OC Bjelasnica i Igman

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ateista

#1076 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

Ako sam dobro cuo, navodno bi kotlovi trebali raditi, kao i heliodrom. Zbog toga bi se mozda i moglo otici za vikend. :thumbup:
petunija

#1077 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by petunija »

Hoće li se moći iznajmiti skije?
Moje konzervirane :(
Ateista

#1078 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

petunija wrote: 08/04/2025 15:23 Hoće li se moći iznajmiti skije?
Moje konzervirane :(
Vjerovatno da hoce, ako bude radilo skijaliste otvorice bar neki ski rent.
gold'n'brown

#1079 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by gold'n'brown »

tramvajtrojka wrote: 08/04/2025 13:09
gold'n'brown wrote: 07/04/2025 19:21
neki wrote: 07/04/2025 16:42 Koja korist od topova kad će za tri dana biti 20 stepeni?
Sezona traje do 15.4., valjda bar do tada treba uciniti sve da bude skijanja. Moze se odrzati staza bar 5 dana, a u gornjem dijelu sigurno i duze. Na kraju krajeva i neke su sezonske prodali.
Image

et culi su te
eto vidjeh maloprije, ja sam u subotu aBd gore ranim jutrom :D
Znaci dosla dozvola za Kotlove :)
Malo je cudna ova obavijest:
https://www.facebook.com/share/r/15M6navXx7/
Pise heliodrom i gornja kolijevka, a spominje se i lift kotlovi.
Ateista

#1080 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

Posto ne koristim FB, nproslijedjena mi je njihova objava gdje jasno pise da ce raditi i kotlovi od danas ukoliko vremenski uslovi budu ok, to se vjerovatno misli na vjetar jer je taj gore dio bas izlozen vjetru.
Dakle, kljucno je pratiti prognozu hoce li biti vjetra, ako ne bude i ja sam gore u subotu, sreca nisam jos spakovao opremu, jesam galeriju ali snaci cu se nekako i bez nje. :D
Ateista

#1081 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

Na mapi na stranici oznaceno da kotlovi ne rade danas. Ne bih rekao ni da ima vjetra.
Sve nesto kontam, da im te najave za kotlove nisu samo navlakusa da privuku skijase da dodju, a u stvari nista od toga...
tramvajtrojka

#1082 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by tramvajtrojka »

Ateista wrote: 09/04/2025 11:48 Na mapi na stranici oznaceno da kotlovi ne rade danas. Ne bih rekao ni da ima vjetra.
Sve nesto kontam, da im te najave za kotlove nisu samo navlakusa da privuku skijase da dodju, a u stvari nista od toga...
pegla se staza na kotlovima dns
Ateista

#1083 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

tramvajtrojka wrote: 09/04/2025 12:13
Ateista wrote: 09/04/2025 11:48 Na mapi na stranici oznaceno da kotlovi ne rade danas. Ne bih rekao ni da ima vjetra.
:thumbup: Nadam se da ce biti otvorena za vikend, da ne dolazim dzaba. :D
tramvajtrojka

#1084 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by tramvajtrojka »

Ateista wrote: 09/04/2025 12:21
Image

idi dns evo upravo izasla najava da su otvorili
Ateista

#1085 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

tramvajtrojka wrote: 09/04/2025 12:21
Ateista wrote: 09/04/2025 12:21

Image

idi dns evo upravo izasla najava da su otvorili
Odlicno, eno i na mapi se sad zeleni. :D
Ateista

#1086 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

Nije bilo lose u subotu, radili su kotlovi iako je gore bilo poprilicno vjetra, ali samo skroz gore kad se sidje sa lifta, cim se malo krene spustati bude OK. Sad mi je jasno zasto izmedju ostalog cetvorosjed nije mogao gore raditi, ako su onakvi ekstremni uslovi bili u jednom proljetnom danu, mogu misliti kako to zna biti u sred zime, bas je previse taj gore dio izlozen.
Staza standardno ujutru dobra, ali jako brzo se toliko pokvarila da je bilo gotovo nemoguce skijati.
Sve u svemu, drago mi je da sam otisao, konacno da sam i taj dio staze isprobao.
Potpuno neplanirano sam imao jos jedan dan skijanja, kad sam bio siguran da je sezona gotova.
Ako bude dovoljno snijega iduci vikend, i ako budu prihvatali sezonske, mozda odem jos jednom, ne bi mi vrijedilo zbog toga platiti kartu ni sa onih 30% popusta.
Haris.ba

#1087 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Haris.ba »

Zasto su u zoi nesposobni ovo napraviti na Igmanu?
Ski centar Ravna planina gradit će prvu zatvorenu skijašku dvoranu na Balkanu
https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /250415080
tramvajtrojka

#1088 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by tramvajtrojka »

Haris.ba wrote: 15/04/2025 12:42 Zasto su u zoi nesposobni ovo napraviti na Igmanu?
Ski centar Ravna planina gradit će prvu zatvorenu skijašku dvoranu na Balkanu
https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /250415080
Izgraditi ce je kao sto su izgradili gondolu ravna planina jahorina, pogledaj samo kineza na sta izgleda :lol: :lol: :mrgreen:

biznismen iz stare kineske četvrti u rajlovcu :mrgreen:
EmirTr

#1089 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by EmirTr »

Ateista

#1090 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

@tramvajtrojka Imas li slucajno kakvu insidersku informaciju hoce li priznavati sezonske i nakon 15.4.? :D
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#1091 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

@tramvajtrojka Evo sezona zimska zavrsena, znas li eventualno ima li kakvih radova u najavi sad preko ljeta?
Nova akumulacija, staza itd, ima li izgleda da se ista odradi preko ljeta?

Takodjer nije mi jasno zasto ne dozvole vlasnicima sezonskih makar jednu beslatnu voznju dnevno na 6 sjedu. Jer na taj nacin ces privuci ljude da dodju odu gore do crnog vrha popiju kafu, pozvat ce od prijatelja nekog ko nema sezonsku pa ce oni kupiti, slikati se itd... lancana reakcija koja dovodi ljude. Arapa svakako ima dovoljno koji placaju masno voznje i ne zale.

Ali hajde valjda menadzment zna sta radi :)
Naslovnica

#1092 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Naslovnica »

F&N wrote: 12/05/2025 11:51 @tramvajtrojka Evo sezona zimska zavrsena, znas li eventualno ima li kakvih radova u najavi sad preko ljeta?
Nova akumulacija, staza itd, ima li izgleda da se ista odradi preko ljeta?

Takodjer nije mi jasno zasto ne dozvole vlasnicima sezonskih makar jednu beslatnu voznju dnevno na 6 sjedu. Jer na taj nacin ces privuci ljude da dodju odu gore do crnog vrha popiju kafu, pozvat ce od prijatelja nekog ko nema sezonsku pa ce oni kupiti, slikati se itd... lancana reakcija koja dovodi ljude. Arapa svakako ima dovoljno koji placaju masno voznje i ne zale.

Ali hajde valjda menadzment zna sta radi :)
r a p o r t . b a na-pomolu-nova-koruptivna-afera-stigla-prijava-zbog-izgradnje-na-bjelasnici-glavni-akteri-direktor-zoi-ja-84-jasmin-mehic-i-njegov-savjetnik/

Sve će se provjeriti

Na pomolu nova koruptivna afera? Stigla prijava zbog izgradnje na Bjelašnici. Glavni akteri direktor ZOI-ja 84 Jasmin Mehić i njegov savjetnik
Prema dostupnim informacijama, iskopi izvedeni za potrebe navedenih objekata nisu zbrinuti kao građevinski otpad, već su prodati firmi JP ZOI '84 za potrebe ravnanja terena na lokalitetu Babin do

Ured za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo zaprimio je prijavu sa navodima o nepravilnostima u vezi izgradnje privatnog investicionog projekta (dvije stambene jedinice) na lokalitetu Bjelašnica - Štinji Do, a gdje su određeni građevinski radovi navodno izvršeni resursima jednog kantonalnog javnog preduzeća, saznaje Raport.

Sticanja privatne koristi nauštrb javnog interesa
U prijavi se tvrdi da je uslijed toga došlo do sticanja privatne koristi nauštrb javnog interesa.

Ova informacija potvrđena je za Raport u petak iz Ureda za suzbijanje korupcije.

U odgovoru se navodi da je na osnovu člana 39. Zakona o prevenciji i suzbijanju korupcije u Kantonu Sarajevo Ured 9.maja "pokrenuo postupak provjere radi utvrđivanja osnovanosti navoda iz zaprimljene prijave"

"Nakon okončanja postupka provjere i izvršene analize prikupljenih podataka i dokumentacije, Ured se može očitovati o tome da li ima ili nema uočenih koruptivnih aktivnosti u konkretnom slučaju". rečeno nam je.

No, Raport otkriva detalje iz anonimne prijave. Ko je sve prijavljen i zašto. Kako stoje stvari, ovdje ima posla za Tužilaštvo KS, koje već vodi istragu u predmetu Incitat, koja se odnosi na Ibru Berila, načelnika Općine Trnovo, ali i sada već bivšeg ministra u Vladi KS Bojana Bošnjaka.

U prijavi se ukazuje na potencijalni sukob interesa i moguće krivično djelo zloupotrebe službenog položaja u cilju ostvarivanja privatne koristi. U sve je umiješan Jasmin Mehić, (Naša stranka), direktor ZOI 84.

"Preporučuje se hitna provjera dokumentacije, finansijskih tokova i uloge gore navedenih osoba u procesu donošenja poslovnih odluka unutar JP ZOI", navodi se.

U prijavi, u koju je Raport imao uvid, navodi se da je Vedad Kasumagić, arhitekta, investitor i savjetnik u JP ZOI '84, trenutno realizuje privatni investicioni projekat – izgradnju dvije stambene jedinice na lokalitetu Bjelašnica – Štinji do.

Sve se mora provjeriti
"Prema dostupnim informacijama, iskopi izvedeni za potrebe navedenih objekata nisu zbrinuti kao građevinski otpad, već su prodati firmi JP ZOI '84 za potrebe ravnanja terena na lokalitetu Babin do. Postoje osnovi sumnje da su u ovu aktivnost uključena dva lica usko povezana s JP ZOI '84 – Vedad Kasumagić i direktor preduzeća Jasmin Mehić, te da su time pogodovali sebi, jer je izvođač radova na privatnim objektima plaćen sredstvima javnog preduzeća, uz formalno obrazloženje da se radi o nasipanju Babinog dola", navodi se u prijavi.

Prema informacijama Raporta, Ured će nakon što sve provjeri, kompletan izvještaj poslati Tužilaštvu KS na postupanje. Navodno, ova prijava je već i otišla u Tužilaštvo KS jer oni postupaju u slučaju Berila.

Radi se nesmanjenom žestinom!
:thumbup: :lol: :lol: :lol:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#1093 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by izvrsni direktor »

sokantna koruptivna afera. nema sta. potresla se drzava zato sto otpad nije pravilno zbrinut :-)
Naslovnica

#1094 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Naslovnica »

izvrsni direktor wrote: 12/05/2025 13:44 sokantna koruptivna afera. nema sta. potresla se drzava zato sto otpad nije pravilno zbrinut :-)
Već prodat firmi JP ZOI '84 za potrebe ravnanja terena na lokalitetu Babin do. Postoje osnovi sumnje da su u ovu aktivnost uključena dva lica usko povezana s JP ZOI '84 – Vedad Kasumagić i direktor preduzeća Jasmin Mehić, te da su time pogodovali sebi, jer je izvođač radova na privatnim objektima plaćen sredstvima javnog preduzeća, uz formalno obrazloženje da se radi o nasipanju Babinog dola".
Sve bez tendera i pečata.
:lol:

Bumo vidjeli šta će biti od ovoga
moee

#1095 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by moee »

Pa Vedad Kasumagić je već napravio fin broj objekata gore. On kao neki 'savjetnik' ima ekskluzivu na sve projekte, a određene faze projekta rade isključivo njemu bliski saradnici.
Jest se dosta toga dobrog napravilo, samo je upitan način i procedura...
chino

#1096 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by chino »

Vrlo upitno je sve. Lik vedri i oblači. Vidim i u ZOI se ubacio, direktor trke bio..FGR. Ali počeo je raditi USKOK pa cemo vidjeti
F&N

#1097 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

@tramvajtrojka sta se desava, vidim Mehic se povukao.
Nestalo para pa ide ili su neki drugi problemi u pitanju?
tramvajtrojka

#1098 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by tramvajtrojka »

F&N wrote: 26/05/2025 15:39 @tramvajtrojka sta se desava, vidim Mehic se povukao.
klasični burnout i borba sa vjetrenjačama, vidio si ko je sve blokirao radove, i koje inspekcije i institucije, koji su dugovi bili i potraživanja sve dok se boris sa nelojalnom konkurencijom u vidu Jahorine

cetiri godine su se trazile dozvole za stinji do, novu stazu i gondolu i dobijale se samo odbijenice, tražilo se od opstine da izadje krajem oktobra početkom novembra da izadju na teren i dadnu upotrebnu dozvolu za kotlove koju su dali tek početkom marta pri kraju sezone

ista stvar i za jezera opstina ne da dozvolu i za njih itd.itd

Berilo bi najradije pocupao sve instalacije od skijaskog centra i tu zemlju prodao za apartmane

znaš nas jebo nas
BadBoy

#1099 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by BadBoy »

tramvajtrojka wrote: 26/05/2025 16:26
F&N wrote: 26/05/2025 15:39 @tramvajtrojka sta se desava, vidim Mehic se povukao.
klasični burnout i borba sa vjetrenjačama, vidio si ko je sve blokirao radove, i koje inspekcije i institucije, koji su dugovi bili i potraživanja sve dok se boris sa nelojalnom konkurencijom u vidu Jahorine

cetiri godine su se trazile dozvole za stinji do, novu stazu i gondolu i dobijale se samo odbijenice, tražilo se od opstine da izadje krajem oktobra početkom novembra da izadju na teren i dadnu upotrebnu dozvolu za kotlove koju su dali tek početkom marta pri kraju sezone

ista stvar i za jezera opstina ne da dozvolu i za njih itd.itd

Berilo bi najradije pocupao sve instalacije od skijaskog centra i tu zemlju prodao za apartmane

znaš nas jebo nas
Ja sam zimus čuo da će dati ostavku da ide sina trenirati/menadžerisat na fazon Kostelića
F&N

#1100 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

S jedne strane mi je zao sto ide. Pokrenuo je Bjelasnicu na bolje. Da je bilo propusta sigurno je bilo. Mozda iz nase perspektive djeluje sve lahko a samo on i ljudi iz njegovog tima znaju s kakvim opstrukcijama su se susretali.

Nekad je potrebna nova energija. Nadam se samo da ko god dodje poslije njega, a osoba koja se spominje bi mogla biti adekvatan nasljednik, da ce nastaviti gdje je Mehic stao, i da ce novom energijom probiti te prepreke na kojima je Mehic zaustavljen.

Po mom laickom sudu, covjek je zaista uradio odlican posao kada je u pitanju Bjelasnica, mogu reci da je preporodio planinu.
Igman je ostao slaba tacka.
Post Reply