Job je bio sretan. Dok Sotona nije izazvao Boga. I ovaj kao levat nasjeo. Od tada Job vise nije bio sretan. Kakva je to izvrnuta logika da ne mogu upoznati srecu bez patnje. Meni je i te kako drago sto nemam kancer. Jel trebam dobit kancer da bih skontao srecu kad ga nemas? Jel trebam slomiti ruku da skontam da je bolje ne slomiti je?teodati wrote: ↑18/08/2025 21:13Ma nije, ne možeš biti sretan ako i patnju ne upoznaš, ti osnovnu stvar o vječnom životu ne shvaćaš, jednom hoćeš, garant.apsidejzi wrote: ↑18/08/2025 20:55Shvati se sta pricas??? Bog je jednog finog i tihog covjeka mucio godinama, djecu mu ubio, dao mu bolescure samo zato jer ga je Sotona nagovorio na to. Nema tu metafora nego samo impulsivni narcisoidni i zli bog. Job nista lose nije uradio. Lik gledao svoja posla, i bog ga iz cista mira skrsio. I to kao izazov od sotone. Kao hej, sta se foliras da te onaj tamo job obozava kad svi znamo da je to zato sto mu je dobro u zivotu. Hajde ga malo muci pa da vidis hoce li ti biti zahvalan. I bog kao: e haj da vidis kakve ja robove imam. Da vidis ciji je veci. Jel moj tata jaci od tvog tate. Kako primitivno razmisljanje. Tacno reflektuje primitivnu kulturu koja je vladala prije par hiljada godina.
Taj vas bog hem sto vas vidi kao robove, vidi vas i kao glupe sa malim IQ. Totalna niza vrsta. Ja i te kako znam sta je sreca i bez patnje. Sreca je sto sto znam da ne postoji ovaj krvolicni i dvolicni bog. Sreca je sto je to samo kreacija ljudi iz starog vijeka koji nisu znali ni umjeli bolje. Sreca nasa pa cemo nestati jer bi bas bila nesreca klanjati se bogu koji tako lako odluci da te muci iako si dobar. Sve si uradio kako treba i opet mu ne valjas. Jel Job dobar? Jeste! Hajmo ga malo zafrkavat. Isto Trump sto je natjerao Zelenskog danas da dodje u odijelu i odrekne se svih principa zarad muke. To je biblijski bog. Oholi i gordi trump kojem je cejfnulo da malo zajebaje zelenskog Joba. Samo zato sto mu se da i moze.
Sreca je sto takvog boga nema da nas vjecno zeza. A trump ce proci na srecu.