Koji je ovo brod sa kojeg će poletjeti ovaj F-35B ....

Jeste.
Courva...ili cavour tako nešto...
Gdje ćeš da preuzmeš nagradu?
Seawolf wrote: ↑11/12/2022 17:23Maršale, živ si ....
sitnooo.... brzo cu mu i ja na raport
men se cini da je iste godine Tito bio u Pocitelju i ja Daglasom DC-9 iz Splita, sa dajdzom, letio do Beograda. Nosili njemu i dr.Papi pekmeza od smokava, suhih drenjina za visnjabe, suhih patlidana, kavada i paprike za dolme i pirjana, stolacke plahe, torotana![]()
Malo sam ti editovao post, da se vidi ko je šta napisao.Toto wrote: ↑11/12/2022 22:14sitnooo.... brzo cu mu i ja na raport
men se cini da je iste godine Tito bio u Pocitelju i ja Daglasom DC-9 iz Splita, sa dajdzom, letio do Beograda. Nosili njemu i dr.Papi pekmeza od smokava, suhih drenjina za visnjabe, suhih patlidana, kavada i paprike za dolme i pirjana, stolacke plahe, torotana![]()
![]()
Trebao sam staviti "," između "motora" i "na zrak".
Pa i 11-kraki propeler i avion s tim propelerom.Seawolf wrote: ↑28/12/2022 22:56 Mala ispravka: Nije proizveden avion, nego je proizveden novi 11-kraki propeler i ugrađen na postojeći (desni) motor Pratt & Whitney Canada PT6A-135A, postojećeg aviona Piper PA-31T Cheyenne.
Testiranja će pokazati da li će se postići željeni cilj: Da se sa motora na zrak prenese ista snaga, uz manje gubitke (jer je propeler manjeg prečnika, pa mu je obodna brzina vrhova krakova dalje od brzine zvuka) i samim tim veću ekonomičnost.
Bravo