A vi smisljajte kako da dogodine probate preoteti titulu
SA-X FANTASY NBA LIGA
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- sesalmir
#1076 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Hvala svima na cestitkama, iskreno sam i sam iznenadjen da sam osvojio titulu, jer sam nakon drafta kao jedini cilj imao ulazak u playoff, ali eto bolji medjusobni omjer iz regularne sezone protiv Gorazda u polufinalu, pa u finalu povreda Bosha mi obezbjedise titulu. Tako da sad mogu da
.
- Neelix
#1077 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
ove sezone sam los
od 10 liga, samo jednu osvojio
Zanimljivo da mi se ekipa u toj ligi zove RIZZO RUZA !
http://basketball.fantasysports.yahoo.com/nba/189885
sljedece sezone mi se sve ekipe zovu po velikanu bh. scene, zacementiranom u estradno nebo
http://basketball.fantasysports.yahoo.com/nba/189885
sljedece sezone mi se sve ekipe zovu po velikanu bh. scene, zacementiranom u estradno nebo
- Neelix
#1078 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Drugovi i drugarice (nepostojece)
jesmol uzbudjeni pred novu sezonu? 
- lerdi
#1079 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Jesu li sve pozicije popunjene il ima šanse da se uleti?
- Neelix
#1080 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
nije ba ni pocelo
bice mjesta, naravno...tamo za jedno mjesec cu kreirati ligu, pa cemo se zagrijati ovdje i onda koji dan pred pocetak NBA odraditi draft 
-
neki
#1081 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Ovo vam upucuje komorat Neelix iz rudnika banovici:
Neelix:
Eh
posto mi ban istice tek sredinom oktobra, to je "malo premalo" vremena da se organizujemo kako treba prije pocetka sezone 26. oktobra.
http://basketball.fantasysports.yahoo.com/nba
ID za ligu je 28056
Password je neelix
draft je postavljen na posljednji vikend prije sezone - u ponoc izmedju subote i nedjelje/23. i 24. oktobra.
Postoje neke male promjene u pravilima, ali o tome vise kad mi skinu ban. Glavno je da voljom vecine necemo vise birati onoliko igraca.
Neelix:
Eh
http://basketball.fantasysports.yahoo.com/nba
ID za ligu je 28056
Password je neelix
draft je postavljen na posljednji vikend prije sezone - u ponoc izmedju subote i nedjelje/23. i 24. oktobra.
Postoje neke male promjene u pravilima, ali o tome vise kad mi skinu ban. Glavno je da voljom vecine necemo vise birati onoliko igraca.
-
LSD
#1082 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Dajte ljudi da se organizujemo za ovogodišnju NBA fantasy ligu....nemamo puno vremena.
Samo nas 7 trenutno ima, a to je premalo....postavljen je link ,ID i password lige u postu iznad i uopšte nije nikakva mudrolija da se zainteresovani registruje.
Ne znam jesu li se nešto mjenjala pravila igre, ali sve u svemu pravila su vrlo jednostavna i lagana....samo je bitna dobra volja za ucescem i ništa više
Samo nas 7 trenutno ima, a to je premalo....postavljen je link ,ID i password lige u postu iznad i uopšte nije nikakva mudrolija da se zainteresovani registruje.
Ne znam jesu li se nešto mjenjala pravila igre, ali sve u svemu pravila su vrlo jednostavna i lagana....samo je bitna dobra volja za ucescem i ništa više
- Neelix
#1083 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
shaqqa wrote:Ja to govorim dvije godine. Dosta je veći fazon biti maher pa izabrati 5-6 igrača od recimo 10-11 koji ti igraju tu noć. Tu dolazi do izražaja neko znanje, npr ocijeniš protiv koje ekipe koji igrač igra, ko bi ga mogao čuvati i sl. To je čekam dvije godine al evo nikako da dočekamDead Man Walking wrote:Ako sam dobro skonto ove pozicije, a mislim da jesam, odmah bi ulozio prigovor, dok nismo poceli.Za pohvalu je da je reduciran broj igraca koje biramo, ali s obzirom na jos uvijek veliki broj aktivnih pozicija i ne vidim da ce se nesto znacajno promjeniti jer su samo dvije bench pozicije, tako da ce
opet maltene svi igraci moci biti u ekipi uvijek, bez mogucnosti da
konkurisu za poziciju. Po meni bi trebalo eliminisati (barem) jednog centra i jednog utility i pretvoriti ih u bench, pa da se i faktor znanja vise moze pokazati a ne samo na dan drafta, a kasnije jednom hefticno ulaziti i sloziti ekipu.
ma jok, smanjili smo broj igraca koje draftujemo, smanjili smo broj igraca koji ucestvuju...ove godine cemo ostaviti na yahoo defaultima - znaci onako kako se sve zvanicne yahoo lige igraju
- lerdi
#1084 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Nele haj kad budeš imao malo vremena napiši nam ukratko (za nas amatere poćetnike) osnovna pravila igre i promjene koje su se desile. Da nam malo olakšaš 
- Neelix
#1085 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
jesi li ikad igrao ikakvu fantasy sports ligu? 
- lerdi
#1086 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Jesam premier ligu. Znam odprilike kako funkcioniše, ali ne znam koje su specifičnosti u NBA.Neelix wrote:jesi li ikad igrao ikakvu fantasy sports ligu?
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1087 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Na draftu biras 12-16 igracalerdi wrote:Jesam premier ligu. Znam odprilike kako funkcioniše, ali ne znam koje su specifičnosti u NBA.Neelix wrote:jesi li ikad igrao ikakvu fantasy sports ligu?
Ocjenjuje se deset kategorija, blokade, poeni, procenat slobodnih, procenat shuta, skokovi, ofanzivni, trice....
Igras svake sedmice sa nekim i sad ako si bolji u blokadama imas vodis 1-0, opet u shutu 2-0 i tako to, moguci rezultati na kraju su 5-5, 4-6, 7-3, 7-2 (ako je neka kategorija izjednacena)
Svaki dan moras provjeravati ko ti igra, jer kad je puno utakmica taj dan obicno ti citav roster igra, a ti izaberes 10-12 igraca koji ce donositi poene, a oni na klupi ne donose poene
Kad ti se neko povrijedi na duze vrijeme maknes ga iz ekipe, a uzmes nekog od slobodnih igraca
U biti mora ti tim biti ravnomjerno rasporedjen da ti ravnomjerno donose poene u svim kategorijama
- lerdi
#1088 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Prateći vas prošle godine, odprilike sam to tako i skontao, ali reko da priupitam prije drafta. Hvala brateAdmir_1984 wrote:Na draftu biras 12-16 igracalerdi wrote:Jesam premier ligu. Znam odprilike kako funkcioniše, ali ne znam koje su specifičnosti u NBA.Neelix wrote:jesi li ikad igrao ikakvu fantasy sports ligu?
Ocjenjuje se deset kategorija, blokade, poeni, procenat slobodnih, procenat shuta, skokovi, ofanzivni, trice....
Igras svake sedmice sa nekim i sad ako si bolji u blokadama imas vodis 1-0, opet u shutu 2-0 i tako to, moguci rezultati na kraju su 5-5, 4-6, 7-3, 7-2 (ako je neka kategorija izjednacena)
Svaki dan moras provjeravati ko ti igra, jer kad je puno utakmica taj dan obicno ti citav roster igra, a ti izaberes 10-12 igraca koji ce donositi poene, a oni na klupi ne donose poene
Kad ti se neko povrijedi na duze vrijeme maknes ga iz ekipe, a uzmes nekog od slobodnih igraca
U biti mora ti tim biti ravnomjerno rasporedjen da ti ravnomjerno donose poene u svim kategorijama
- Neelix
#1089 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
eto to je to 
imaj na umu da je draft kljucni dio sezone, ako ga dobro odradis, na pola puta si do dobrog rezultata
imaj na umu da je draft kljucni dio sezone, ako ga dobro odradis, na pola puta si do dobrog rezultata
- Admir_1984
#1090 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
a iz iskustva nemoj ni doci na draft, a dobro ces prociNeelix wrote:eto to je to
- lerdi
#1091 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Admir_1984 wrote:a iz iskustva nemoj ni doci na draft, a dobro ces prociNeelix wrote:eto to je to
Već imam donekle posložen tim u glavi, a sad koliko ću uspjeti da realizujem zacrtano bumo vidjeli
-
LSD
#1092 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Sa Neletom nema ni trejdova samo da znaš i to
to zaboravi odmah
Ne zna covjek, izgleda, sa kakvim vukovima se upušta u borbu
Ne zna covjek, izgleda, sa kakvim vukovima se upušta u borbu
- Neelix
#1093 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
u iscekivanju drafta, pogledajmo video tuche na "prijateljskoj" utakmici izmedju kine i brazila 
- Neelix
#1094 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Admir_1984 wrote:Ma moze, stavio u petak, kad haman niko ziv nije kuciTomahawk11 wrote:Zar se moze pomjerati...Admir_1984 wrote:Mozes li pomerit draft za subotu ili nedjelju??
zar nije u subotu navece
- Admir_1984
#1095 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Pishe za jedan dan i 9-10 sati, tako nesh
- Neelix
#1096 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
promijenjeno 
ljudi imamo problem, imamo 17 timova...hocemo li mijenjati u rotissierre, ili nekog izbaciti? i koga
ljudi imamo problem, imamo 17 timova...hocemo li mijenjati u rotissierre, ili nekog izbaciti? i koga
- Neelix
#1097 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
btw ona druga tema je zatvorena, diskusiju nastavljamo na ovoj
drug burek je bio ljubazan da nam je vrati na podforum na koji pripada.
- Admir_1984
#1098 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
ma nacemo jednog, de mi pasvord i ID?
Koliko je maximalno igraca, 20?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1099 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA
Admir_1984 wrote:ma nacemo jednog, de mi pasvord i ID?
ID za ligu je 28056
Password je neelix
evo
De nafataj tog jos jednog, da ne bude krnjava liga.
- Neelix