Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#1076 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote:
Ne dramatiziraj. Bojkot nije nikakav benzin.. Služio bi da se samo djelomično zavrne "infuzijski dotok" Čovićevim uhljebima... I poluga za pritisak... Jer bi ovi gore navedeni ljudi neminovno izvršili pritisak na Čovića...
Čekaj ti neka te ucjenjuje ona HDZ-oska seljačina sa 7000 glasova i "uspostavlja Herceg Bosnu" a najavljuje "prekid postojanja BiH", i da ne možeš na posao od protesta i nereda.

Mazohizam.. Čisti..
Objasni to Muji Mujiću koji radi kao komercijalista za Mepas ili nekog drugog hercegovačkog distributera.

Kud ćeš veći mazohizam kad nas SDA i njihovi poltroni natežu 20 i kusur godina :roll:
Prvo mi trebamo pomesti svoju avliju.

Ti iz HDZ mogu svirati nekoj stvari i ti to dobro znaš. Ta priča o HB i nekom prekidu postojanja BiH je pucanj u prazno. Isto to mlati Dodik koji ima nešto više nego što imaju Hrvati, ali je i njegovo šuplja, jer se ne pita niti on kao ni Hrvatska, Srbija, Čović ili bilo ko da li će ili ne biti BiH.
MarlboroGold

#1077 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

spreca wrote:
MarlboroGold wrote:Ti ljudi na spisku su svi uspješni. Trebaju nam biti uzor :bih:
I na posteno stecenoj imovini?
Postoje institucije koje se time trebaju baviti. Kod nas je svako iole uspješan percipiran kao kriminalac po defaultu.
MarlboroGold

#1078 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

SaraFina wrote:
MarlboroGold wrote:Ti ljudi na spisku su svi uspješni. Trebaju nam biti uzor :bih:

Pa nisam ih postavila što im zavidim valjda? Nego da VI besciljni i koji nemate želje za "promjenama" vidite kako su lovu napravili... i kako mogu politički utjecati u Hercegovini i na HDZ upravo svojom lovom i svojom moći :D
Nisam to ni rekao. Ljudi pametni, vidjeli gdje i na kome mogu zaraditi i to su iskoristili. Ko ne bi? Mogu oni uticati na HDZ, ali mislim da i oni imaju korist od Čovića. Nije to sigurno samo jednostrano.
SaraFina

#1079 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote:
Ne dramatiziraj. Bojkot nije nikakav benzin.. Služio bi da se samo djelomično zavrne "infuzijski dotok" Čovićevim uhljebima... I poluga za pritisak... Jer bi ovi gore navedeni ljudi neminovno izvršili pritisak na Čovića...
Čekaj ti neka te ucjenjuje ona HDZ-oska seljačina sa 7000 glasova i "uspostavlja Herceg Bosnu" a najavljuje "prekid postojanja BiH", i da ne možeš na posao od protesta i nereda.

Mazohizam.. Čisti..
Objasni to Muji Mujiću koji radi kao komercijalista za Mepas ili nekog drugog hercegovačkog distributera.

Kud ćeš veći mazohizam kad nas SDA i njihovi poltroni natežu 20 i kusur godina :roll:

Ti iz HDZ mogu svirati nekoj stvari i ti to dobro znaš. Ta priča o HB i nekom prekidu postojanja BiH je pucanj u prazno. Isto to mlati Dodik koji ima nešto više nego što imaju Hrvati, ali je i njegovo šuplja, jer se ne pita niti on kao ni Hrvatska, Srbija, Čović ili bilo ko da li će ili ne biti BiH.
Objašnjavam tebi... Evo koja ti seljačina i uhljeb HDZ-ovski prijeti:

Image

Je li te stid kršnog i visokog, obrazovanog biti taoc ove karikature? I njegovog blebetanja?
U prazno neće biti nastave li opstruirati... Živi bili pa vidjeli...
Tomahawk11
Globalni moderator

#1080 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

spreca wrote: Ako malo bolje razmislite Sara je u pravu.....Bojkot BiH na svim poljima ide vec odavno plus od dolaska Kobilinde ne celo Hrvatske...nije propustila niti jednu priliku da BiH pljune u lice svojim laznim moralisanjem i brigom sto i dan danas radi sa zadovoljstvom....neki smo zaboravili pokusaje izvoza mlijeka i jos nekih prozivoda u Hr i kakve su probleme pravili i to u vrijeme kad je u BiH trgovina svaka polica bila puna Hr proizvoda i dan danas je tako.
Vidi kakve mi sve imamo probleme unutar same BiH...
Ostavljeno nakaradno stanje unutar same države nakon rata, postavljen sistem tako da svi sve blokiraju i jedni druge drže u pat poziciji, nacionalna karta je as iz rukava i uvijek pobijeđuje, bijeda i nepismeni su idealna kategorija za manipulisanje.
Meni je glupost kupovati uvozno mlijeko ili jogurt pored našeg.
Ili vodu.
Međutim, ako je njemačko pivo bolje od našeg, onda ću ga kupiti.
Prosta stvar.
Ja sam prilično apolitična ličnost, pratim dešavanja onako, ali nisam politički aktivan, pa neću ni da život gledam kroz tu prizmu.
Ko može i hoće, nek shvati. Ko ne, šta ću mu ja, ne živim ni za čiji hatar.
sumirprimus

#1081 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by sumirprimus »

Nivelacija wrote: trenutno sam na premingeru bihac, presao sa laskog na njega 8-)
:lol: i ja našo s kim cu :thumbup:
CPT

#1082 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by CPT »

Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote:

Mazohizam.. Čisti..

Ne moze sa preko Muje Mujica gledati na ekonomiju drzave. Uopsta na takav mikro nacin gledati na problem je ... Ako ti komsija pravi probleme nema bas smisla cistiti "svoju avliju".
spreca

#1083 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by spreca »

MarlboroGold wrote:
spreca wrote:
I na posteno stecenoj imovini?
Postoje institucije koje se time trebaju baviti. Kod nas je svako iole uspješan percipiran kao kriminalac po defaultu.
Pogledaj koga imas u tim institucijama......Jedini Gudelj je jedan od ciscih......a ovi sirokbrjeski 'biznismeni" do rata su imali samo Kenjca i motiku ......Bogati su postali za vrijeme rata ako ti to sta znaci....a ims i ove iz Viteza isti kurac.....da nije bilo konvoja i dan danas bi hodali sa zasamarljenim kenjcom
SaraFina

#1084 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

MarlboroGold wrote:
SaraFina wrote:

Pa nisam ih postavila što im zavidim valjda? Nego da VI besciljni i koji nemate želje za "promjenama" vidite kako su lovu napravili... i kako mogu politički utjecati u Hercegovini i na HDZ upravo svojom lovom i svojom moći :D
Nisam to ni rekao. Ljudi pametni, vidjeli gdje i na kome mogu zaraditi i to su iskoristili. Ko ne bi? Mogu oni uticati na HDZ, ali mislim da i oni imaju korist od Čovića. Nije to sigurno samo jednostrano.
Čović ljude "reketari" kao i SDA što "reketari " naše. I oni su zahvaljujući tome "poluga" za razvaliti HDZ-ovske ucjene.
zipoo

#1085 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by zipoo »

Gledaj sto se prepala udaje
Tomahawk11
Globalni moderator

#1086 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote:

Image

Je li te stid kršnog i visokog, obrazovanog biti taoc ove karikature? I njegovog blebetanja?
Saro, nama prijete i sa istoka i sa zapada stoljećima.
Nekad je to s posljedicama, nekad ovako, šuplja.

Kad nas napadnu, branimo se.
A vidi, imali su oni velike planove po pitanju Herceg-Bosne, imaju ih i sad, ali su svjesni da im ostaje samo priča.

Ne znam koliko si upratila, većinu stvari koje spominjete kako treba bojkotovati ja ionako ne kupujem. Eto popijem nekad tamni Tomislav koji je porijeklom iz Hrvatske, mada sam ga zamijenio Erdingerom, nekako mi svijetlo više godi :D Valjda mi se može malo progledati kroz prste.
SaraFina

#1087 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
spreca wrote: Ako malo bolje razmislite Sara je u pravu.....Bojkot BiH na svim poljima ide vec odavno plus od dolaska Kobilinde ne celo Hrvatske...nije propustila niti jednu priliku da BiH pljune u lice svojim laznim moralisanjem i brigom sto i dan danas radi sa zadovoljstvom....neki smo zaboravili pokusaje izvoza mlijeka i jos nekih prozivoda u Hr i kakve su probleme pravili i to u vrijeme kad je u BiH trgovina svaka polica bila puna Hr proizvoda i dan danas je tako.
Ostavljeno nakaradno stanje unutar same države nakon rata, postavljen sistem tako da svi sve blokiraju i jedni druge drže u pat poziciji, nacionalna karta je as iz rukava i uvijek pobijeđuje, bijeda i nepismeni su idealna kategorija za manipulisanje.
Ili vodu.
Prosta stvar.
Ja sam prilično apolitična ličnost, pratim dešavanja onako, ali nisam politički aktivan, pa neću ni da život gledam kroz tu prizmu.
Niko tebe ne prisiljava, niti bogati ja imam "moć" da ti odredim vrstu piva koje ćeš piti.. To vjerovatno ne može ni tvoja bolja polovica :D
Samo ne traži izlike da se ne može ovo provesti iz milion i jednog razloga... Jer može...
Imaj razumijevanja jednostavnooooo i to je dovoljno.
MarlboroGold

#1088 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

spreca wrote: Pogledaj koga imas u tim institucijama......Jedini Gudelj je jedan od ciscih......a ovi sirokbrjeski 'biznismeni" do rata su imali samo Kenjca i motiku ......Bogati su postali za vrijeme rata ako ti to sta znaci....a ims i ove iz Viteza isti kurac.....da nije bilo konvoja i dan danas bi hodali sa zasamarljenim kenjcom
Pa onda treba bojkotovati nerad nadležnih institucija i ljude koji su tamo, pa da onda krenu udarati po tajkunima koji su nelegalno stekli imovinu.
Ne treba preskakati korake i po automatizmu ljude svrstavati u kriminalce, a možda nisu.
Nivelacija

#1089 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Nivelacija »

sumirprimus wrote:
Nivelacija wrote: trenutno sam na premingeru bihac, presao sa laskog na njega 8-)
:lol: i ja našo s kim cu :thumbup:
tesko ti pala cinjenica da je tuzlansko najgore pivo na dunjaluku ? :)
i svakako ne mozes sa mnom jos si ti mali za mene ;-)
CPT

#1090 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by CPT »

MarlboroGold wrote:
spreca wrote: Pogledaj koga imas u tim institucijama......Jedini Gudelj je jedan od ciscih......a ovi sirokbrjeski 'biznismeni" do rata su imali samo Kenjca i motiku ......Bogati su postali za vrijeme rata ako ti to sta znaci....a ims i ove iz Viteza isti kurac.....da nije bilo konvoja i dan danas bi hodali sa zasamarljenim kenjcom
Pa onda treba bojkotovati nerad nadležnih institucija i ljude koji su tamo, pa da onda krenu udarati po tajkunima koji su nelegalno stekli imovinu.
Ne treba preskakati korake i po automatizmu ljude svrstavati u kriminalce, a možda nisu.
da da... bojkotuj tuzilastvo :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1091 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

CPT wrote:
Ne moze sa preko Muje Mujica gledati na ekonomiju drzave. Uopsta na takav mikro nacin gledati na problem je ... Ako ti komsija pravi probleme nema bas smisla cistiti "svoju avliju".
Vidi, Muji Mujiću je najbitnija egzistencija njegove porodice i njega. Ako on izgubi posao zbog bojkota njegovih sugrađana, komšija, prijatelja, rodbine, šta treba, zastavu sa ljiljanima na prozor i čekati nafaku s neba?!

Na ekonomiju države treba primarno gledati po piramidi potreba. Kad jedinka te države nema za osnovne potrebe, umre sve. Patriotizam, vjera u ljude, u državu, sistem. Više takvih jedinki i dobiješ društvo na margini. Ono, mi smo svakako društvo na margini već 30-ak godina, ali nemojmo uzroke liječiti posljedicama.
MarlboroGold

#1092 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

SaraFina wrote:
MarlboroGold wrote:
SaraFina wrote:

Čović ljude "reketari" kao i SDA što "reketari " naše. I oni su zahvaljujući tome "poluga" za razvaliti HDZ-ovske ucjene.
To je samo jedna strana priče. Uvijek postoji i nešto drugo. I taj "reket" je opet uzet zdravo za gotovo kao špekulacija. Ima ga i u to ne sumnjam, ali sam siguran da se ne provodi svugdje. Samo ako neko nekome stane na žulj ili ako je neko nešto učinio za drugog pa traži protuuslugu.
Last edited by MarlboroGold on 19/10/2018 12:36, edited 1 time in total.
animals

#1093 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

A sta je sa bojkotom Srbijanski firmi..
ili je Sarafina placena da izaziva sukube izmedju Hrvata i Bosnjaka..
po stalnom otvaranju slicni tema, nista ne bi iznenadilo..
samo su Hrvati kod nje na tapetu..
SaraFina

#1094 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote:

Image

Saro, nama prijete i sa istoka i sa zapada stoljećima.
Nekad je to s posljedicama, nekad ovako, šuplja.

Kad nas napadnu, branimo se.
A vidi, imali su oni velike planove po pitanju Herceg-Bosne, imaju ih i sad, ali su svjesni da im ostaje samo priča.

Ne znam koliko si upratila, većinu stvari koje spominjete kako treba bojkotovati ja ionako ne kupujem. Eto popijem nekad tamni Tomislav koji je porijeklom iz Hrvatske, mada sam ga zamijenio Erdingerom, nekako mi svijetlo više godi :D Valjda mi se može malo progledati kroz prste.

Htjela sam ti slikovito dočarati karikaturu čiji si taoc. Nepismenog bahatog krkana, predstavnika političke opcije koja iza sebe ima nešto više od 100 000 glasova, i koja ucjenjuje i bahati se na kompletnom bośnjačkom narodu..
Najavljuje neke HB i poništava državu od čijih novaca živi kao HDZ parazit... To je sve.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1095 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote:
Niko tebe ne prisiljava, niti bogati ja imam "moć" da ti odredim vrstu piva koje ćeš piti.. To vjerovatno ne može ni tvoja bolja polovica :D
Samo ne traži izlike da se ne može ovo provesti iz milion i jednog razloga... Jer može...
Imaj razumijevanja jednostavnooooo i to je dovoljno.
Može se provesti, možda ne u mjeri koliko zagovarači na ovoj temi ili u realnom svijetu misle da bi moglo. Ne tražim izgovore, samo gledam kompletnu sliku. Svaki otpor ima i reakciju, posljedice.
Imaj i ti razumjevanja za komercijalistu i njegove dvije male curice kad pričaš o bojkotu :)
spreca

#1096 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by spreca »

Tomahawk11 wrote:
Ili vodu.
Prosta stvar.
Ma niko ne trazi neko veliko odricanje....ako nemozes uticati na politiku direktno onda moze indirektno.....sitnice su to za pojedinca ali velika stvar za drustvo u cjelini......niko nebi ni spomenuo bojkot da nam susjedi ne guraju ne palac u oko vec kurac u oko pogotovo zadnji 4-5 godina......i naravno da ako nemam izbor domaceg artikla da cu umjesto od susjeda uzeti njemacko , francusko ili cije vec osim njihovo...bar toliko mogu pomoci i biti komandant svojoj guzici....sjeti se samo par godina nazad clanaka u novinama o bosanskim turistima koji dolaze sa burecima i serpama graha :mrgreen: a mi za inat jos silnije na Jadran :lol: :lol:
Hakiz

#1097 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

CPT wrote:

Kako ne može? Hajdemo bojkotovati simbol hrvatske ekoonomske hegemonije, Konzum. Da niko ne uđe u Konzum i ništa ne kupi tamo.

Šta ima veze što će nekoliko stotina do hiljada ljudi, i to na "slobodnim teritorijama", ostati bez posla.

Licemjerno je pozivati na bojkot Vegete, a pristati da pošalješ nekoga u Hrvatsku u kliniku jer ovdje ne mogu uspostaviti dijagnozu ili liječiti.

Hajdemo na bojkot, ali apsolutni. Pa šta košta da košta.

U suprotnom, šuplja.

Doduše, vi koji pozivate na bojkot kod doktora idete po Klinikama Švarcvald itd, a nama ostavljate Sebiju...
Last edited by Hakiz on 19/10/2018 12:41, edited 1 time in total.
MarlboroGold

#1098 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

CPT wrote:
MarlboroGold wrote:
da da... bojkotuj tuzilastvo :lol:
Pa šta bi ti? Uperiš prstom u Fahru i kažeš on je kriminalac i očekuješ da budeš ozbiljno shvaćen? How yes no.
Kod nas svi kriminalci i svi slobodno hodaju.
Last edited by MarlboroGold on 19/10/2018 12:41, edited 1 time in total.
SaraFina

#1099 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

animals wrote:A sta je sa bojkotom Srbijanski firmi..
ili je Sarafina placena da izaziva sukube izmedju Hrvata i Bosnjaka..
po stalnom otvaranju slicni tema, nista ne bi iznenadilo..
samo su Hrvati kod nje na tapetu..

Pa stožernik ti ljubi dupe Dodiku i Aci picuostom ... Ne ljubi Sarafina.
Čović je doveo HR narod u BiH dotle da jedan krkan Dodik ga "zastupa"... Primjernije je da to pitanje Čoviću uputiš nego meni..

Kakve koristi Čović i HDZ imaju od SNSD i Dodika da služe kao poluga za blokiranje FBIH i BiH?
Privatan dil..

Vjerujem da je ovo prekomplikovano tebi za razumjeti... Ali insistiraš na odgovoru... Pa je ovo retorički onako.
Last edited by SaraFina on 19/10/2018 12:41, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1100 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote:
Htjela sam ti slikovito dočarati karikaturu čiji si taoc. Nepismenog bahatog krkana, predstavnika političke opcije koja iza sebe ima nešto više od 100 000 glasova, i koja ucjenjuje i bahati se na kompletnom bośnjačkom narodu..
Najavljuje neke HB i poništava državu od čijih novaca živi kao HDZ parazit... To je sve.
Zar nije takvih najviše u politici?! Na sve tri strane...
Pa Mile dobio koliko, 380 000 glasova, najviše u državi, sve ti je jasno :mrgreen:
Znaš li koliko radi u institucijama države, u Sarajevu, onih koji bi najradije da je nema?!
Mi smo parodoksalna država i društvo Alise u zemlji čuda.
Jedini način da ostaneš normalan je distanca od tog ludila.
Politikom se u BiH ne može baviti pošten i onaj koji ima obraz. Valjda ti je to jasno.
Locked