Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
-
mamica papucarka
a kako izgleda ova corbica bez jaja i prase. Ostalo imam u kucimicika wrote:Corba od povca.....,potrebno:
U serpi zagrijte malo ulja i kasiku margarina.Dodajte luk i mrkvu te na tihoj vatri proprzite
U tu smjesu dodajte sitno isjeckanu prasu.Promijesajte! Tikvicu malo prostruzite,iskruzite je iznutra,tako da cete samo iskoristiti onaj tvrdji dio....isjeckajte na sitne kockice.Mahune isto tako nasjeckajte kao i jednu papriku.Sve to dodajte prasi i mijesajte pazeci da vam ne zagori
Povrcu dodajte litar vrele vode i kuhajte dvadesetak minuta.
U posebnoj zdjeli umutite dva zumanjka,3 kasike jogurta,3 kasike brasna,sok od pola limuna,te dodajte casu hladne vode.Sve to dobro umutite tako da nema grudvica.
Kroz cjedaljku dodajte corbi.Po zelji posolite i pobiberite.Mozete staviti i jednu kocku za supu.kuhajte jos nekoliko minuta.
corbu servirajte sa svjezim koprom
Dobar tek
trenutno nam vladaju vodene ospice u kuci, pa smo zakljucani
a mogla bih i ja ovo napravit za rucak
-
micika
Aorta
hvala!
mamice,zao mi je zbog zdravstvenih problema
proci ce to brzo,nista se ne sekiraj.U corbu umjesto prase stavi drugo povrce...probaj krompir ili celer....ma stagod se nadje u frizideru neces pogrijesiti
pojede se svejedno
@hadzinica....zeno dolazi vise!Zelim ti brzo ozdravljenje...bas si me nasekirala sa tom kicmom.Sta kaze cika doktor?hajd ljubim...i cekamo na tvoje majstorije
mamice,zao mi je zbog zdravstvenih problema
@hadzinica....zeno dolazi vise!Zelim ti brzo ozdravljenje...bas si me nasekirala sa tom kicmom.Sta kaze cika doktor?hajd ljubim...i cekamo na tvoje majstorije
- danas
ili hobotnicaLace wrote:sajo...provaljen si...tebe znaci moze zauzdati samo neka dalmatinkaSaian wrote:dalmatinka wrote:Danas hobotnica:
Za muža pečena s krumpirima
A za mene kuhana, na salatu
![]()
![]()
![]()
straaaaaaamin maj hanger wid her pikcheeeeeeeeeeeeers
singin maj teeejst wid er pleeeeeejts
killin mi soooooftli wid her chojsiiiiiiiiiiz
kiiiiiiiiling miiiiiiiiiiii sooooo ft liiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ...
![]()
![]()
ama ovo gore mLogo dobro... svaka cast dalmatinka...
-
mamica papucarka
moram priznat da se djeci nesto nije dopala. Vjerovatno zato su osjete povrce. Nije im dovoljno smiksano.micika wrote:Aortahvala!
mamice,zao mi je zbog zdravstvenih problemaproci ce to brzo,nista se ne sekiraj.U corbu umjesto prase stavi drugo povrce...probaj krompir ili celer....ma stagod se nadje u frizideru neces pogrijesiti
pojede se svejedno
![]()
jel imas kakav recept za tarhanu??? Ja pravim onu standardnu sa paradajzom. A imam je hrpu i to domaca, svekriva je pravila
- dalmatinka

Vjerujem da 99% vas ovo ne bi ni probalo
- anais_nin
hadzinicehadzinica wrote: p.s. dijagnoza je dixus hernija s tim sto mi je zivac ukljesten, idem na fiziklanu-elektroterapija i masaza da mi to smire, onada valjda vjezbe ali prioritet je hitno skinuti puno kila koje sam dobila u zadnje dvije god!
to znaci puno odricanja u kuhanji svih onih jela koje sam ja tako rado kuhala i JELA naravno!!
trenutno mi nije ni do cega pa tako ni do kuhanja, ali jedva cekam da ozdravim pa cu opet najveci dio dana provoditi u meni najdrazoj prostoriji-kuhinji!
inace ono sto ti zeli odavno reci:
ti spremas hranu koju ja najvise vlim.. bulgur, salate, japrak i toliko dragih zacina...svaka POHVALA pa kad dodjes u bosnu ja te pozivam da dodjes kod mene na rucak, a ti meni zauzvrat napravi svoju rizu!
eto toliko za sad, samo i dalje pisite i kuhajte!!!
maxuz veliki pozdrav Dalmatinki,Mamici,Anais ..Aorti....ma svima vi ste meni u srcu svi jednaki!
- dalmatinka
Pridružujem se željama za što skorijem ozdravljenju. Hadzinice, ne daj se!Bumbar wrote:hadzinice cuvaj se![]()
...susjecam sa bolovima u kicmi
...
- dalmatinka
Današnji ručak - lignje u vinu, za prilog raštika.

- dalmatinka
Lignje u vinubordouze wrote:Dalmatinko,
Sve tvoje izgleda super.
Bili ti bilo mrsko da ukucas recept za ove lignje?
I kad budes imala vremena takodjer recept za one sipe s krompirom koje si nedavno postavila?
Pozdrav Sibeniku
Očišćene, ali cijele lignje posušiš, malo posoliš, možeš posuti i s Vegetom, poslažeš po tavi npr. i između njih staviš nekoliko manjih glavica crvenog luka, ili možeš dvije veće glavice raščetvoriti. Poliješ s maslinovim uljem, poklopiš i staviš na srednje jaku vatru ( poželjnija je jača no slabija). To ćeš nekoliko puta okrenuti sve dok sok od lignje potpuno ne iskuha, a lignja i luk se počnu pržiti na ulju što je ostalo nakon što je sok ispario. Kad lignja i luk dobiju laganu koricu na ulju, onda prelij s npr. 2 dl bijelog vina i 1 dl vode, papar i pusti da voda iskuha, a vino ishlapi. Po potrebi nakon što probaš možeš dodati još Vegete. Kad se tekućina smanji na normalnu količinu, jelo je gotovo. Sveukupno otprilike treba 45 min.
Sipa s krumpirima
Očišćene, ali opet cijele sipe utrpaš u lonac s hladnom vodom, staviš kuhati, kad omekšaju dodaš krumpir izrezan na ploške, kad krumpir napola skuha, ubaci sol u vodu, skuhaj do kraja.
Izvadi sipe, nareži na rezance, preko njih izvuci krumpir, posoli, popapri, obilato prelij maslinovim uljem, a po želji umiješaj izrezani crveni luk. Ja ga obično narežem posebno, pa svatko stavlja sebi koliko voli, a tako bude dobro jer se ovo može jesti i hladno, tako da luk ne oksidira u začinima. Ovo zaista nije bilo teško, zar ne.
-
bordouze
Dalmatinko,
Hvala puno. Ja inace volim da jedem i pratim ovaj topic stalno. Tvoje tece uvijek izgledaju mrak.
Pozdrav i tim momcima sto te snabdijevaju ribom. Vidio se da nije sa peskarije nego direkt iz mora.
Lignje i sipe sam spremao na vise nacina ali ne nisam probao ovo sto ti radis.
Jos jednom, hvala na trudu
Hvala puno. Ja inace volim da jedem i pratim ovaj topic stalno. Tvoje tece uvijek izgledaju mrak.
Pozdrav i tim momcima sto te snabdijevaju ribom. Vidio se da nije sa peskarije nego direkt iz mora.
- dalmatinka
Hvala, a taj "momak" ima 76 godina i moj je otac.bordouze wrote:Dalmatinko,
-
bordouze
Koliko god godina da mu i sta god da ti je ulov mu je momacki.
Zavidim vam pojedinacno i grupno. Njemu sto ide na lignje a tebi sto te snabdjeva.
http://www.kkuhar.com/detrecept.asp?idr=1039
Evo ti jedan recept za lignje koji je meni drag, Ja preskocim tartar sos jer je nepotreban. Nisam ni neki poklonik vegete kad je rijec o svjezoj ribi. No, to je stvar ukusa.
Zavidim vam pojedinacno i grupno. Njemu sto ide na lignje a tebi sto te snabdjeva.
http://www.kkuhar.com/detrecept.asp?idr=1039
Evo ti jedan recept za lignje koji je meni drag, Ja preskocim tartar sos jer je nepotreban. Nisam ni neki poklonik vegete kad je rijec o svjezoj ribi. No, to je stvar ukusa.
-
FFK as Lucy01
Mora se ona sjetiti...hajvanmaccarona wrote:eto kako saznadoh da nekima lignje sluze za druge svrhe:D vise ih ne jedem
![]()
saidovoljno za pocetak?
:D ili hoces temu i slike?
![]()
- dalmatinka
Pa ja se sama reguliramSaian wrote:de regulishite ovu dalmatinkuimat cete me na dushi inache
![]()
![]()
![]()
![]()