorijski narodi i zavrsice na smetlistu historije!
- Roccohljup
#1085 Re: Vojislav Šešelj
Vojo ne da pardona 
ŠEŠELJ NE PRESTAJE DIVLJATI: "S ustašama samo oštro..."!
Šef srpskih radikala i zastupnik u srbijanskoj Skupštini Vojislav Šešelj nakon uvreda koje je servirao hrvatskoj saborskoj delegaciji, raspisao se na Twitteru.
Regija
Prije 14h
2
'Sa ustašama samo oštro...', jedna je od objava.
'Nikada neću poštovati predstavnike ustaškog režima koji su klali Srbe gde god su stigli i kad god im se ukazala prilika….Ako je nekome žao zbog gaženja hrvatske zastave i psovanja pripadnika njihovog Sabora, samo da podsetim da isti ti za nekoliko dana otkrivaju spomenik ustaškom zločincu Stepincu', napisao je u dvije objave u srijedu predvečer.
altVOJISLAV SESELJ@seselj_vojislav
Ако је некоме жао због гажења хрватске заставе и псовања припадника њиховог Сабора, само да подсетим да исти ти за неколико дана откривају споменик усташком злочинцу Степинцу.
18:33 - 18 Apr 2018
31
See VOJISLAV SESELJ's other Tweets
Twitter Ads information and privacy
Podsjetimo, hrvatska delegacija već je prvog dana prekinula posjetu Srbiji koju su mnogi ocijenili povijesnom jer do sada niti jedan predsjednik Hrvatskog sabora nije bio u službenoj posjeti toj zemlji.
Delegacija na čelu s Gordanom Jandrokovićem suočila se u srbijanskoj Skupštini najprije s uvredama koje im je uputio Šešelj, a potom su čuli kako je strgnuo i gazi hrvatsku zastavu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1086 Re: Vojislav Šešelj
kako li se osjećaju sve trebe što ih je imao za cure
je li on gonjao cure po gradu dok je studirao pravo itd.
je li on gonjao cure po gradu dok je studirao pravo itd.
- ultima_palabra
#1087 Re: Vojislav Šešelj
Kako li se osjeca Dragan Covic? Vjerovatno kao Sasha Grey ili Stoya.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1088 Re: Vojislav Šešelj
a otkud ti to da on ima problem sa tim?ultima_palabra wrote:Kako li se osjeca Dragan Covic? Vjerovatno kao Sasha Grey ili Stoya.
- ultima_palabra
#1089 Re: Vojislav Šešelj
I to sto kazes... mozda je bolje pitanje kako se osjecaji njegovi biraci.Chmoljo wrote:a otkud ti to da on ima problem sa tim?ultima_palabra wrote:Kako li se osjeca Dragan Covic? Vjerovatno kao Sasha Grey ili Stoya.
-
goodbar
#1090 Re: Vojislav Šešelj
Seselj skoro,u Skupstini Srbije,izjavi da nije bio genocid u Srebrenici.Evo njegove verzije(ne citiram)-Muslimanski vojnici se predali i srpski vojnici ih sprovodili u zatvor.Uz put,posto su se vecina poznavali,poceli su da cavrljaju,te kako je onaj,te da li je ovaj jos ziv,sta radi taj...itd.Maltene,posli na piknik.A onda,neki musliman,posto su Srbi drzali oruzje onako,lezerno,oteo pusku,ubio jednog,a ranio dva-tri Srbina,onda nastao haos,pucnjava...I Srbi,posto su bili naoruzani,pobise par stotina muslimana,onako iz straha.To je njegova verzija genocida,zlocina u Srebrenici.Sta reci dalje?!
-
akaunt
#1091 Re: Vojislav Šešelj
Šta imaju zajedničko Vojo Šešelj i Alija Izetbegović ?
Pa obojicu je Ćosić vadio iz zatvora !
- Roccohljup
#1092 Re: Vojislav Šešelj
loodilo se nastavlja
ŠEŠELJ PRETI IZ SKUPŠTINE: "Ako mi oduzmu mandat videćete šta ću da radim, a znate da imam bujnu maštu"
Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojsilav Šešelj je i danas nastavio sa bahatim ponašanjem i pretnjama iz zgrade Skupštine Srbije. Kako je rekao na konferenciji za novinare, u njegovim redovnim aktivnostima biće gaženje hrvatske zastave, pretnje tamošnjem političkom vrhu, ali i zadržavanje poslaničkog mandata uprkos presudi Haškog trubunala.
Podsetimo, zbog skandaloznog Šešeljevog ponašanja, čija stranka je saopštila da je on juče na ulazu u Skupštinu gazio hrvatsku zastavu, Beograd je napustila hrvatska delegacija na čelu sa Gordanom Jandrokovićem, predsednikom Sabora.
- Kao i do sada, i svaki sledeći put, gaziću hrvatsku zastavu. Ja sam im i psovao ustašku majku, a nakon toga se digla kuka i motika. Predsednik Srbije kaže da se ne može izvrgavati ruglu nijedna zastava. Ja kažem da može, jer je pod tom zastavom iz Hrvatske proterano 300.000 Srba. To je zastava hrvatske ustaške države - nastavio je u svom maniru lider radikala.
"Nema snimak, bilo je spontano"
Nakon jučerašnjeg incidenta u parlamentu kada je, po Šešeljevim tvrdnjama, psovao hrvatsku delegaciju i gazio šahovnicu, zvaničnici Hrvatske otkazali su susret sa srpskom ministarkom evropskih integracija i povukli se u zgradu hrvatske ambasade u Beogradu. Kako je zvanično saopšteno, oni su ubrzo potom doneli odluku da prekinu posetu Srbiji. Ipak, snimak tog događaja radikali nemaju, iako za svaku svoju akciju imaju video.
- Dok sam živ, oni neće opet doći u Beograd! Nemam snimak, zato što je to bilo spontano. Dolazio sam u Skupštinu, video šahovnicu i krenuo da je gazim. Onda je reagovalo obezbeđenje, koje mi je branilo da to radim, ali nisu uspeli. Mi se toj zastavi ne možemo klanjati - kaže Šešelj.
Šešelj je nastavio da preti urušavanjem odnosa između Srbije i Hrvatske, ali i održavanjem mitinga radikala u Hrtkovcima 6. maja.
- Predsednica Vlade (Ana Brnabić) kaže da smo poremetili dinamiku srpsko-hrvatskih odnosa, a ja kažem "ne", potrudićemo se da ti odnosi budu još dinamičniji! Zakazali smo miting 6. maja u 11 sati u Hrtkovcima, i taj skup je prijavljen policiji. Nema razloga da ga neko zabrani. To će biti đurđevdansko-radikalski miting - rekao je on.
O oduzimanju poslaničkog mandata
Šešelj tvrdi da mu niko neće oduzeti poslanički mandat, uprkos presudi Haškog trubunala da je kriv za progon i podsticanje na mržnju Hrvata. Kada je izrečene presuda u Hagu, on je najavio da će ponoviti svoje ratne zločine i da će krenuti od Tomislava Žigmanova, predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i Nenada Čanka, lidera LSV.
- S mojim mandatom se ništa ne dešava. Ko meni može da oduzme mandat? Gde i kome da ga predam? Boriću se rukama i nogama. Član zakona koji odnosi na oduzimanje mandata, tiče se onih koji su osuđeni ili tek treba da budu optuženi, a nigde ne kaže da se oodnosi na onog koji je osuđen i ko je odslužio kaznu. U presudi ne stoji da sam ratni zločinac, a ako se pokrene postupak, tek ćete videti šta ću da radim. A znate da imam bujnu maštu - najavljuje Šešelj.
- Banksy
#1093 Re: Vojislav Šešelj
Jedino suvislo iz Srbije u zadnja 24h
Lider LDP-a Čeda Jovanović: Privesti Šešelja ili ćemo sami reagovati
Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović zahtjeva od policije da hitno identifikuje i privede obezbjeđenje Vojislava Šešelja, kao i njega, zbog današnjeg fizičkog napada na Nenada Čanka, da najavljeni skup radikala u Hrtkovcima zabrani i upozorio, „u slučaju da skup bude odobren, da on neće biti održan, jer ćemo ga spriječiti“.
Ako je policija nesposobna da to uradi, onda ćemo biti prinuđeni da sami reagujemo, kako smo već to radili u prošlosti kada je u pitanju Šešelj i njegova horda sastavljena od nasilnika i primitivaca, izjavio je Jovanović.
Potrebno je, ako je rekao, staviti tačku na bahaćenje Vojislava Šešelja i spriječiti njegovo terorisanje cijele zemlje i poštenih i pristojnih građana.
Danas je u napadu na hrvatske parlamentarce obrukao Srbiju i svakog građanina, još jednom služeći se primitivnim ponašanjem nedostojnog normalnog i razumnog čovjeka, što Šešelj nikada nije ni bio, ocijenio je Jovanović.
Gazeći hrvatsku zastavu i vrijeđajući hrvatske poslanike samo je kompromitovao Srbiju u očima ljudi koji žive u našem susjedstvu, svjesno stvarajući tenzije koje treba da pogoršaju naše međusobne odnose, istakao je Jovanović. Jovanović takođe traži od policije da najavljeni skup radikala u Hrtkovcima zabrani, jer je to samo prilika da osuđeni ratni zločinac Šešelj i dalje širi svoju mržnju i poziva na nasilje.
U slučaju da skup bude odobren, unaprijed upozoravamo da on neće biti održan, jer ćemo ga spriječiti. Suprotstavljanje Vojislavu Šešelju i njegovom ludilu obaveza je svakog pristojnog čovjeka u Srbiji, kaže Jovanović u pisanoj izjavi za medije.
(Vijesti.ba / Danas.rs)
- fakat
#1094 Re: Vojislav Šešelj
Offtopic: Obojica su zavrsili Pravni fakultet u Sarajevu u rekordnom roku, ne znam ko je od njih dvojice bio brzi.akaunt wrote:Šta imaju zajedničko Vojo Šešelj i Alija Izetbegović ?
Ovo samo kao zanimljiv fakt.
-
Seyfo
#1095 Re: Vojislav Šešelj
Vojo dodje Vucicu kao neodgojeno razuzdano dijete koje se drogira i non stop je u delirijumu pa samo upada iz skandala u skandal a roditelj se sekira a najveca mu je sekiracija sta je delikventov sljedeci korak.
- ultima_palabra
#1096 Re: Vojislav Šešelj
Nije dijete, nego otac kojeg se stidi.Seyfo wrote:Vojo dodje Vucicu kao neodgojeno razuzdano dijete koje se drogira i non stop je u delirijumu pa samo upada iz skandala u skandal a roditelj se sekira a najveca mu je sekiracija sta je delikventov sljedeci korak.
-
kakavdanakneiskustvu
#1097 Re: Vojislav Šešelj
nisam siguran da se bas stidiultima_palabra wrote:Nije dijete, nego otac kojeg se stidi.Seyfo wrote:Vojo dodje Vucicu kao neodgojeno razuzdano dijete koje se drogira i non stop je u delirijumu pa samo upada iz skandala u skandal a roditelj se sekira a najveca mu je sekiracija sta je delikventov sljedeci korak.
- animals
#1098 Re: Vojislav Šešelj
Stidi se klinac..
nasao je sto opravdanja za njegov postupak..
isti idioti obojica..
nasao je sto opravdanja za njegov postupak..
isti idioti obojica..
- arzuhal
#1099 Re: Vojislav Šešelj
Šešelj prijeti Ženama u crnom, dobacuje majkama Srebrenice pred Sudom, prijeti i psuje Aleksandri Jerkov, hrve se sa ratobornom hrvatskom zastavom u sred Beograda...
Hebote, pravi srpski heroj, političar, balerina & vojvoda.
Hebote, pravi srpski heroj, političar, balerina & vojvoda.
- GeeTnT
#1100 Re: Vojislav Šešelj
Kazu da je stid jedna veoma kompleksna emocija....pazi jbt „emocija“!? Pa zar ima jos likova koji vjeruju da pomenuti imaju emociju. Zar neko ko kaze da bi uradio ponovo isto....Dajte ba, uozbiljite se.