Venecuela

Post Reply
AleksoMKD

#1076 Re: Venecuela

Post by AleksoMKD »

muhafuca wrote:
AleksoMKD wrote:
muhafuca wrote:
Pa dokle tako moj Alexa?
Dok nisi sposoban odbraniti drzavu i narod. Do tad gledaj da si koristan sefovima/vlasnicima, da ne ides protiv njihovih interesa i daj sve od sebe da tvoj interes uklopis koliko mozes sa njihovim.

Nema tu emocija i pravde, samo surove realnosti.
trebali smo i mi onda izgleda u Jugoslaviji ostati onda - da izbjegnemo rat. da narod ne gine "djaba".

e moj Alexa - nekad i negdje se mora neka crta postaviti pa sta bude bude.
Nije isto. Rat je vec poceo u jugi i Slobo je bio on the Roll i da ste ostali onda bi ginuli na drugoj strani a ovi su imali decenije da video kako prolaze oni koji su protiv amera.
Fudo387

#1077 Re: Venecuela

Post by Fudo387 »

GandalfSivi wrote:
Fudo387 wrote:Mescini cemo mi ovo zbombardovat,
Veli Pompeo danas, vrijeme je da im uvedemo demokratiju.
Da sam Iz Venecule, poceo bih kopati zemunicu.
Deset metara u dubinu, sest u sirinu, iznad betona fi 12 metara.
Jez, ti i ja smo drugi talas. Prvo ide vojska da uvede demokratiju, pa cemo mi da oslobodimo beach front properties za male pare...

Kontao ja jos prije godinu dana mozda napraviti kakvu investiciju za male pare, nasao ovaj talijanski par koji je zivio tamo 30 godina, kazu ljudi da ce me prvo zajebati, prodati mi nesta i onda reci da papiri nisu cisti, a i ako to prodje nista ne mogu zavrsiti dok licno ne odem, sto automatski znaci kidnapovanje par puta...

Kuba je ipak zadnja nada...
Jaro, vas dvojica hajte, ja ne smijem.
Javite ako sta izdobrite, eto me na naselje.
Meni je sve ispod pola Tenesija alasalamet. :D
Kikibombona

#1078 Re: Venecuela

Post by Kikibombona »

Nemam vremena pratiti i ovo sranja pa sam tu samo da pitam:

Da li Asadovci podrzavaju Madura? :D

Sloboda Venecueli, dole diktator. Ovo Latinosi sami trebaju zavrsiti. Debila samo debil iz Bolivije podrzava i donekle Urugvaj.
muhafuca

#1079 Re: Venecuela

Post by muhafuca »

Kikibombona wrote:Nemam vremena pratiti i ovo sranja pa sam tu samo da pitam:

Da li Asadovci podrzavaju Madura? :D

Sloboda Venecueli, dole diktator. Ovo Latinosi sami trebaju zavrsiti. Debila samo debil iz Bolivije podrzava i donekle Urugvaj.
Nema ovde Kurda ni Bekeketa - ne trebas se skirati

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Snima se materijal za CNN i false flag al bukvalno i ofirno

Video u Tweetu

Da nije zalosno bilo bi smjesno - za par dana ovaj cemo video na CNN-u vjerovatno gledati

Code: Select all

https://twitter.com/SoniaKatiMota/status/1100170014387253249
Venezuela PsyOps For Manufacturing Consent,

Caught On Camera

Opposition Staging Anti-Maduro YellowVests Militia FalseFlag:

3 cameramen

Handlers choreographing scene

people literally posing

Fake-soundeffects/smokebombs flag
EDIT

jeza u ledja

#1080 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

muhafuca wrote:Dopredsjednik Brazila Mourao : Ni pod kojim okolnostima necemo dozvoliti Americki napad na Venezuelu sa teritorije Brazila.

#Bogotá- #Brazil Vice President @GeneralMourao says under no circumstances would #Brazil allow the U.S. to use its territory to invade #Venezuela

Code: Select all

https://twitter.com/reutersvzla/status/1100111706452303872?s=21
On je mourao ovo da izjavi. :P :D
salik79

#1081 Re: Venecuela

Post by salik79 »

Ali, da ti je izgovor socijalno blagostanje naroda u drzavi koju zelis napasti!? :-) :-) :lol:

I to bas od onih koji smatrase da je preko pola miliona pobijene djece u Iraku "potpuno prihvatljivo"? Wtf!?

A, jos ako imamo u vidu da im je u vlastitoj "kuci" 47 miliona gradjana ovisno o "food stamps", da 16,7 miliona (podatak iz 2011, sada je to nesto malo bolje) djece zivi u porodicama na rubu egzistencije (doslovno "food insecure homes"), da svakodnevno (u prosjeku) 22 veterana sebi oduzmu zivot...tada hipokrizija prelazi u neke vise sfere od svega sto nam je danas poznato pod tim pojmom.
DuckZz

#1082 Re: Venecuela

Post by DuckZz »

muhafuca wrote:
DuckZz wrote::roll: :roll:
Image
moze malo kontexta oko ovog - ja koliko sam nasao na googlu ova Rania Khalek je Amerikanka-Libanka

pisac ljevicarka progresivn i slicno.

Kakva je bila kontroverza sa AfD-om i blackface?
Na slici je Afd zastupnik, samo se ne vidi.
Nije to ni bitno. Police su pune zbog humanitarne pomoci, iste se isprazne za 7 dana. A gospodin Max zvani El Russia del Toro je iste snimio a prije toga retweetao ovo.
Sanjarko

#1083 Re: Venecuela

Post by Sanjarko »

Uvesti demokratiju, osloboditi naftu. :evil:
Fudo387

#1084 Re: Venecuela

Post by Fudo387 »

salik79 wrote:Ali, da ti je izgovor socijalno blagostanje naroda u drzavi koju zelis napasti!? :-) :-) :lol:

I to bas od onih koji smatrase da je preko pola miliona pobijene djece u Iraku "potpuno prihvatljivo"? Wtf!?

A, jos ako imamo u vidu da im je u vlastitoj "kuci" 47 miliona gradjana ovisno o "food stamps", da 16,7 miliona (podatak iz 2011, sada je to nesto malo bolje) djece zivi u porodicama na rubu egzistencije (doslovno "food insecure homes"), da svakodnevno (u prosjeku) 22 veterana sebi oduzmu zivot...tada hipokrizija prelazi u neke vise sfere od svega sto nam je danas poznato pod tim pojmom.
Pa necemo ih napast napast... peSest samara da se fino ponasaju.
jeza u ledja

#1085 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: I to bas od onih koji smatrase da je preko pola miliona pobijene djece u Iraku "potpuno prihvatljivo"? Wtf!?
Nije pola miliona. Pola milijarde!
Ima izjava gdje Bush prije invazije kaze haj sta fali, Sadaa za pola milijarde djece. :oops:
salik79

#1086 Re: Venecuela

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote: I to bas od onih koji smatrase da je preko pola miliona pobijene djece u Iraku "potpuno prihvatljivo"? Wtf!?
Ima izjava gdje Bush prije invazije kaze haj sta fali, Sadaa za pola milijarde djece. :oops:
jeza u ledja

#1087 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
jeza u ledja wrote:
Pise na kraju videa datum iz 1996-e. :D
Invazija Iraka je pocela 2003-e i nijedna brojka zrtava te invazije i posljedica nje ne dolazi ni blizu brojke od "pola miliona djece".
Pitanje postavljeno Madeleine Albright je u vezi sankcija Iraku u 90-im, a zbog napada na Kuvajt, i radi se o spekulaciji zasnovanoj na Saddamovoj propagandi, brojka koja je vise puta opovrgnuta.

Cak postoji naucni rad koji to opovrgava:
https://gh.bmj.com/content/2/2/e000311

U svakom slucaju, ne radi se o "pobijenim" zrtvama.

Jos jednom si uhvacen u lazi.
Fudo387

#1088 Re: Venecuela

Post by Fudo387 »

Ejbg Salik, stvarno te ne ide, opet te pobuco :lol:
Nista, zovi Mufida u pojacanje, ne moze se ovo zavrsiti bas totalnim debaklom. :D
salik79

#1089 Re: Venecuela

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:
jeza u ledja wrote:
Pise na kraju videa datum iz 1996-e. :D
Invazija Iraka je pocela 2003-e i nijedna brojka zrtava te invazije i posljedica nje ne dolazi ni blizu brojke od "pola miliona djece".
Pitanje postavljeno Madeleine Albright je u vezi sankcija Iraku u 90-im, a zbog napada na Kuvajt, i radi se o spekulaciji zasnovanoj na Saddamovoj propagandi, brojka koja je vise puta opovrgnuta.

Cak postoji naucni rad koji to opovrgava:
https://gh.bmj.com/content/2/2/e000311

U svakom slucaju, ne radi se o "pobijenim" zrtvama.

Jos jednom si uhvacen u lazi.
Pa, valjda znam i sam do kada je Albrightica sluzbovala?! To i jeste tragedija, sto je samo zbog sankcija pobijeno toliko djece, a da ne govorimo o zrtvama agresije na Irak. I ona hladno odgovara:"Da vrijedilo je."!?

Isto hladno odgovara, kao sto i ti hladno postavis "naucni rad" koji to opovrgava, ti koji obavezno ismijavas naucne radove i trazis im mahane, kada se ne uklapaju u tvoju agendu. Kada si vec postavio taj "naucni rad", cudno da nisi malo dalje citao i naisao na izvjestaj britanskog medicinakog zurnala "Lancet", u kojem se tvrdi da je broj zrtava cak i veci - preko 550 000 ubijene djece!?

Image

Ili vaze samo oni izvori koje ti i tvoji aminujete?! :oops:

I opet je tvoja arogancija nadjacala cak i tvoju sujetu.
salik79

#1090 Re: Venecuela

Post by salik79 »

Fudo387 wrote:Ejbg Salik, stvarno te ne ide, opet te pobuco :lol:
Nista, zovi Mufida u pojacanje, ne moze se ovo zavrsiti bas totalnim debaklom. :D
Dofu, ti samo citaj, bez predrasuda i suti.
muhafuca

#1091 Re: Venecuela

Post by muhafuca »

DuckZz wrote:
Na slici je Afd zastupnik, samo se ne vidi.
Nije to ni bitno. Police su pune zbog humanitarne pomoci, iste se isprazne za 7 dana. A gospodin Max zvani El Russia del Toro je iste snimio a prije toga retweetao ovo.
gdje si to cuo? na CNN-u?
muhafuca

#1092 Re: Venecuela

Post by muhafuca »

Americki Taliban :D

sloboda ovo sloboda ono .... i na kraju ... uz Bozju pomoc

samo sam cekao da se iz publike zaori takbiiiiiiiir :D

jeza u ledja

#1093 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
Pa, valjda znam i sam do kada je Albrightica sluzbovala?! To i jeste tragedija, sto je samo zbog sankcija pobijeno toliko djece, a da ne govorimo o zrtvama agresije na Irak. I ona hladno odgovara:"Da vrijedilo je."!?

Isto hladno odgovara, kao sto i ti hladno postavis "naucni rad" koji to opovrgava, ti koji obavezno ismijavas naucne radove i trazis im mahane, kada se ne uklapaju u tvoju agendu. Kada si vec postavio taj "naucni rad", cudno da nisi malo dalje citao i naisao na izvjestaj britanskog medicinakog zurnala "Lancet", u kojem se tvrdi da je broj zrtava cak i veci - preko 550 000 ubijene djece!?

Image

Da, to je clanak koji je opovrgnut. Pise da je samo godinu dana nakon sto je taj rad objavljen, jedan od autora tog rada izjavio da "veliki broj smrti djece nije potvrdjen, i da se u nekim slucajevima radi o mrtvorodjenoj djeci i pobacajima". I pise poslije da su uradjene 3 razlicite ankete koje govore da broj smrtnosti djece u tom periodu nije bio uopste veci od standardnog.

Inace trebas biti dobro glup ili bezobrazan pa postavljati ovakve gluposti kao "fakte" jer ovoliki broj zrtava samo djece nije zabiljezen ni za vrijeme gladi u Etiopiji ili Biafri za tako kratko vrijeme.

I da se vratimo na ono sto si prvobitno rekao: da se radi o "pobijenoj" djeci. :wink:

Ne znam kako ti ne dosadi da ovdje non stop bivas uhvacen u lazima?
GandalfSivi

#1094 Re: Venecuela

Post by GandalfSivi »

muhafuca wrote:Americki Taliban :D

sloboda ovo sloboda ono .... i na kraju ... uz Bozju pomoc

samo sam cekao da se iz publike zaori takbiiiiiiiir :D

Jarane taj nece da se nadje u drustvu zene (cak i kada obavlja zvanicne duznosti) a da njegova nije prisutna, pa ti sada skontaj...
Point.

#1095 Re: Venecuela

Post by Point. »

Jež trpa i ne vadi :izet:
jeza u ledja

#1096 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: "naucni rad"

Image
I usput, to sto ti stavis navodnike na "naucni rad" nece taj rad uciniti ne-naucnim. :lol:
I ako vec hoces da ga opovrgnes sa nekim drugim naucnim radom, ne radis to tako sto stavljas isjecak iz novina koji cak ne uspijeva ni pravilno napisati ime glavne autorice tog clanka (nije "Zaldi" vec Zaidi, iz Pakistana. Autorice Zaidi i Fawzi, hmhm. ).

Glavna autorica clanka, samo dvije godine poslije, pise ovo, (isto iz Lanceta): "The mortality rates estimated in 1996 were much lower than those reported in 1995, for unknown reasons"
(https://www.thelancet.com/journals/lanc ... nformation)

I jos nesto, za kraj, taj prvobitni rad ne uspostavlja nikakvu vezu izmedju sankcija i smrtnosti djece, vec samo pravi usporedbu brojeva prije i poslije smrtnosti. Korelacija ne podrazumijeva uzrocnost....al dobro to je za tebe visa matematika.

I usput, rad kojeg ja spominjem, a kojeg ti valjda karakterises kao nekom propagandom, citira i ismijava Tonyja Blaira i njegovu izjavu da je smrtnost djece u Iraku opala nakon invazije ( :roll: ). To je zato sto je on koristio netacne i napuhane brojke iz vremena Saddama Husseina.

A evo ovdje clanak mnogo godina poslije koji to spominje:
But Blair was wrong. His figure of 130 deaths per 1,000 children came from a long-discredited source, the Iraq Child and Maternal Mortality Survey (ICMMS). As the Chilcot report notes, no fewer than four subsequent surveys plus the 1997 Iraqi census failed to confirm the ICMMS data, which found a massive and sustained spike in child mortality in the closing years of the 20th century (here’s a graph comparing the various surveys).
http://theconversation.com/how-tony-bla ... tics-62260

Nazalost, ti se koristis istom propagandom kojom su se koristli Blair i Bush kad su plasirali lazi o Iraku da bi opravdali njegovu okupaciju. :wink:
Last edited by jeza u ledja on 26/02/2019 17:37, edited 1 time in total.
salik79

#1097 Re: Venecuela

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:

Image

Da, to je clanak koji je opovrgnut. Pise da je samo godinu dana nakon sto je taj rad objavljen, jedan od autora tog rada izjavio da "veliki broj smrti djece nije potvrdjen, i da se u nekim slucajevima radi o mrtvorodjenoj djeci i pobacajima". I pise poslije da su uradjene 3 razlicite ankete koje govore da broj smrtnosti djece u tom periodu nije bio uopste veci od standardnog.

Inace trebas biti dobro glup ili bezobrazan pa postavljati ovakve gluposti kao "fakte" jer ovoliki broj zrtava samo djece nije zabiljezen ni za vrijeme gladi u Etiopiji ili Biafri za tako kratko vrijeme.

I da se vratimo na ono sto si prvobitno rekao: da se radi o "pobijenoj" djeci. :wink:

Ne znam kako ti ne dosadi da ovdje non stop bivas uhvacen u lazima?
Nije clanak opovrgnut, niti je mogao biti opovrgnut, posto je rijec bilano izvjestaju. Ko je i kada od autora to opovrgnuo?! Link? Da li si ti, uopce, procitao clanak koji sam postavio?

I da jeste, mogu misliti koliki je pritisak morao biti da bi ono neko opovrgao. Jer, istina je samo ono sto tvoji kazu da jeste.

Da, pobijena djeca, jer djeca koja zbog nametnutih sankcija ne mogu biti lijecena, koja ne mogu dobiti primarnu zdravstvenu zastitu, u nedostatku svega i svacega, umiruci zbog cak i banalnih stvari, a kamoli od oboljenja prouzrokovanih osiromasenim uranijumom i cime sve ne, s cime su ih "demokrate" zasipale, umiru od svega osim prirodne smrti, tj. bivaju direktno i indirektno ubijena.

Na preko 20 miliona stanovnika to i nije nemoguca brojka, za taj period, ako sve uzmemo u obzir. A, tamam, da je i broj ubijenih nesto i manji, zar to nije tragedija?! A Madeline onako hladno odgovori.

Lazete iz agresije u agresiju, kako vam ne dosadi?! Daj, makar matricu promijenite!
https://twitter.com/Nisrin42625243/stat ... 52865?s=19

Usput, kada si vec tu, oslobodise li, ili osudise, onog malog sto ne htjede polagati zakletvu?
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#1098 Re: Venecuela

Post by Challenger_ »

jeza u ledja wrote:Nazalost, ti se koristis istom propagandom kojom se koristio Blair i Bush kad su plasirali lazi o Iraku da bi opravdali njegovu okupaciju. :wink:
Nažalost, ne vidiš ili nećeš da vidiš bitnu stvar. Bio tačan jedan ili drugi izvještaj ostaje činjenica da novinarka i baba polaze od premise (ne spore je) da je stradalo pola miliona djece i da je to "worth it".

To je patologija, shvataš li.
jeza u ledja

#1099 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:[

Nije clanak opovrgnut, niti je mogao biti opovrgnut, posto je rijec bilano izvjestaju. Ko je i kada od autora to opovrgnuo?! Link? Da li si ti, uopce, procitao clanak koji sam postavio?

I da jeste, mogu misliti koliki je pritisak morao biti da bi ono neko opovrgao. Jer, istina je samo ono sto tvoji kazu da jeste.

Da, pobijena djeca, jer djeca koja zbog nametnutih sankcija ne mogu biti lijecena, koja ne mogu dobiti primarnu zdravstvenu zastitu, u nedostatku svega i svacega, umiruci zbog cak i banalnih stvari, a kamoli od oboljenja prouzrokovanih osiromasenim uranijumom i cime sve ne, s cime su ih "demokrate" zasipale, umiru od svega osim prirodne smrti, tj. bivaju direktno i indirektno ubijena.

Na preko 20 miliona stanovnika to i nije nemoguca brojka, za taj period, ako sve uzmemo u obzir. A, tamam, da je i broj ubijenih nesto i manji, zar to nije tragedija?! A Madeline onako hladno odgovori.

Lazete iz agresije u agresiju, kako vam ne dosadi?! Daj, makar matricu promijenite!
https://twitter.com/Nisrin42625243/stat ... 52865?s=19

Usput, kada si vec tu, oslobodise li, ili osudise, onog malog sto ne htjede polagati zakletvu?
Sta je "bilano izvjestaj"?

Dao sam ti link iznad gdje autorica clanka stavlja upitnik na svoje brojke samo par godina ranije.

Naucni rad kojeg ja citiram je uradjen mnogo godina poslije. I imas mnogo izvora koji te brojke opisuju kao napuhane, te ih niko danas ne uzima kao relevantne.
Oba clanka su objavljena u dva najveca britanska medicinska zurnala (Lancet i BMJ). Suprotno tvom misljenju, naucni zurnali na Zapadu nisu propagandne alatke vlasti.

Inace, sankcije Iraku su uvedene nakon napada na Kuvajt. Nakon sto je popusio protiv Irana odlucio se napasti sljedeceg susjeta. Sankcije su uvedene od strane UN (sto znaci i SSSR i Kina). Sta ti predlazes kad neki idiot napada sve oko sebe umjesto sankcija? Mozda......invaziju?
GandalfSivi

#1100 Re: Venecuela

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote:
Isti dan su mu se izvinuli i odbacili ideju bilo kakve optuznice. Samo je tebi tesko shvatiti razliku izmedju idiota pojedinaca (glupi drot u ovom slucaju) i opresivnih rezima kao kompletnog sistema...
Post Reply