Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post Reply
LBVIEW

#1076 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by LBVIEW »

Tomahawk11 wrote:
LBVIEW wrote:Znaci, cetnici legalna kraljeva vojska, stitili Srbe, bez njih "ne bi nijednog srpskog uha ostalo" i tako to, a sto su klali koga su stigli, i slave to sto su pocinili, te najavljuju "reprizu" nena veze, svakom se omakne? E vidis, upravo zato, obozavatelju genocidne babuskare Bilje, treba, a i potencirati ce se veza izmedju vas takvih, kojima su cetnici ok, i ovih desnicarske terorista.
Cekam samo koncert Tomsona ili neku prigodu okupljanja susjeda koji slave svoje "branitelje" u crnom, pa da se ovim umerenim ....
Biće Drina opet krvava...to ti je nešto poput veju, veju pahulje...
Ni stida ni kajanja. :oops:
A ovaj jos lafo "stara sarajevska srpska porodica".
sumirprimus

#1077 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by sumirprimus »

al ni uha :lol: :skoljka: :run:
LBVIEW

#1078 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by LBVIEW »

sumirprimus wrote:
LBVIEW wrote:
sumirprimus wrote:pa ja ono u partizanima nisu bili srbi, ono su bili lazni srbi, izdajnici :lol:
"Druze Tito tebe Srbi lazu, oni vole djenerala Drazu."
bolje da vole savu kovacevica :D
Bit ce kako je Zulfikarpasic bio u pravu za one ravnogorske spomenice.
El_comadante

#1079 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by El_comadante »

ovde je priča otišla preširoko. šta se desilo na NZ? bijelac, krščanin je uzeo pušku i ušao u džamiju sa jasnom namjerom da ubije nedužni narod, i pirtom je slušao četničke pjesme, nije sluša arpske, turske ili bošnjačke pjesme.
sumirprimus

#1080 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by sumirprimus »

zlotvorska pickasta amatercina. kako je pao bruka i sramota, za tu neku bijelu moc.
pored sve tragedije sreca u nesreci da je amatercina teska.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1081 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Tomahawk11 »

exliberal-ex wrote: Kao drugo, to sto je on nasao neki uzor u nekoj kurcevoj pjesmi za mene neprestavlja nikakav dokaz da je zaludjen sa srbima. Sve te psihopate imaju neku doticnu tacku sa nekim , ni jedan terorista/zlocinac nije djelovao sam nego je uvijek nalazio povezanost sa nekim drugim ili sa nekim istorijskim dogadjajima gdje je nalazio razlog za svoje postupke.

Kao trece, neko spominje srbi velicaju cetnike, karadjica daju im nazive skola itd....tacno.
Cinjenica je da srbi postuju cetnike al ne samo sto su se "svetili dahijama"....cetnici su bili legalna kraljevska vojska koja je bila cjenjena u srpskom korpusu...to kod vas nepali ali kod srba je to casno....neko ce reci cetnici su cinili zlocine...dokumentovano ne na jednom mjestu.. samo sto za srbe ti cetnici su bili zastitnici srba po bosni "jer da nije bilo cetnika ni jedno srpsko uho ne bi ostalo na glavi", sto isto nije laz.

zato umjesto sto jedni drugima jebemo mater ...najbolje je pokazala premjerka NZ kako se treba ponasat.
Nadam se da me razumjete, nije mi namjera nikog vrijedjat nitio omalozavat.

Nije on zaluđen Srbima....on je zaluđen četnicima koji čitav vijek istrebljuju muslimane na ovim prostorima. To mu je poslužilo kao inspiracija.

Bolan, jesi ti Srbin? Poštuješ li četnike? Ako da, nikakav si čovjek. Stid i sram da te bude!
Četnici nisu bili legalna kraljevska vojska, bar ne u II svjetskom ratu.

Svaka tebi čast što ovako direktno i otvoreno, ali je ovo skroz u suprotnosti sa premijerkinim potezom.
sumirprimus

#1082 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by sumirprimus »

i kralj im je ckapi bio prvi pobjego :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1083 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Tomahawk11 »

Pa i ja kažem, nije problem, treba biti pošten i reći šta ti je na duši, kako se osjećaš.
Međutim, ne ide u istu rečenicu pacifizam i njegovanje četničke baštine.
LBVIEW

#1084 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by LBVIEW »

Tomahawk11 wrote:
exliberal-ex wrote: Kao drugo, to sto je on nasao neki uzor u nekoj kurcevoj pjesmi za mene neprestavlja nikakav dokaz da je zaludjen sa srbima. Sve te psihopate imaju neku doticnu tacku sa nekim , ni jedan terorista/zlocinac nije djelovao sam nego je uvijek nalazio povezanost sa nekim drugim ili sa nekim istorijskim dogadjajima gdje je nalazio razlog za svoje postupke.

Kao trece, neko spominje srbi velicaju cetnike, karadjica daju im nazive skola itd....tacno.
Cinjenica je da srbi postuju cetnike al ne samo sto su se "svetili dahijama"....cetnici su bili legalna kraljevska vojska koja je bila cjenjena u srpskom korpusu...to kod vas nepali ali kod srba je to casno....neko ce reci cetnici su cinili zlocine...dokumentovano ne na jednom mjestu.. samo sto za srbe ti cetnici su bili zastitnici srba po bosni "jer da nije bilo cetnika ni jedno srpsko uho ne bi ostalo na glavi", sto isto nije laz.

zato umjesto sto jedni drugima jebemo mater ...najbolje je pokazala premjerka NZ kako se treba ponasat.

Nije on zaluđen Srbima....on je zaluđen četnicima koji čitav vijek istrebljuju muslimane na ovim prostorima. To mu je poslužilo kao inspiracija.

Bolan, jesi ti Srbin? Poštuješ li četnike? Ako da, nikakav si čovjek. Stid i sram da te bude!
Četnici nisu bili legalna kraljevska vojska, bar ne u II svjetskom ratu.

Svaka tebi čast što ovako direktno i otvoreno, ali je ovo skroz u suprotnosti sa premijerkinim potezom.
Sta ce ga biti sramota - to je mainstream kod njih.
Zato im i smeta prozivanje cetnika, za srpsku politiku to je stavljanje znaka jednakosti izmedju njih i srpskog naroda.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1085 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Tomahawk11 »

Kontam da bi normalnog čovjeka trebalo biti sramota onih u Višegradu što se postrojavaju.
LBVIEW

#1086 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by LBVIEW »

Tomahawk11 wrote:Kontam da bi normalnog čovjeka trebalo biti sramota onih u Višegradu što se postrojavaju.
Svasta njima u "obraz" moze stati.
A k'o da gledam kakvo ce kmecanje nastati kad susjedi krenu mjeriti visinu kukuruza.
dezurni_ucenik

#1087 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by dezurni_ucenik »

zavrzlama wrote:
dezurni_ucenik wrote:
exliberal-ex wrote:Ah jebem ti sunce dodjoh da vidim sta je napisano...ono 10 komentara.
Pa da neodgovaram svima pojedinacno...

Kao prvo meni kao bjelcu kriscanu ovo je najbjedniji nacin napada , ovaj lafo borac nije otisao da se bori u Afganistan ili neku drugu drzavu gdje se bore protiv terorista nego je okrenuo na nevin nenaoruzan narod ...zna da mu niko nece uzvratit pa se osnazio, ako je bio takav junak sto se nije popucao sa murijom nego se predao ko zadnja picka.

Kao drugo, to sto je on nasao neki uzor u nekoj kurcevoj pjesmi za mene neprestavlja nikakav dokaz da je zaludjen sa srbima. Sve te psihopate imaju neku doticnu tacku sa nekim , ni jedan terorista/zlocinac nije djelovao sam nego je uvijek nalazio povezanost sa nekim drugim ili sa nekim istorijskim dogadjajima gdje je nalazio razlog za svoje postupke.

Sa druge strane hajde da budemo posteni, koliko u svijetu ima zlocinaca koje neko velica dok se drugi jeze na to...
Neko ko je osudjen pred medjunarodnim sudom?... ok slazem se sa tim samo pod jednim uslovom...kad taj sud bude za sve,
Kad palestinci budu mogli tuzit izraelce, kad iracani izvedu busa pred sud, kad rohinga budu izveli burmanske generale, kad ukrajinici tuze ruse i obrnuto.. .....razumjete sta hocu da kazem, tad cu reci taj sud je nesto, uostalom sta znaci zlocinac ili terorista u sadasnjem svijetu?..pogotovo ako gledamo sa istorijske strane tek tad bi otislo u materinu...
bio je Arafat terorista po dobi nobelovu nagradu, bio je Sadam americki covjek i mogao je radits sta hoce pa ga objesise na kraju .

Jel te sramota ovo bilo napisati ??? Osjecas li barem trunku sramote???

Ukratko neopisiva kolicina gluposti svojstveno za ko nas bre zavadi. Eto Bush kriv Arafat terorista al su cetnici bili zastitnici srba? Ako imas trunke obraza izbrisi svoj komentar,
:-) :-) ..jel ga sramota.....jel tebe sramota se izcudjavat njegovom pisanju....on je ovo napisao sve gledajuci da koga ne uvrijedi..sta mislis da je pisao ono sto stvrano misli... ;-)

Bio je sasvim jasan u svom komentaru na hinjav nacin.

Ali ovo mu je krvavo :lol: , nakon sto napisa ep o super herojima cetnicima ko da su marvelovci :lol:

exliberal-ex wrote: zato umjesto sto jedni drugima jebemo mater ...najbolje je pokazala premjerka NZ kako se treba ponasat.
:lol:
El_comadante

#1088 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by El_comadante »

kod njih (srba) je sve relativizacija. kad je bio skup u višegradu (četnika) govori premijer višković kako eto ima toga na svim stranama u BiH. pa dobro premijeru ti osudi ovo u višegradu pa idemo dalje
zarko.filip

#1089 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by zarko.filip »

@exliberal-ex
imao bi jedno pitanje za tebe.Da na trenutak zaboravimo (ne zelim da me niko pogresno razume)zlocine koje su cetnici pocinili nad drugim narodima,pa da mi odgovoris na pitanje da li je neka srpska majka zaplakala zbog zlocina koje su pocinili cetnici nad pripadnicima svog naroda koji zamisli nisu mislili isto kao i oni?Ili su to Srbi koji su manje vredni od njih?Srbi partizani i njihove porodice(nece biti da su svi partizani bili komunisti)su itekako stradale od tih cetnika ili ti "elite"kako ih neki nazivaju.Tako da ako nije problem da mene kao Srbina zajebes sa tom "elitom".
славянин

#1090 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

zarko.filip wrote:@exliberal-ex
imao bi jedno pitanje za tebe.Da na trenutak zaboravimo (ne zelim da me niko pogresno razume)zlocine koje su cetnici pocinili nad drugim narodima,pa da mi odgovoris na pitanje da li je neka srpska majka zaplakala zbog zlocina koje su pocinili cetnici nad pripadnicima svog naroda koji zamisli nisu mislili isto kao i oni?Ili su to Srbi koji su manje vredni od njih?Srbi partizani i njihove porodice(nece biti da su svi partizani bili komunisti)su itekako stradale od tih cetnika ili ti "elite"kako ih neki nazivaju.Tako da ako nije problem da mene kao Srbina zajebes sa tom "elitom".
»Ja sam zapitao: kuda me vodite? Odgovorili su mi: „Ti si osuđen u ime Kralja Petra a po naređenju Draže Mihailovića." Ja sam onda kazao: Nemojte me klati kao životinju i ako već hoćete da me ubijete vi me streljajte. Onda sam legao na patos, oni su opalili na mene puške, metak me je udario u levo oko a izišao na desni obraz. Kad sam se malo osvestio doterali su mi brata, njega su stojeći streljali. Kad je pao mrtav, pao je na mene. Ja sam se pravio da sam mrtav, a oni su doveli jedno kurjačko pseto koje je počelo da loče njegovu krv. Ja sam se plašio da ako dođe do mene da mi ne nagrdi lice. Tada su oni doveli našu mater da vidi nas dva mrtva i kad je došla bila je premrla živa od straha gledajući nas dvojicu mrtve, pa su je zatim oborili i klali je na mojim leđima tako da sam bio obliven svom njenom krvlju. Doveli su zatim moga sinovca i zaklali zatim i njega. Zatim su doveli moju snaju, ženu moga brata koji je poginuo u partizanima i nju su zaklali. U četvrtoj sobi zaklali su dete od 4 godine i otsekli mu glavu i izboli ga nožem na 18 mesta. Kada su sve poklali onda su počeli da kupe sve naše stvari iz kuće.«
svedok Dušan Đorić iz Vranića na suđenju.
_Scarlett_

#1091 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by _Scarlett_ »

Razumljiviji su mi stavovi ljudi poput Exliberala nego ovog.

Postenije je nekako reci "cijenim cetnike jer su branili Srbe" nego "cetnici ne valjaju jer su ubijali i Srbe, ne jer su ubijali druge narode".
Last edited by _Scarlett_ on 19/03/2019 11:45, edited 1 time in total.
славянин

#1092 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

_Scarlett_ wrote:

Iskrenije je nekako reci "cijenim cetnike jer su branili Srbe" nego "cetnici ne valjaju jer su ubijali i Srbe, ne jer su ubijali druge narode".
Ne valjaju jer su pretezno krvozedni zlocinci koji nisu nisu prezali da kolju ko god im ne “lezi”
_Scarlett_

#1093 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by _Scarlett_ »

славянин wrote: Ne valjaju jer su pretezno krvozedni zlocinci koji nisu nisu prezali da kolju ko god im ne “lezi”
Oni su u prvom redu bili monarhisti, antikomunisti i mrzitelji muslimana.

Tipa, u citavoj Hrvatskoj su "samo" 3000 hrvatskih civila ubili tokom cijelog rata dok su toliko Bosnjaka ubili samo u pojedinacnim gradicima u istocnoj Bosni za par dana. Oni cak ni protiv ustasa nemaju neke znacajne bitke ili pobjede.

Njihov fokus je bio na savladanje partizana (komunista) i na ubijanju sto vise muslimana.
zarko.filip

#1094 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by zarko.filip »

_Scarlett_ wrote:

Postenije je nekako reci "cijenim cetnike jer su branili Srbe" nego "cetnici ne valjaju jer su ubijali i Srbe, ne jer su ubijali druge narode".
Sta je problem sa mojim postom?
horkesh

#1095 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by horkesh »

_Scarlett_ wrote:

Ne znam zašto si to tako shvatila.

Čovjek suočava exliberala s činjenicom da su četnici itekako činili zločine i nad samim Srbima.
Nadzornik

#1096 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Nadzornik »

Nema on pojma koliko je samo postenih Srba stradalo od cetnicke ruke... :(

Legendu Krajine,Kozarcana i Prijedora,narodnog heroja Dr. Mladena Stojanovica su takodje zvjerski ubili cetnici.
Jadan je onaj Srbin koji brani cetnike i njihovu nakaradnu ideologiju.
_Scarlett_

#1097 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by _Scarlett_ »

zarko.filip wrote: Sta je problem sa mojim postom?
Generalni stav taj, "aj da su ubili druge narode, ali brate ubijali su i Srbe".

Takodje su mi smijesne konstrukcije tipa "Pavelic ne valja jer je dao Dalmaciju Talijanima", "Mladic ne valja jer je ubio srpske regrute".

Eto, zato ovi nisu valjali :-)
zarko.filip

#1098 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by zarko.filip »

_Scarlett_ wrote:
zarko.filip wrote: Sta je problem sa mojim postom?
Generalni stav taj, "aj da su ubili druge narode, ali brate ubijali su i Srbe".

Takodje su mi smijesne konstrukcije tipa "Pavelic ne valja jer je dao Dalmaciju Talijanima", "Mladic ne valja jer je ubio srpske regrute".

Eto, zato ovi nisu valjali :-)
Pogresno shvatas.Niisam napisao da negiram zlocine nad drugim narodima.Pisao sam u vezi bolesne teze da su cetnici "branili Srbe".I volio bi da mene Srbina takva "elita" nikada ne "brani".
choxnox

#1099 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by choxnox »

To se danas moderno kaze "oni koji nisu legitimni Srbi" :D
Bodkin

#1100 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Bodkin »

Jedan dio moje porodice su npr izveli i sve musko od 9 do 99 pobili u ww2. Tako da ta govna i ove sto ih slave i shvataju nabijem na neku stvar.

Na individualnom nivou se da pricati o bjezanju od ustasa/privodjenju ili moranju u to doba i slicno. Ali kao ideologija? Metak u celo
Post Reply