Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post Reply
dustaban

#1076 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by dustaban »

pustopoljina wrote:
dustaban wrote: Ama nije to prijatelju, stvar je mnogo prostija. Nakon visegodisnjeg forumskog iskustva shvatis da sve ovo nema nikakvog smisla. Mi ovdje laprdamo dok nam idioti o glavi rade. Oni ne forumaju.
Ali hajde, ja dodjem na forum ne zato da prevaspitam nekog Towelija ili Insomniu vec ponajvise da "konsolidujem" svoje stavove o nekoj bitnoj temi.
I sad ce neko reci da trolam i odvlacim sa teme, ali upravo cu sad poentirati i na ovoj temi. Dakle svakakvih uvreda sam se ja naprimao kad god god nekoga pogodim tamo dze nema kontraargument. Jedna od mojih omiljenih tema je upravo Religija-Vjera, konkretno potrebu njihovog razdvajanja jer nam je Religija ocito postala vaznija od Boga. Ne moze Bog, shvatite vec jednom, propisivati religijske specificnosti, a pogotovo ne detalje kako ces se obuc, sta ces jesti, kako ces guzicu prati...
Ali jebiga, kad darnes u tu temu odmah slijedi odmazda na nacin - ma ja Dustaban je skriveni cetnik...
I to je TAJ PROBLEM.
Ne smatram te cetnikom. Ni skrivenim :-)
Smatram te nekim ko bi iste sekunde pristao vratiti jugoslaviju, da se moze.
To sto ti govoris, ja cujem i u svojoj familiji...tetka bivsu ucenicu pitala sta je to od sebe uradila...cura se pokrila. Kao sto me blam tetke, smeta mi kad se gura nos gdje mu nije mjesto, a ti to na svojim temama radis. Onaj post ti je bio ok, ali ti uvijek skrenes na vjersko...nikako da skontas da i da zabranis pokrivanje (ruzno) i uklonis flase iz wc-a...ne bi se ama bas nista promijenilo.
Vecina ljudi ne bi vratila jugoslaviju. Previse je svega bilo.
Evo opet krenuli...
Ali tebi cu odgovorit, kratko.
Neko rece zasto i na politici pricam o Religiji. Moze li se to razdvojit?
Moze li se ista na ovome forumu razdvojit?
A jedino sta moramo razdvojiti, ako mislimo zivjeti zajedno, jeste razdvajanje Boga od Religije. Vi cete reci to je nemoguce, ja cu reci ako to nije moguce onda je i suzivot nemoguc.
Velis da se nista ne bi promjenilo kad bi smo uklonili flase iz WC-a i zabranili vrece preko zenskih glava. GRESKA. Ti detalji su nas IMIDZ a znamo jako dobro slika o nekome sasvim odredjuje i nase ponasanje prema njemu.
Detalji koje navedoh NISU DIO ISLAMSKE KULTURE, to je islamska bruka. I tacka.
I dok me ponovo ne prozovete islamofobom da vas preteknem i kazem - cetnici (koje mi uvijek u ovakvim situacijama privaljujete) su, sve da jesu "antifasisti i u dusi fini momci (na ranu ih privit)"... prije svega IZGLEDOM jesu ODVRATNE POGANE ZVJERI.
Kazati u njihovom slucaju - sta me briga kako se nose i kako izgledaju... nije nista drugo nego suucesnistvo u stvaranju najgoreg moguceg imidza i svih posljedica koje to za sobom povlaci.

A to nas se itekako tice.
cyprus

#1077 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by cyprus »

Bodkin wrote:
cyprus wrote:A što dijaspora zasra temu :D

I jesmo'l šta zaključili?
Vivaldi je zakucao. Mozes je i zakljucati sad al eto neka ostane . Ucimo bihacki sleng :D
Vivaldi je kao i uvijek bio vrlo koncizan :D i dobro objasnio stvari :thumbup: , al o generalnom stanju i pozicijama nacionalnih politika i sentimenata...

Ali tema je ovdje ipak Sarajevo... Pa haj da i ja, kao cjeloživotni žitelj bosanskohercegovačke prijestolnice, i uz to Jugoslaven :D , dakle manjina, dam neku svoju perspektivu ove tematike...

Život Srba i Hrvata u Sarajevu zapravo nije loš... Al pod tri uslova:

1. da su u ratu bili na 'ovoj' strani;
2. da igraju po domaćim pravilima i 'ne pričaju svašta';
3. da ne ističu pretjerano to svoje srpstvo i hrvatstvo.

Dakle, ko se uklopi dobro u ta tri uslova, u Sarajevu mu je možda i bolje nego većini lokalnih Bošnjaka... Ja nisam baš pravi Srbin ili Hrvat, ali spadam u tu 'uklopljenu' kategoriju... Odrastao sam u ratnom Sarajevu, tu je bio i veći dio moje porodice... Otac je čak i RVI... Uglavnom igram po domaćim pravilima... Navijam za Bosnu i Hercegovinu (i Saraj'vo), volim ovu zemlju, nije mi strano ispoljavat patriotizam, jebem mater Karadžiću, Mladiću, Bobanu i sličnima, nikad mi nije palo na um da prema žrtvama rata izrazim bilo šta osim najdubljeg poštovanja, a kada kritikujem 'bošnjačku stranu' to obično radim biranim i dobro odvaganim riječima, i ne baš naročito glasno (mislim na RL, na forumu sam nešto glasniji :D )...

I da iskren budem, meni je u Sarajevu dobro... Ne fali mi ništa, i ne mogu reći da sam diskriminisan po bilo kojem osnovu... U svojih 30 godina sam možda doživio maksimalno tri-četiri neugodne situacije u koje sam upao samo zbog imena koje nosim... Istina, nešto češće se znalo desiti da neko zakoluta očima kad čuje kako se zovem, ali preživim i to nekako :-D Sve u svemu - zaista se ne žalim, Sarajevo mi jeste omogućilo normalan život (koliko je to moguće u Bosni i Hercegovini)...

Međutim, lični primjeri i iskustva na stranu, moja glavna kritika Sarajevu, kao mom gradu i mojoj avliji, jeste da bi ono zaista trebalo biti otvorenije prema različitim idejama, svjetonazorima i stajalištima... U Sarajevu se vrlo lako pokrene hajka na svakoga ko bar malo iskoči iz standardne matrice, i takvih imamo bar nekoliko na mjesečnoj bazi... A to je nešto što ne priliči glavnom gradu jedne države, a pogotovo ovakve kao što je Bosna i Hercegovina... Sarajevo se jednostavno ne ponaša kao glavni grad čitave Bosne i Hercegovine... I ono ovakvo kakvo je, i ne može prihvatiti više od par procenata Srba i Hrvata... Sve više od toga bi bio značajan problem... Mnogi Bošnjaci zaista percipiraju Sarajevo kao dio svoje bošnjačke teritorije, gdje oni onda iskazuju svoj merhametluk prema tom određenom broju ne-Bošnjaka u vidu omogućavanja relativno normalnih životnih uslova, na šta bi ovi valjda trebali iskazati zahvalnost...

Razumijem ja da je bio rat, stradanja, opsada, da su ostali ožiljci... Nije ovo nikakvo tjeranje u zagrljaj žrtava i dželata, nikakvo 'ko nas bre zavadi', i nikakvo 'mir-mir, niko nije kriv'... Ovaj moj stav je jednostavno izraz želje za normalizacijom stanja u državi, a Sarajevo kao metropola, kakva-takva, veće nemamo, mora biti lider u tom procesu... U suprotnom, ova država nema budućnost...

Ako sam salonac zbog ovakvog stava, onda neka :)
Bloo
Globalna šefica

#1078 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Bloo »

Ili da se furamo na GoT...this girl has no name...
pustopoljina

#1079 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

dustaban wrote:
pustopoljina wrote:
Evo opet krenuli...
Ali tebi cu odgovorit, kratko.
Neko rece zasto i na politici pricam o Religiji. Moze li se to razdvojit?
Moze li se ista na ovome forumu razdvojit?
A jedino sta moramo razdvojiti, ako mislimo zivjeti zajedno, jeste razdvajanje Boga od Religije. Vi cete reci to je nemoguce, ja cu reci ako to nije moguce onda je i suzivot nemoguc.
Velis da se nista ne bi promjenilo kad bi smo uklonili flase iz WC-a i zabranili vrece preko zenskih glava. GRESKA. Ti detalji su nas IMIDZ a znamo jako dobro slika o nekome sasvim odredjuje i nase ponasanje prema njemu.
Detalji koje navedoh NISU DIO ISLAMSKE KULTURE, to je islamska bruka. I tacka.
I dok me ponovo ne prozovete islamofobom da vas preteknem i kazem - cetnici (koje mi uvijek u ovakvim situacijama privaljujete) su, sve da jesu "antifasisti i u dusi fini momci (na ranu ih privit)"... prije svega IZGLEDOM jesu ODVRATNE POGANE ZVJERI.
Kazati u njihovom slucaju - sta me briga kako se nose i kako izgledaju... nije nista drugo nego suucesnistvo u stvaranju najgoreg moguceg imidza i svih posljedica koje to za sobom povlaci.

A to nas se itekako tice.
I ja cu kratko- ne moze se razdvojiti, slazem se. Ni na forumu..pa je bitno i kako je neko zavrsio u americi i je li iz sarajeva.
Te flase zamjenjuju instalirane pipe...eto, mozda bolje izgleda?

kemal pasa ataturk je zabranio marame, a erdogan vratio...nema od zabrana nista...samo inat.
I tim pokrivenim, kako je tebi ok, spocitavaju da sto su se pokrile, kad se tako nose i sminkaju...
Kontam te, ali mislim da ce se to izbistriti s vremenom.
Kad sam kuci dovela hipstera, rekli eto ga fini cetnik...kad je otisao kod brice, ovaj mislio eto vehabije da napravi lom..kad se obrijao rekli, a dobro mu je stajala brada :-) mislim... :roll:
Nije sve u imidzu.
Haj' ž...dosta foruma. :run:
Last edited by pustopoljina on 06/06/2019 11:08, edited 1 time in total.
The 51st State

#1080 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by The 51st State »

da parafraziram jeza, pro bih srbi i hrvati se uzivili u predodredjenu ulogu zrtve kao i bosnjaci.
BHCluster

#1081 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by BHCluster »

cyprus wrote:
Vivaldi je kao i uvijek bio vrlo koncizan :D i dobro objasnio stvari :thumbup: , al o generalnom stanju i pozicijama nacionalnih politika i sentimenata...

Ali tema je ovdje ipak Sarajevo... Pa haj da i ja, kao cjeloživotni žitelj bosanskohercegovačke prijestolnice, i uz to Jugoslaven :D , dakle manjina, dam neku svoju perspektivu ove tematike...

Život Srba i Hrvata u Sarajevu zapravo nije loš... Al pod tri uslova:

1. da su u ratu bili na 'ovoj' strani;
2. da igraju po domaćim pravilima i 'ne pričaju svašta';
3. da ne ističu pretjerano to svoje srpstvo i hrvatstvo.

Dakle, ko se uklopi dobro u ta tri uslova, u Sarajevu mu je možda i bolje nego većini lokalnih Bošnjaka... Ja nisam baš pravi Srbin ili Hrvat, ali spadam u tu 'uklopljenu' kategoriju... Odrastao sam u ratnom Sarajevu, tu je bio i veći dio moje porodice... Otac je čak i RVI... Uglavnom igram po domaćim pravilima... Navijam za Bosnu i Hercegovinu (i Saraj'vo), volim ovu zemlju, nije mi strano ispoljavat patriotizam, jebem mater Karadžiću, Mladiću, Bobanu i sličnima, nikad mi nije palo na um da prema žrtvama rata izrazim bilo šta osim najdubljeg poštovanja, a kada kritikujem 'bošnjačku stranu' to obično radim biranim i dobro odvaganim riječima, i ne baš naročito glasno (mislim na RL, na forumu sam nešto glasniji :D )...

I da iskren budem, meni je u Sarajevu dobro... Ne fali mi ništa, i ne mogu reći da sam diskriminisan po bilo kojem osnovu... U svojih 30 godina sam možda doživio maksimalno tri-četiri neugodne situacije u koje sam upao samo zbog imena koje nosim... Istina, nešto češće se znalo desiti da neko zakoluta očima kad čuje kako se zovem, ali preživim i to nekako :-D Sve u svemu - zaista se ne žalim, Sarajevo mi jeste omogućilo normalan život (koliko je to moguće u Bosni i Hercegovini)...

Međutim, lični primjeri i iskustva na stranu, moja glavna kritika Sarajevu, kao mom gradu i mojoj avliji, jeste da bi ono zaista trebalo biti otvorenije prema različitim idejama, svjetonazorima i stajalištima... U Sarajevu se vrlo lako pokrene hajka na svakoga ko bar malo iskoči iz standardne matrice, i takvih imamo bar nekoliko na mjesečnoj bazi... A to je nešto što ne priliči glavnom gradu jedne države, a pogotovo ovakve kao što je Bosna i Hercegovina... Sarajevo se jednostavno ne ponaša kao glavni grad čitave Bosne i Hercegovine... I ono ovakvo kakvo je, i ne može prihvatiti više od par procenata Srba i Hrvata... Sve više od toga bi bio značajan problem... Mnogi Bošnjaci zaista percipiraju Sarajevo kao dio svoje bošnjačke teritorije, gdje oni onda iskazuju svoj merhametluk prema tom određenom broju ne-Bošnjaka u vidu omogućavanja relativno normalnih životnih uslova, na šta bi ovi valjda trebali iskazati zahvalnost...

Razumijem ja da je bio rat, stradanja, opsada, da su ostali ožiljci... Nije ovo nikakvo tjeranje u zagrljaj žrtava i dželata, nikakvo 'ko nas bre zavadi', i nikakvo 'mir-mir, niko nije kriv'... Ovaj moj stav je jednostavno izraz želje za normalizacijom stanja u državi, a Sarajevo kao metropola, kakva-takva, veće nemamo, mora biti lider u tom procesu... U suprotnom, ova država nema budućnost...

Ako sam salonac zbog ovakvog stava, onda neka :)
Nisi ti salonac nego si svoj čovjek napises skoro uvijek sta mislis (nekad te ponese ali to je iz nezadovoljstva stanjem u drzavi kao i sve nas sto ponese/nekoga manje nekoga vise) steta je sto ne pises vise. Rajvosa je kroz svoju historiju pokazalo da se moze nosti sa sve sto se na njega baci tako ce i ove iz SDA (i njihove satelite). Steta je sto te nema vise na ovom pdf.
dustaban

#1082 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by dustaban »

@pustopoljina i @cyprus

:thumbup:
studiorum_tuzlaensis

#1083 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by studiorum_tuzlaensis »

Sarajevo jedino u državi izabralo Vladu BEZ SDA, i isključivo BEZ SDA. ;-)

I on meni o otvorenosti, merhametluku i liderstvu... ma hajte molim Vas.

Sarajevo od izbora 2018. godine do danas jeste lider promjene, hoće li to uticati na druge (Tuzlu, Zenicu, Banjaluku, Mostar?? Budemo vidjeli, ja mislim da neće. :)
zposao

#1084 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by zposao »

studiorum_tuzlaensis wrote:Sarajevo jedino u državi izabralo Vladu BEZ SDA, i isključivo BEZ SDA. ;-)

Sarajevo od izbora 2018. godine do danas jeste lider promjene, hoće li to uticati na druge (Tuzlu, Zenicu, Banjaluku, Mostar?? Budemo vidjeli, ja mislim da neće. :)
To jeste. Ali nije tema emisije.
A kad vec spominjes Sarajevski vladu, pored te pohvalne strane, treba spomenuti i to da je formirana protivno ustavu bez zastupljenih Srba i Hrvata. Ali ni to nije tema..
LBVIEW

#1085 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

pustopoljina wrote:I nekulture, neki...najbolje da suti i ronda u svoja cetiri zida, jel' to?
Dobro, ako tebi ne smeta to podjebavanje, ne znaci da je u dure to sto govori. Sta mislis da se Crnogorece, od kojih je potekao, onako kolektivno krene prozivati, a nije da nema materijala - ti bi prva ovdje vristala do neba. Da ne spominjem koliko je to sto izvaljuje iz gubice ispod svakog nivoa - dno dna. Da ironija bude potpuna, to nastavlja pricati na ovoj temi. :wink:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1086 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by _BataZiv_0809 »

studiorum_tuzlaensis wrote:Sarajevo jedino u državi izabralo Vladu BEZ SDA, i isključivo BEZ SDA. ;-)

Zenica je jos prije izabrala Fuada Kasumovica :mrgreen:

Zamisli koliki im je to udar zguza da se i forumski sda botovi satrase da dokazu da je bio u sda ne bi li mu udarili na obraz :mrgreen: oh wait... :lol:
LBVIEW

#1087 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

The 51st State wrote:da parafraziram jeza, pro bih srbi i hrvati se uzivili u predodredjenu ulogu zrtve kao i bosnjaci.
:thumbup:
studiorum_tuzlaensis

#1088 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

zposao wrote: To jeste. Ali nije tema emisije.
A kad vec spominjes Sarajevski vladu, pored te pohvalne strane, treba spomenuti i to da je formirana protivno ustavu bez zastupljenih Srba i Hrvata. Ali ni to nije tema..
kako nije tema emisije, kad ovaj gore to navodi kao problem...

što se tiče ustavnosti i zastupljenosti... ne budi bukvalista, već realan čovjek. Borimo li se za državu sposobnijih, a ne etnički podobnijih? Zar to nije svrha ove teme?

mislim da Samra Ćosovic-Hajdarević već pobila tvoje tvrdnje o bilo kakvoj nezastupljenosti...
LBVIEW

#1089 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

zposao wrote:

To jeste. Ali nije tema emisije.
Sto, nisu tebe iz ADZ- a postavili na kakvu poziciju? :mrgreen:
Last edited by LBVIEW on 06/06/2019 12:15, edited 1 time in total.
studiorum_tuzlaensis

#1090 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

_BataZiv_0809 wrote:

Zenica je jos prije izabrala Fuada Kasumovica :mrgreen:

Zamisli koliki im je to udar zguza da se i forumski sda botovi satrase da dokazu da je bio u sda ne bi li mu udarili na obraz :mrgreen: oh wait... :lol:
:D

Zenica kao Grad - lokalni nivo

Kanton Sarajevo - kantonalni nivo i gubitak vlasti predstavlja najveći udar protiv SDA u njenoj historiji. Puno su se više nasikirali nego 2010...

Općinski izbori će mnogo toga pokazati, ja očekujem da će SDA izgubiti N. Sarajevo i Centar gotovo sigurno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1091 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by _BataZiv_0809 »

studiorum_tuzlaensis wrote:

Zenica kao Grad - lokalni nivo

Kanton Sarajevo - kantonalni nivo i gubitak vlasti predstavlja najveći udar protiv SDA u njenoj historiji. Puno su se više nasikirali nego 2010...

Općinski izbori će mnogo toga pokazati, ja očekujem da će SDA izgubiti N. Sarajevo i Centar gotovo sigurno.
Zamalo i kanton, ali ASDA nije NIP...pare su odradile svoje...
LBVIEW

#1092 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

Pored svog zuluma prema nejaci, ti zli Bosnjaci ne prihvataju dobronamjerne sugestije Crnogorca o kulturi, higijeni i modi. :oops: Ono, Radovan od silnih nikaba pobudalio, pa naredio neselektivnu paljbu, inace dje bi on od silnog junastva i cojstva. :izet:
pustopoljina

#1093 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

LBVIEW wrote:Pored svog zuluma prema nejaci, ti zli Bosnjaci ne prihvataju dobronamjerne sugestije Crnogorca o kulturi, higijeni i modi. :oops: Ono, Radovan od silnih nikaba pobudalio, pa naredio neselektivnu paljbu, inace dje bi on od silnog junastva i cojstva. :izet:
Tebe treba na pocetne postavke vratiti, pregrijavas.
zposao

#1094 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by zposao »

što se tiče ustavnosti i zastupljenosti... ne budi bukvalista, već realan čovjek. Borimo li se za državu sposobnijih, a ne etnički podobnijih? Zar to nije svrha ove teme?

mislim da Samra Ćosovic-Hajdarević već pobila tvoje tvrdnje o bilo kakvoj nezastupljenosti...
Slažem se, ali uvijek se trudim sagledati više strana. Evo Topic je kukao po televiziji

https://fenix-magazin.de/topic-kritizir ... te-hrvata/
JThomas

#1095 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by JThomas »

postotci za sda su tu negdje u većini kantona gdje su bošnjaci većina, samo je u postizbornom dogovaranju i "dogovaranju" razlika. usk 28,45%, tuzlanski 23,30%, zdk 28,25%, sarajevo 24,80%. samo u srednjebosanskom su iznad 30%. naravno, zna se gdje je najviše para i moći, ali pokazana volja je svugdje slična. hoće li se promijeniti ta pokazana volja sarajeva ako sutra željko i fahro ispale (a danas bi da smiju)? naravno da neće...

i jasno je da je njima ostalo smiješno malo nekupljenih glasova.
horkesh

#1096 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by horkesh »

Vidiš kako obični narod cijeni Titove mudrosti. Konkretno, ovo je ona da se ne moramo držati zakona k'o pijani plota :lol:

Baš je Samra to pobila s četiri random osobe nebošnjačkih imena među, koliko ono, 25.000 na budžetu Kantona Sarajevo?
Bodkin

#1097 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Bodkin »

I ti iz perspektive vecinskog naroda. Znas li da vecina politicki postavljenih srba i hrvata dolazi iz rs-a odnosno hercegovine? Zasto? Zato sto su te stranke na vlasti.

Kako ce srbin ili hrvat koji ne glasa i nije clan ovih stranaka doci na pozicije? Nikako. Sigurno ga nece sda postaviti. Ili hoce kao onih par ikebana. A i ne moraju biti na pozicijama ako ce stranke tipa nasa stranka vladati.

Uglavnom nemate pojma o cemu kad se radi o obicnim ljudima. Malo je forumasa koji su u sarajevu i manjina su. Eno @cyprus je odlican post napisao. Idi procitaj i zamisli se malo
Bodkin

#1098 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Bodkin »

zposao wrote:

Slažem se, ali uvijek se trudim sagledati više strana. Evo Topic je kukao po televiziji

https://fenix-magazin.de/topic-kritizir ... te-hrvata/
I on sere. Direktorskoj? Misli mozda javna preduzeca? Ja ih znam jedno 10 koji su direktori stranih firmi. Znas kad ce se to desiti u bl
studiorum_tuzlaensis

#1099 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Bodkin wrote:

I ti iz perspektive vecinskog naroda. Znas li da vecina politicki postavljenih srba i hrvata dolazi iz rs-a odnosno hercegovine? Zasto? Zato sto su te stranke na vlasti.

Kako ce srbin ili hrvat koji ne glasa i nije clan ovih stranaka doci na pozicije? Nikako. Sigurno ga nece sda postaviti. Ili hoce kao onih par ikebana. A i ne moraju biti na pozicijama ako ce stranke tipa nasa stranka vladati.

Uglavnom nemate pojma o cemu kad se radi o obicnim ljudima. Malo je forumasa koji su u sarajevu i manjina su. Eno @cyprus je odlican post napisao. Idi procitaj i zamisli se malo
Zamisli se i ti malo... itekako znam kako stvari funkcionišu, tebi je problem što nije zamjenik Hrvat ili Srbin. Jel ti misliš da ovje neko može ugoditi nekome kada je to u pitanju? Normalan narod napušta ovu propast od države upravo zbog toga i čitavog koncepta vlasti.

Uostalom ko su ti Srbi i Hrvati u Sarajevu? Gdje su imenom i prezimenom? Imaju li neko udruženje? Ili su u istim govnima ko i braća im Bošnjaci.

Predstavljajući paradigmu "nek je od govana al ga metni na poziciju", pobijaš sam sebe.

Normalno ad će postavit svoje, eto postaviće tebe... Ustani malo i pridobij glasačko tijelo pa postavljaj svoje.

Forum u rangu predškolskog obrazovanja. Al' eto problem je u Sarajevu, i pravo je loše što u Sarajevu nije SDA.. :run: Samo argument manje za analizu.
sumirprimus

#1100 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by sumirprimus »

@bodkin gdje je tacno taj post kipranina na koji usmjeravas ako nije problem?
Post Reply