KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Moderator: anex
- elma89_
#1076 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Doktor koji kaze jedi sve se samo pridrzava oficijalnog stava jer ne postoje neka medicinska istrazivanja o tome,medjutim nije bas neka nauka znati da ono sto unosimo u organizam utice na taj isti organizam.
-
Marifeta
#1077 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Na kemoterapiji sam, drugi ciklus, iscitavala i jos uvijek iscitavam textove i textove o tome sta je dobro jesti u vrijeme kemoterapije. Sto se tice slatkisa, przenog i rostilja, mahom se preporucuje da se izbjegava ili bar da se svede na minimalnu kolicinu, i to ne samo za oboljele nego i kao prevencija, i to zato sto secer (preradjeni) hrani celije raka, pa tako one pod mikroskopom sjaje i rastu kad dobiju "secernu injekciju". Rostilj se ne preporucuje jer dim u sebi ima kancoregene elemente, pa zbog toga. Uglavnom, to su stvari koje svi manje-vise znaju. Medjutim, ono sto je meni privuklo paznju jesu neke tvrdnje onkologa i naucnika da unosenje pojacane doze antioksidanata ponistava uticaj kemoterapije na organizam, jer organizam pretjerano ojaca odbrambenu funkciju i tako ne da kemoterapiji da odradi svoje. Tako da sam na nekoliko sajtova procitala da se treba izbjegavati pretjerano unosenje suplemenata iz istog razloga. Na jednom cak procitah da se ne treba piti caj od kunice (pretpostavljam jer "cisti" krv). Naisla sam na jos jedan clanak o nasoj zeni iz Hadzica koja govori slicnu stvar za sok od cvekle i mrkve: http://www.magicnobilje.com/klinika/fatic-amra.html.
Sat vi mislite o tome?
Sat vi mislite o tome?
- Janjicar
#1078 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
"Ali, ne treba ga piti u dane kada se prima hemoterapija. Treba sačekati 72 sata nakon ciklusa, pa tek onda krenuti sa primenom, i onda ga koristiti do narednog ciklusa. Razlog je vrlo jednostavan."Marifeta wrote:Na kemoterapiji sam, drugi ciklus, iscitavala i jos uvijek iscitavam textove i textove o tome sta je dobro jesti u vrijeme kemoterapije. Sto se tice slatkisa, przenog i rostilja, mahom se preporucuje da se izbjegava ili bar da se svede na minimalnu kolicinu, i to ne samo za oboljele nego i kao prevencija, i to zato sto secer (preradjeni) hrani celije raka, pa tako one pod mikroskopom sjaje i rastu kad dobiju "secernu injekciju". Rostilj se ne preporucuje jer dim u sebi ima kancoregene elemente, pa zbog toga. Uglavnom, to su stvari koje svi manje-vise znaju. Medjutim, ono sto je meni privuklo paznju jesu neke tvrdnje onkologa i naucnika da unosenje pojacane doze antioksidanata ponistava uticaj kemoterapije na organizam, jer organizam pretjerano ojaca odbrambenu funkciju i tako ne da kemoterapiji da odradi svoje. Tako da sam na nekoliko sajtova procitala da se treba izbjegavati pretjerano unosenje suplemenata iz istog razloga. Na jednom cak procitah da se ne treba piti caj od kunice (pretpostavljam jer "cisti" krv). Naisla sam na jos jedan clanak o nasoj zeni iz Hadzica koja govori slicnu stvar za sok od cvekle i mrkve: http://www.magicnobilje.com/klinika/fatic-amra.html.
Sat vi mislite o tome?
Meni je to i sestra rekla kada budem u bolnici da samo vodu i caj pijem, nikakve guste sokove, i naglasila nikakvu Cveklu.
- Janjicar
#1079 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ako neko sebi pravi sok u onom mikseru nek proba mrkvu,grozdje(bijelo i crno), crvenu papriku, krusku, breskvu...
Malo vise mrkve, jednu do dvije CRVENE paprike (one su slatkaste ali pravo zdrave i antikancerogene), jednu krusku, dvije-tri breskve, i dva grozda grozdja.
Bude ekstra slatko i ukusno (Y)
Malo vise mrkve, jednu do dvije CRVENE paprike (one su slatkaste ali pravo zdrave i antikancerogene), jednu krusku, dvije-tri breskve, i dva grozda grozdja.
-
kerima1
#1080 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Bože, ovih dana aktuelno sve nešto oko crvenih paprika,te ajvar te kiseljenje istih,pržim ih onako,necu ih jos i piti.Janjicar wrote:Ako neko sebi pravi sok u onom mikseru nek proba mrkvu,grozdje(bijelo i crno), crvenu papriku, krusku, breskvu...
Šalim se malo.
Dobri su sokovi i ukusni svi od voća ja mogu od same cvekle,kamoli da ubacim joč šta uz nju.
-
ljutunac
#1081 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Svima koji se nosite s ovom bolescu zelim sve najbolje I da sto prije ozdravite ! Licno nisam ljubitelj piskaranja po f-buku I slicno ali postoji jedna vrijedna grupa pod nazivom "narodni lijekovi" I vodi je gdja. Nihada . Ako Imate bilo kakvih zdravstvenih problema I pitanja,uclanite se I razmjenjujte informacije koje puno vrijede. Ljudi daju podrsku jedno drugima kao I savjete. Imate recepte za jacanje organizma kao I nacine lijecenja. Eto ako samo malo mogu pomoci bar na ovaj nacin,da vam pruzim korisnu informaciju. Sve najbolje od srca ,ne dajte se jer kako kazu " I od goreg uvijek ima gore" !
- staxx
#1082 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Evo narode naletim slucajno, frisak clanak...
http://www.visokoin.com/naslov/dokazano ... oterapije/
http://www.visokoin.com/naslov/dokazano ... oterapije/
- Janjicar
#1083 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Zna li neko koliko je potrebno marihuane da bi se napravilo malo ovog ulja ?
-
pop_corn
#1084 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Sa 500 g osušenih vrhova konoplje proizvede se oko 60 ml ulja.Janjicar wrote:Zna li neko koliko je potrebno marihuane da bi se napravilo malo ovog ulja ?
60 ml je doza za 3 mjeseca terepije koliko se i preporučuje do, navodnog, izliječenja.
- Katcha_Vendy
#1085 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Moze se to nabaviti i kod nas nekako...
-
kerima1
#1086 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Fantastično otkriće: Dokazano je da marihuana liječi rak i pomaže u otklanjanju posljedica hemoterapije
Objavljeno: 19.09.2013. - 12:08
Dokazano je da marihuana ima pozitivno dejstvo u liječenju ćelija karcinoma, a ima i povoljan učinak kada je u pitanju otklanjanje posljedica hemoterapije. Postoje zvanični dokazi i potpisana istraživanja da se marihuanom liječi oko 200 bolesti, među kojima je karcinom, artritis, paraliza, nedostatak apetita, kao i mnoge druge.
Autor: Dnevno.rs
Veličina slova: a a a
Skeptici nikada neće povjerovati u ljekovito dejstvo marihuane, iako je u nekolicini zemalja ona dozvoljena kao medicinsko sredstvo.
U velikom broju evropskih zemalja, poput Italije, Njemačke, Austrije, Češke, Poljske, Holandije i nekolicine drugih država, dopuštena je upotreba marihuane u medicinske svrhe.
Dokazano je da marihuana ima pozitivno dejstvo u liječenju ćelija karcinoma, a ima i povoljan učinak kada je u pitanju otklanjanje posljedica hemoterapije.
Postoje zvanični dokazi i potpisana istraživanja da se marihuanom liječi oko 200 bolesti, među kojima je karcinom, artritis, paraliza, nedostatak apetita, kao i mnoge druge.
Marihuana pomaže u regeneraciji moždanih ćelija.
Vlada mišljenje da je marihuana štetna, da ubija ljude, da stvara zavisnost… Zato je i zabranjena.
Inače je zanimljiva činjenica da jedna farmaceutska kuća u Americi koja je inače jedan od najvećih boraca protiv marihuane, proizvodi i prodaje takozvani „Mariol” koji je u stvari vještački dobijen THC i baš zato što nije imao taj biološki proces pokretanja elektrona posjeduje i negativne efekte.
Za skeptike, postoje brojna pozitivna iskustva koje potvrđuju pozitivno dejstvo „duvanja”. Jedan 39-godišnji čovjek kome je dijagnostifikovan karcinom nemalih ćelija na plućima, tvrdi kako je kanabis jedino što mu pomaže, jer je zahvaljujući konzumiranju istog, iskašljao tumor!
– Ja sam ispljunuo kancer na usta! Držao sam svoj kancer u dva dijela na dlanu veličine nekih sedam centimetara. Zakašljao sam se i izbacio komad mesa iz sebe. Čvorasto, krvavo, crno, opnasto, kao malo crevo onako smotano – objasnio je ovaj Amerikanac novinarima.
Službene medicinske prognoze davale su mu od četiri do šest mjeseci života. Čovjek koji je želio da ostane anoniman za javnost, uvjeren je da je, kako sam kaže „iskašljao kancer” upravo zahvaljujući ulju kanabisa koje je počeo da koristi pošto je bez doktorovog znanja prekinuo sa konvencionalnom terapijom koju su mu odredili.
Poslije tri mejseca, na kontrolnom pregledu, tvrdi on, rak se više nije vidio. On smatra da za to može da zahvali upravo kanabisu. Niko od doktora nije želio to da mu potvrdi. Jer je stav službene medicine jasan: kanabis je droga.
Međutim, način na koji se kanabis koristi u liječenju dovodi ga u sukob sa zakonom. Svaka upotreba marihuane pa i ona u medicinske svrhe je kažnjivo djelo. Zbog čega kao pacijent nema pravo da bira način na koji će se liječiti, a da pri tom ne krši zakon, nikako ne može da razumije.
Ulje kanabisa liječi nesanicu
Ulje kanabisa pravi se kada se u 100 mililitara alkohola doda 15 militara smole od cvjeta konoplje. Ulje cvjeta kanabisa dobro je za bolove, nesanicu i otvara apetit. Ulje kanabisa prodaje na internetu po cijeni od 300 do 1.500 evra, ali je rizično kupovati na taj način.
I u zemljama regiona liječenje marihuanom nije redak slučaj.
Splićanin Davor, otac dječaka koji patio od Cerebralne paralize ovog februara je za hrvatski „Jutarnji list” isoričao svoju priču:
– Moj sin je bolestan od rođenja. Desna strana tijela mu je bila sasvim oduzeta, nije bila pokretljiva. Primjetili smo od njegove prve godine. Godinama smo intenzivno išli na fizioterapije i napravili sve što su nam doktori preporučili. Kada je imao četiri godine, čuli smo da neki roditelji koriste za svoju djecu ulje kanabisa iz Austrije i iz Holandije i njime masiraju djecu i da imaju neke pozitivne rezultate. Ovo mi se učinilo kao skupa varijanta, s putovanjima i rizičnim prelascima granica, pa sam odlučio sam da zasadim kanabis. Pomalo se razumijem u agronomiju pa mi nije sve bilo potpuno nepoznato – ispričao Davor za „Jutarnji list”.
Intervju je dao poslije odluke Češke da će marihuanom prepisanom na recept moći da se liječe oboljeli od raka, Parkinsonove bolesti, multiple skleroze ili psorijaze. Davor je kako bi izliječio svog sina zasadio marihuanu i tako sa smolom od lišća kanabisa pravio kremu koja je dječaku veoma pomogla.
– Masirali smo ruku svaki dan dva mjeseca, pa pauza od mjesec dana da vidim da li je nešto loše, pa za mesec dana ponovo... I sad nakon tri godine sve se ispravilo, ali išao je i na terapije. Doktori su iznenađeni, jer nije imao dobru prognozu, ali ne znaju o čemu se radi – priznao je Davor.
U Hrvatskoj upotreba kanabisa je zakonom zabranjena, a za uzgoj istog predstoji kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina. Nakon dva, tri mjeseca masiranja vidjelo se poboljšanje, dječak je mogao da drži ruku otvorenom a nakon godinu i po dana i da je pomjera.
Na samostalni uzgoj Davor se odlučio i jer je ulje kanabisa za koje je čuo iz Austrije i Holandije bilo industrijske proizvodnje, a on i porodica već su zbog djeteta zdravo živjeli i pazili na ishranu i način uzgoja hrane.
– Zasadio sam nekoliko biljaka kanabisa, na planini gdje imam parcelu, da vidim šta je to zapravo. Na planini nije zagađeno područje i nepristupačno je, a time i manje riskantno da me neko uhvati – objasnio je Davor i dodao kako je krenuo u ovu neobičnu i ilegalnu akciju samo kako bi pomogao sinu.
Zaključio je kako se ne plaši policije, jer je, kao i većina roditelja, spreman na sve kako bi njegovom djetetu bilo bolje.
Negativni efekti marihuane
Marihuana je ilegalna droga i zabranjeno je davati je ili prodavati. Povezana je sa razvijanjem psihičkih oboljenja kasnije u životu, uključujući i shizofreniju. Preterano konzumiranje utiče na sposobnost učenja i koncentracije.
Još jedan dokaz, kojih inače ima pregršt, jeste i slučaj malene Mikajle Komstok, koja ima leukemiju, a majka je liječi sa deset džointa dnevno. Svijet je uzdrmala vijest koja se pojavila, ali priča je zaista istinita, što je potvrdila i američka policija.
Osmogodišnja djevojčica iz Oregona, po imenu Mikajla Komstok, prima hemoterapiju zbog čega joj njena majka svakoga dana daje tablete marihuane da bi smanjila posljedice ovog tretmana. Ona na dan uzme tablete koje imaju učinak jednak onome koji ima 10 džointa. Činjenica da je bolest u stanju remisije, majka zahvaljuje upravo marihuani.
Djevojčica boluje od leukemije, zbog koje ide na hemoterapiju. Sve bi bilo „još jedna tužna priča”, da joj majka ne daje tablete marihuane da bi smanjila posljedice hemioterapije.
Sa ovakvim majčinim tretmanom Mikajla je jedna je od najmlađih korisnica medicinske marihuane. Djevojčici su doktori konstatovali leukemiju u proljeće 2011. pa do danas ona prima agresivnu hemoterapiju.
Uz tablete njena majka je liječi i gramom ulja semenki marihuane na dan. Kako njena majka tvrdi leukemija kod njene kćerke je u stanju remisije, to jest koštana srž se oporavlja.
– Kao majka, probaću bilo što samo da joj bude bolje – rekla je Erin Purčejs (26), koja o djevojčici brine zajedno sa svojim dečkom.
Dijete sada, prema majčinim riječima, bolje spava i jede od tableta marihuane.
– Poslije hemoterapije se osjećam kao da želim da budem budna cijele noći. Ovaj lijek koji mi mama daje, pomaže mi da bolje spavam, iako se od njega osjećam čudno – objasnila je Mikajla.
Mikajlin otac Džesi Komstok koji živi u Sjevernoj Dakoti, koji redovno plaća alimentaciju i ćerkino zdrastveno osiguranje zabrinut je zbog uticaja ovog alternativnog lijeka koji joj daje njena majka, na razvoj mozga djevojčice.
– Vjerujem da da će moja ćerka ozdraviti, ali mislim da će joj ta velika količina marihuane usporiti razvoj mozga – istakao je otac.
On je dodao da je jednom prilikom, kada je prošlog ljeta došao da je posjeti, njegova ćerka bila „skroz napušena”.
– Htjela je samo da leži i da igra video-igrice – rekao je medijima otac Džesi.
Mikajlu je odveo privatnu laboratoriju gdje su joj u krvi pronašli THC koji je na nivou prosječnog odraslog konzumenta.
Otac ove djevojčice je kontaktirao je policiju, socijalnu službu kao i onkologa. Majku je obišla i policija, ali su izjavili kako ne mogu ništa značajno da učine po tom pitanju.
Istraživanje američkih naučnika sprovedeno krajem 2012. godine pokazalo je da marihuana izuzetno značajna u liječenju različitih oblika tumora:
– Sastojak koji se nalazi u lišću marihuane može da spriječi širenje mnogih oblika zloćudnih tumora – zaključili su naučnici.
Istraživači su tada otkrili da sastojak, pod nazivom kanabidiol, ima mogućnost da „isključi gen” odgovoran za metastaze kod zloćudnog oblika raka dojke.
Prvi put su naučnici uočili potencijal ovog sastojka prije pet godina, nakon što su zaustavili širenje ljudskih ćelija raka u laboratoriji. Potom su eskperimenti rađeni na miševima.
Naučnici se nadaju da će dalja istraživanja pomoći da se napravi lijek, a uskoro bi trebalo da se testira na ljudima u kombinaciji sa hemoterapijom.
Otkriveno je da protein pod nazivom ID-1 ima veliku ulogu u širenju oboljelih ćelija. Sastojak marihuane je pokazao sjajne rezultate i to ne samo da zaustavio „ludačko” širenje ćelija, već ih je vratio na zdravo, normalno stanje.
Oni su otkrili da je sastojak isključio ekspanziju ID-1 i zaustavio put do udaljenog tkiva. Druga opasna oboljenja leukemija, rak pluća, jajnika, tumor na mozgu, takođe pogoršava i širi ID-1.
Objavljeno: 19.09.2013. - 12:08
Dokazano je da marihuana ima pozitivno dejstvo u liječenju ćelija karcinoma, a ima i povoljan učinak kada je u pitanju otklanjanje posljedica hemoterapije. Postoje zvanični dokazi i potpisana istraživanja da se marihuanom liječi oko 200 bolesti, među kojima je karcinom, artritis, paraliza, nedostatak apetita, kao i mnoge druge.
Autor: Dnevno.rs
Veličina slova: a a a
Skeptici nikada neće povjerovati u ljekovito dejstvo marihuane, iako je u nekolicini zemalja ona dozvoljena kao medicinsko sredstvo.
U velikom broju evropskih zemalja, poput Italije, Njemačke, Austrije, Češke, Poljske, Holandije i nekolicine drugih država, dopuštena je upotreba marihuane u medicinske svrhe.
Dokazano je da marihuana ima pozitivno dejstvo u liječenju ćelija karcinoma, a ima i povoljan učinak kada je u pitanju otklanjanje posljedica hemoterapije.
Postoje zvanični dokazi i potpisana istraživanja da se marihuanom liječi oko 200 bolesti, među kojima je karcinom, artritis, paraliza, nedostatak apetita, kao i mnoge druge.
Marihuana pomaže u regeneraciji moždanih ćelija.
Vlada mišljenje da je marihuana štetna, da ubija ljude, da stvara zavisnost… Zato je i zabranjena.
Inače je zanimljiva činjenica da jedna farmaceutska kuća u Americi koja je inače jedan od najvećih boraca protiv marihuane, proizvodi i prodaje takozvani „Mariol” koji je u stvari vještački dobijen THC i baš zato što nije imao taj biološki proces pokretanja elektrona posjeduje i negativne efekte.
Za skeptike, postoje brojna pozitivna iskustva koje potvrđuju pozitivno dejstvo „duvanja”. Jedan 39-godišnji čovjek kome je dijagnostifikovan karcinom nemalih ćelija na plućima, tvrdi kako je kanabis jedino što mu pomaže, jer je zahvaljujući konzumiranju istog, iskašljao tumor!
– Ja sam ispljunuo kancer na usta! Držao sam svoj kancer u dva dijela na dlanu veličine nekih sedam centimetara. Zakašljao sam se i izbacio komad mesa iz sebe. Čvorasto, krvavo, crno, opnasto, kao malo crevo onako smotano – objasnio je ovaj Amerikanac novinarima.
Službene medicinske prognoze davale su mu od četiri do šest mjeseci života. Čovjek koji je želio da ostane anoniman za javnost, uvjeren je da je, kako sam kaže „iskašljao kancer” upravo zahvaljujući ulju kanabisa koje je počeo da koristi pošto je bez doktorovog znanja prekinuo sa konvencionalnom terapijom koju su mu odredili.
Poslije tri mejseca, na kontrolnom pregledu, tvrdi on, rak se više nije vidio. On smatra da za to može da zahvali upravo kanabisu. Niko od doktora nije želio to da mu potvrdi. Jer je stav službene medicine jasan: kanabis je droga.
Međutim, način na koji se kanabis koristi u liječenju dovodi ga u sukob sa zakonom. Svaka upotreba marihuane pa i ona u medicinske svrhe je kažnjivo djelo. Zbog čega kao pacijent nema pravo da bira način na koji će se liječiti, a da pri tom ne krši zakon, nikako ne može da razumije.
Ulje kanabisa liječi nesanicu
Ulje kanabisa pravi se kada se u 100 mililitara alkohola doda 15 militara smole od cvjeta konoplje. Ulje cvjeta kanabisa dobro je za bolove, nesanicu i otvara apetit. Ulje kanabisa prodaje na internetu po cijeni od 300 do 1.500 evra, ali je rizično kupovati na taj način.
I u zemljama regiona liječenje marihuanom nije redak slučaj.
Splićanin Davor, otac dječaka koji patio od Cerebralne paralize ovog februara je za hrvatski „Jutarnji list” isoričao svoju priču:
– Moj sin je bolestan od rođenja. Desna strana tijela mu je bila sasvim oduzeta, nije bila pokretljiva. Primjetili smo od njegove prve godine. Godinama smo intenzivno išli na fizioterapije i napravili sve što su nam doktori preporučili. Kada je imao četiri godine, čuli smo da neki roditelji koriste za svoju djecu ulje kanabisa iz Austrije i iz Holandije i njime masiraju djecu i da imaju neke pozitivne rezultate. Ovo mi se učinilo kao skupa varijanta, s putovanjima i rizičnim prelascima granica, pa sam odlučio sam da zasadim kanabis. Pomalo se razumijem u agronomiju pa mi nije sve bilo potpuno nepoznato – ispričao Davor za „Jutarnji list”.
Intervju je dao poslije odluke Češke da će marihuanom prepisanom na recept moći da se liječe oboljeli od raka, Parkinsonove bolesti, multiple skleroze ili psorijaze. Davor je kako bi izliječio svog sina zasadio marihuanu i tako sa smolom od lišća kanabisa pravio kremu koja je dječaku veoma pomogla.
– Masirali smo ruku svaki dan dva mjeseca, pa pauza od mjesec dana da vidim da li je nešto loše, pa za mesec dana ponovo... I sad nakon tri godine sve se ispravilo, ali išao je i na terapije. Doktori su iznenađeni, jer nije imao dobru prognozu, ali ne znaju o čemu se radi – priznao je Davor.
U Hrvatskoj upotreba kanabisa je zakonom zabranjena, a za uzgoj istog predstoji kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina. Nakon dva, tri mjeseca masiranja vidjelo se poboljšanje, dječak je mogao da drži ruku otvorenom a nakon godinu i po dana i da je pomjera.
Na samostalni uzgoj Davor se odlučio i jer je ulje kanabisa za koje je čuo iz Austrije i Holandije bilo industrijske proizvodnje, a on i porodica već su zbog djeteta zdravo živjeli i pazili na ishranu i način uzgoja hrane.
– Zasadio sam nekoliko biljaka kanabisa, na planini gdje imam parcelu, da vidim šta je to zapravo. Na planini nije zagađeno područje i nepristupačno je, a time i manje riskantno da me neko uhvati – objasnio je Davor i dodao kako je krenuo u ovu neobičnu i ilegalnu akciju samo kako bi pomogao sinu.
Zaključio je kako se ne plaši policije, jer je, kao i većina roditelja, spreman na sve kako bi njegovom djetetu bilo bolje.
Negativni efekti marihuane
Marihuana je ilegalna droga i zabranjeno je davati je ili prodavati. Povezana je sa razvijanjem psihičkih oboljenja kasnije u životu, uključujući i shizofreniju. Preterano konzumiranje utiče na sposobnost učenja i koncentracije.
Još jedan dokaz, kojih inače ima pregršt, jeste i slučaj malene Mikajle Komstok, koja ima leukemiju, a majka je liječi sa deset džointa dnevno. Svijet je uzdrmala vijest koja se pojavila, ali priča je zaista istinita, što je potvrdila i američka policija.
Osmogodišnja djevojčica iz Oregona, po imenu Mikajla Komstok, prima hemoterapiju zbog čega joj njena majka svakoga dana daje tablete marihuane da bi smanjila posljedice ovog tretmana. Ona na dan uzme tablete koje imaju učinak jednak onome koji ima 10 džointa. Činjenica da je bolest u stanju remisije, majka zahvaljuje upravo marihuani.
Djevojčica boluje od leukemije, zbog koje ide na hemoterapiju. Sve bi bilo „još jedna tužna priča”, da joj majka ne daje tablete marihuane da bi smanjila posljedice hemioterapije.
Sa ovakvim majčinim tretmanom Mikajla je jedna je od najmlađih korisnica medicinske marihuane. Djevojčici su doktori konstatovali leukemiju u proljeće 2011. pa do danas ona prima agresivnu hemoterapiju.
Uz tablete njena majka je liječi i gramom ulja semenki marihuane na dan. Kako njena majka tvrdi leukemija kod njene kćerke je u stanju remisije, to jest koštana srž se oporavlja.
– Kao majka, probaću bilo što samo da joj bude bolje – rekla je Erin Purčejs (26), koja o djevojčici brine zajedno sa svojim dečkom.
Dijete sada, prema majčinim riječima, bolje spava i jede od tableta marihuane.
– Poslije hemoterapije se osjećam kao da želim da budem budna cijele noći. Ovaj lijek koji mi mama daje, pomaže mi da bolje spavam, iako se od njega osjećam čudno – objasnila je Mikajla.
Mikajlin otac Džesi Komstok koji živi u Sjevernoj Dakoti, koji redovno plaća alimentaciju i ćerkino zdrastveno osiguranje zabrinut je zbog uticaja ovog alternativnog lijeka koji joj daje njena majka, na razvoj mozga djevojčice.
– Vjerujem da da će moja ćerka ozdraviti, ali mislim da će joj ta velika količina marihuane usporiti razvoj mozga – istakao je otac.
On je dodao da je jednom prilikom, kada je prošlog ljeta došao da je posjeti, njegova ćerka bila „skroz napušena”.
– Htjela je samo da leži i da igra video-igrice – rekao je medijima otac Džesi.
Mikajlu je odveo privatnu laboratoriju gdje su joj u krvi pronašli THC koji je na nivou prosječnog odraslog konzumenta.
Otac ove djevojčice je kontaktirao je policiju, socijalnu službu kao i onkologa. Majku je obišla i policija, ali su izjavili kako ne mogu ništa značajno da učine po tom pitanju.
Istraživanje američkih naučnika sprovedeno krajem 2012. godine pokazalo je da marihuana izuzetno značajna u liječenju različitih oblika tumora:
– Sastojak koji se nalazi u lišću marihuane može da spriječi širenje mnogih oblika zloćudnih tumora – zaključili su naučnici.
Istraživači su tada otkrili da sastojak, pod nazivom kanabidiol, ima mogućnost da „isključi gen” odgovoran za metastaze kod zloćudnog oblika raka dojke.
Prvi put su naučnici uočili potencijal ovog sastojka prije pet godina, nakon što su zaustavili širenje ljudskih ćelija raka u laboratoriji. Potom su eskperimenti rađeni na miševima.
Naučnici se nadaju da će dalja istraživanja pomoći da se napravi lijek, a uskoro bi trebalo da se testira na ljudima u kombinaciji sa hemoterapijom.
Otkriveno je da protein pod nazivom ID-1 ima veliku ulogu u širenju oboljelih ćelija. Sastojak marihuane je pokazao sjajne rezultate i to ne samo da zaustavio „ludačko” širenje ćelija, već ih je vratio na zdravo, normalno stanje.
Oni su otkrili da je sastojak isključio ekspanziju ID-1 i zaustavio put do udaljenog tkiva. Druga opasna oboljenja leukemija, rak pluća, jajnika, tumor na mozgu, takođe pogoršava i širi ID-1.
- van helsing
#1087 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Uvijek sam govorio "živjela trava". 
Samo ja sam veliki skeptik,nesto ne vjerujem u to. Milion nekakvih zdravih trava,biljaka,korijena biljaka,ulja,napitaka,i ne znam cega sve vise nema. A ljudi i dalje oboljevaju i umiru od tumora/kancera/raka,kako ga vec ko naziva.
Meni se sve pomijesalo u glavi od savjeta sta da konzumiram.
Tapatalk 2
Samo ja sam veliki skeptik,nesto ne vjerujem u to. Milion nekakvih zdravih trava,biljaka,korijena biljaka,ulja,napitaka,i ne znam cega sve vise nema. A ljudi i dalje oboljevaju i umiru od tumora/kancera/raka,kako ga vec ko naziva.
Tapatalk 2
-
kerima1
#1088 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Nisu svi koji se liječe ili su se liječili trošili ovu marihuanu.Treba pokušati.
- Janjicar
#1089 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Meni kada je doktor rekAo za tumor posadio sam jednu biljku, medjutim sumnjam da ce biti 500g od toga a treba mozda i vise :/
Treba i to pokusati, ko Vam moze zabraniti pravo na lijecenje ?
Treba i to pokusati, ko Vam moze zabraniti pravo na lijecenje ?
- Aethaercyn
#1090 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Brate bolje i da ti sam sa nekim travama/biljkama/i sl. probaš, nego da ides nekim babama, nadri-hodžama i sl. da ti uzimaju keš bezveze. Da si blize ja bi ti literaturu dostavio. Neka je na arapskom, al ajde, ima google translatevan helsing wrote:Uvijek sam govorio "živjela trava".
Tapatalk 2
Davno su stariji ljudi rekli: "Za svaku bolest, raste biljka". Znam to od svog rahmetli djeda. Vjecito je pio neke cajeve, doktora posjetio samo kada se sjekirom posjeko. 89 godina je živio. Hodao je ko ni jedan mladic, fakticki umro hodajuci. A cajeve nikad nije bacio. Imao je knjiga/literatura polijepo, sve je to slagao na jedno mjesto. Ako zivis na selu, to je jedan veliki spas. Ljekovitih trava oko tebe je na mali milion. Mislim, opet svako ima svoje, ali kad uporedis biljke i lijekove sta je stetnije?!
Sve najbolje brate i glavu gore, gledaj naprijed i nepodsustaj
- van helsing
#1091 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ma tu sam pogotovo skeptik,kada su u pitanju te babe,nadri-hodze,nadri-liječnici itd.
Mene bi bilo sramota zarađivati na tuđoj muci,al' eto,nismo svi isti.
Thx za podršku svima.
Tapatalk 2
Thx za podršku svima.
Tapatalk 2
- Janjicar
#1092 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Vane dodji ti da mi napravimo smotuljakvan helsing wrote:Ma tu sam pogotovo skeptik,kada su u pitanju te babe,nadri-hodze,nadri-liječnici itd.
Thx za podršku svima.
Tapatalk 2
Eno tamo pise da Marihuana smanjuje nuspojave hemoterapije
Nema mucnine,nema povracanja samo lagani osmijeh nabacis
Ja aBd od ponedjeljka krecem, u petak aBd prvi ciklus bi trebao biti gotov.
-
pop_corn
#1093 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ako ste u mogućnosti i prilici pravite sami sebi ulje.
Na yootube-u ima masa linkova od Rick Simpsona kako se pravi ulje, koristi, kome je pomoglo i kako.
Između ostalog : http://www.youtube.com/watch?v=_nm7nqUigFA
Ja nisam bila dovoljno smjela pa sam bacila pare na neko smeće....... Ko me ter'o?
Varalica ima na sve strane, pazite ako kupujete.
Na yootube-u ima masa linkova od Rick Simpsona kako se pravi ulje, koristi, kome je pomoglo i kako.
Između ostalog : http://www.youtube.com/watch?v=_nm7nqUigFA
Ja nisam bila dovoljno smjela pa sam bacila pare na neko smeće....... Ko me ter'o?
Varalica ima na sve strane, pazite ako kupujete.
- staxx
#1094 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ma za lijecenje ti ne moze niko nista ni reci niti zabraniti, a kamo li da je nemoralno pa taman da je "vutra"
Saaaaaamo naprijed, ozezi po rizlama
@ Janjicar sretno u ponedjeljak da to bude hairli aBd! Sve najbolje tebi i VH
- Janjicar
#1095 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Hvala punostaxx wrote:Ma za lijecenje ti ne moze niko nista ni reci niti zabraniti, a kamo li da je nemoralno pa taman da je "vutra"
Van Helsing aBd kad ozdravimo sijelo pravimo
- ho oponopono
#1096 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
...na jednoj strani ja, a u meni su dva, pu pu perverzije što bi neki rekli
...nego ili oni ili pak ja, ako budem ja nema žala, odnosno nemam za čime žaliti, a pak oni , jebat ih(da prostiš) nisu vrijedni ni spomena, idemo dalje u nove neizvjesnosti!

...nego ili oni ili pak ja, ako budem ja nema žala, odnosno nemam za čime žaliti, a pak oni , jebat ih(da prostiš) nisu vrijedni ni spomena, idemo dalje u nove neizvjesnosti!
- Katcha_Vendy
#1097 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Mozemo probati nabaviti domacice...
-
Chuckie
#1098 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Jel istina da 1.10 u KCUS Sa kreće sa radom PET/CT?
- Janjicar
#1099 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Pozdrav raja 
Danas dosao s terapije
5-dana primao terapiju ( svaki dan po 3-4 sata infuzije)
Ponedjeljak nisam primao kada sam primljen u bolnicu, u subotu zavrsio s terapijom ali morao ostati preko nedjelje jer nema otpustanja vikendom tako da danas uspio izaci.
Mucnina je nekad bila prisutna ali i prodje, povracanja nije bilo.
Sto se tice nalaza u Nedjelju vadio i vidio da su Leukociti oko 4 i sutra moram vaditi KKS (kompletnu krvnu sliku) radi injekcije Bleomicin ( valjda za jacanje srca neka injekcija)
Sve u svemu ni sam se nisam nadao da ce ovako dobro proci.
Leukociti u nedjelju bili na 7,05, Er na 4,63, HGB 130, HTC 0,383 itd
Samo en znam sta znaci Gr ?
Za one koji se vise razumiju :
Cisplatin i Etopozid su bili citostatici, jednog je 40 mg a drugog 200mg dnevno
Danas dosao s terapije
5-dana primao terapiju ( svaki dan po 3-4 sata infuzije)
Ponedjeljak nisam primao kada sam primljen u bolnicu, u subotu zavrsio s terapijom ali morao ostati preko nedjelje jer nema otpustanja vikendom tako da danas uspio izaci.
Mucnina je nekad bila prisutna ali i prodje, povracanja nije bilo.
Sto se tice nalaza u Nedjelju vadio i vidio da su Leukociti oko 4 i sutra moram vaditi KKS (kompletnu krvnu sliku) radi injekcije Bleomicin ( valjda za jacanje srca neka injekcija)
Sve u svemu ni sam se nisam nadao da ce ovako dobro proci.
Leukociti u nedjelju bili na 7,05, Er na 4,63, HGB 130, HTC 0,383 itd
Za one koji se vise razumiju :
Cisplatin i Etopozid su bili citostatici, jednog je 40 mg a drugog 200mg dnevno
- van helsing
#1100 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
I jel neces vise ici na terapiju ?