Stomatolog - gdje, šta, kako...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
faraz1

#1076 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by faraz1 »

KatarinaKosaca wrote:
Edin H. wrote:Da li neko ima iskustva sa ugradjivanjem implanta i koliko kosta po zubu?

Takodje me interesuje koliko dugo zahvat traje?
Upravo to tražim i gledam. Nisam našla da itko u Sarajevu radi. Ako radi, neka me isprave. Uglavnom, našla u Bgd, zahvat traje preko 3 mjeseca. Prvo ti vide da li imaš dovoljno mase desni, pa onda ako nemaš to ti operacijom dodaju (nije skupo), pa onda ti stave "šarafe" :-) :-) , ne znam adekvatniji izraz, onda to stoji da uraste , mislim, 3 mjeseca, onda ti stave navlaku. Sad je najgore vrijeme za to, jer su cijene top, pred dolazak dijapore , pa je 500 eura po zubu. Imaju ponudu tamo negdje u februarau 350eura po zubu.

www.sulejmanagic.ba

Ordinaciju sa strucnijim osobljem i tradicijom neces naci
faraz1

#1077 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by faraz1 »

fole13 wrote:Gdje je najbolje slikati vilicu privatno? Znam da se moze na stomatoloskom ali, ja bi to uradio ipak privatno jer mi se ne ceka. ;-)

U ordinaciji Sulejmanagic digitalni snimak vilica
Ford_Fiesta

#1078 Re: Re:

Post by Ford_Fiesta »

ninica03 wrote:
zena21 wrote:
stidljiv wrote:Safet Asceric
Hadžibešireva 10, Sarajevo

Telefon: +387(0)33 22 00 24
Fax.: +387(0)33 22 52 80
Mob.: +387 (0)61 48 88 00

Veoma pozitivna iskustva. Izvrstan strucnjak...i poprilicno je mlad. Svaka preporuka... :)
Gdje je tacno ova ulica?? Koji dio grada??
Da li mi mozete reci posto je neko na forumu napisao da je cijena plombe 50, a popravljanje 100 KM, da li to znaci da popravka kosta 150 KM? Hvala unaprijed
Otkud 150?! Lijecenje plus plomba je 100 km.
benjo08

#1079 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by benjo08 »

nola x wrote:
babyline wrote:
nola x wrote:Lijep pozdrav svima, molima bih za savjet i komentar glede moga problema. Naime, ustanovljena mi je dijagnoza: subluxatio artuculotemporomandibularis lat. sin. Dobila sam uputstva za vježbe, ali čini mi se da ne pomažu. Ima li iko slična iskustva? Takođe, razmišljam o implantima, pa me zanima da li ih je iko radio kod prof. Gojkova. Hvala unaprijed.
koje si vjezbe dobila? hvala!
Vrh jezika se postavi na meko nepce, a onda se usta otvaraju do granice bola (što nije mnogo jer jezik mora biti u kontaktu sa nepcem svo vrijeme) i zatvaraju. Treba ih raditi 2 puta dnevno po tri minute. Pozdrav
ja imam isti problem...al je bol prisutna svakodnevno....kod tebe???
jesu li ti još nešto osim vježbi preporučili???
neznam više kome da se obratim:((((( užas:(((
Baby Jane

#1080 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Baby Jane »

Je li neko cuo za doktoricu Amru Garibovic? Ima neka ponuda na citydeal.ba, pa me zanima kakav je stomatolog?
Bronco_Billy

#1081 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Bronco_Billy »

Baby Jane wrote:Je li neko cuo za doktoricu Amru Garibovic? Ima neka ponuda na --- NO LINKS ---.ba, pa me zanima kakav je stomatolog?

Nije losa. Mojoj sestri je vadila zub i ostavila joj (slucajno naravno) komadic u korijenu.. da bi se to kasnije upalilo, al je rijesila to naknadno. E sad, svakome se moze desiti. Znam da fino posla ima i da nije bas jeftina. Inace radi u shoppingu na Grbavici I sprat. Ljubazna je sto je mnogo bitno u toj profesiji.

TaPaTalk Desire HD
papedzaja

#1082 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by papedzaja »

Moj prijatelj je išao u ovu ordinaciju: http://dentlife.com.ba/ Izuzetno je zadovoljan kvalitetom rada i uslugom plus je dobio neki popust ničim izazvan jer je radio neke navlake napucane, tako da je ostao zaprepašten da i to ima :D
Last edited by papedzaja on 16/08/2013 22:47, edited 1 time in total.
Baby Jane

#1083 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Baby Jane »

Bronco_Billy wrote:
Baby Jane wrote:Je li neko cuo za doktoricu Amru Garibovic? Ima neka ponuda na --- NO LINKS ---.ba, pa me zanima kakav je stomatolog?

Nije losa. Mojoj sestri je vadila zub i ostavila joj (slucajno naravno) komadic u korijenu.. da bi se to kasnije upalilo, al je rijesila to naknadno. E sad, svakome se moze desiti. Znam da fino posla ima i da nije bas jeftina. Inace radi u shoppingu na Grbavici I sprat. Ljubazna je sto je mnogo bitno u toj profesiji.

TaPaTalk Desire HD
Ok, hvala puno :)
free_spirit

#1084 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by free_spirit »

Ima li neko broj od ordinacije ortodonta Darija Ganibegovica?

Hvala :)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1085 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Entropio »

aurora313 wrote:
velahavle wrote:Memić-Hrapović dr Merima kod Muzičke škole :thumbup:
Doktorica Merima je zakon! Merima je stomatolog kakvog samo pozeljeti mozes gdje je lijecenje onoga sto se spasiti moze glavni cilj, a nista 'na brzaka' ne dolazi u obzir.
Sta je meni i mojoj zeni napravila, to treba vidjeti da bi vjerovali. Super osoba i profesionalac.
Gdje se tačno nalazi ova ordinacija? Ima li neko broj telefona?
pop_corn

#1086 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by pop_corn »

Dr. Pirović.
Sve pohvale za kompletan tim :thumbup:
free_spirit

#1087 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by free_spirit »

faraz1 wrote:
fole13 wrote:Gdje je najbolje slikati vilicu privatno? Znam da se moze na stomatoloskom ali, ja bi to uradio ipak privatno jer mi se ne ceka. ;-)

U ordinaciji Sulejmanagic digitalni snimak vilica
Ja sam dobila preporuku za http://www.dentalcentar.ba/
To mi je ortodont preporucio i cak je rekao da i na Stomatologiji dobro rade.
i_ja_na_forumu

#1088 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by i_ja_na_forumu »

Imam zdrav zub.. trica.. nista mu ne fali :D samo je kriv :D

jel mogu ja staviti neki navlaku ili nesti da bude ravan ?? jek radio neko nesto slicno i koja je cijena ?
Dide

#1089 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Dide »

Hocu da radim izbjeljivanje, koliko se cijene krecu ?
Evo konkretno kod Pirovica ?
vješalica

#1090 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by vješalica »

Koga mi možete prepuručiti u Novom SA; treba mi skidanje kamenca ništa ekstra,može i DZ Omer Maslić
Deeney

#1091 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Deeney »

Da li iko u SA radi veneers? Imam prednji zub koji je zdrav, samo se malo "okrnjio" na jednom kraju. Zao mi da ga brusim i stavljam navlaku na zdrav zub. Veneers su ljuspice koje se lijepe na frontu zuba, ne ostecujuci sam zub, pa mi se ta tehnika cini dosta prihvatljivijom.
madnessa

#1092 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by madnessa »

Deeney wrote:Da li iko u SA radi veneers? Imam prednji zub koji je zdrav, samo se malo "okrnjio" na jednom kraju. Zao mi da ga brusim i stavljam navlaku na zdrav zub. Veneers su ljuspice koje se lijepe na frontu zuba, ne ostecujuci sam zub, pa mi se ta tehnika cini dosta prihvatljivijom.
Ako se malo okrnjio ispoliraj ga, tj. sitno izrbusi neravnine da poravnaš sa ostatkom zuba. Nećeš imati isti oblik kao ranije, ali i to je rješenje kod manjih, okom skoro neprimjetnih neravnina.

Za veneers ne znam, ali nikako raditi navlaku bez velike potrebe. Svede ti zub na veličinu vrha čačkalice i nikad to nije isti osjećaj. Ja sam nažalost to morala uraditi sa zubom, jer mu nije bilo druge.
Deeney

#1093 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Deeney »

madnessa wrote:
Deeney wrote:Da li iko u SA radi veneers? Imam prednji zub koji je zdrav, samo se malo "okrnjio" na jednom kraju. Zao mi da ga brusim i stavljam navlaku na zdrav zub. Veneers su ljuspice koje se lijepe na frontu zuba, ne ostecujuci sam zub, pa mi se ta tehnika cini dosta prihvatljivijom.
Ako se malo okrnjio ispoliraj ga, tj. sitno izrbusi neravnine da poravnaš sa ostatkom zuba. Nećeš imati isti oblik kao ranije, ali i to je rješenje kod manjih, okom skoro neprimjetnih neravnina.

Za veneers ne znam, ali nikako raditi navlaku bez velike potrebe. Svede ti zub na veličinu vrha čačkalice i nikad to nije isti osjećaj. Ja sam nažalost to morala uraditi sa zubom, jer mu nije bilo druge.

Hvala. Ma znam i ja to za navlaku, zato i trazim neko drugo rjesenje. Neko mi je rekao za Quicksmile u Importanneu, da oni to rade. Ne znam ima li iko iskustva s njima.
remark

#1094 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by remark »

Imam cistu ispod sestice pa bi trebalo vaditi zub i odstraniti cistu. Da li neko ima iskustva sa tim stvarima i moze li preporuciti ordinaciju koja ce to kvalitetno uraditi?

Pozdrav,
pop_corn

#1095 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by pop_corn »

Dide wrote:Hocu da radim izbjeljivanje, koliko se cijene krecu ?
Evo konkretno kod Pirovica ?
200 KM po luku.
leo_

#1096 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by leo_ »

Pročitao 10 prvih stranica i nisam naišao na 5 ljudi da hvale istog zubara, a naj-su-jači su oni što hvale aman zaman a manje od 10 postova imaju do dan danas. :D
protetika

#1097 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by protetika »

munevera44 wrote:I ja sam krenula tražiti stomatološke usluge po SA.
Vadjenje mislim 10 zuba i totalke gornje i donje vilice....... cca 1000 KM
Kontaktiram Stomatološki fakultet, pa mislim eto bar da kod njih izvadim te zube (imam zdravstveno) pa ću dalje vidjeti.
Došla sam do zaključka da ako želiš uslugu na Stomatološkom, em sporo, em strudenti odrade, a dosta profesora ima svoje ordinacije pa preporuče sami sebe i bude i brzo i kvalitetno i naravno plaća se.......
Nazalost, tako je, a mi tehnicari smo im samo kmetovi za njihove poslove u privatnim ordinacijama. najbolje to rade Prof. Prohic i prof. Ajanović. Njihovd privatne poslove mi radimo na Klinici. Kad ce to vise neko provjeriti?
:shock:
Simply_Red

#1098 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Simply_Red »

Pozdrav. Zanima me da li neko u Sarajevu radi kozmeticku stomatologiju. Imam jedan kriv zub umjesto kojeg bih stavio navlaku. Da li je iko to radio
BjeziSamira

#1099 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by BjeziSamira »

Zanimaju me vaša iskustva(ukoliko postoje) ili vaših poznanika sa postavljanjem ortodontskog aparata kod doktorice Sandre Bizović?Namjeravam postaviti "aparatić za zube",a u moru stomatologa sa Kantona Sarajevo slučajno sam zapazio ordinaciju dr.Sandre,prvenstveno zbog dobre web stranice.Namjeravam otići tom stomatologu,bez većeg gubitka vremena na izboru stomatologa,pa bi vaša mala preporuka za mene bila odlučujuća.Nadam se da neću imati većih problema i da je doktorica zaista stručna za ovaj posao?Pored postavljanja "aparatića" namjeravam napraviti i pregled,popravku kvarnih zuba,te izbjeljivanje.Gdje mogu,prije posjete doktorici,provjeriti cijene ovih usluga,da me ne zateknu?Hvala na svakoj sugestiji. :thumbup:
vanilla_cimet

#1100 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by vanilla_cimet »

i mene to zanima, ali o tome niko nista ne zna, izgleda. Ja sam mislila da to rade valjda svi koji se bave protetikom, ali kod nas su zastupljene samo razne vrste navlaka, cini mi se. Ako sta saznas, pisi, i cijena je naravno relevantna :kiss:
Post Reply