Život samaca u srednjim godinama

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ateista

#1076 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Ateista »

BiBi911 wrote: 02/12/2024 14:12
Ateista wrote: 02/12/2024 14:00
snijeg_led wrote: 02/12/2024 13:54

Provedes na nekom poslu 8-9 sati i tu se zatupljujes maksimalno i onda dodjes kuci i pametujes. Ma nemoj. Koliko god nas veza izgradjuje tako nas izgrasjuje i neki inteligentan posao gdje ucis stvaras razmjenjujes misljenje i tako.
Ne uzimam u obzir one sto su se rodili pametni takvih je malo :D
:thumbup: To je to.

Razumijem da nije svako u prilici da radi posao koji zeli i za koji se skolovao, i to se donekle moze prihvatiti, ali ako neko nije ni zelio nista vise od na primjer posla na salteru ili neki drugi posao na traci koji fakat zaglupljuje ljude, znaci nije to neka privremena varijanta, tesko mi se vidjeti sa takvom osobom. Moze neko reci da sam nafuran, ali jbg.

Sory a koje je tvoje zanimanje i cime se Bavis
E jbg, ne mogu to bas javno pisati.
BiBi911

#1077 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by BiBi911 »

Ateista wrote: 02/12/2024 14:13
Ateista wrote: 02/12/2024 14:00

:thumbup: To je to.

Razumijem da nije svako u prilici da radi posao koji zeli i za koji se skolovao, i to se donekle moze prihvatiti, ali ako neko nije ni zelio nista vise od na primjer posla na salteru ili neki drugi posao na traci koji fakat zaglupljuje ljude, znaci nije to neka privremena varijanta, tesko mi se vidjeti sa takvom osobom. Moze neko reci da sam nafuran, ali jbg.

Politicar, zastupnik u mz
Ozimician

#1078 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Ozimician »

Oj ti sad jos gori, cuj da ne slusa narodnjake, pa odmah si eliminisao sebi 90% populacije iz klix poola.
Jos dodaj da ne slusaju ni ovu modernu muziku (Jala, Buba) i onda si eliminisao 98% populacije ispod 30 god.
toska

#1079 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by toska »

Digla_da_kreci wrote: 02/12/2024 13:40 A vidi ti vragolanke, flertuje s drugima dok je navodno zauzeta. Ili je htjela malo ego boosta da moze da te ima. :mrgreen:
Ma to je ShnjaZ nešto opet pobrkao :D , cura mjerkala jarana.
Ateista

#1080 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Ateista »

Altsa wrote: 02/12/2024 14:06
Ateista wrote: 02/12/2024 12:10
Altsa wrote: 02/12/2024 09:44 Pretpostavljam da ovakve stvari pisu osobe koje nisu ni u braku a ni u nekoj ozbiljnijoj vezi. Jer napisati da osobe koje nisu istog stepena obrazovanja nemaju o cemu pricati je tolika budalastina da nije vrijedna komentara.
Imam utisak da nisi bas dobro procitao sta sam napisao. Ne mislim bukvalno da nemam o cemu pricati, ja mogu sa svakim naci neku temu za razgovor na kafi, samo mi je tesko zamisliti se da zivim zajedno sa osobom koja se po tom pitanju malo vise razlikuje od mene, jer to zahtijeva malo vise nekih stvari u kojima se treba naci i slagati, ne samo povremeni razgovor. Isto tako sam naglasio da to nije toliko vezano za formalno obrazovanje koliko za neki generalni utisak koji osoba ostavlja, neku generalnu pismenost i slicno. Isto tako se ne mogu zamisliti sa osobom koja slusa narodnjake, ali ni pod koju cijenu, to je recimo jedan svijet totalno razlicit od mog gdje nema nikakvih sansi da bih mogao zivjeti sa takvom osobom.

Za tvoju informaciju, u vezi sam preko 20 godina, zajednicki zivot preko 10 godina, tu je i dijete, tako da znam sta pricam, znam sta je bitno i zasto nam je veza opstala tako dugo.
Vjeruj mi da znam bolje od tebe sta pricam jer sam u sretnom braku preko 27 godina,a strucne spreme su nam razlicite. Pricas o tome da dvije osobe razlicite strucne spreme ne mogu zivjeti zajedno. Po tom pitanju kod mene ne postoji nikakav problem kako u razlicitosti plate tako i u intezitetu i vrsti komunikacije. Mozemo i razgovaramo o svemu i svacemu i ne sputava nas ama bas nista. Pricamo i o poslu i ako se ne petljamo u posao jedno drugom jer nismo iste branse. Gradska smo djeca sto moze biti veoma bitno. Mnoge druge stvari mogu uticati na sklad zajednickog zivota. Pa i to da ne mozes sa osobom koja slusa narodnjake (to 100% razumijem). Mnoge osobe nece ni doci u dodir sa drugim koje su druge naobrazbe pa ces veoma tesko vidjeti par kao sto su npr. ljekar ili vodoinstalater ne zbog toga sto su ljekari ljepsi ili obratno vec sto takve osobe vjerojatno nece doci u dodir jedno s drugim prilikom izlazaka. Ne krecu se u istim krugovima, ne druze se sa istim ljudima i onda je tesko da se te osobe i upoznaju i spoje ali se desava. Ako ti osoba odgovara mentalno i fizicki strucna sprema nije uopšte bitna vjeruj mi. Takoder razumijem i ljude kojima to smeta i ni pod koju cijenu ne zele takvu vezu i ali to su za mene najobicniji misevi koji imaju problem sa licnom komunikacijom.
Ne kazem ja da ne mogu, ja samo kazem da razumijem one kojima ta razlika smeta i da to ima nekog smisla, ne znaci da ne mogu i da to ne moze biti skladno. Zavisi kome je sta bitno, a vec sam objasnio da nekad nije toliko bitno ni sama strucna sprema koliko neka generalno kultura i obrazovanje, bar meni je to bitnije nego formalno obrazovanje.
Generalno, sve ovo govorim iz svog ugla i neko svoje razmisljanje, ne tvrdim da ne moze funkcionisati i drugacije, ima razlicitih ljudi i nekima moze odgovarati u vezi osoba koja je potpuno razlicita i ako nemaju nista zajednicko, ali ako recimo ona ima dobre sise a on veliku platu, ne kazem da je kod tebe to slucaj vec karikiram. :D
Meni recimo razlika u plati nije bitna i nije uopste u tome poenta.
Slazem se da je glupo kada neko to ne zeli ni pod koju cijenu, licno to smatram snobizmom i elitizmom, zato sam i objasnio sta ja vidim u tome i pod kojim uslovima mi to ne bi bio problem a pod kojim bi mi smetalo.
Ateista

#1081 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Ateista »

BiBi911 wrote: 02/12/2024 14:14
Ateista wrote: 02/12/2024 14:13

Politicar, zastupnik u mz
Nista tako dosadno, eto dao si dobar primjer dosadnih poslova o kojima govorim. :D
Ateista

#1082 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Ateista »

Ozimician wrote: 02/12/2024 14:15 Oj ti sad jos gori, cuj da ne slusa narodnjake, pa odmah si eliminisao sebi 90% populacije iz klix poola.
Jos dodaj da ne slusaju ni ovu modernu muziku (Jala, Buba) i onda si eliminisao 98% populacije ispod 30 god.
Naravno, buba i jala se podrazumijevaju da su eliminatorni, kao i puno toga slicnog. :D Svjestan sam da se time eliminise velika vecina, srecom nemam ni potrebe da trazim, a i da ima ispod 30 bi bilo mozda i malo neprikladno vec za moje godine.

Dzaba, ne mogu zamisliti da zivim sa takvom osobom koja to slusa, ne mora slusati isto sto i ja, ali ne mogu zamisliti da me iritira izbor muzike partnera, to mi je jedan od osnovnih uslova uvijek bio, sreca u mojoj generaciji se jos moglo naci rokera. :D
Altsa

#1083 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Altsa »

Ateista wrote: 02/12/2024 14:29
Ozimician wrote: 02/12/2024 14:15 Oj ti sad jos gori, cuj da ne slusa narodnjake, pa odmah si eliminisao sebi 90% populacije iz klix poola.
Naravno, buba i jala se podrazumijevaju da su eliminatorni, kao i puno toga slicnog. :D Svjestan sam da se time eliminise velika vecina, srecom nemam ni potrebe da trazim, a i da ima ispod 30 bi bilo mozda i malo neprikladno vec za moje godine.

Dzaba, ne mogu zamisliti da zivim sa takvom osobom koja to slusa, ne mora slusati isto sto i ja, ali ne mogu zamisliti da me iritira izbor muzike partnera, to mi je jedan od osnovnih uslova uvijek bio, sreca u mojoj generaciji se jos moglo naci rokera. :D
E vidis jedan od presudnih faktora kod mene je bilo ne slusanje dzigere ali nisam imao taj problem jer drustvo s kojim sam se druzio to svakako nije ni slusalo,a i u vrijeme mog momcevanja to niko nije ni slusao. Smetaju mi predrasude da takve veze nece funkcionisati jer je jedna osoba ona sa visom strucnom spremom superiornija intelektualno u odnosu na onu sa nizom strucnom spremom pa nece imati o cemu da razgovaraju :? . A svako sebi neka bira kako mu odgovara.
Last edited by Altsa on 02/12/2024 14:41, edited 1 time in total.
dr_Evil

#1084 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by dr_Evil »

Ateista wrote: 02/12/2024 14:29

Ma braca, cim zivot malo krene ko da iko ima vremena da slusa muziku svakako. Slusat ces najvise "razbole se lisica susi se ko grana", dok lisica svoje otpjeva vise neces ni imati zivaca za muziku :D
nekome

#1085 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by nekome »

blago se vama pa mozete birati i izbor muzike partnera (ne mislim na ekstreme naravno)
Ozimician

#1086 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Ozimician »

Realno su to sve nebitne stvari, jer ako te stvarno hoce, promjenit ce drzavu, ime, kontinent, vjeru, a kamoli muzicki ukus... :D
Altsa

#1087 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Altsa »

Ozimician wrote: 02/12/2024 14:52 Realno su to sve nebitne stvari, jer ako te stvarno hoce, promjenit ce drzavu, ime, kontinent, vjeru, a kamoli muzicki ukus... :D
Jebes takvu osobu. :roll:
yoda82

#1088 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by yoda82 »

nekome wrote: 02/12/2024 14:41 blago se vama pa mozete birati i izbor muzike partnera (ne mislim na ekstreme naravno)
To je ono što je govorim. Možda je osoba divna, krasna, pametna, komunikativna, sve ono što tražiš, ali si je eliminisao zato što sluša muziku koju ti ne slušaš, odnosno przireš.
To je jedan od razloga što je gomila raje samo. Ne mislim isključivo na muziku, ali to je samo jedan banalan primjer zašto se ne razmatraju potencijalno "kompatibilni" partneri/partnerice.
broj dva

#1089 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by broj dva »

Altsa wrote: 02/12/2024 15:04
Ozimician wrote: 02/12/2024 14:52 Realno su to sve nebitne stvari, jer ako te stvarno hoce, promjenit ce drzavu, ime, kontinent, vjeru, a kamoli muzicki ukus... :D
Osobu koja se žestoko zaljubi i koja se usudi da izađe iz svoje komfor zone u ime ljubavi ? Na lomaču ih odmah...
basicm

#1090 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by basicm »

ShnjaZZZ wrote: 02/12/2024 12:00 Joj ljudi manite preozbiljnih tema, evo smijte se meni kako sam ispao glupan jer sam odlučio prići nekoj curi :lol:

Dakle prije nekog vremena (rekao bih otprilike 2-3 sedmice) sjedio sam ja jaranom u jednoj kafanici gdje ovako hajmo reći dolazi okej neka raja.
I ja sjednem prvi i čekam njega. Preko puta mene dvije djevojke i skontam da me jedna od njih odmjera, uhvatio sam je par puta da bulji i još X puta da nam se pogled sretne i sva je bila onako otvorena, igra se sa kosom i svi oni neki neverbalni znakovi. Kontam jarane priviđa ti se, cura ko med da se za tebe zanima.
Neki dan sa jaranima tu kad opet ona preko puta mene. Isto se ponaša, gleda, jednom se i osmjehnula, par puta intenzivan kontakt očima smo imali, jednom dvaput malo duže i dosta puta kraći gdje je uhvatim da me gleda pa skrene pogled i opet ono isto namještanje kose i sve. Kontam kako da priđem, šta i utom dođe neki drug i sjedne sa njima i tu mi sve lađe potonu. Poslije 10ak min ona ustaje i sprema se otići i kontam sad ili nikad. I kako ona izađe tako i ja za njom, stignem je i reko "izvini mogu li dobiti samo minut tvog vremena". Kaže ona "da, naravno". Nisam znao baš kako da se ponašam (prvi prilazak) i pružim ruku i predstavim se, ona normala uzvrati i budem direktan, reko dopala si mi se, volio bih dobiti tvoj broj ili neki kontakt...ona se osmjehnu, godra joj ali ne lezi vraže..."jao oprosti, zauzeta sam". Ah reko, ništa oprosti ti :mrgreen: , reko "nisam htio unutra da prilazim pred svima da ne budem previše napadan" (koje laži, nisam imao muda), ma ok je, ok je - uzvraća. Zahvalim na vremenu, pozdravim se i nazad. :D

Kasnije sam razmišljao kako sam glup i kako sam loše protumačio cijelu situaciju, pitam se da li sam mogao sve bolje odraditi, možda sam djelovao kao neki creep iako sam bio krajnje učtiv i kulturan. Jbg. Na kraju moram priznat da mi je bilo lakše nego da sam glavu razbijao da li je stvarno zainteresovana i da nisam pokušao. Ne bih rekao da ću opet pokušat sa prilaskom osim ako ne bude neka dosta jasnija situacija.
Ovo je sve sasvim u redu drug.
nekome

#1091 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by nekome »

broj dva wrote: 02/12/2024 15:37
Osobu koja se žestoko zaljubi i koja se usudi da izađe iz svoje komfor zone u ime ljubavi ? Na lomaču ih odmah...
ljubi ljubi ali glavu ne gubi :D
al realno, za žene se očekuje da se promjeni donekle a ako se muško promijeni onda ga ona napusti jer nije čovjek u kojeg se zaljubila :-)
Altsa

#1092 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Altsa »

Jebes osobu koja ce da promijeni ime, vjeru ili muzicki ukus pod uticajem druge osobe kolko god da je voli. Ako je ne prihvata takvu kakva je onda on nije za nju i ne zasluzuje je kao partnera. Dovidenja and prijatno.
nekome

#1093 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by nekome »

Altsa wrote: 02/12/2024 17:39

Jebes osobu koja ce da promijeni ime, vjeru ili muzicki ukus pod uticajem druge osobe kolko god da je voli. Ako je ne prihvata takvu kakva je onda on nije za nju i ne zasluzuje je kao partnera. Dovidenja and prijatno.
po tom standardu niko se nikada ne bi upartnerisao
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1094 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Bobi »

Chloe wrote: 02/12/2024 12:47
Bobi wrote: 29/11/2024 09:18
Chloe wrote: 28/11/2024 19:51 Auuuu što su se muškarci obrušili na ženski rod, pa se trude maksimalno popljuvati slobodne djevojke u zrelijim godinama,
vjerovatno jer su stariji momci na ponos muškom rodu. :oops:
Jel ti ona rodica još slobodna :mrgreen: ?
Ccccc, mirde se :D
Pih, koga je to prevarila :D ?
Logovan

#1095 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Logovan »

ShnjaZZZ wrote: 02/12/2024 12:00 Kasnije sam razmišljao kako sam glup i kako sam loše protumačio cijelu situaciju, pitam se da li sam mogao sve bolje odraditi, možda sam djelovao kao neki creep iako sam bio krajnje učtiv i kulturan. Jbg. Na kraju moram priznat da mi je bilo lakše nego da sam glavu razbijao da li je stvarno zainteresovana i da nisam pokušao. Ne bih rekao da ću opet pokušat sa prilaskom osim ako ne bude neka dosta jasnija situacija.
Ne traži problem kada ga nema.
ZoomZoomKiwi

#1096 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by ZoomZoomKiwi »

ShnjaZZZ wrote: 02/12/2024 12:00 Joj ljudi manite preozbiljnih tema, evo smijte se meni kako sam ispao glupan jer sam odlučio prići nekoj curi :lol:

Dakle prije nekog vremena (rekao bih otprilike 2-3 sedmice) sjedio sam ja jaranom u jednoj kafanici gdje ovako hajmo reći dolazi okej neka raja.
I ja sjednem prvi i čekam njega. Preko puta mene dvije djevojke i skontam da me jedna od njih odmjera, uhvatio sam je par puta da bulji i još X puta da nam se pogled sretne i sva je bila onako otvorena, igra se sa kosom i svi oni neki neverbalni znakovi. Kontam jarane priviđa ti se, cura ko med da se za tebe zanima.
Neki dan sa jaranima tu kad opet ona preko puta mene. Isto se ponaša, gleda, jednom se i osmjehnula, par puta intenzivan kontakt očima smo imali, jednom dvaput malo duže i dosta puta kraći gdje je uhvatim da me gleda pa skrene pogled i opet ono isto namještanje kose i sve. Kontam kako da priđem, šta i utom dođe neki drug i sjedne sa njima i tu mi sve lađe potonu. Poslije 10ak min ona ustaje i sprema se otići i kontam sad ili nikad. I kako ona izađe tako i ja za njom, stignem je i reko "izvini mogu li dobiti samo minut tvog vremena". Kaže ona "da, naravno". Nisam znao baš kako da se ponašam (prvi prilazak) i pružim ruku i predstavim se, ona normala uzvrati i budem direktan, reko dopala si mi se, volio bih dobiti tvoj broj ili neki kontakt...ona se osmjehnu, godra joj ali ne lezi vraže..."jao oprosti, zauzeta sam". Ah reko, ništa oprosti ti :mrgreen: , reko "nisam htio unutra da prilazim pred svima da ne budem previše napadan" (koje laži, nisam imao muda), ma ok je, ok je - uzvraća. Zahvalim na vremenu, pozdravim se i nazad. :D

Kasnije sam razmišljao kako sam glup i kako sam loše protumačio cijelu situaciju, pitam se da li sam mogao sve bolje odraditi, možda sam djelovao kao neki creep iako sam bio krajnje učtiv i kulturan. Jbg. Na kraju moram priznat da mi je bilo lakše nego da sam glavu razbijao da li je stvarno zainteresovana i da nisam pokušao. Ne bih rekao da ću opet pokušat sa prilaskom osim ako ne bude neka dosta jasnija situacija.
Čuj glup. Druže nađi mi osobu koja bi to bolje i elegantnije uradila ikako.

Dobio si neke signale, kulturno i uljudno provjerio ispravnost istih i to je to. Ajmo dalje.

Znači ne vidim kako bi se to moglo ikako drukčije uraditi. Mog'o si ono da glumiš alfa-seljačinu da pošalješ piće za njen sto, i ishod ne bi bio ništa drukčiji osim što bi bio kraći za cvaju. :mrgreen:

Samo ba tako izravno, tačno tako kako si i postupio, i to je to. Vole one to vjeruj, i naići će ta koja nije zauzeta, pa ćete popiti kafu i tako dalje i tako dalje.
snijeg_led

#1097 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by snijeg_led »

Ako ne zna ko je Huckleberry Finn šta ja imam sa tim samcem dalje pričati.
mali_balon

#1098 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by mali_balon »

snijeg_led wrote: 03/12/2024 02:10 Ako ne zna ko je Huckleberry Finn šta ja imam sa tim samcem dalje pričati.
Najbolji drug Toma Sawyera...moremol pricat.....nisam guglo alami
Altsa

#1099 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Altsa »

nekome wrote: 02/12/2024 17:53
Altsa wrote: 02/12/2024 17:39

po tom standardu niko se nikada ne bi upartnerisao
Ja se ne bih nikad upartnerisao da mi partner kaze da promijenim vjeru, ime ili bilo sta sto mi ne odgovara. To nije brak vec tiranija. Otkud njemu ili njoj pravo da trazi takve stvari. Ljudi bi da prilagodavaju druge seb a tako ne funkcionise zdrav brak ili veza.
Hakiz

#1100 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Hakiz »

Muškarci žele da se njihove žene nikada ne promijene, žene žele da se njihovi muškarci obavezno promijene.

I to je razlog svih sukoba.
Post Reply