Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
shiljak

#1076 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

gol-man wrote:Mene interesuje koje VISA kartice se mogu koristiti? Znam da može VISA clasic Unicredit (i svih ostalih) , ali može li i VISA electron?
Neko napisa prije da može od ProCredit banke , može li još neka druga ( konkretno znam da ne može HYPO)

Hvala
moze i visa electron (ne znam kakva je ta clasic).
Negdje zavisi i od banke da li ce ti podrzati paypal karticu. Ova visa electron u raiffeisen radi sigurno. A probaj malo stare komentare naci pa ces sigurno naci jos koju sto podrzava ili nepodrzava.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1077 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Entropio »

.
Last edited by Entropio on 20/08/2011 21:11, edited 1 time in total.
shiljak

#1078 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

a sta sam ja rekao? :D
xxtoni

#1079 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by xxtoni »

Za one koje zanima, izgleda da od danas mozemo i primati novac putem Paypal-a. Ne moze se jos izvuci direknto na bankovni racun (to je vjerovatno zato sto su svi bankari kod nas kreteni i Paypal se nije mogao sloziti sa njihovim glupostima) ALI se novac moze poloziti na Visa karticu, znaci ipak moze leci na racun.
Last edited by xxtoni on 13/04/2011 17:41, edited 2 times in total.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1080 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Entropio »

xxtoni wrote:Za one koje zanima, izgleda da od danas mozemo i primati novac putem Paypal-a. Ne moze se jos izvuci direknto na bankovni racun (to je vjerovatno zato sto su svi bankari kod nas kreteni i Paypal se nije mogao sloziti sa njihovim glupostima) ALI se novac moze poloziti na Visa karticu, znaci ipak moze leci na racun.

Potvrđujem da li radi tokom dana pa se javljam!
Pročitaj malo temu prije... to se zna ima 3-4 dana.
xxtoni

#1081 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by xxtoni »

My mistake
gol-man

#1082 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by gol-man »

Znači radi od Raiffeisen , ima li još od neke banke
slyrip

#1083 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by slyrip »

Ja koristim vec godinu dana Visa Electron on ProCredit banke ,

I bez problema sam placao na netu , preko PayPal-a , MoneyBookers-a, AlertPay-a, itd...

Cak sam primao do 1000$ bez problema i sa jako malim provozijama na Visu , sa PayPala jos nisam slao na karticu , ali cu uskoro...

Preporucujem ProCredit Visa Electron , e da naknade su 1 KM mjesecno ako se kartica koristi taj mjesec...
shiljak

#1084 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

slyrip wrote:Ja koristim vec godinu dana Visa Electron on ProCredit banke ,

I bez problema sam placao na netu , preko PayPal-a , MoneyBookers-a, AlertPay-a, itd...

Cak sam primao do 1000$ bez problema i sa jako malim provozijama na Visu , sa PayPala jos nisam slao na karticu , ali cu uskoro...

Preporucujem ProCredit Visa Electron , e da naknade su 1 KM mjesecno ako se kartica koristi taj mjesec...
mene ogulise, 2KM svaki mjesec - koristio karticu ili ne :D
slyrip

#1085 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by slyrip »

Sto se tice banaka najgore iskustvo imam sa Raiffeisen bankom , stvarno velike provizije pri primanju novca na devizni racun , karticu doduse nikad nisam imao tamo.
Preporucujem sve osim Raiffeisen...
shiljak

#1086 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

KvaziExpert wrote:
slyrip wrote:Sto se tice banaka najgore iskustvo imam sa Raiffeisen bankom , stvarno velike provizije pri primanju novca na devizni racun , karticu doduse nikad nisam imao tamo.
Preporucujem sve osim Raiffeisen...
Banka bez peglanja, mos mislit :D
kod mene je ta :(

A u redu cekas po pola h :D Jos jednom stao greskom preko reda i cekao par minuta dok mi zena nije rekla.. :D

Znam da je paypal novi u bih, ali evo ako ima onih sto ne zive u bih, da li ste probali postaviti na svoju stranicu "placanje", znaci da ti za nesto neko moze platiti preko stranice. Da li ti treze da imas firmu, ili moze i fizicko lice? Jel komplikovano i koliko se ceka :-D
shiljak

#1087 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

https://www.paypal.com/helpcenter/main. ... tance=9016

Evo koliko vidim, nije moguce drzati novac duze od mjesec dana na paypalu, jer ti oni sami prebace na racun.
A izgleda da je besplatno prebacivanje novca, a jedino ako ti hoces rucno (prije novog mjeseca) da prebacis naracun, onda kosta 5$, correct? :D
stidljiv

#1088 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by stidljiv »

Svakako placas $5 za povlacenje novca na karticu, bez obzira na period...
shiljak

#1089 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

stidljiv wrote:Svakako placas $5 za povlacenje novca na karticu, bez obzira na period...
jest ako ti rucno povlacis, ali ako ono samo svaki mjesec onda:
On the first day of every month, your available balance is automatically transferred to the Visa card or U.S. bank account that you selected. There is no fee for this automatic transfer.
Da ti i to naplacuje, sta bi ti sa 1$ uradio? :D
BosnianCamels

#1090 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by BosnianCamels »

Ne znam zašto ovolika vika oko PayPala kad se preko Moneybookersa evo nekoliko godina novac bez problema i uz jeftinije provizije šalje i prima u BiH. Lično ga koristim nekoliko godina.
gol-man

#1091 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by gol-man »

BosnianCamels wrote:Ne znam zašto ovolika vika oko PayPala kad se preko Moneybookersa evo nekoliko godina novac bez problema i uz jeftinije provizije šalje i prima u BiH. Lično ga koristim nekoliko godina.
Nek si se registrovao/la da nam to kažeš. :shock: :shock:
Nije poenta u slanju i prebacivanju para nego u kupovini preko intreneta (konkretno e-bay , čili je Pay-pal servis). Čitaj malo i ostale teme. :sax:
Beaddy

#1092 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Beaddy »

Vijesti su odlične!!! :-D

Vezano za kartice...ja sam bez problema povezala UniCredit Visa Electron. Nisam htjela povezati Classic jer mi ističe uskoro.

Isplata prvog u mjesecu bez provizije je odlična stvar...bolje i to nego davati 5$ :roll: .
mimsy

#1093 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by mimsy »

BosnianCamels wrote:Ne znam zašto ovolika vika oko PayPala kad se preko Moneybookersa evo nekoliko godina novac bez problema i uz jeftinije provizije šalje i prima u BiH. Lično ga koristim nekoliko godina.
al moneybookers nije podrzan svugdje u svijetu kao paypal,sta ako npr.zelim primiti novac iz SAD-a?
bullmastiff

#1094 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by bullmastiff »

kupac mi htio uplatiti i pojavilo mu se: 'The seller cannot accept payments through PayPal at this time"

sta da radim ad ovo osposobim?
je li mozda sto email na ebayu i paypalu nisu bili isti..ili sto nisam konfirmirao email
poznanik

#1095 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by poznanik »

bullmastiff wrote:kupac mi htio uplatiti i pojavilo mu se: 'The seller cannot accept payments through PayPal at this time"

je li mozda sto email na ebayu i paypalu nisu bili isti..ili sto nisam konfirmirao email
A šta si mu namjeravao prodati, ili si već prodao?
bullmastiff

#1096 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by bullmastiff »

poznanik wrote:
bullmastiff wrote:kupac mi htio uplatiti i pojavilo mu se: 'The seller cannot accept payments through PayPal at this time"

vec nesto prodao ..nije to pitanje :D nego zasto ne moze da uplati je li mozda sto nisam konfirmirao ?
poznanik

#1097 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by poznanik »

bullmastiff wrote:
poznanik wrote:

vec nesto prodao ..nije to pitanje :D nego zasto ne moze da uplati je li mozda sto nisam konfirmirao ?
Ali ja tebi postavljam drugo pitanje, u kontekstu teme
SA 071

#1098 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by SA 071 »

bullmastiff wrote:
poznanik wrote:

Moras verifikovati svoj PP account pomocu Visa kartice ili na drugi nacin. Skinu ti 1,95$, posalju kod za verifikaciju na izvodu, ti pomocu koda verifikujes account, a oni ti vrate tih 1,95$ na tvoj PP account. Mislim da ovako ide, nisam pokusavao, ali sam vidio u FAQ da se ovako radi. I tek onda mozes primati lovu.

Ima jos jedna caka. Ako imas sredstava oni ti mjesecno to prebacuju automatski na tvoju karticu. Bez obzira koliko imas, a naknade su povisoke...
BosnianCamels

#1099 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by BosnianCamels »

gol-man wrote:
Nek si se registrovao/la da nam to kažeš. :shock: :shock:
Nije poenta u slanju i prebacivanju para nego u kupovini preko intreneta (konkretno e-bay , čili je Pay-pal servis). Čitaj malo i ostale teme. :sax:
Pa kupovati na eBayu (i ne samo na eBayu) možeš otkako je PayPal proradio u BiH. Kakve to sad ima veze? Vidiš da se raspravlja o tome što je PayPal omogućio i primanje novca, tj naplatu, a to je super stvara i bas je u tome poenta...
JAL

#1100 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by JAL »

kako ne mogu da podignem novac sa kartice ako mi je vec lik refund...znaci htio sam nesto da kupim lik je odbio pa mi je naknadno vratio pare.na bankomatu kada izvadim listing pise da imam 150 km (toliko sam placao) ali kao raspolozivo stanje, nije trenutno.da li to treba cekati nekoliko dana da se poprimi ili...
Post Reply