Ne idem nigdje iz BiH
- 512MB
#1076 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Jaka firma, odlicna pozicija, nadlezni... a sa zenom naberes 5k mjesecno. Nek ona zaradi 2k, kakav si tu nadlezni i u kojoj si to "jakoj" poziciji ako imas 3k platu? Nesto tu smrdi...
- Radio Sarajevo
#1077 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Zar nisi prestao čitati kod naših mizernih neto plata od pet tisuća?512MB wrote:Ti si momak zaluto izgleda![]()
Hajde što si bezobrazan, ali si pored toga i neupućen. Ako imaš 30 timova u jednom odjelu, onda imaš i 30 tim lidera. Svaki tim lider može u jednom momentu biti nadređen nekome iz ovih 30 timova, pogotovo ako njegov direktni tim lider nije tu, iz bilo kojeg razloga, tako da bih ti poručio da ne prdiš bezveze jer ne znaš.Ona moze imati samo jednog nadredjenog, nikako vise njih, to ne postoji.
Ima pravo, naravno, ali je to potpuno nerazumno jer je došla u zemlju u kojoj ne može ni pratiti politiku. Razlog je taj što ne zna holandski, pa je sad valjda manje glava boli. Sve dok joj mala crnkinja ne počne rasistički zajebavati dijete.I ima sasvim pravo da joj to ide na k...
Ako imaš ikakve veze s Holandijom, onda vrlo dobro znaš koliko oni lažu da su bolesni, pogotovo kada dobiju stalni ugovor.Bolovanje je za lijeciti se a ne za zavrsavat poslove.
Formalno si u pravu. Neformalno je ovo, kao i sve što si izrekao, obično sranje. Nije protuzakonito nekome ne produžiti ugovor, a zbog izostanaka se to veoma često radi. Čak je to i nepisano pravilo. I naravno da ti to niko neće reći.Ovo je cista laz, u Holandiji svaki radnik ima pravo na PLACENI izostanak sa posla ako je dijete bolesno. Sve ostalo je protuzakonito.
Ne patim ja ni od čega, ali kao što rekoh, ne prdi, jer ne znaš.Jer joj nisi nadredjeni mada patis mozda od toga da jesi.
U Holandiji se to dešava na jedan vrlo perfidan način. Mene je tata naučio da svakoga šakom opalim u nos ako me maltretira, i hvala mu na tome. Zbog toga me nikad niko nije smio zajebavati, i zbog toga nisam završio kao mali Mahir. Nažalost, u Holandiji je to protuzakonito. Serem se na takve zakone.No shit Sherlock, djeca zajebavaju jedna druge u vrticu i skoli?![]()
Na nemoj, haj' me još i nauči šta je čije. I šta ćemo kad direktor i učiteljica ne urade ništa? Da kažemo maloj djevojčici da napravljena od ćumura? Ili možda imaš neku idiotskiju ideju?Njeno nije da ista govori drugoj djeci, za to postoji uciteljica i direktor.
Ti malo podigni tintaru i saperi si mozak koji ti je ispran. Nećeš nikad biti Holanđanin nego vazda stranac, a to dokazuje i ovo palamuđenje na forumu. Ja barem nemam problem s tim, za razliku od tebe.Kad napustis balkan a ostanes balkanac u tintari![]()
- Radio Sarajevo
#1078 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Zini da ti kažem.512MB wrote:Jaka firma, odlicna pozicija, nadlezni... a sa zenom naberes 5k mjesecno. Nek ona zaradi 2k, kakav si tu nadlezni i u kojoj si to "jakoj" poziciji ako imas 3k platu? Nesto tu smrdi...
- Altair_SA
#1079 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Nije ba to ni tamo tako strasno za njihov standard. Imaju i nase mesnice, sasvim ok meso, a nije puno skupo. Jos kad imas platu 2500 ili 3000 eura mjescno, onda ti meso nije nikakva stavka u zivotukloniran wrote:Ljudivratite se u Bosnu, odlican biftek cvaja po kili, ne patite se tamo bezveze
Malo da reklamiram mesnicu ovih nasih u SveCkoj, za 10-15 eura teletina po kili, u raznim formama
http://www.arlovskott.se/vara-kottprodukter/

-
mali jomu
#1080 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Moriningi, coffee..... sokici limunici!

- Thorgerson
#1081 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ja opet kazem, daj uslikaj platnu listu.DearJohn wrote:Evo raja malo svjezih slikica i cjena, radnja nesto kao (bivsi) Konzum:
Biftek (1kg=oko 110 KM)
Svedska, Stokholm
Jbmu zivot, ovoliko stranica teme i oni i dalje postaju slicice cijena i ostalih gluposti. Pa naravno da ce u Svedskoj biti skuplje meso nego u BiH. Ne kontam uopste sta hoces sa ovim da kazes? Fkt ne kontam. Objasni mi.
Cijene...zapamti...moras uvijek gledati u koorelaciji sa primanjima. To je isto da ja kazem malom iz Čada, ah jebo te boli te qrac vama super, rentanje stana ti kosta 5 dolara. A njemu plata 10 dolara. Bubam sad. Razumijes?
Ja se svaki put moram prepirati sa dijasporom kad dodju i kad se pocnu cudit kako je jeftino. Kod njih skupo, pa gdje god odemo joj da vidis kolko je ovo kod nas. Joj kolko je ovo gore skuplje. Ok reko, skuplje je, kolka ti je plata...lupi cifru koju ja zaradim za 10 mjeseci. Reko..uredu je.
- Bluemore
#1082 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Lijepa slikamali jomu wrote:Moriningi, coffee..... sokici limunici!![]()
Jos da se ne zna sta je omladine sto seta jer je hvala bogu besposlena pa uziva
-
mali jomu
#1083 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Bluemore wrote: Lijepa slika
Jos da se ne zna sta je omladine sto seta jer je hvala bogu besposlena pa uziva![]()
Bolje da omladina seta, zeza se i prozivi, da ganja bilo kakve skole i fakultete, nego da crnci i napravi sebe kreditnim robovima do kraja zivota.
- Bluemore
#1084 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Naravnomali jomu wrote:Bluemore wrote: Lijepa slika
Jos da se ne zna sta je omladine sto seta jer je hvala bogu besposlena pa uziva![]()
Bolje da omladina seta, zeza se i prozivi, da ganja bilo kakve skole i fakultete, nego da crnci i napravi sebe kreditnim robovima do kraja zivota.
Radne navike i perspektiva baska
-
mali jomu
#1085 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Bluemore wrote: Naravno
Radne navike i perspektiva baska![]()
Sta ce im to..... da ih svako handri kako mu se cejfne.
- Bluemore
#1086 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Bas takomali jomu wrote:Bluemore wrote: Naravno
Radne navike i perspektiva baska![]()
Sta ce im to..... da ih svako handri kako mu se cejfne.
Srecom niko ih ne handri
I vuk sit i ovce na broju
- madner
#1087 Re: Ne idem nigdje iz BiH
5k eurica mjesecno je vise od 94% dijaspore.
Inace ima i ovdje kredita. Ne grizu.
-
mali jomu
#1088 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Bluemore wrote: Bas tako
Srecom niko ih ne handri
Prvo svu skolu zavrsti....... kucnu, ulicnu, drustvenu i nastavnu koja mu pase, zezat se max i proziviti sve to do u bobu......
onda ako ko hoce da radi neka radi, ko nece neka nece.
- Bluemore
#1089 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Bas tako bez ikakve hicemali jomu wrote:Bluemore wrote: Bas tako
Srecom niko ih ne handri
Prvo svu skolu zavrsti....... kucnu, ulicnu, drustvenu i nastavnu koja mu pase, zezat se max i proziviti sve to do u bobu......
onda ako ko hoce da radi neka radi, ko nece neka nece.
- 512MB
#1090 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ako aludiras na to, 5k eurica na "dobroj" poziciji u "jakoj" firmi (zajedno sa zenom) je truba.madner wrote:5k eurica mjesecno je vise od 94% dijaspore.
- 512MB
#1091 Re: Ne idem nigdje iz BiH
SDA demokratijamali jomu wrote:Bluemore wrote: Lijepa slika
- madner
#1092 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Zavisi koliko je dobra pozicija, tj. da li je managment ili nije.512MB wrote:Ako aludiras na to, 5k eurica na "dobroj" poziciji u "jakoj" firmi (zajedno sa zenom) je truba.madner wrote:5k eurica mjesecno je vise od 94% dijaspore.
-
mali jomu
#1093 Re: Ne idem nigdje iz BiH
512MB wrote:SDA demokratijamali jomu wrote:
samo setanje i zivot a petkom dzuma, dadne babuka koju kermu i sve ce bit u dure, tja nesh bit kreditni rob...
Ne doseze ti lanac dovde, pa bi da ga produzis.
-
mali jomu
#1094 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Bluemore wrote: Bas tako bez ikakve hice
Jasta ba, kad se upadne medju slonove, tesko ne pregazen izaci........
- Bluemore
#1095 Re: Ne idem nigdje iz BiH
mali jomu wrote:Bluemore wrote: Bas tako bez ikakve hice
Jasta ba, kad se upadne medju slonove, tesko ne pregazen izaci........
I to sto kazes
- 512MB
#1096 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Pa "dobra" pozicija u "jakoj" firmi i jedan od nadredjenih, po tome je barem middle management, i za to je 5k p..in dim, pogotovo ako ubraja u to i zeninu platu. Never mind..madner wrote:Zavisi koliko je dobra pozicija, tj. da li je managment ili nije.512MB wrote:Ako aludiras na to, 5k eurica na "dobroj" poziciji u "jakoj" firmi (zajedno sa zenom) je truba.madner wrote:5k eurica mjesecno je vise od 94% dijaspore.
-
mali jomu
#1097 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Raja vani je svezana katancima, i kad dodju ovamo sve bi katancili...... 
- 512MB
#1098 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Tako je jomu
Hebe se tebe svaki dan kafica folovi, ja ovd nisam bio u carsiji na kafi ima mozda 2 mjeseca, zakatancili me dusmani
Hebe se tebe svaki dan kafica folovi, ja ovd nisam bio u carsiji na kafi ima mozda 2 mjeseca, zakatancili me dusmani
-
bluesjunior
#1099 Re: Ne idem nigdje iz BiH
majke mi ne kontam više koji je fol u kafi??? čega je mjerilo kafa? ovde odlazak na kafu isto da je ljudsko pravo šta li, bil izbila revolucija da se zabrani kafa?
-
mali jomu
#1100 Re: Ne idem nigdje iz BiH
512MB wrote:Tako je jomu![]()
Hebe se tebe svaki dan kafica folovi, ja ovd nisam bio u carsiji na kafi ima mozda 2 mjeseca, zakatancili me dusmani![]()
Radi se ba i ovdje zajebanije nego tamo..... samo sto vi sjebajete sve ovdje, jer izgleda nikad niste ovdje ni i bili stim u dodiru.
Kurcite se bez kurca.