Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1076 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

:lol:
mrjasmin

#1077 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by mrjasmin »

Hajmo malo zamisliti da su svi kandidati nezavisni. Sta mislite koliko bi sanse imali protiv Hadzikadica? Moramo znati da iza ostali kandidata stoji stranacka masinerija koja ce uvijek dati svom kanditatu glas ma kakav god on bio, sposoban ili ne.
Chmoljo

#1078 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

ču' hajmo zamisliti...

Image
SmokingMan

#1079 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SmokingMan »

Čmoljo,dokazani SDA kadar. :D
Chmoljo

#1080 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

SmokingMan wrote:Čmoljo,dokazani SDA kadar. :D

zna narod. :D

malo ko ovdje priča o ličnosti Hadžikadića. ako iko. ono što je očito, i to svi i komentarišu, da je zaluto ovdje. i u suštini će samo pomoći onima protiv kojih i priča i protiv kojih i nastupa.

to je jedina posljedica njegove kandidature.
SmokingMan

#1081 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SmokingMan »

Chmoljo wrote:

malo ko ovdje priča o ličnosti Hadžikadića. ako iko. ono što je očito, i to svi i komentarišu, da je zaluto ovdje.
Svi su sumnjivi dok im se ne dokaže suprotno. :D
mrjasmin

#1082 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by mrjasmin »

Chmoljo wrote:

malo ko ovdje priča o ličnosti Hadžikadića. ako iko. ono što je očito, i to svi i komentarišu, da je zaluto ovdje. i u suštini će samo pomoći onima protiv kojih i priča i protiv kojih i nastupa.

to je jedina posljedica njegove kandidature.

Zamolio bih te da napises za koga ces ti glasati?
Bloo
Globalna šefica

#1083 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Bloo »

Cini se inteligentnim i sposobnim insanom, steta sto ne mogu glasati za njega kao ni za Falatara. :sad:
neon-x

#1084 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Banksy wrote:
seln wrote:
Banksy wrote: Ovakva bljuvotina diskredituje svakog, u svijetu pametnih i moralnih.
Pejaković je bio u Reformistima, pa u savjetu SDP-a, pa nastupao u HDZ predizbornim, bio kandidat Lijanovićevog Boljitka, bio u Republikancima, uvlačio se ovakvim izjavama Dodiku. Hadžikadić je možda uspješan u Americi, ali o današnjoj Bosni ne zna ništa. Onaj koji se u predizbornoj Bosni naglašeno bavi problemom elektronskog glasanja, u zemlji gdje krava upada na biralište, ili se hvali Pejakovićevom podrškom, itd, zalutao je i u politiku i u Bosnu. Ako već nije bio u stanju da dođe godinu ranije i upozna se s lokalnim okolnostima, morao je bar unajmiti nekoga ko će ga znati uputiti i objasniti mu gdje je i zašto došao. Ovako je sve na ivici lošeg vica. Jako smiješno i pomalo tužno.
To je to.
I ako pokusas da to objasnis ovim "Mirso je bog" forumasima, odmah te proglase za uhljeba, clana SDA, Bakirovog potrcka...
Ma ne brine me šta će mirsobogforumaši reći, kome su oni važni. Pišem zato jer me jako smeta što ovakvi šalabajzeri uzimaju i samo jedan, najmanji procenat s hrpe onoga što zovemo 'građanska ljevica'. Ima tu i neodlučnih, apstinenata, ima materijala na koji bi se moglo djelovati i na čije glasove bi se moglo računati, ali sav taj svijet, kakavgod da je, nije zaslužio ovako neozbiljan, površan, potcjenjujući pristup i tretman.
Slušala sam ga par puta, nažalost. To je tako iracionalna priča, neprimjerena okolnostima, takvo nepoznavanje terena bosanskih političkih odnosa i nepoznavanje onih kojima se obraća, to su tako paušalne ocjene i procjene, bez ikakvih konkretnih vizija ili rečenica, na nivou spiska želja misice tinejdžerke. Čovjek je vjerovatno, sigurno stručnjak u svom poslu, ali ovakav nastup i pristup, mene kao glasača, zaista potcjenjuje i zaista vrijeđa. Građani, ljevica, normalan, etnički neopterećen svijet, makar i bosanski, zaslužio je ipak nešto puno zrelije, pametnije, ozbiljnije, iskrenije i poštenije.
Isto mislim i o Falataru, da se razumijemo, s tim da on ima kredit ratnog iskustva što je zaista velika prednost, bar u mom svijetu i bar u odnosu na ovog iznad.

edit: ovo sve pod pretpostavkom da u pitanju nije SDA igrač kako se nagađa.

Jao jao, sa kakvog li ti pijedestala dajes analize i ocjene i to sve sa balasevickim "ja sa strane samo posmatram taj svijet" otklonom. Kakav li bi trebao biti taj kandidat koji bi po stefanovski "odgovarao strogim principima ukusa tvog".

Znamo da takav nije u Americi ugledni doktor, dekan, harvardovac, osnivac jako uspjesnih organizacija sa ciljem afirmacije BiH i njenih interesa, uspjesni BiH lobista i afirmator svega bosanskog u Americi koji se od prvog dana rata stavio na raspolaganje drzavi. Ne pomaze ni to sto nema mrlje ni u karijeri ni u privatnom zivotu i sto se nije nikada ogrijesio ni o kome u ovoj drzavi.

Samom insinuacijom da je mozebitni SDA igrac se diskreditujes kao iole ozbiljan ocjenjivac politickih desavanja. Druga opcija je zlonamjernost. Ali ako to zanemarimo i prihvatimo da ti stvarno vidis neke ozbiljne i konkretne nedostatke zbog kojih bi bilo stetno izabrati Mirsada u Predsjednistvo volio bih da ih cujemo. To sto potencira elektronsko glasanje kao rjesenje za zemlju u kojoj su svaki izbori na granici regularnosti gdje krave upadaju na biralista ili sto mu na FB stranici admin postavi link na Pejakovicevu podrsku u situaciji kada je gotovo svaka podrska dobrodosla nikako ne mogu uzeti kao ozbiljne zamjerke.

BTW, Pejakovic je jedan od mnogih nasih umjetnika i poznatih licnosti koje su u vjecitoj borbi izmedju potrebe za integritetom i komoditetom. Kada drugo bude ugrozeno stradava i ovo prvo medjutim svaki put kada mu je ego bio zadovoljen je bio na pravoj strani historije. To sto je Josip rekao prije 10 godina o svome stranackom jaranu reformisti Miloradu navoditi kao argument protiv Mirsada je vratolomija vrijedna izucavanja barem na Visoj propagandnoj.

Navodjenje nekakvih apstraktnih ocjena o Mirsadovoj neozbiljnosti i kako sa tvoga visokoga pijedestala je to tebi sve smijesno i zalosno, takodjer, izvinices, ne mogu uzeti kao neku ozbiljnu analizu.

Uostalom, ko je ta druga sjajna opcija za bosnjackog clana s cije ce velis nekakve hrpe Mirsad oduzeti procenat, koja je ozbiljna, racionalna, pametnija, iskrenija, postenija kako nam navodis pa da glasamo za tu opciju. Reci nam da znamo ko je taj koji moze zadovoljiti tvoje tako visoke standarde, sigurno ce i nama ostalima valjati. Mozes i imenom, ima ih sest na listi, nema potrebe okolisati da ne bismo slucajno pogrijesili.
Chmoljo

#1085 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

mrjasmin wrote:
za Bećirevića.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#1086 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by parappa »

Bloo wrote:Cini se inteligentnim i sposobnim insanom, steta sto ne mogu glasati za njega kao ni za Falatara. :sad:
ko ti brani ako imas pravo glasa?
Bloo
Globalna šefica

#1087 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Bloo »

parappa wrote:
Bloo wrote:Cini se inteligentnim i sposobnim insanom, steta sto ne mogu glasati za njega kao ni za Falatara. :sad:
Jedan je bosnjacki, drugi hrvatski kandidat.
Ja sam nekonstitutivni Ostali (ako posmatramo prevod sporazuma).
Na zalost, nema predstavnika Ostalih.
Tako da sam osudena da ponistim svoj glasacki listic kao i do sada.
neon-x

#1088 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Bloo wrote:
parappa wrote:
Ja da sam na tvome mjestu ne bih zivio u takvoj zemlji. Ili bih glasao za onog kandidata cija zvanicna polilika za cilj ima drustvo u kojem ce biti omoguceno da imam svoga predstavnika.
statixx

#1089 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by statixx »

Bloo wrote:
parappa wrote:
A ti zelis svog predstavnika, ne clana iz reda ostalih... :D
Bloo
Globalna šefica

#1090 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Bloo »

neon-x wrote:
Ja da sam na tvome mjestu ne bih zivio u takvoj zemlji. Ili bih glasao za onog kandidata cija zvanicna polilika za cilj ima drustvo u kojem ce biti omoguceno da imam svoga predstavnika.
Pa na žalost, nemam rezervne domovine. Kao ni mnogi Jevreji, Romi, Klingonci, Dzedaji i svi Ostali.
Zvanicna politika?
Mislis da u svom programu da će raditi na izmjenama dejtonskog, ustava i svih pratećih momenata? Konstitutivni narodi bi odmah bili triggerovani i osjetili ugrožene svoje vitalne nacionalne interese i takav bi kandidat imao šanse kao pahuljica u paklu. :) Da se ne zajebavamo.
Zašto bi bošnjački ili hrvatski kandidat zastupao i interese Ostalih? Mali smo i nebitni. Isto kao da bi hrvatski zastupao istovremeno i bošnjačke i hrvatske interese, odnosno ako bi postojao idealan BOSANSKI kandidat. Ali kao što možemo primjetiti na listiću, te opcije nema. Već isključivo torovske.

Davanjem glasa bošnjačkom, hrvatskom ili bilo kojem drugom kandidatu odobravam politiku i ustroj države, ustroj u kojem sam nekonstitutivna.
Last edited by Bloo on 31/08/2018 15:00, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#1091 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Bloo »

statixx wrote:
A ti zelis svog predstavnika, ne clana iz reda ostalih... :D
dobro zapažanje, my dear Watson :D

Ma evo čekam da se insomnia vrati i kandiduje...
SimkeA

#1092 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SimkeA »

Chmoljo wrote:
mrjasmin wrote:
za Bećirevića.
Pobogu chmoljo, pa ne znas ni kako ti se kandidat preziva. De malo ljudi probajte da se informisete o ljudima-kandidatima, a ne automatski glasati po stranackim direktivama.
parappa

#1093 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by parappa »

Bloo wrote:
neon-x wrote:
Pa na žalost, nemam rezervne domovine. Kao ni mnogi Jevreji, Romi, Klingonci, Dzedaji i svi Ostali.
Zvanicna politika?
Mislis da u svom programu da će raditi na izmjenama dejtonskog, ustava i svih pratećih momenata? Konstitutivni narodi bi odmah bili triggerovani i osjetili ugrožene svoje vitalne nacionalne interese i takav bi kandidat imao šanse kao pahuljica u paklu. :) Da se ne zajebavamo.
Zašto bi bošnjački ili hrvatski kandidat zastupao i interese Ostalih? Mali smo i nebitni. Isto kao da bi hrvatski zastupao istovremeno i bošnjačke i hrvatske interese, odnosno ako bi postojao idealan BOSANSKI kandidat. Ali kao što možemo primjetiti na listiću, te opcije nema. Već isključivo torovske.

Davanjem glasa bošnjačkom, hrvatskom ili bilo kojem drugom kandidatu odobravam politiku i ustroj države, ustroj u kojem sam nekonstitutivna.
uredjenje zemlje je trenutno takvo da kandidati moraju biti iz jednog od tri konstutivna naroda.
mozda ce se to nekada promijeniti... do tada nekonstutivni mogu da glasaju za kandidata za kojeg misle da bi mogao napraviti korak prema ukidanju konstutivnosti tri naroda. gore si navela da mislis da su hadzikadic i falatar sposobni. ja bih ti preporucio da izaberes jednog od njih u nadi da ce promijeniti nesto. u suprotnom dozvoljavas da drugi odlucuju za tebe i ipak na kraju bacas svoj glas.
prespavaj ovo jos jednom...
Bloo
Globalna šefica

#1094 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Bloo »

parappa wrote:
Bloo wrote:
neon-x wrote:
Zvanicna politika?

uredjenje zemlje je trenutno takvo da kandidati moraju biti iz jednog od tri konstutivna naroda.
mozda ce se to nekada promijeniti... do tada nekonstutivni mogu da glasaju za kandidata za kojeg misle da bi mogao napraviti korak prema ukidanju konstutivnosti tri naroda. gore si navela da mislis da su hadzikadic i falatar sposobni. ja bih ti preporucio da izaberes jednog od njih u nadi da ce promijeniti nesto. u suprotnom dozvoljavas da drugi odlucuju za tebe i ipak na kraju bacas svoj glas.
prespavaj ovo jos jednom...
Uredenje je ovakvo vec 20 godina.
Nema potrebe da prespavam. Nesto bi se moglo i promijeniti kada bi se prakticirao gradanski.neposluh i svi koji su za ukidanje ovakvog ustroja da ne prakticiraju niti jedno pravo niti obavezu koju im drzava daje ili zahtijeva. Svjesna sam da je ovo bajkovita tlapnja.
Ostaline trebaju da bacaju grah koji bi kandidat mozda bio za ukidanje (jer niti jedan nece navesti) niti treba da umisljamo da ce i jedan kandidat ili pak izabrani predstavnik ikad ista pokusati u tom smjeru jer nece imati podrsku druge dvojice ili pak jednog.

Ta promjena, ako se desi, bice uslovljena pritiskom s vana. I nadam se da ce dovesti do ukidanja troclanog predsjednistva, a ne uvodenjem kandidata iz reda Ostalog, cisto zbog troskova imanja.jos jednog uhljeba.

Do tada, kao i do sada, moji listici bivaju ponisteni.
parappa

#1095 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by parappa »

steta... vjerujem da ima vise ljudi koji razmisljaju kao ti.
steta za nezavisne kandidate koji ce tesko pridobiti nekog dugogodisnjeg glasaca SDA ili HDZ da glasa za njih kada ne mogu ni "normalne", inteligentne ljude poput tebe.
izgleda da je to vise inat sto ti ne da glasati za nekoga koga smatras sposobnim.
Bloo
Globalna šefica

#1096 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Bloo »

parappa wrote:steta... vjerujem da ima vise ljudi koji razmisljaju kao ti.
steta za nezavisne kandidate koji ce tesko pridobiti nekog dugogodisnjeg glasaca SDA ili HDZ da glasa za njih kada ne mogu ni "normalne", inteligentne ljude poput tebe.
izgleda da je to vise inat sto ti ne da glasati za nekoga koga smatras sposobnim.
Zao je i meni.
Nezavisni je bosnjacki/hrvatski kandidat.
Ja sam Ostali. :)
Rado cu ih zaokruziti kada budu nezavisni bosanski kandidati koji se kandiduju za predsjednika - jedno mjesto i funkcija, a ne tri.
neon-x

#1097 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Vjerovatno nisi dovoljno pratila Mirsadove nastupe ali vjerovala ili ne gradjanska drzava po evropskom principu u kojoj vazi jedan stanovnik jedan glas uz ustavnu zasticenost ravnopravnosti svih njenih etnickih skupina je upravo cilj njegove politike. Zapravo kaze da je to jedina opcija u kojoj BiH uopce moze opstati i imati ikakvu buducnost.

Medjutim to nije cilj za naredni izborni ciklus, vec za narednih 30 godina. Stvar je sto se napokon moramo jasno odrediti za takav cilj i definirati mudru politiku koja ce voditi prema njemu. Ona se nece sastojati od nametanja, uvjetovanja, prisile vec njenog promoviranja pozitivnim djelovanjem, dobrim primjerom, postepenim jacanjem drzave, aktivnim trazenjem medjunarodne podrske, pravljenjem Zapadne Njemacke na onom dijelu na kojem se takva politika moze sprovoditi, uspostavljanjem svih mogucih oblika medjuetnickih saradnji, ubjedjivanjem dovoljnog broja stanovnistva jednoga dana da je gore opisana drzava i u njihovom interesu bez obzira kojoj etnickoj skupini pripadali.

Ovo sve moze zvucati optimisticno medjutim nama u ovom trenutku i treba jedna takva ideja da nas probudi i pokrene, da imamu u sta vjerovati i necemu se nadati. Uvijek su pokretaci drustvenih promjena kao dio svoga repertora obavezno imali i neku dozi naivnosti koja je u takvim okolnostima cak i neophodna.

Ja do sada ne da nisam glasao za clana Predsjednistva nego se nisam ni priblizio birackom mjestu na dan izbora. Zaista do sada nije postojala ozbiljnija opcija na politickoj sceni koja bi me mogla motivirati da odvojim pola sata i pomognem Kurti ili Murti da naredne cetiri godine hladi mosnje na racun drzave. Medjutim to ne amatram specijalno ispravnim postupkom vec vise odrazom svoje sebicnosti i cinizma.

Ova tvoja odluka da ne glasas je takodjer samo simpaticna privatna demonstracija gradjanskog neposluha, principijelnosti, da ne kazem tersluka, ali bez ikakvog smisla i ucinka osim neke licne satisfakcije.
SmokingMan

#1098 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SmokingMan »

Bloo wrote:
Ta promjena, ako se desi, bice uslovljena pritiskom s vana. I nadam se da ce dovesti do ukidanja troclanog predsjednistva, a ne uvodenjem kandidata iz reda Ostalog, cisto zbog troskova imanja.jos jednog uhljeba.

Pa koga ti čekaš,Mesiha.... :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#1099 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Bloo »

SmokingMan wrote:
Bloo wrote:

Pa koga ti čekaš,Mesiha.... :mrgreen:
Damira Avdica
parappa

#1100 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by parappa »

Bloo wrote:
parappa wrote:steta... vjerujem da ima vise ljudi koji razmisljaju kao ti.
Zao je i meni.
Nezavisni je bosnjacki/hrvatski kandidat.
Ja sam Ostali. :)
Rado cu ih zaokruziti kada budu nezavisni bosanski kandidati koji se kandiduju za predsjednika - jedno mjesto i funkcija, a ne tri.
kao u svakoj normalnoj zemlji. i ja sam za to. samo budala moze biti protiv toga. jedan predsjednik pa makar to bio mile.
samo sto nam stranci nece ukinuti troclano predsjednistvo. mislim da to moramo sami.
Locked