Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1076 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

Maystor wrote:
pici wrote:jel ovo sindikat sarajevogasa neda upravu :lol: :lol: :lol: :lol:
Uprava će se promijenit, to je sigurno. Sindikat ne da svoju firmu. Ramiz Čaušević je oličenje poštenog čovjeka. Znaju ga svi koji su išli u Drugu gimnaziju, bio je profesor fizike. Doduše, malo je ovdje takvih (Čeli, ti opet izuzetak!)

ocekujem balvane na raskrsnicama... jel neko posten il dobar radnik odavno to vladajucim strukturama nije bitno, pogotovo krimogenoj hobotnici, ja znam postenih i dobrih ljudi koji su se savili pod pritiskom ili podvili rep i otisli vani... pojedinci su nebitni ovdje nego citav sistem koji se mora mijenjati, partijski sistem oligarhije.
AmiĐa_Idriz

#1077 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by AmiĐa_Idriz »

Paušal možeš biti ti :lol: :lol: :lol: :lol:
Maystor

#1078 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Maystor »

pici wrote:
Maystor wrote:
pici wrote:jel ovo sindikat sarajevogasa neda upravu :lol: :lol: :lol: :lol:
Uprava će se promijenit, to je sigurno. Sindikat ne da svoju firmu. Ramiz Čaušević je oličenje poštenog čovjeka. Znaju ga svi koji su išli u Drugu gimnaziju, bio je profesor fizike. Doduše, malo je ovdje takvih (Čeli, ti opet izuzetak!)

ocekujem balvane na raskrsnicama... jel neko posten il dobar radnik odavno to vladajucim strukturama nije bitno, pogotovo krimogenoj hobotnici, ja znam postenih i dobrih ljudi koji su se savili pod pritiskom ili podvili rep i otisli vani... pojedinci su nebitni ovdje nego citav sistem koji se mora mijenjati, partijski sistem oligarhije.
Neće biti balvana. Upravo se propušta prilika da se loš sistem zamijeni boljim. Ideološka mržnja neće donijeti nikome blagostanje, možda jedino nahrani duševnom hranom neke pacijente. Vlada koja na čelu ključnih ministarstava ima kadrove s Kobiljače i Travnika i kojoj diriguje štetočina koja je tri mjeseca išla na dif, je jedna od najlošijih postava od dejtona do danas. Ništa oni neće izgraditi ni riješiti, a završiće kao i Zlatkova alijansa sa Živkom Budimirom. I nije ova tema za tebe, potraži kakvu kurvu u komšiluku, ispuši se, ovako si nabijaš pritisak.
Maystor

#1079 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Maystor »

finansijska kriza wrote:Kad mi nešto nije jasno, zašto neko nekoga pljuje ili brani, samo pogledam datum prikljucenja forumaša, i namah mi sve bude jasno, izvinjavam se na digresiji :D
I šta si zaključio gledajući moj?
Maystor

#1080 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Maystor »

AmiĐa_Idriz wrote:Paušal možeš biti ti :lol: :lol: :lol: :lol:
Kaže Dino Konaković, jebo mater svoju, i Transparensi je SDA :D
pici

#1081 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

Maystor wrote: Neće biti balvana. Upravo se propušta prilika da se loš sistem zamijeni boljim. Ideološka mržnja neće donijeti nikome blagostanje, možda jedino nahrani duševnom hranom neke pacijente. Vlada koja na čelu ključnih ministarstava ima kadrove s Kobiljače i Travnika i kojoj diriguje štetočina koja je tri mjeseca išla na dif, je jedna od najlošijih postava od dejtona do danas. Ništa oni neće izgraditi ni riješiti, a završiće kao i Zlatkova alijansa sa Živkom Budimirom. I nije ova tema za tebe, potraži kakvu kurvu u komšiluku, ispuši se, ovako si nabijaš pritisak.
polaHko se gube zivciji, sto bOkir ne uspostavi totalitarnu vlast ko ovaj tvoj lik na avataru... jednoumlje je odlika poslusnika nije to vrijedno nikakve diskusije niti prenemaganja s likovima poput tebe, imas temu iran-sirija i ko nas bre zavadi, ovdje ispadas odmaH ko bOkirov malji od palube... selam :bih:

ah da nije ovo tema za tebe nadji kakvu migrantkinju da ti bidne sesta zena...
pici

#1082 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

"PAUŠAL MOŽEŠ BITI TI"
Dok traje Skupština KS zastupnik Fahrudin Pecikoza "paušal" zarađuje u žiriju muzičke emisije

Image

peca pausHal :mrgreen:
pici

#1083 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

JAVNA PREDUZEĆA
SDA: Šestorka u Sarajevu poštuje samo jedan princip - smijeniti sve

Image

prvi saff... selam :bih:
AmiĐa_Idriz

#1084 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by AmiĐa_Idriz »

pici wrote:
JAVNA PREDUZEĆA
SDA: Šestorka u Sarajevu poštuje samo jedan princip - smijeniti sve

Image

prvi saff... selam :bih:
A dže ona žuta što joj glas ko efekat na Snapchatu, selam
JThomas

#1085 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

sjo kenele mi moje.
Banksy

#1086 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Kenele i Admele...
starisalko

#1087 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by starisalko »

Maystor wrote:
finansijska kriza wrote:Kad mi nešto nije jasno, zašto neko nekoga pljuje ili brani, samo pogledam datum prikljucenja forumaša, i namah mi sve bude jasno, izvinjavam se na digresiji :D
Sjebo se
Maystor

#1088 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Maystor »

starisalko wrote:
Maystor wrote:
Sjebo se
Logično. Kad je grandiozan.
Maystor

#1089 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Maystor »

pici wrote:
Maystor wrote: Neće biti balvana. Upravo se propušta prilika da se loš sistem zamijeni boljim. Ideološka mržnja neće donijeti nikome blagostanje, možda jedino nahrani duševnom hranom neke pacijente. Vlada koja na čelu ključnih ministarstava ima kadrove s Kobiljače i Travnika i kojoj diriguje štetočina koja je tri mjeseca išla na dif, je jedna od najlošijih postava od dejtona do danas. Ništa oni neće izgraditi ni riješiti, a završiće kao i Zlatkova alijansa sa Živkom Budimirom. I nije ova tema za tebe, potraži kakvu kurvu u komšiluku, ispuši se, ovako si nabijaš pritisak.
polaHko se gube zivciji, sto bOkir ne uspostavi totalitarnu vlast ko ovaj tvoj lik na avataru... jednoumlje je odlika poslusnika nije to vrijedno nikakve diskusije niti prenemaganja s likovima poput tebe, imas temu iran-sirija i ko nas bre zavadi, ovdje ispadas odmaH ko bOkirov malji od palube... selam :bih:

Care moj, boli me *urac i za tebe i za Bakira, ovdje sam čisto iz zajebancije.

Živio uvaženi predsjednik Dr. Asad!
mesarkasapin

#1090 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mesarkasapin »

.......
Last edited by mesarkasapin on 21/03/2020 12:34, edited 1 time in total.
pici

#1091 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

Maystor wrote:
pici wrote:

Care moj, boli me *urac i za tebe i za Bakira, ovdje sam čisto iz zajebancije.

Živio uvaženi predsjednik Dr. Asad!

samo pazi dat ne opadne... onda gluHo bilo ode u suprotan pol et taj Dr. bi mogao pomoci... selam :bih:
sahara1428

#1092 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

Digresija wrote:Zato su izvjestaji SBB-ovih direktora prihvaceni. Treba im dati drzavu na upravljanje jer po misljenju nove skupstinske vecine znaju raditi svoj posao.
Nisu baš svi evo npr. direktor Toplana je smijenjen,a ima ih još...POKOP je ostao valjda se njihovi korisnici ne žale :), iako ko ne zna ko je Goran Cerić neka gugla...
finansijska kriza

#1093 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by finansijska kriza »

Maystor wrote:
Na tvoju žalost, ili radost, nisi mi interesantan, ili nejasan, oprostite na digresiji...
Bancho

#1094 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bancho »

Digresija wrote: Član sam SDA od 2003...
Gluho i daleko bilo...
Nero Histrion

#1095 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Nero Histrion »

sahara1428 wrote:
Digresija wrote:Zato su izvjestaji SBB-ovih direktora prihvaceni. Treba im dati drzavu na upravljanje jer po misljenju nove skupstinske vecine znaju raditi svoj posao.
Nisu baš svi evo npr. direktor Toplana je smijenjen,a ima ih još...POKOP je ostao valjda se njihovi korisnici ne žale :), iako ko ne zna ko je Goran Cerić neka gugla...

Uvazeni dr. Kravic je opravdano prosao, za ovog iz Pokopa nikad cuo, sto kazes mrtvi se valjda ne zale :D , a dr. Kravic prva liga u svakom pogledu, podrska njemu uvijek, nas doktor-heroj s Dobrinje. Dok su neki po trezorima ili po Turskoj skupljali "donacije", ovaj covjek je bukvalno bio na prvoj borbenoj liniji. A htjedose ukinut Opcu bolnicu dr. Abdulah Nakas, sva srece nije im uspjelo. :thumbup:

A lijepo Kifla pita: dolaze li iz Beograda doktori da operisu djecu, kako im ga zalozi sinoc momacki, ne cuh nesto odgovor :D
JThomas

#1096 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

ma jedan profesionalni upravljač u javnom sektoru. i zadnji ovdašnji nevjenčani muž sutkinje u bijegu lejle fazlagić :-D
pici

#1097 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

Nero Histrion wrote:
Uvazeni dr. Kravic je opravdano prosao, za ovog iz Pokopa nikad cuo, sto kazes mrtvi se valjda ne zale :D , a dr. Kravic prva liga u svakom pogledu, podrska njemu uvijek, nas doktor-heroj s Dobrinje. Dok su neki po trezorima ili po Turskoj skupljali "donacije", ovaj covjek je bukvalno bio na prvoj borbenoj liniji. A htjedose ukinut Opcu bolnicu dr. Abdulah Nakas, sva srece nije im uspjelo. :thumbup:

A lijepo Kifla pita: dolaze li iz Beograda doktori da operisu djecu, kako im ga zalozi sinoc momacki, ne cuh nesto odgovor :D

nije suljevicka na ovo odgovorila, na neka pitanja je bila se okrenula konakovicu i prepucavala oko imena i prezimena doktora koji rade... ovo s beogradskim doktorima je vjesto izbjegla, kroz elaborat da imaju samo jednog stranog doktora porijeklom iz irana i koji ima sada nase drzavljanstvo i zapravo nema stranih doktora :mrgreen: ... one helikoptere iz i za beograd nije spominjala... kao ni ulaganje u tz. bijelu kucu koja bi trebala biti rezidencija doticne direktorice i povlasteniH potrckala... 80% sredstava za KCUS treba drasticno srezat i nek pederalni nivo snosi ulaganje, kao i ostali osnivacki kantoni... mi cemo se lijeciti u opŠĆoj bolnici... dobit cuj dobit koda je privatna bolnica i imaju dobit, ocito je da se drzavno i privatno smatra istim za sdO.
kluz franjo

#1098 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

Let's talk about money, money!

Za par dana će se voditi skupštinska diskusija o usvajanju Budžeta KS za 2019.

Koliko je važan budžet, još je važnije njegovo izvršenje. Šta to znači pokušaću pojasniti na konkretnom primjeru.

28.12.2017. Većina SDA+SBB+BPS+BOSS u Skupštini KS je usvojila budžet za 2018. sa pozicijom "Kabinet premijera (tada Konaković)" i stavkom "Ukupni tekući transferi" u iznosu od 563.600 KM. Od tog iznosa je za diskrecionu upotrebu Premijera predviđeno
50.000 KM za transfere pojedincima, a 83.000 za transfere neprof. organizacijama.

31.07.2018. I dalje skupštinska većina (krnja) SDA+SBB+BPS+BOSS usvaja povećanje budžeta na istoj poziciji na 663.000 KM, od čega tadašnji Premijer Zolj po svom nahođenju može rasporediti
80.000 na transfere pojedincima, a za neprof. organizacije 203.000 KM.

Izvještaj o izvršenju budžeta do 30. novembra 2018. nam pokazuje da je na poziciji "Kabinet premijera - ukupno tekući transferi" do tada potrošeno već 809.616 KM,
od čega za pojedince 132.711, a za neprof. organizacije čitavih 332.464 KM.

Samo na stavku "tekući transferi neprof. organizacijama" je SDA do novembra potrošila više, nego što je već uvećanim budžetom bilo odobreno Premijeru Zolju za UKUPNE diskrecione tekuće transfere u 2018. ili 250.000 KM više nego što je prvobitnim budžetom bilo odobreno.

Meni se čini da Mahir Dević - Šef kluba SDA u SKS - ne zna da čita budžet, pa predlažem da neko od akademski obrazovanih članova njegove stranke, prati izvještaje o izvršenju budžeta ove Vlade.
link https://mf.ks.gov.ba/preuzimanja/budzet
Banksy

#1099 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Sad čitam, Kamerni 55 "prošao", znači Hadžihafizbegović istrgovao ostanak. Fuj.

Ne znam je li bilo kakve rasprave i pitanja o radu, ali bilo bi korektno da je bar neko pitao zašto on, kao Tuzlak, svake godine ponižava Sarajevo dovodeći svoje jarane, a deklarirane četničke simpatizere, na daske Kamernog, ali i u žiri Dana Jurislava Korenića.
walk_M-A-N

#1100 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by walk_M-A-N »

Maystor wrote:Nisu trebali obarati izvještaj Sarajevogasa, time se šalje poruka da nisu bitni rezultati rada, već isključivo boja stranačkog dresa.

Sve što je rečeno u saopštenju sindikata je tačno.

https://avaz.ba/kantoni/sarajevo/452396 ... -preduzeca
Nemam želju čitati sve i jedan izvještaj, moguće da je Sarajevogas dobar primjer, ali je jasno da je nemoguće da svi ne valjaju i ne rade.
Ko je sporan, trebalo ga je izložiti sramu. Ali ne jer nije njihova stranka.
Ova šestorka je pokazala da će raditi gore nego prije a uz to ogromno licemjerstvo. Jer su u svom sporazumu, kojim su se hvalili i koji je dao kratku nadu, pisali da treba gledati rad i razdvojiti od politike a u stvarnosti odmah napravili posjek.
Glasali protiv svega osim Sbb-ovih muzara Pokop i Opća Bolnica a povukli Skenderiju (valjda po ABC podjeli to ostaje Sbb, ne može im sve ostati). I tačno je Sda saopćenje da je to ružno i silovanje zakona. Jedino mi nije jasno što se pozivaju na Alijansu, kako je tada bilo, je li isto.
Sda nije rekla a ja se sjećam da je tako bilo i skoro 2014. kada je Sbb tražio mjesta. To zlo od privatne stranke. I Sda pristala i dijelili pola-pola. I to zlo se raširilo.
Ovo je uništavanje i preduzeća i ustanova i polarizacija društva. Ne nadam se bolje od idiota kao Marić, Nikšić, Pecikoza, od egoista kao Konaković, Srna..od praznoglavih sljedbenika.
Ali je žalosno da je sav rad, i ako ga je neko pokazao, poništen i pljunut. Od strane nedoličnih i nemoralnih zastupnika koji sad otimaju sebi.
I to je jasno svakome ko želi dobro ovom društvu, osim samih stranačkih aktivista koji sjede ovdje i ubijaju sa svojom podrškom sebi i kritikom samo Sda i ničemu više.
Last edited by walk_M-A-N on 26/01/2019 13:39, edited 1 time in total.
Locked