Evo opet krenuli...pustopoljina wrote:Ne smatram te cetnikom. Ni skrivenimdustaban wrote: Ama nije to prijatelju, stvar je mnogo prostija. Nakon visegodisnjeg forumskog iskustva shvatis da sve ovo nema nikakvog smisla. Mi ovdje laprdamo dok nam idioti o glavi rade. Oni ne forumaju.
Ali hajde, ja dodjem na forum ne zato da prevaspitam nekog Towelija ili Insomniu vec ponajvise da "konsolidujem" svoje stavove o nekoj bitnoj temi.
I sad ce neko reci da trolam i odvlacim sa teme, ali upravo cu sad poentirati i na ovoj temi. Dakle svakakvih uvreda sam se ja naprimao kad god god nekoga pogodim tamo dze nema kontraargument. Jedna od mojih omiljenih tema je upravo Religija-Vjera, konkretno potrebu njihovog razdvajanja jer nam je Religija ocito postala vaznija od Boga. Ne moze Bog, shvatite vec jednom, propisivati religijske specificnosti, a pogotovo ne detalje kako ces se obuc, sta ces jesti, kako ces guzicu prati...
Ali jebiga, kad darnes u tu temu odmah slijedi odmazda na nacin - ma ja Dustaban je skriveni cetnik...
I to je TAJ PROBLEM.![]()
Smatram te nekim ko bi iste sekunde pristao vratiti jugoslaviju, da se moze.
To sto ti govoris, ja cujem i u svojoj familiji...tetka bivsu ucenicu pitala sta je to od sebe uradila...cura se pokrila. Kao sto me blam tetke, smeta mi kad se gura nos gdje mu nije mjesto, a ti to na svojim temama radis. Onaj post ti je bio ok, ali ti uvijek skrenes na vjersko...nikako da skontas da i da zabranis pokrivanje (ruzno) i uklonis flase iz wc-a...ne bi se ama bas nista promijenilo.
Vecina ljudi ne bi vratila jugoslaviju. Previse je svega bilo.
Ali tebi cu odgovorit, kratko.
Neko rece zasto i na politici pricam o Religiji. Moze li se to razdvojit?
Moze li se ista na ovome forumu razdvojit?
A jedino sta moramo razdvojiti, ako mislimo zivjeti zajedno, jeste razdvajanje Boga od Religije. Vi cete reci to je nemoguce, ja cu reci ako to nije moguce onda je i suzivot nemoguc.
Velis da se nista ne bi promjenilo kad bi smo uklonili flase iz WC-a i zabranili vrece preko zenskih glava. GRESKA. Ti detalji su nas IMIDZ a znamo jako dobro slika o nekome sasvim odredjuje i nase ponasanje prema njemu.
Detalji koje navedoh NISU DIO ISLAMSKE KULTURE, to je islamska bruka. I tacka.
I dok me ponovo ne prozovete islamofobom da vas preteknem i kazem - cetnici (koje mi uvijek u ovakvim situacijama privaljujete) su, sve da jesu "antifasisti i u dusi fini momci (na ranu ih privit)"... prije svega IZGLEDOM jesu ODVRATNE POGANE ZVJERI.
Kazati u njihovom slucaju - sta me briga kako se nose i kako izgledaju... nije nista drugo nego suucesnistvo u stvaranju najgoreg moguceg imidza i svih posljedica koje to za sobom povlaci.
A to nas se itekako tice.