Odlična analiza, kolega Jebić je razjasnio neke stvari. Ide na friend listalijagoro wrote: ↑04/10/2022 00:09Narod je stokaLakat Jebić wrote: ↑03/10/2022 23:51 Postoji razlog što je Efendić osvojio 15000 glasova i nakon što je izašao iz SDA. Sumnjam da su svi sendvičari. Lakše je tako reći, ali onda se šokiraš na izborima.
Inače je pravo zanimljivo čitat o primitivnim glasačima koji ne prepoznaju dostignuća trojke, a onda pričat o "rumenom" i kao negativan argument isticat da za njega glasaju samo došljaci iz istočne bosne. Baš onako neprimitivno.
Trojka je odlučila kampanju fokusirati na jednu osobu, takav rezultat je i dobila. Bakir je izgubio. Tragično je što su imali fkt postignuća u svom mandatu, koji je još obilježen hendikepom korone. U kampanji su 10% vremena potrošili da to predstave. Od 10% pola je bilo o prugi a i to je SDA nametnula - glupo - pa se pričako o kašnjenju i jel bitno što se kasni 15 dana. Sam Dino kaže da mu ljudi govore da previše priča o SDA, al eto on mora odgovorit. I umjesto da se udari priča na max o odličnim stvarima, on baljezga o režimu (frajer priča o režimu dok mu čampara sjedi u stranci koji je ministar policije, ima upliva u medije i ima brata vrlo kompromitovanog tužitelja - o kakvom režimu ti ba pričaš)
To su dva razloga za realno lošiji rezultat trojke na ovim izborima.
Treći je direktna krivica NIP-a zbog kurvanja s HDZ-om i onog dinonog tvita iz neuma. Prije nego krenete sa tim kako se i SDA kurva, sjetite se da politika nije stvar istine nego stvar percepcije. Tu je direktno DF pokupio glasove NIP-u jer je osnovni motiv glasača DF-a da ko god bude vlast naredne godine, da DF ima što veći kapacitet da stvara galamu u pregovorima s HDZ-om.
Dok su se obračunavali sa imaginarnim režimom, iznenadio ih rezultat SBIHa i DF-a - što je tragično i neozbiljno. Sabina trijumfalno proglasila pad režima, stranka će joj ostat na kraju na manje-više istim mandatima.
BIlo bi grozno da se SDA vrati u kantonu. Nadam se da će na kraju nategnut trojka većinu i da će izvuć pouku iz ovog. Mada sma vidio da su viđeniji forumski NIPovci preuzeli SDP/NS priču o tome kako je narod glup.
I ima li kakvih updata iz stranačkih centrala?,salim se,dobar post.
Skupština KS 2022-2026
- Nespin
#1076 Re: Skupština KS 2022-2026
-
neon-x
#1077 Re: Skupština KS 2022-2026
Pljuvanja su dio kampanja ali to su ozbiljni, kompeteni i preduzimljivi ljudi, s tim da je Campara moralni odron i toga u NiP-u ima podosta ali govorim konkretno za trojku u KS da ih najvise mogu kostati lijeni i nesposobni trutovi na bitnim pozicijama.Spit_fire wrote: ↑04/10/2022 00:11Ili npr pljujes sda od zore do mraka i onda ti dodju dva stuba SDA i ti ih postavis u vrh strnke....neon-x wrote: ↑04/10/2022 00:07 Trojka u KS pored evidentnih pozitivnih stvari ima jedan ozbiljan problem kojeg im je najbolje Sidran sinoc adresirao a to je da "pri kadriranju su cesto brkali entuzijazam sa kompetencijama". Ima i kvalitetnih imenovanja ali recimo Mandic, Tanovic i Karic su po meni neoprostivi, da ne spominjem dalje ostale kadrove. Karic je doduse radisnija od ove dvojica a i popularnija medju prosjecnim povrsnim glasacima koji vole da gutaju jeftini populizam, ali medju nama govoreci ono je teski cringe za jednu tako vidljivu poziciju.
Ne mogu da vjerujem da je toliko ocajna situacija na trzistu da se ne moze naci bolji kadar, jer to je glavni preduslov ako kontaju praviti neku ozbiljniju pricu s trojkom za dalje.
-
Spit_fire
#1078 Re: Skupština KS 2022-2026
A zvizdic vertikala covjek 150g u SDA iscrpio zadnji atom i kad je vidi da brod tone eto dosao tobe..i to dodao da bude nosilac liste.."svi su krali ja gledo".. Sutra ce im Zahiragic prec i stavice ga u skupstinu...
Ko sto kolega iznad rece imaju 200 stvari da pokazu dino se ufatio malo bakira pa malo asima pa malo diplome..
Ko ker kad trci za autom, samo sta ce kad ga stigne?
Ideja je dobra al kadrovska politika ih je dovela do stagnacije, nadam se da ce se opametit
-
last mohicans
#1079 Re: Skupština KS 2022-2026
Pa naravno, on se standardno kiti tuđim perjem i prisvaja tuđe projekte u kojima općina minimalno ulaže i prikazuje ih kao primarne.Izuzetno namazan ljakse,a stvorio je respektabilnu bazu uhljeba od općine, Lokoma i drugih institucija u čijim očima je zakletva i direktno su radi njega ovoliki glasovi na KS što nije slučaj na drugim nivoima. Pogledajte rezultate. Do groba će mu se spominjati Park SZ. Pa ima ima li šta dalje? By the way, nekoliko puta sedmično odem u SZ na jogging i naravno, pored toga što dođem autom, platim parking i stazu. Ali trebam biti zahvalan "najboljem". AhhhaaSvintan wrote: ↑03/10/2022 23:17 @okocha
Drug, ti ako živiš u Vojničkom, ti blage veze nemaš šta se dešava oko tebe.
Ako je u jedno naselje manje uloženo, onda je to Vojničko.
Nemoj molim te o Safet Zajko centru, pa napisao sam ti sve.
Pa to je bilo prije 12 godina, u njegovom prvom mandatu, i za taj mandat je opravdao svaki glas. I tu sve prestaje, o projektima koje je pripisao sebi nećemo, jer tu nemaš nikakve šanse, a navesti ću ti samo jedan primjer...utopljavanje zgrada B faza - Semira Frašte ulica...finansijer kanton...Dino premijer, Semir načelnik, iz iste stranke obojica...imaš čak i video kod Senada na Face tv...kad mu Dino govori ...mi finansirali i doveli tebe da se slikaš. Tačka.
Opet ti ponavljam, uvažavam drugačije mišljenje, nisam opterećen, ali nemoj u ime drugih, poznajem bolje situaciju nego ti, vjeruj mi...
- tramvajtrojka
#1080 Re: Skupština KS 2022-2026
sest godina je radio bazen na dbr , tri dzeme bijedica i jos nije gotova , sest godina most na 9 transferzali , jedino kao sto si rekao sve je privatizovao u safetu kao da ga je pravio iz vlastitog džepa a ne od nasih paralast mohicans wrote: ↑04/10/2022 00:28Pa naravno, on se standardno kiti tuđim perjem i prisvaja tuđe projekte u kojima općina minimalno ulaže i prikazuje ih kao primarne.Izuzetno namazan ljakse,a stvorio je respektabilnu bazu uhljeba od općine, Lokoma i drugih institucija u čijim očima je zakletva i direktno su radi njega ovoliki glasovi na KS što nije slučaj na drugim nivoima. Pogledajte rezultate. Do groba će mu se spominjati Park SZ. Pa ima ima li šta dalje? By the way, nekoliko puta sedmično odem u SZ na jogging i naravno, pored toga što dođem autom, platim parking i stazu. Ali trebam biti zahvalan "najboljem". AhhhaaSvintan wrote: ↑03/10/2022 23:17 @okocha
Drug, ti ako živiš u Vojničkom, ti blage veze nemaš šta se dešava oko tebe.
Ako je u jedno naselje manje uloženo, onda je to Vojničko.
Nemoj molim te o Safet Zajko centru, pa napisao sam ti sve.
Pa to je bilo prije 12 godina, u njegovom prvom mandatu, i za taj mandat je opravdao svaki glas. I tu sve prestaje, o projektima koje je pripisao sebi nećemo, jer tu nemaš nikakve šanse, a navesti ću ti samo jedan primjer...utopljavanje zgrada B faza - Semira Frašte ulica...finansijer kanton...Dino premijer, Semir načelnik, iz iste stranke obojica...imaš čak i video kod Senada na Face tv...kad mu Dino govori ...mi finansirali i doveli tebe da se slikaš. Tačka.
Opet ti ponavljam, uvažavam drugačije mišljenje, nisam opterećen, ali nemoj u ime drugih, poznajem bolje situaciju nego ti, vjeruj mi...
-
last mohicans
#1081 Re: Skupština KS 2022-2026
Iz silom naplaćenih sredstava Lokoma i vjerovatno kićenja HIFE je i finansirao kampanju. Odakle, iz SBiH koja je bila mrtva stranka da finansira kampanju? Volio bih da uđe u skupštinu a da ga za 2 god. zajednički kandidat pojede za načelnika pa da se i saga o "najboljem načelniku" rumenku zavrsi.tramvajtrojka wrote: ↑04/10/2022 00:32sest godina je radio bazen na dbr , tri dzeme bijedica i jos nije gotova , sest godina most na 9 transferzali , jedino kao sto si rekao sve je privatizovao u safetu kao da ga je pravio iz vlastitog džepa a ne od nasih paralast mohicans wrote: ↑04/10/2022 00:28
Pa naravno, on se standardno kiti tuđim perjem i prisvaja tuđe projekte u kojima općina minimalno ulaže i prikazuje ih kao primarne.Izuzetno namazan ljakse,a stvorio je respektabilnu bazu uhljeba od općine, Lokoma i drugih institucija u čijim očima je zakletva i direktno su radi njega ovoliki glasovi na KS što nije slučaj na drugim nivoima. Pogledajte rezultate. Do groba će mu se spominjati Park SZ. Pa ima ima li šta dalje? By the way, nekoliko puta sedmično odem u SZ na jogging i naravno, pored toga što dođem autom, platim parking i stazu. Ali trebam biti zahvalan "najboljem". Ahhhaa, npr onaj djeciji vozic njega je hifa poklonila da se djeca dzabe vozaju i on sad naplacuje taj voz
![]()
, smecar i ubica
-
neon-x
#1082 Re: Skupština KS 2022-2026
SDA je najveca sigurica jer nikada nije bila brod koji tone kao sto evo nije bila ni ove izbore. Pogotovo nema vece sigurice nego biti tamo vidjeniji poslusnik. Uvijek na celu lista, sigurna stolica i radis kako ti reknu. Ocito Zvizdic nije mogao vise biti klimoglavac i presao je na manje sigurnu poziciju u NiP. Tako da to mu nije bas neki prigovor. Imalo bi se njemu sta prigovoriti, ali za standarde nase politicke scene Zvizdic je ozbiljan igrac.Spit_fire wrote: ↑04/10/2022 00:24A zvizdic vertikala covjek 150g u SDA iscrpio zadnji atom i kad je vidi da brod tone eto dosao tobe..i to dodao da bude nosilac liste.."svi su krali ja gledo".. Sutra ce im Zahiragic prec i stavice ga u skupstinu...
Ko sto kolega iznad rece imaju 200 stvari da pokazu dino se ufatio malo bakira pa malo asima pa malo diplome..
Ideja je dobra al kadrovska politika ih je dovela do stagnacije, nadam se da ce se opametit
-
hzsa22
#1083 Re: Skupština KS 2022-2026
Cuj presao na manje sigurnu poziciju, frajer nosilac liste za drzavni parlament u drugoj najjacoj stranci u kantonu.neon-x wrote: ↑04/10/2022 00:42SDA je najveca sigurica jer nikada nije bila brod koji tone kao sto evo nije bila ni ove izbore. Pogotovo nema vece sigurice nego biti tamo vidjeniji poslusnik. Uvijek na celu lista, sigurna stolica i radis kako ti reknu. Ocito Zvizdic nije mogao vise biti klimoglavac i presao je na manje sigurnu poziciju u NiP. Tako da to mu nije bas neki prigovor. Imalo bi se njemu sta prigovoriti, ali za standarde nase politicke scene Zvizdic je ozbiljan igrac.Spit_fire wrote: ↑04/10/2022 00:24
A zvizdic vertikala covjek 150g u SDA iscrpio zadnji atom i kad je vidi da brod tone eto dosao tobe..i to dodao da bude nosilac liste.."svi su krali ja gledo".. Sutra ce im Zahiragic prec i stavice ga u skupstinu...
Iznad toga je samo predsjednistvo.
Stari je Denis vuk.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1084 Re: Skupština KS 2022-2026
pa da dođe Tanovićlast mohicans wrote: ↑04/10/2022 00:38Iz silom naplaćenih sredstava Lokoma i vjerovatno kićenja HIFE je i finansirao kampanju. Odakle, iz SBiH koja je bila mrtva stranka da finansira kampanju? Volio bih da uđe u skupštinu a da ga za 2 god. zajednički kandidat pojede za načelnika pa da se i saga o "najboljem načelniku" rumenku zavrsi.tramvajtrojka wrote: ↑04/10/2022 00:32
sest godina je radio bazen na dbr , tri dzeme bijedica i jos nije gotova , sest godina most na 9 transferzali , jedino kao sto si rekao sve je privatizovao u safetu kao da ga je pravio iz vlastitog džepa a ne od nasih para, npr onaj djeciji vozic njega je hifa poklonila da se djeca dzabe vozaju i on sad naplacuje taj voz
![]()
, smecar i ubica
al na stranu zajebancija, vjerovatno bi Delić bio solidan. imam ja zamjerki i na njega, ali entuzijazma mu ne manjka.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#1085 Re: Skupština KS 2022-2026
Efendic metra JL nije napravio, 10 godina je nacelnik.
Dva mandata nije u stanju da napravi spoj IX i AP.
Jeste li prosli ulicom Dzemala B. iza Bitumenke do FISa?
Koliko minira gradnju Gradskog AP?
Terminal od 1000t na 50m od stambenih zgrada?
Treba mu dati mjesto premijera. Novi izbori za nacelnika NG, a onda mu izglasati nepovjerenje i nabiti ga nogom
Dva mandata nije u stanju da napravi spoj IX i AP.
Jeste li prosli ulicom Dzemala B. iza Bitumenke do FISa?
Koliko minira gradnju Gradskog AP?
Terminal od 1000t na 50m od stambenih zgrada?
Treba mu dati mjesto premijera. Novi izbori za nacelnika NG, a onda mu izglasati nepovjerenje i nabiti ga nogom
-
neon-x
#1086 Re: Skupština KS 2022-2026
Manje sigurna u smislu avanture sa NiP-om. Samo SDA i donekle SDP imaju sigurnu glasacku bazu, sve druge stranke su sad te ima sad te nema. Mnogo je primijera vidjenijih likova koji su napustanjem SDA postali beznacajni nakon jednog ciklusa.
-
Spit_fire
#1087 Re: Skupština KS 2022-2026
Da zanemarim sve sto si napisao....neon-x wrote: ↑04/10/2022 00:42SDA je najveca sigurica jer nikada nije bila brod koji tone kao sto evo nije bila ni ove izbore. Pogotovo nema vece sigurice nego biti tamo vidjeniji poslusnik. Uvijek na celu lista, sigurna stolica i radis kako ti reknu. Ocito Zvizdic nije mogao vise biti klimoglavac i presao je na manje sigurnu poziciju u NiP. Tako da to mu nije bas neki prigovor. Imalo bi se njemu sta prigovoriti, ali za standarde nase politicke scene Zvizdic je ozbiljan igrac.Spit_fire wrote: ↑04/10/2022 00:24
-Jel glavna osnova kampanje NiPa pljuvanje SDA? Jeste
-Jel Zvizdic bio medju top 5 ljudi SDA? Jeste
I sad je taj covjek nosliac stranke NiPa??? Jel me zezas svijuti
Dalje, Aljosa campara je prozivan da je glavni u prikrivanju zlocina u slucaju memic..
-Jedan dan Muriz,Arijana i NiP yebu mater Aljosi
-Drugi dan Aljosa sa njima yebe mater "n.n." licima za isti zlocin
I ovo sve u periodu os par godina ..de bgt
-
neon-x
#1088 Re: Skupština KS 2022-2026
Moja je prica bila da trojka treba paziti da ne postavlja lijene trutove socijalistickih navika na bitne pozicije, a ti se nakacio sa SDA i NiP pricom o predizbornom pljuvanju i nemoralnim transferima. Boli me k. i za NiP i za SDA i ko kakav marketing pravi. Jedino sto ce trojku i nas gradjane doci glave su nekomptetentni kadrovi i to je sve sto sam htio reci.
- cyprus
#1089 Re: Skupština KS 2022-2026
Hadžići 100% prebrojani, Centar tek na 55%... Polako, past će još SDA...
Al eto, ovo je sve u granicama realno očekivanog... Efendić i DF možda malo jači nego što se dalo predvidjet, ostalo je tu negdje...
Al eto, ovo je sve u granicama realno očekivanog... Efendić i DF možda malo jači nego što se dalo predvidjet, ostalo je tu negdje...
-
Loki2k9
#1090 Re: Skupština KS 2022-2026
S obzirom da fosili iz CIK osvjeze stranicu jednom, eventualno dva puta dnevno, ova agonija oko nove vlasti u KS traje evo preko 24h.
Nadam se da ce gradske opcine povuci trojku na gore, jer kao sto velis, Hadzici su prebrojani, tu je SDA ipak vodeca, a gradske opcine tek trebaju da se azuriraju. Cudi me da se iz NiP i Trojke ne javalju do sad. Oni bi trebali imati informacije i prije nego CIK objavi na sluzbenoj stranici.
-
putokaz1
#1091 Re: Skupština KS 2022-2026
- Haris033
#1092 Re: Skupština KS 2022-2026
8 godina je pravio bazen i tempirao završetak (lukavo) pred izbore.noviforumas wrote: ↑03/10/2022 23:47 Da zaustavis nasumicno 100 ljudi u opstini NG na ulici i pomenes im Efendica (kojeg licno ne simpatisem), prve asocijacije ce im biti park u Halilovicima, putevi, bazen, zgrada opstine... stvari koje obican covjek vidi golim okom. Mi mozemo do sutra o uzrocima i posljedicama, ali bolje se zapitati zasto lik godinama dere.
Koje saobraćajnice je izgradio? Glavna ulica u Dobrinji od rata nije rekonstruisana.. Ul. Dz. Bijedića u katastrofalnom stanju..
Napravio favele pored pijace Kvadrant.
Legalizovao objekte pored gradske deponije i plaćao stanarima istih po 50KM da se žale na smrad, kako bi oteo i deponiju te i nju privatizovao u firmu za pranje novca Lokom.
U zgradi Općine NG dao prostor haveru, vlasniku Kup slastičarne, zaposlio more prijatelja (pjevač Nino Pršeš mu vidi kino) i rodbine u istoj toj zgradi, Lokomu..
-
made_in_sarajevo
#1093 Re: Skupština KS 2022-2026
Svaki projekat nije bitno koje velicine rumeni je zapoceo godinu prije izbora i vukao do sljedecih izbora kad bi zavrsio. Rumeni je prve 4 godine mozda i bio dobar, nakon toga nista. Dobrinja se raspada on nista. Sokolje cijelo ljeto kanalizaciju kopaju jedno 1km duzine i nista jos nije gotovo. Doduse morao je sestru zaposliti u elektroprivredu, kako on kaze ima iskustvo sa rada na kasi da radi na naplati racuna u elektroprivredi.
Ako ce nam rumeni biti premijer bolje nas ubiti odma. Samo upalis video i cujes kako Forto prica i kako rumeni prica sa onim seljackim osmjehom i sve ti je jasno
Ako ce nam rumeni biti premijer bolje nas ubiti odma. Samo upalis video i cujes kako Forto prica i kako rumeni prica sa onim seljackim osmjehom i sve ti je jasno
-
hecim
#1094 Re: Skupština KS 2022-2026
E jebiga, što ovo prije niste pisali ovdje, ne bih glasao za njega da sam znao..Haris033 wrote: ↑04/10/2022 05:568 godina je pravio bazen i tempirao završetak (lukavo) pred izbore.noviforumas wrote: ↑03/10/2022 23:47 Da zaustavis nasumicno 100 ljudi u opstini NG na ulici i pomenes im Efendica (kojeg licno ne simpatisem), prve asocijacije ce im biti park u Halilovicima, putevi, bazen, zgrada opstine... stvari koje obican covjek vidi golim okom. Mi mozemo do sutra o uzrocima i posljedicama, ali bolje se zapitati zasto lik godinama dere.
Koje saobraćajnice je izgradio? Glavna ulica u Dobrinji od rata nije rekonstruisana.. Ul. Dz. Bijedića u katastrofalnom stanju..
Napravio favele pored pijace Kvadrant.
Legalizovao objekte pored gradske deponije i plaćao stanarima istih po 50KM da se žale na smrad, kako bi oteo i deponiju te i nju privatizovao u firmu za pranje novca Lokom.
U zgradi Općine NG dao prostor haveru, vlasniku Kup slastičarne, zaposlio more prijatelja (pjevač Nino Pršeš mu vidi kino) i rodbine u istoj toj zgradi, Lokomu..
Mada, realno kad se pogleda, manje-više je to sve isto. Iz prve ruke imam informacije i za Irfana Čengića da je zaposlio koga kod je svog mogao po javnim institucijama.
Za koga onda glasati, a da ima neku šansu za pobjedu?
Sve su to potkapacitirani kadrovi vođeni ličnim
interesima koji kampanje baziraju na ukazivanju grešaka kod drugih, a koje bi 99% i sami uradili kad bi imali šansu.
Okerić, Dević, Efendić, Čengić... Arijana Memić? Daj, nemoj me zajebavati.
Sve je to isto, jebiga.
- Prpa.ba
#1095 Re: Skupština KS 2022-2026
Ovdje nemam nista ni dodati ni oduzeti osim da nisu svi NiP-ovci preuzeli pricu da je narod glup.Lakat Jebić wrote: ↑03/10/2022 23:51 Postoji razlog što je Efendić osvojio 15000 glasova i nakon što je izašao iz SDA. Sumnjam da su svi sendvičari. Lakše je tako reći, ali onda se šokiraš na izborima.
Inače je pravo zanimljivo čitat o primitivnim glasačima koji ne prepoznaju dostignuća trojke, a onda pričat o "rumenom" i kao negativan argument isticat da za njega glasaju samo došljaci iz istočne bosne. Baš onako neprimitivno.
Trojka je odlučila kampanju fokusirati na jednu osobu, takav rezultat je i dobila. Bakir je izgubio. Tragično je što su imali fkt postignuća u svom mandatu, koji je još obilježen hendikepom korone. U kampanji su 10% vremena potrošili da to predstave. Od 10% pola je bilo o prugi a i to je SDA nametnula - glupo - pa se pričako o kašnjenju i jel bitno što se kasni 15 dana. Sam Dino kaže da mu ljudi govore da previše priča o SDA, al eto on mora odgovorit. I umjesto da se udari priča na max o odličnim stvarima, on baljezga o režimu (frajer priča o režimu dok mu čampara sjedi u stranci koji je ministar policije, ima upliva u medije i ima brata vrlo kompromitovanog tužitelja - o kakvom režimu ti ba pričaš)
To su dva razloga za realno lošiji rezultat trojke na ovim izborima.
Treći je direktna krivica NIP-a zbog kurvanja s HDZ-om i onog dinonog tvita iz neuma. Prije nego krenete sa tim kako se i SDA kurva, sjetite se da politika nije stvar istine nego stvar percepcije. Tu je direktno DF pokupio glasove NIP-u jer je osnovni motiv glasača DF-a da ko god bude vlast naredne godine, da DF ima što veći kapacitet da stvara galamu u pregovorima s HDZ-om.
Dok su se obračunavali sa imaginarnim režimom, iznenadio ih rezultat SBIHa i DF-a - što je tragično i neozbiljno. Sabina trijumfalno proglasila pad režima, stranka će joj ostat na kraju na manje-više istim mandatima.
BIlo bi grozno da se SDA vrati u kantonu. Nadam se da će na kraju nategnut trojka većinu i da će izvuć pouku iz ovog. Mada sma vidio da su viđeniji forumski NIPovci preuzeli SDP/NS priču o tome kako je narod glup.
I ima li kakvih updata iz stranačkih centrala?
Razlozi su sasvim jasni, kako si i nabrojao. Campara i Zvizdic su sebi uzeli (a ne donijeli) dio glasova, a NiP-u odnijeli glasova za barem jedan kantonalni mandat. Slaba lista, s obzirom da su Dino i Adnan otisli na federalnu listu, dok su sve druge stranke izasle u najjacem sastavu za kanton, to je barem pola mandata. I jos jedan mandat na racun Dininog igranja drzavnom politikom i nepromisljenim izjavama kojima se samo bacio u blato bez da je ista dobio.
Tu se kriju 2.5 mandata koja su otisla DF-u, Marjanovicu i SBiH.
Ni stranacke centrale nista ne znaju jer ce doslovno posta i odsustvo da presude i sve ce biti u maksimalno 500 glasova.
NiP ce imati 7 ili 8. SDA ce imati 7. NES ce imati 1, mozda. SBiH ce imati 5 ili 6. NS ce imati 4 ili 5. DF na 3 ili 4. SDP ce imati 6. ZNG 1.
-
elSaik
#1096 Re: Skupština KS 2022-2026
Ma uvijek se nađe izgovor za neglasati za nekoga. Čitava lista NS-a niko mrlje nema, ali jbg podržavaju pedere. ZNG sa Marjanovicem, ali oni nemaju šanse ući. Šteta, Stojanović, i bruku njih u SDPu o sebi pri sebi ljudi, ma yok Sokolac diploma, Neka klošar i sl.
A način odlučivanja za koga glasati naših ljudi je fenomen. Eto neće dati glas ljudima koji trenutno rade ili su u proteklih godinu dvije radili na bruku projekata, ali će dati glas liku zbog parka koji je otvorio prije 12 godina.
Oni su klošari jer ne-znam-ti-ni-ja-što ali je Efendic odličan jer je povukao par linija na parkinzima. 
A najveća zamjerka NiPu jeste što su naknadno pokupili još SDA kadrova, iako su mogli mogli furati priču novih mladih kadrova, jer bi im se na "prvu generaciju" SDA odmetnika i zažmirilo ali na razne Zvizidiće, Čampare itd teško može. Ali najgore je što ti glasovi, kada bi NiPu i opala podrška, ne bi išli ostatku Trojke već raznim SBBovima, SBiHovima i sl. Pa dobiješ još goru situaciju u praksi.
A način odlučivanja za koga glasati naših ljudi je fenomen. Eto neće dati glas ljudima koji trenutno rade ili su u proteklih godinu dvije radili na bruku projekata, ali će dati glas liku zbog parka koji je otvorio prije 12 godina.
A najveća zamjerka NiPu jeste što su naknadno pokupili još SDA kadrova, iako su mogli mogli furati priču novih mladih kadrova, jer bi im se na "prvu generaciju" SDA odmetnika i zažmirilo ali na razne Zvizidiće, Čampare itd teško može. Ali najgore je što ti glasovi, kada bi NiPu i opala podrška, ne bi išli ostatku Trojke već raznim SBBovima, SBiHovima i sl. Pa dobiješ još goru situaciju u praksi.
- Styling
#1097 Re: Skupština KS 2022-2026
Zvizdić je opet uzeo, ili da kažem NIP-u donio preko 20 000 glasova i direktan mandat u državni parlament.Spit_fire wrote: ↑04/10/2022 00:24A zvizdic vertikala covjek 150g u SDA iscrpio zadnji atom i kad je vidi da brod tone eto dosao tobe..i to dodao da bude nosilac liste.."svi su krali ja gledo".. Sutra ce im Zahiragic prec i stavice ga u skupstinu...
- Prpa.ba
#1098 Re: Skupština KS 2022-2026
NiP ovo mora posmatrati kao veliki samar i u sustini poraz na izborima ako zele sebi dobro. Zmirenje na objektivno los rezultat u odnosu na potentnost stranke u KS (mogli 10 ili 11, imat ce jedva 7 ili 8, a imali 6) i cinjenica da se samo Arijana Memic odlijepila sa brojem preferencijalnih glasova su veliki poziv na uzbunu.
Ako odaberu put mira u kuci, bojim se da ce izgubiti i ono energije sto im je ostalo, odradit ce oni mozda jos jedan mandat Vlade KS ali ce im se baza rasuti i preletaci i razne interesne grupe su im sada bitan dio stranke pa su daleko izlozeniji udarima SDA i SBiH.
Ovo je najbolji primjer kako pogresna strategija (prerani izlazak na drzavni nivo, prebrzo sirenje za lokalne izbore i valjanje u blatu sa SDA) moze napraviti ogromnu stetu i odrezati krila.
Ako odaberu put mira u kuci, bojim se da ce izgubiti i ono energije sto im je ostalo, odradit ce oni mozda jos jedan mandat Vlade KS ali ce im se baza rasuti i preletaci i razne interesne grupe su im sada bitan dio stranke pa su daleko izlozeniji udarima SDA i SBiH.
Ovo je najbolji primjer kako pogresna strategija (prerani izlazak na drzavni nivo, prebrzo sirenje za lokalne izbore i valjanje u blatu sa SDA) moze napraviti ogromnu stetu i odrezati krila.
- madner
#1099 Re: Skupština KS 2022-2026
Problem NiPa je samo NiP kadar i sto su krenuli SDA stazama. Otisli su idealisti, dosli su oportunisti, NiP je na putanji DFa.
- Capajebo
#1100 Re: Skupština KS 2022-2026
Kad pođu aktivno raditi na svim pozicijama, a ne samo drzte lopova, onda se mogu nadati većoj podršci.
Igrati SDA igru i pobijediti je vrlo teško, da ne kažem i nemoguće.
Ljudi su ih vise podržavali na početku, dok nisu primili i kuntu i pantu. Sljam iz df-a, sbb-a i ostalih manjih stranaka, plus zvučna SDA imena nisu put kojim je trebalo ići. Ovo pričam konkretno o NIP-u.
Bolju listu mescini Naša stranka imala od njih.
Kad sam vec pomenuo NS, neka se malo ugledaju na njih. Prestati samo lajati na režim, nego raditi konkretno na rješavanju problema u društvu. Tražiti novi kadar tipa
Delic, a ne sve i svakoga primati i stavljati na liste.
U Sarajevu je to još i ok, koliko je van Sarajeva katastrofa.
Ovde moze jos jedan ciklus proći priča drzte lopova majku mu, ali van Republike Sarajevo ne može. Puno više se podržava SDA van Sarajeva.
Konkretno raditi po cijeloj državi, steći novi, kvalitetan kadar pa tek onda očekivati nešto više.
I ni pod razno koketirati sa HDZ-om, ni u najluđim snovima.
Možda griješim, ali ja nisam upratio da se prijeti HDZu ili SNSD-u zatvorima, nego samo Bošnjacima.
Neka razmisle kako to da shvati prosječan čovjek, Bošnjak, koji su primarna i skoro jedina ciljana grupa.
Želim da vjerujem da ce se malo opametiti, i početi treveznije i pametnije raditi, pa da za dvije godine konačno se krene u promijene i van Sarajeva.
Igrati SDA igru i pobijediti je vrlo teško, da ne kažem i nemoguće.
Ljudi su ih vise podržavali na početku, dok nisu primili i kuntu i pantu. Sljam iz df-a, sbb-a i ostalih manjih stranaka, plus zvučna SDA imena nisu put kojim je trebalo ići. Ovo pričam konkretno o NIP-u.
Bolju listu mescini Naša stranka imala od njih.
Kad sam vec pomenuo NS, neka se malo ugledaju na njih. Prestati samo lajati na režim, nego raditi konkretno na rješavanju problema u društvu. Tražiti novi kadar tipa
Delic, a ne sve i svakoga primati i stavljati na liste.
U Sarajevu je to još i ok, koliko je van Sarajeva katastrofa.
Ovde moze jos jedan ciklus proći priča drzte lopova majku mu, ali van Republike Sarajevo ne može. Puno više se podržava SDA van Sarajeva.
Konkretno raditi po cijeloj državi, steći novi, kvalitetan kadar pa tek onda očekivati nešto više.
I ni pod razno koketirati sa HDZ-om, ni u najluđim snovima.
Možda griješim, ali ja nisam upratio da se prijeti HDZu ili SNSD-u zatvorima, nego samo Bošnjacima.
Neka razmisle kako to da shvati prosječan čovjek, Bošnjak, koji su primarna i skoro jedina ciljana grupa.
Želim da vjerujem da ce se malo opametiti, i početi treveznije i pametnije raditi, pa da za dvije godine konačno se krene u promijene i van Sarajeva.