Izgubljeno - nadjeno

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
pakica_

#1076 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by pakica_ »

ljudiii, od jarana djevojka je izgubila mopsicu.. zove se tina i imala je plavu ogrlicu kad je nestala.. ako iko iko iko vidi, broj mi je 061 233 711 i za bilo koju informaciju cu biti jako zahvalna..
evo ovo je tina
Image
hvala, raja..
zaboravila sam ovo editovat: tina je pronadjena, nazalost, ne ziva :( :( :(
Last edited by pakica_ on 05/07/2012 23:56, edited 1 time in total.
mjaum

#1077 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by mjaum »

Pronađen pas niskog rasta, vjerovatno mješanac basset hound-a, svijetlo-smeđe boje,mužjak, pronađen je na području baščaršije:

Image
Image
Image

Javiti se preko privatne poruke.
devel_di

#1078 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by devel_di »

Molim za pomoć.
Traži se francuska pudla, odaziva se na ime Lea, nestala na lokalitetu Vogošće.
Molimo sve koji imaju bilo kakvu informaciju o njoj da jave na telefon 062 553 123.
Hvala.

http://imageshack.us/photo/my-images/17 ... aaaaa.jpg/
terijer

#1079 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by terijer »

U petak 06.07.2012 godine na lokalitetu kozije cuprije izgubljen je njemacki lovni treijer. Terijer je star 13. mjeseci.U trenutku nestanka na sebi je imao dvije ogrlice. Svi koji imaju ikakve informacije o ovom terijeru se mogu javiti na brojeve telefona 061/312-481 Edin ili 061/313-175 Alma
zgembudin

#1080 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by zgembudin »

Juce ujutro smo se probudili i Sunny se nije pojavila na dorucak.

Dzamijska ulica, od broja 11 do 17, obisli smo komsije, koje smo mogli, niko je nije vidio, izasla je kroz prozor (5. sprat)

Na sve ulaze smo postavili wanted postere, ali na nasem je neko u par sati strgao dva koja su bila postavljena (unutra i vani)

Image
covedbr

#1081 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by covedbr »

.
Last edited by covedbr on 17/11/2019 16:49, edited 1 time in total.
Hallucigenia

#1082 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Hallucigenia »

Jutros mi je odletio papagaj nimfa zuto-sive boje, sa izrazito narandzastim obrazima, na podrucju Dobrinje 2 - Dobrinje 3, odaziva se na ime Kis. Znam da su sanse skoro nepostojece, ali eto MOLIM VAS ako iko ima bilo kakvu informaciju o nadjenom/vidjenom papagaju neka mi se javi na 033450017. Hvala!!

Image

Image
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#1083 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by arman1 »

Na Stupu- Azići se nalazi ženka Malinoe, po procjeni oko 1 god stara. Mirna je prilazi ljudima ne pravi problem djeci. Nema tragova ogrlice.
Po procjeni komšije koji se inače baci cukama u pitanju je čistokrvna Malinoa, lijepo građena i zdrava.
Pasiflora

#1084 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Pasiflora »

Po Dobrinji je jucer setala vrlo mlada zenka njemackog ovcara (jako lijepa, sa podignutim usima, mislim da je znatno mladja od 1 godine). Malo je preplasena... Nema nikakvu ogrlicu, a nisam ni primijetila bilo kakav otisak od ogrlice.
Ako neko zna cija je ili je zeli, molim da mi se javi na pp
Cober

#1085 Re:

Post by Cober »

Ugrijati toplu vodu i nasuti u termofor ili flašu i zamotati to u dekicu ili da ih grije. Nahraniti samo za prvu nuždu kravljim mlijekom razblaženim sa vodom pola pola, i rastopiti malo meda, inače kupiti mlijeko za mačiće u prahu, par maraka Zoo Hoby kod Armana na Grbavici. Čistiti ih sa mlakom vodom i posušiti, te staviti da se griju uz termofor ili flašu sa dekicom. Inače neće preživjeti i uginuti će.

Tesssa wrote:
zlotscha wrote:nadjena dva maceta stara tek dva-tri dana
dakle, nisu jos ni progledali
nazalost ja ne znam kako da ih odrzim u zivotu pa bih molila sve koji bi eventualno bili u stanju da se pobrinu za njih da se jave
stavi ih da spavaju ispod lampe koja ce ih grijati, jer oni ne mogu sami regulirati tjelesnu toplotu.I dobro ih u nesto umotaj.

Ni slucajno im ne davati cisto mlijeko, vec dobro razblazeno sa toplom vodom.Mlijeko im mozes davati na pumpicu (velicine onih sto dobijes uz kapi za nos ili oci, mislim da je mozes posebno u apoteci kupiti).

Nadam se da sam pomogla :)
verdi

#1086 Re: Re:

Post by verdi »

samo da dodam jos nesto - poslije obroka izmasirati stomacic i vlaznom papirnom maramicom izmasirati malo guzu da pospjesi probavu i izbacivanje (zato ih mame tako temeljito izlizu ispod repa). hranjenje ide svakih nekoliko sati.
Cober wrote:Ugrijati toplu vodu i nasuti u termofor ili flašu i zamotati to u dekicu ili da ih grije. Nahraniti samo za prvu nuždu kravljim mlijekom razblaženim sa vodom pola pola, i rastopiti malo meda, inače kupiti mlijeko za mačiće u prahu, par maraka Zoo Hoby kod Armana na Grbavici. Čistiti ih sa mlakom vodom i posušiti, te staviti da se griju uz termofor ili flašu sa dekicom. Inače neće preživjeti i uginuti će.

Tesssa wrote:
zlotscha wrote:nadjena dva maceta stara tek dva-tri dana
dakle, nisu jos ni progledali
nazalost ja ne znam kako da ih odrzim u zivotu pa bih molila sve koji bi eventualno bili u stanju da se pobrinu za njih da se jave
stavi ih da spavaju ispod lampe koja ce ih grijati, jer oni ne mogu sami regulirati tjelesnu toplotu.I dobro ih u nesto umotaj.

Ni slucajno im ne davati cisto mlijeko, vec dobro razblazeno sa toplom vodom.Mlijeko im mozes davati na pumpicu (velicine onih sto dobijes uz kapi za nos ili oci, mislim da je mozes posebno u apoteci kupiti).

Nadam se da sam pomogla :)
Amina Jašaragić

#1087 Re: Izgubljeno - nadjeno Izfubljena ženka pekinzer

Post by Amina Jašaragić »

:( Izgubljena je prije neka 2 i po' mjeseca.. Neko je vjerovatno uzeo i izbacio u Nedzaricima.. Malo je falilo da je pronadjemo, ali je ona tamo izgleda napadala neku djecu i taj neki čovjek je izbacio na Alipašinu. Tamo sam polijepila plakate i neko mi je poslao poruku da je vidio kod Cipelića i kod Apoteke u A fazi. Otišla sam sljedeći dan, ali je nažalost nisam uspjela naći. Sad negdje luta, a nije na takav život navikla. Ima 5 godina i poprilično je ljuta i ne da se lako strancima. Ako je negdje vidite, nadjete ili uzmete molim vas da javite na br. 062/161-228 .. bit' ćemo vam zahvalni čitav život... Ne dozvolite da mali psić luta :(
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 1118_n.jpg
minjonja

#1088 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by minjonja »

zgembudin wrote:Juce ujutro smo se probudili i Sunny se nije pojavila na dorucak.

Dzamijska ulica, od broja 11 do 17, obisli smo komsije, koje smo mogli, niko je nije vidio, izasla je kroz prozor (5. sprat)

Na sve ulaze smo postavili wanted postere, ali na nasem je neko u par sati strgao dva koja su bila postavljena (unutra i vani)

Image

da nije ovo kojim slucajem tvoja maca?
Image

ako je neko izgubio ovu macu, znate nekog da je izgubio ovakvu, ili zelite da je udomite, javite se.

Udomljen
Last edited by minjonja on 25/08/2012 18:50, edited 1 time in total.
elmah05

#1089 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by elmah05 »

Izgubljen maltezer na podrucju Starog grada, blizu Inat kuce i vijecnice. Odaziva se na ime Medo.Umiljat je i jako strasljiv, nije navikao da bude van kuce, to je mala maza i ako imate bilo kakve informacije javite se na broj 062104186. Postenom pronalazacu slijedi nagrada. Unaprijed hvala.
Friesian

#1090 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Friesian »

Prije mozda sat vremena, na Dobrinji 2, mi je NLT zaganjao macku i provlaceci se izmedju zgrada joj je izgubljen svaki trag.. plava ogrlica i povodac se vuce za njom.. odaziva se na ime Kim pa ako je neko nadje molio bi da mi javi na 061/?????

(sad ima malo duzu dlaku)
Image
Last edited by Friesian on 23/03/2014 12:30, edited 1 time in total.
Friesian

#1091 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Friesian »

Friesian wrote:Prije mozda sat vremena, na Dobrinji 2, mi je NLT zaganjao macku i provlaceci se izmedju zgrada joj je izgubljen svaki trag.. plava ogrlica i povodac se vuce za njom.. odaziva se na ime Kim pa ako je neko nadje molio bi da mi javi na 061/?????

(sad ima malo duzu dlaku)
Image
Pronadjena!
Last edited by Friesian on 23/03/2014 12:31, edited 1 time in total.
Pasiflora

#1092 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Pasiflora »

Pa ne mogu vjerovati da se i tebi to dogodilo :lol:
Hajde, super da si je nasao :thumbup:
Friesian

#1093 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Friesian »

hahaha.. ma sa terijerima nikad na zelenu granu.. cak je jedno vrijeme na ogrlici imala cuturicu sa podacima za ne daj Boze (jer je ovo za ocekivati od njih) ali je to provlaceci se zijanila negdje.. ali kakve fajde.. jutros kad se vratila nije bilo ni ogrlice ni povodca.. nema teorije da ih je mogla sama skinuti, vjerujem da je neko zovnuo, "oslobodio" je tereta i pustio dalje :) ma nek' je ona ziva i zdrava.. najvise me brinulo da ne ode pod auto..
Cholina_Lokica

#1094 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Cholina_Lokica »

Friesian wrote:hahaha.. ma sa terijerima nikad na zelenu granu.. cak je jedno vrijeme na ogrlici imala cuturicu sa podacima za ne daj Boze (jer je ovo za ocekivati od njih) ali je to provlaceci se zijanila negdje.. ali kakve fajde.. jutros kad se vratila nije bilo ni ogrlice ni povodca.. nema teorije da ih je mogla sama skinuti, vjerujem da je neko zovnuo, "oslobodio" je tereta i pustio dalje :) ma nek' je ona ziva i zdrava.. najvise me brinulo da ne ode pod auto..
Ma klasika bosanceros ce sa kera skinut ogrlicu samo da nest uzme :-)
Friesian

#1095 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Friesian »

ma jasta.. to smo mi.. :)
duboka_misao

#1096 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by duboka_misao »

Cholina_Lokica wrote:
Friesian wrote:hahaha.. ma sa terijerima nikad na zelenu granu.. cak je jedno vrijeme na ogrlici imala cuturicu sa podacima za ne daj Boze (jer je ovo za ocekivati od njih) ali je to provlaceci se zijanila negdje.. ali kakve fajde.. jutros kad se vratila nije bilo ni ogrlice ni povodca.. nema teorije da ih je mogla sama skinuti, vjerujem da je neko zovnuo, "oslobodio" je tereta i pustio dalje :) ma nek' je ona ziva i zdrava.. najvise me brinulo da ne ode pod auto..
Ma klasika bosanceros ce sa kera skinut ogrlicu samo da nest uzme :-)
ulazi na vrata sav ponosan : Zeno vidi sto sam ti kupio fini Kais ! vid mu toke !
Alen78

#1097 IZGUBLJEN ZLATNI RETRIVER

Post by Alen78 »

Izgubljen zlatni retriver na podruciju Vraca.
Komsinici mi je prekjucer pobjegao pas, zlatni retriver, zute je boje, oko 2,5 godina star i odaziva se na ime Alex. Nije imao nikakve ogrlice ili oznaka.Molim Vas ukoliko ga je neko vidio da mi javi na br tel. 061 437-975,
Nadam se da je samo u potanju kucanija i da je jos uvijek negdje na podrucju Vraca.
Unaprijed hvala.
globosa

#1098 Re: IZGUBLJEN ZLATNI RETRIVER

Post by globosa »

Na AV mau fb objavljeno je juče da je nađen zlatni retriver.

061 600 210
Friesian

#1099 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Friesian »

hahahahaha.. a ona se odmah istopila..
Alen78

#1100 Re: IZGUBLJEN ZLATNI RETRIVER

Post by Alen78 »

Hvala ti puno...Upravo su otisli s mojim starim da pogledaju nekog psa u azilu koji do dovezen.Zena kaze da joj je uskocio u auto i ona nije znala sta ce s njim, te ga je ostavila u azilu.
Nadam se da ce ga ubrzo naci i da ce to biti taj pas..
Pozdrav i hvala svima..javim vam cim sta saznam..
Post Reply