Ipak je 10 god stariji ...
Neredi u Francuskoj
-
swanfilter
#1076 Re: Neredi u Francuskoj
Ovaj lik 89 godiste ... 
Last edited by swanfilter on 11/12/2018 20:45, edited 1 time in total.
- Nadzornik
#1077 Re: Neredi u Francuskoj
Nema hljeba u Francuskoj za obicnog radnika.
Toliko ljudi poznajem ali zaista jos nikoga nisam upoznao a da radi u Francuskoj osim ovog naseg bisera inomnie78 ali njega
ne bih ni zelio upoznati...
Toliko ljudi poznajem ali zaista jos nikoga nisam upoznao a da radi u Francuskoj osim ovog naseg bisera inomnie78 ali njega
- insomnia78
#1078 Re: Neredi u Francuskoj
Pa hljeba definitivno ima. Necemo pretjerivati ali ne treba se sad razbacivati nekim ‘iljadamaNadzornik wrote:Nema hljeba u Francuskoj za obicnog radnika.
- jeza u ledja
#1079 Re: Neredi u Francuskoj
Ma kakva bageta i hljeb. 
-
swanfilter
#1080 Re: Neredi u Francuskoj
Insomnia, mozda vec prezvakano pitanje, ali, ako nije tajna, u kojoj bransi radis i jesi li sam ili familijarn? Cisto informativno ... Hvala.
- славянин
#1081 Re: Neredi u Francuskoj
Ajde onda da budem i ja malo agresivniji u diskusiji, jesi ti imalo inteligentan ? Citas li razumijes li ti ista ? Sta sam dokazao to da sam ja dobio odbitak na porez i to u full iznosu na njih ?? Jel mi to govoris da nisam znaci da vjerujem tebi a ne svojim ocima ?? Malo samo mozga razumijes ???insomnia78 wrote: Pa konkretno ti pojma nemas. To si dokazo i oko ovih patika. Da ne pocinjemo sa naocarima. Da, doktor ce ti propisati naocare ali ces sa osnovnim osiguranjem dobiti socijalne okvire i mozda ces morati doplatiti za stakla u zavisnosti od kompleksnosti izrade. Doktor ti ne moze propisati markirani okvir koji i kosta najvise
naocale - dodatno osiguranje CARTE VITALE dobijes .. odes do doktora sredis da su ti oci osjetljive na sunce i eto ga /// RAZUMIJES ???? KONTAS ???
- insomnia78
#1083 Re: Neredi u Francuskoj
Jarane. Ti si rekao da francuzi dobiju odbitak od poreza na dva para patika. Sto nije istina. Nisi spominjao da to dobiju ako patike spadaju u “radnu odjecu”.славянин wrote:Ajde onda da budem i ja malo agresivniji u diskusiji, jesi ti imalo inteligentan ? Citas li razumijes li ti ista ? Sta sam dokazao to da sam ja dobio odbitak na porez i to u full iznosu na njih ?? Jel mi to govoris da nisam znaci da vjerujem tebi a ne svojim ocima ?? Malo samo mozga razumijes ???insomnia78 wrote: Pa konkretno ti pojma nemas. To si dokazo i oko ovih patika. Da ne pocinjemo sa naocarima. Da, doktor ce ti propisati naocare ali ces sa osnovnim osiguranjem dobiti socijalne okvire i mozda ces morati doplatiti za stakla u zavisnosti od kompleksnosti izrade. Doktor ti ne moze propisati markirani okvir koji i kosta najvise
naocale - dodatno osiguranje CARTE VITALE dobijes .. odes do doktora sredis da su ti oci osjetljive na sunce i eto ga /// RAZUMIJES ???? KONTAS ???
Carte vitale je jebena obicna zdravstvena knjizica i ima je svako sa regulisanim boravkom. U to je ukljuceno drzavno osnovno osiguranje. Bez obzira sto ti doktor propise naocare ti ih moras platiti. Osiguranje, osnovno, ce ti istina pokriti dio troskova za okvir i stakla ali ces ostatak morati platiti. Dio troskova
Probaj
npr zaglaviti u bolnici samo sa karte vitale pa ces vidjeti koliko ces platiti
- insomnia78
#1084 Re: Neredi u Francuskoj
Industrija roćko.swanfilter wrote:Insomnia, mozda vec prezvakano pitanje, ali, ako nije tajna, u kojoj bransi radis i jesi li sam ili familijarn? Cisto informativno ... Hvala.
Precizna mehanika. Zena i dijete
- славянин
#1085 Re: Neredi u Francuskoj
Eto to je jedna od stvari na koje imaju pravo i koju je relativno lako izganjati, ima i masa drugih u sto se ja nisam upustao.insomnia78 wrote: Jarane. Ti si rekao da francuzi dobiju odbitak od poreza na dva para patika. Sto nije istina. Nisi spominjao da to dobiju ako patike spadaju u “radnu odjecu”.
Carte vitale je jebena obicna zdravstvena knjizica i ima je svako sa regulisanim boravkom. U to je ukljuceno drzavno osnovno osiguranje. Bez obzira sto ti doktor propise naocare ti ih moras platiti. Osiguranje, osnovno, ce ti istina pokriti dio troskova za okvir i stakla ali ces ostatak morati platiti. Dio troskova
Probaj
Carte vitale ti je automatski povezan sa dodatnim osiguranjem ako placas tj. meni su placali . Imas elektronsku karticu i odmah znaju kakav tip osiguranja placas i dali imas dodatna osiguranja - Zelena kartica ima slika bla bla.
- insomnia78
#1086 Re: Neredi u Francuskoj
Ti si stvarno fenomen. Naravno da je povezana. Samo kakve to veze ima? Ako nemas dodatno osiguranje mozes se slikati.славянин wrote:Eto to je jedna od stvari na koje imaju pravo i koju je relativno lako izganjati, ima i masa drugih u sto se ja nisam upustao.insomnia78 wrote: Jarane. Ti si rekao da francuzi dobiju odbitak od poreza na dva para patika. Sto nije istina. Nisi spominjao da to dobiju ako patike spadaju u “radnu odjecu”.
Probaj
Carte vitale ti je automatski povezan sa dodatnim osiguranjem ako placas tj. meni su placali . Imas elektronsku karticu i odmah znaju kakav tip osiguranja placas i dali imas dodatna osiguranja - Zelena kartica ima slika bla bla.
- славянин
#1087 Re: Neredi u Francuskoj
Pa eto u mom slucaju ja sam imaoinsomnia78 wrote: Ti si stvarno fenomen. Naravno da je povezana. Samo kakve to veze ima? Ako nemas dodatno osiguranje mozes se slikati.
- славянин
#1088 Re: Neredi u Francuskoj
E tukao sam Francuza u Nici i dobio pohvalu ..славянин wrote:Pa eto u mom slucaju ja sam imaoinsomnia78 wrote: Ti si stvarno fenomen. Naravno da je povezana. Samo kakve to veze ima? Ako nemas dodatno osiguranje mozes se slikati.I talasike pukose Police dobre.... merci france
![]()
- insomnia78
#1089 Re: Neredi u Francuskoj
Dosta vise fakat. Ja u klin ti u plocu.
- insomnia78
#1090 Re: Neredi u Francuskoj
Eno u Starsburu oruzani napad. Neko je ukokan na bozicnom marketu. Desnicari jedva docekali sa pricom o terorizmu
- славянин
#1091 Re: Neredi u Francuskoj
Tu es un volonter servant de France avec honneur et fideliteinsomnia78 wrote:Dosta vise fakat. Ja u klin ti u plocu.
-
swanfilter
#1092 Re: Neredi u Francuskoj
Ako i supruga radi, za vas ja ne brinem. Sucur Allahu.insomnia78 wrote:Industrija roćko.swanfilter wrote:Insomnia, mozda vec prezvakano pitanje, ali, ako nije tajna, u kojoj bransi radis i jesi li sam ili familijarn? Cisto informativno ... Hvala.![]()
Precizna mehanika. Zena i dijete
- insomnia78
#1093 Re: Neredi u Francuskoj
Jedan mrtav i sest povrjedjenih u Strasburu
- insomnia78
#1094 Re: Neredi u Francuskoj
Izgleda dvoje mrtvih
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1095 Re: Neredi u Francuskoj
dje mi je ovaj insomnia da mi nesto rastumaci - koliko je sve ovo usmjereno licno prema mjakronu
- insomnia78
#1096 Re: Neredi u Francuskoj
Punojapin_mutapi wrote:dje mi je ovaj insomnia da mi nesto rastumaci - koliko je sve ovo usmjereno licno prema mjakronu
Jedna od glavnih parola je Macron démission
Makron ostavka
- insomnia78
#1097 Re: Neredi u Francuskoj
Ja jucer na poslu govorim kako bi im sad jedan napad doso ko ke na desetku i evo i napada
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#1098 Re: Neredi u Francuskoj
Ne samo ti, od toga danima zaziru ljudi i o tome pišu po mrežama. Bez obzira da li je izolovani incident ili navigirani terorizam, terorizam koji JESTE oružje sociopata (aka "elite"), kako na BI tako širom svijeta.insomnia78 wrote:Ja jucer na poslu govorim kako bi im sad jedan napad doso ko ke na desetku i evo i napada
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1099 Re: Neredi u Francuskojy
@insomnia
kako kolege francuzi reaguju na takvo razmisljanje i ideje
imal rasprava na tu temu i slicno, medju obicnim ljudima, radnicima, seljacima, na ulici, u kafanama ...
nece ovo brzo stati i moglo bi se stosta izdesavati
imal rasprava na tu temu i slicno, medju obicnim ljudima, radnicima, seljacima, na ulici, u kafanama ...
- insomnia78
#1100 Re: Neredi u Francuskojy
Pa vecina ljudi Podrzava pokret i slazu se sa ciljevimajapin_mutapi wrote:@insomnia