Ateizam vs. Religija
- beni-bu-man
#1076 Re: Ateizam vs. Religija
I onda meni Moderatori brisu komentare kad kazem da je El-Smrle puko
- Bloo
- Globalna šefica
#1077 Re: Ateizam vs. Religija
suck it upbeni-bu-man wrote:I onda meni Moderatori brisu komentare kad kazem da je El-Smrle puko
Ne kmeči k'o youngling
- beni-bu-man
#1078 Re: Ateizam vs. Religija
Bloo wrote:suck it upbeni-bu-man wrote:I onda meni Moderatori brisu komentare kad kazem da je El-Smrle puko![]()
Ne kmeči k'o youngling

aj na atribute i meci se
- MarlboroGold
#1079 Re: Ateizam vs. Religija
Sasjeći će te kao Anakin younglinge

- HardcoreMX
#1080 Re: Ateizam vs. Religija
ok...Connaisseur Karlin wrote:moze, zeljka joksimovica zajedno sa dukatimaHardcoreMX wrote:ejs bas si staromodna...dukati od zeljka joksimovica ili neka druga?!Connaisseur Karlin wrote: naravno, primam dukate, ne volim e-novac
https://www.youtube.com/watch?v=wJqSEVBsvpo
- Euridika
- Globalna šefica
#1081 Re: Ateizam vs. Religija
This is me giving up:MarlboroGold wrote:Fakat ne znam kako Euridika ima volju da s njim uopšte raspravlja
Ja sam davno odustao...
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#1082 Re: Ateizam vs. Religija
Ja dobreee temeee...jel ovo o jajima tema ili ?Bloo wrote:Moja je bolja![]()
Sakrio sam jaja na jedinom mjestu gdje sam mogao...
- Bloo
- Globalna šefica
#1083 Re: Ateizam vs. Religija
Da, između ostalog uskršnjim jajima, ali više o awesomenessu WalkenaNurudin wrote:
Ja dobreee temeee...jel ovo o jajima tema ili ?
Još nešto?
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#1084 Re: Ateizam vs. Religija
aha...uskršnja jaja vs ateistička jaja
nisam skonto, izvinjavam se
nisam skonto, izvinjavam se
- Dozer
#1085 Re: Ateizam vs. Religija
Usrksnja su tvrdja, ali ateisticka su punija 
- Nurudin
#1086 Re: Ateizam vs. Religija
Dozer wrote:Usrksnja su tvrdja, ali ateisticka su punija
- Smrcak15
#1087 Re: Ateizam vs. Religija
EVO JEDNO PITANJE ZA ATEISTE OVDJE
Ako bi postojao Bog (po vama), kako bi vi zamisljali da je on, njegove karakteristike/osobine, sta bi on trebao biti po vasem hipotetickom razmisljanju?
AKo vec postoji, poigrajte se sa razmisljanjem , kako bi po vasem ateistickom razmisljanju Bog trebao da bude iz vase perspektive?
Ako bi postojao Bog (po vama), kako bi vi zamisljali da je on, njegove karakteristike/osobine, sta bi on trebao biti po vasem hipotetickom razmisljanju?
AKo vec postoji, poigrajte se sa razmisljanjem , kako bi po vasem ateistickom razmisljanju Bog trebao da bude iz vase perspektive?
- Gojeni H
#1088 Re: Ateizam vs. Religija
shmizlica wrote:![]()
![]()
joj šmrle ti fakat ne kontaš o čemu ti se priča
U redu je, fakat nije skonto.
Ali ima ona jedna misao koja se tanko provukla kroz Smrletovo pitanje, ne radi se uopste o Euridiki vec o svima nama, a to je nedefinisano stanje (ili metod kvantificiranja) cak i materijalnog siromastva i bogatstva u danasnjem drustvu. Nazovi to forumskim licemjerjem - svi su, barem na ovom pdf-u veoma duhovni, ili su u nekoj svojoj "realnoj" metafizici, ako su ateisti ili agnostici, ali iz primjera ljudi oko nas, tih kojima je materijalno imanje - fuj, nisu bas nesto previse prisutni oko nas.
S druge strane, pohlepa je nesto sto se provlaci kroz ljudsku civilizaciju hiljadama godina ... samo kazem.
- beni-bu-man
#1089 Re: Ateizam vs. Religija
Sadista sto i jesteSmrcak15 wrote:EVO JEDNO PITANJE ZA ATEISTE OVDJE![]()
-
r_faruk
#1090 Re: Ateizam vs. Religija
hajde malo prosiri pitanje i daj neke smjernice.Smrcak15 wrote:EVO JEDNO PITANJE ZA ATEISTE OVDJE![]()
Da li uzimamo u ozbzir da se sve na svijetu desava onako kako se desava danas i pri tome bog postoji, ili sljedece: bog postoji, kako bi se trebale stvari desavati?
- Smrcak15
#1091 Re: Ateizam vs. Religija
samo zelim da saznam kako jedan ateista razmislja kad se poigra u mislima "sta bi bilo kad bi bilo"r_faruk wrote:hajde malo prosiri pitanje i daj neke smjernice.Smrcak15 wrote:EVO JEDNO PITANJE ZA ATEISTE OVDJE![]()
Da li uzimamo u ozbzir da se sve na svijetu desava onako kako se desava danas i pri tome bog postoji, ili sljedece: bog postoji, kako bi se trebale stvari desavati?
znaci interesuje me kakve karakteristike ima Bog iz ateisticke perspektive, kako bi ga vi zamisljali da jeste ako bi postojao, kad se kaze Bog, kako bi opisao ga po svojoj zelji.
naprimjer da kazete da ima osobinu da voli sve, ili da je apsolutno pravedan, ili da je svemocan ili sveznajuci, da nemoze umnrijeti ili da moze , nesto u tom fazonu.
Ili kad bi opisali Boga , po svom nekog nahodjenju koje bi na kraju prihvatili , da kazete, Bog mora biti to to i to, da bi ga smatrao Bogom i prihvatio kao istinsko bozanstvo.
ovo je vise neka vrsta ateistickog brainstorminga, da vidim nacin razmisljanja kroz prizmu ateista....onako experimentalno reda radi.
drugim rijecima, mora proci ovaj filter da bi ga prihvatio ka istinsko bozanstvo.
- ExNihilo
#1092 Re: Ateizam vs. Religija
Taktike su ti na nivou petogodišnjeg dijeteta.
- Smrcak15
#1093 Re: Ateizam vs. Religija
definisi se detaljnije da znam se braniti, Ovako generalno receno, neznam sta da brani i sta je to sto je na nivou petogodisnjeg djeteta.ExNihilo wrote:Taktike su ti na nivou petogodišnjeg dijeteta.
jeli ovo taktika na nivou 5 godisnjeg djeteta:
Bog mora biti to i to, a ako je to onda mora biti ovo jer stanje je takvo i takvo....ne bih ja rekao da djeca hipoteticki tako razmisljanju i prave paralele i rade smjernice u mislima, ovo su filozofske teme, kada se ulazi sa mislima u hipoteticke zone sta bi bilo kad bi bilo
- Bloo
- Globalna šefica
#1094 Re: Ateizam vs. Religija
Ako me ko bude tražio, ja sam sa Spinozom na kafi...
- beni-bu-man
#1095 Re: Ateizam vs. Religija
Smrcak15 wrote:EVO JEDNO PITANJE ZA ATEISTE OVDJE![]()
Idemo ponovo Smrle
Kako mozes postavljati tako pitanje Ateistu
- Smrcak15
#1096 Re: Ateizam vs. Religija
dobro, idemo daljebeni-bu-man wrote:Sadista sto i jesteSmrcak15 wrote:EVO JEDNO PITANJE ZA ATEISTE OVDJE![]()
ima li jos sta??
1. Sadista
2. ????
3. ????
ali kad nesto opises onda bi trebao objasniti i sto tako tvrdis da se zna na osnovu cega...a vjerovatno na osnovu stanja na svijetu, sto se svo zlo desava....itd
- Smrcak15
#1097 Re: Ateizam vs. Religija
Moze jer se ovdje prica hipotetickibeni-bu-man wrote:Smrcak15 wrote:EVO JEDNO PITANJE ZA ATEISTE OVDJE![]()
Idemo ponovo Smrle
Kako mozes postavljati tako pitanje Ateistu
To je ako bi postojao, kako bi Bog trebao da bude, koje karakteristike bi trebao imati?
Naprimjer ja ne vjerujem u vise Bogova nego samo jednoga, ali da me pitas sta da ima vise bogova, ja bi ti odmah mogao esej ovdje napisati sta bi bilo kad bi bilo da ima vise bogova sta bi se desavalo, onako hipoteticki gledano.
Znaci iako nevjerujem u vise bogova mogao bi napisati o mnogobostvo mnogo stosta, onako hipoteticki gledano, jer i Allah hipoteticki objasnjava sta bi bilo kad bi bilo u Kuranu da ima vise bogova.
Tako da ti je smijesan odgovor, isto kao kad bi ti mene pitao o vise bogova a ja ti kazem, kako mozes postaviti to pitanje jednom monoteisti.
Pa vi ateisti kao da se bojite filozofije, tog hipotetickog razmisljanja, kao da tamo stoji babaroga i ceka da vas ukrade kada u mislima ulazite u te mracne hipoteticke zone
- Bloo
- Globalna šefica
#1098 Re: Ateizam vs. Religija
U sustini nema potrebe ni da te pitamo jer nisi sposoban za samostalno rezonovanje, a izvan onog sto ti je Allah objasnio.Smrcak15 wrote: Naprimjer ja ne vjerujem u vise Bogova nego samo jednoga, ali da me pitas sta da ima vise bogova, ja bi ti odmah mogao esej ovdje napisati sta bi bilo kad bi bilo da ima vise bogova sta bi se desavalo, onako hipoteticki gledano.
Znaci iako nevjerujem u vise bogova mogao bi napisati o mnogobostvo mnogo stosta, onako hipoteticki gledano, jer i Allah hipoteticki objasnjava sta bi bilo kad bi bilo u Kuranu da ima vise bogova.
- ExNihilo
#1099 Re: Ateizam vs. Religija
Ne bi ti napisao esej o posljedicama mnogoboštva nego onaj ubuđavljeni stock odgovor iz apologetske petparačke literature kako bi više bogova značilo da se međusobno svađaju, prepiru i takmiče.
Nisi ti sposoban za autentičnu misao.
Nisi ti sposoban za autentičnu misao.
- Smrcak15
#1100 Re: Ateizam vs. Religija
sa vama se izgleda nemoze razviti ni zdrava prijateljska komunikacija da ne podjebajete (da izvinu mnogi) narodBloo wrote:U sustini nema potrebe ni da te pitamo jer nisi sposoban za samostalno rezonovanje, a izvan onog sto ti je Allah objasnio.Smrcak15 wrote: Naprimjer ja ne vjerujem u vise Bogova nego samo jednoga, ali da me pitas sta da ima vise bogova, ja bi ti odmah mogao esej ovdje napisati sta bi bilo kad bi bilo da ima vise bogova sta bi se desavalo, onako hipoteticki gledano.
i onda se meni spocitava kako sam ja ovakav onakav, ali haj dobro....
moze li Ovako Bloo, ako nemas sta konstruktivno doprinijeti temi, samo je zaobidjes onako elegenatno i posteno i svi mirni i ovce na broju
Mislim da je ovo slika i prilika ateizma, kako na makro levelu (Dawkins i krauss) pa to tako i na mikro levelu sitne buranije sa ovoga foruma, karakteristika je oholost, uzdizanje, drskost, podjebavanje i ad hominem napadi itd